Lyon-Narbonne
Lyon 2.40 Marathon FT 0:3
A dlaczego nie? ????
Lyon z ogromnymi problemami, o których wspominałem już niejednokrotnie, czyli brak Tischera i Nikolova (obaj ostatnio byli w składzie na mecz), możliwe, że na ostatnią chwilę przed meczem zakontraktują Lawsona, więc byłby w końcu w kadrze nominalny atakujący i Ristic mógłby wrócić na przyjęcie.
Tischera zastępuje w tej chwili Todorov, niezbyt doświadczony zawodnik, od kilku lat gra już w Lyonie, w poprzednim sezonie nie był pierwszym rozgrywającym.
Grę ciągnie wspomniany Ristic, stara się jak może, ale różnie to wygląda, falami. Podobnie Hrazdira na przyjęciu, potrafi fajnie serwować, mocna zbija, ale brakuje stabilizacji. Slavev raczej trzyma przyjęcie razem z Salparovem.
Środek w miarę fajny, zwłaszcza McGivern może się podobać.
Przed tygodniem postraszyli Paris, dwa pierwsze sety do przodu a później jak to w siatce, wszystko się posypało, ale może to jest jakiś znak na lepszą grę, może coś drgnęło.
O Narbonne pisałem przed tygodniem, mecz z St.Nazaire bardzo trudny.
Falasca znowu zajeżdżany, ale tym razem podołał, problemy w przyjęciu standardowo były.
Forma wyjazdowa Narbonne katastrofalna.
St.Nazaire-Cannes
St.Nazaire 2.10 Sportingbet FT 3:0
St.Nazaire w sumie zaskakuje mnie pozytywnie, choć pozycja w tabeli słaba.
Pisałem trochę o nich przed tygodniem, powalczyli w kurniku bardzo mocno, nie udało się.
Bardzo dobrze wygląda para w ataku Levi-Troy, nie chce mi się za bardzo powtarzać, więc jeśli ktoś chce poczytać to
zapraszam
Cannes chyba największa porażka tego sezonu.
Brakuje pary trochę, jeden super środkowy i dobre przyjęcie, to tak pokrótce.
Bardzo słabo na wyjazdach.
Montpellier-Sete
Montpellier 1.40 bet365 FT 3:2
Drużyna własnego parkietu kontra drużyna własnej hali ????
W składzie Montpellier powinien być już Torres, więc Schneider wraca na środek, więc mamy chyba najlepszą trójkę środkowych w lidze obok Tours.
Sete po pięciu setach w Rumunii i długiej podróży.