grzesko
Użytkownik
W 6ym nie, ale w 6ciu tak.Więc czysto statystycznie w 6 meczu jest dużo większa szansa padnięcia remisu.
W 6ym nie, ale w 6ciu tak.Więc czysto statystycznie w 6 meczu jest dużo większa szansa padnięcia remisu.
Czytając po kolei Wasze posty zastanawia mnie wiele ciekawych wątków. Jednym z nich jest, że każdy remis w piłce nożnej to czysto statystycznie 33,(3)%. Tak, zgodzę się, ale nie do końca, gdyż wg mnie zależy to z jakiej strony się patrzy. Otóż jeśli bierzemy tylko ten mecz pod uwagę to prawda, szansa remisu jest tak j/w. Jednak, zaczynając grę progresją nie bierzemy pod uwagi jednego meczu, tylko jeśli mamy kapitał na 6 poziomów to bierzemy pod uwagę 6 najbliższych meczy i zakładamy że w ciągu sześciu meczy padnie X. Więc czysto statystycznie w 6 meczu jest dużo większa szansa padnięcia remisu.
Tak samo mamy z rzutem monetą.
Sam na razie nie gram u bukmacherów, więc mogę się też mylić.
Jak to już user Grzesko zauważył - nie w szóstym a w sześciu. Jeżeli zakładasz, że twoja szansa na sukces w meczu wynosi 33%, to masz 90,95% szans na to, że trafisz przynajmniej raz remis w sześciu meczach. ~9 na 100 zakończonych progresji zakończy się jednak wtopą całego kapitału, który był przeznaczony na granie 6 poziomów - tak więc należy to wziąć pod uwagę w swoich symulacjach.Czytając po kolei Wasze posty zastanawia mnie wiele ciekawych wątków. Jednym z nich jest, że każdy remis w piłce nożnej to czysto statystycznie 33,(3)%. Tak, zgodzę się, ale nie do końca, gdyż wg mnie zależy to z jakiej strony się patrzy. Otóż jeśli bierzemy tylko ten mecz pod uwagę to prawda, szansa remisu jest tak j/w. Jednak, zaczynając grę progresją nie bierzemy pod uwagi jednego meczu, tylko jeśli mamy kapitał na 6 poziomów to bierzemy pod uwagę 6 najbliższych meczy i zakładamy że w ciągu sześciu meczy padnie X. Więc czysto statystycznie w 6 meczu jest dużo większa szansa padnięcia remisu.
Tak samo mamy z rzutem monetą.
Sam na razie nie gram u bukmacherów, więc mogę się też mylić.
Teoretycznie, to im więcej pewniaków tam nawsadzasz, tym więcej stracisz na marżach i tym szybciej pozbędziesz się swoich pieniędzy :?. Gdyby wszystko było takie piękne, to nikt by nie patrzył na duże kursy, tylko układał tasiemki z kursami 1.01-1.25 (1,25^3 to ~2,0; drużyna z kursem =<1.25 powinna wtedy wygrywać co najmniej 80 spotkań ze 100) i zgarniał $. :grin: Jeżeli dodatkowo weźmie się pod uwagę to, że takie kursy są zwykle zaniżone, to już porażka do ^2. Z wybieraniem na chybił trafił za nic ci to nie będzie się sprawdzać... udowodni to najlepiej progresja. O ile buk nie zrobi błędu przy ocenie prawdopodobieństwa (a weź po uwagę, że ma jeszcze dodatkowy oręż w postaci marży, która niweluje jego niewielkie błędy), to samemu już się niewiele zdziała. Zbyt wiele błędów = upadłość buka.Najlepszym rozwiazaniem jest granie progresją na zwykłe spotkania z ako 2.0 lub w tych rejonach (max 1-do 3 spotkań na kuponie).
Potrenujcie na sucho jak wolicie a zobaczycie że działa.
Wybieramy spotkania bardzo pewne tzn najlepiej same jedyneczki(gospodarze) bądż gości na podórce.
Z doświadczenia wiecie pewnie co ile wchodzi taki kupon.
przyjdzie czas że będziesz na czysto -1700pln zgubna gra jak dla mnieDodam, że po 6 tygodniach grania ośmioma NHL i trzema NBA jestem na czysto 1700pln.
Przez pierwsze dwa tygodnie grałem 3xNHL i 3xNBA.
Pozdrawiam
A buki nie blokują takiej progresji?Na początku mojego 1 postu na tym forum chciałem wszystkich przywitać
Co do systemu " Progresja " - to jak najbardziej polecam tylko trzeba mieć jego stosowne zastosowanie (remisy mi nie odpowiadają) ,
Wiec wybrałem zakład pt : Liczba gemów parzysta / nieparzysta (tenis / zakład w betclick)
Pozdr.
Mnie nigdy nie przyblokowali, bo gram progresje u kilku bukow, kazdy kolejny poziom to inny buk, wiec nie ma obawy ze ktos mnie przyblokuje. Poza tym kilka bukow to rowniez wybor najlepszego na dane zdarzenie kursu.Witam wszystkich, proszę o wyjaśnienie o co chodzi z tym blokowaniem progresji w przypadku gry na remis, przy jakiej stawce i jakich okolicznościach buki blokują gracza
A co to za "urban legends"? :grin:Witam wszystkich, proszę o wyjaśnienie o co chodzi z tym blokowaniem progresji w przypadku gry na remis, przy jakiej stawce i jakich okolicznościach buki blokują gracza