>>>BETFAN - BONUS 3X 100% DO 200 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Pozostałe ligi 2012/2013, CEV Cup, Challenge Cup

Status
Zamknięty.
redwitz 6,6K

redwitz

Forum VIP
W tym temacie możecie dyskutować o różnych rozgrywkach ligowych (Grecja, Rosja (kobiety), Włochy (kobiety), Francja, Niemcy i co tam jeszcze chcecie) i europejskich pucharach.

Kilka przydatnych linków :

1.Bundesliga -NIEMCY panowie
1.Bundesliga - NIEMCY panowie
1.Bundesliga - NIEMCY kobiety
Rozgrywki Siatkarskie w Czechach
LIVESCORE - Czechy
Francuska LNV - Meżczyźni
ROSJA
ROSJA - (poprzez google)
ROSJA - siatkówka
GRECJA - siatkówka
WŁOCHY - kobiety
WŁOSKA siata kobiet - LIVESCORE
CEV Cup - Men
CEV Cup - Women
Challenge Cup - Men
Challenge Cup - Women

Zapraszam do dyskusji i podawania (miejmy nadzieję) skutecznych typów ;)

Otrzymane punkty reputacji: +13
strasznik 2,6K

strasznik

Użytkownik
Superpuchar Francji
Tours Volley-Ball-Rennes Volley 35 FT 3:1 (28:30,25:16,25:17,25:16)

Mecz niedługo, więc za dużo nie będę pisał, a poza tym oglądam Resovię ????
Drużyna z Tours, mistrz Francji, przeszła rewolucję kadrową, stracili kilku ważnych zawodników w ich miejsce sprowadzili nowych, więc dzisiaj liczę na over punktowy, uważam, że Rennes jest w stanie urwać tutaj co najmniej seta.
Zaczynam wyliczankę, z Tours odszedł przede wszystkim rozgrywający Rafael Redwitz do Iskry Odincowo oraz przyjmujący Miloš Terzić do Tomisu Konstanta, poza nim klub opuścili także inni przyjmujący Bojidar Slavev (ASUL Lyon Volley), Yosleyder Cala (Skra Bełchatów, tutaj jest rezerwowym ale w Tours odgrywał ważną rolę), a środkowy Petr Konečný zakończył karierę. Odszedł także libero Alexis Gonzalez do Drean Bolivar (swoją drogą fajnie wzmacnia się ten klub), ale w jego miejsce sprowadzono zawodnika równie dobrego, może nawet lepszego, Jeana Françoisa Exiga z Maceraty. Do klubu sprowadzono przyjmujących Kamila Baranka (Volley Segrate), Emmanuela Ragondeta (Paris Volley) oraz Marcusa Poppa (Marmi Lanza Verona) i środkowych Geralda Hardy&#39;ego-Dessources (Andreoli Latina) oraz Stanislava Simina (Ajaccio). Tyle wiem, podejrzewam, że kogoś pominąłęm.
Rennes pozbyło się wiecznie kontuzjowanego środkowego Romaina Vadeleux, w jego miejsce sprowadzono Rodney Ken Ah-Kong (Nice Volley-Ball) odszedł także atakujący Jaromír Koláčny, jego miejsce zajmie dobry znajomy z PlusLigi Adrian Gontariu.
Drużyny spotkały się niecały miesiąc temu w meczu sparingowym i tam Tours wygrało 3:0, z kolei ostatni mecz o stawkę wygrało Rennes, 3:0 w półfinale Pucharu Francji. Polscy kibice Rennes mogą pamiętać ze spotkań z Częstochową w Chellenge Cup, Francuzi w dwumeczu przegrali, ale przed własną publicznością wygrali 3:1.
Podsumowując, potencjał siatkarski ciągle jest po stronie Tours, ale zgranie zdecydowanie na korzyść Rennes i dlatego próbuję
over 173,5 Sportingbet ✅ :spokodfhgfh:
no i się rozpisałem ;)

Otrzymane punkty reputacji: +5
mariok1992 5,7K

mariok1992

Forum VIP
Wiecie może jak wygląda sprawa z jutrzejszym meczem o Superpuchar Turcji pomiędzy Fenerbahce, a Galatasaray, a mianowicie chodzi mi o liczbę dozwolonych obcokrajowców na parkiecie. Tylko dwóch, czy brak limitu?
Chodzi mi po głowie Galata +1.5...

S 2

stevenking

Użytkownik
mariok w poprzedniej edycji superpucharu limity obowiązywały, nie wiem jak jest teraz, ale podejrzewam, że nie ma zmian w tym temacie. A co do Twojego typu to raczej odpuściłbym, Galata moim zdaniem ugra maksymalnie seta co i tak będzie wyczynem. Fenerbahce wzmocniło się co prawda pod kątem Ligi Mistrzów (Bjelica, Cernic), ale nie oznacza to, że w przypadku słabej postawy innych zawodników trener Bagnoli nie wprowadzi ich do gry

mariok1992 5,7K

mariok1992

Forum VIP
Omichka Omsk + Dinamo Krasnodar = 1.53 @ Sportingbet
(✅3-0)+(✅2-3) = ✅✅✅

Pierwsza kolejka w lidze rosyjskiej i trudno było coś znaleźć, nie lubię ogółem zbytnio tej ligi, bo paprania jest za dużo z tą cyrylicą :p
Omsk prowadzony przed dobrego trenera - Zorana Terzicia. W składzie ma kilka ciekawych zawodniczek. Natalia Mammadova to na pewno będzie postrach ligi, jest doświadczona Fateeva, Sazhina z Volero, Alisheva, Orlova, Zivkovic. Skład wydaje się całkiem niezły, w Pucharze Rosji Omsk pewnie wygrał swój region i mógł się bawić w rotowanie składem.
Rywal to Proton Saratov, który niczym specjalnie się nie wyróżnia, drużyna na utrzymanie i Omsk powinien je wypunktować, szczególnie na własnym parkiecie.
Drugi mecz to pojedynek Severstal - Krasnodar. Gospodarze mają kilka ciekawych nazwisk, jak Alajbeg, Matienko, Vesovic, Shukaylo, ale nie są to jakieś nie wiadomo jakie zawodniczki. W Pucharze Rosji ogrywały drugoligowców, ale z Zeriechem i Dynamem Moskwa do gadania już nic nie było.
Krasnodar na ten rok ogromne zawirowania transferowe, odpadły Ozsoy, Kosheleva, Akinradewo, ale w zamian kilka nazwisk robi bardzo duże wrażenie. Najwięcej punktów powinny robić Hooker z Havelkovą, na przyjęciu jest też solidna Scherban, na libero Kryuchkova, środkowe to przede wszystkim Merkulova. Swój region w P. Rosji wygrały, ale żadnych wartościowych rywali tam akurat nie było.
Kilkanaście dni temu na sparingu Krasnodar wygrał 3-0 z Severstalem grając bez Hooker i Havelkovej.
Odpuszczam handicapy, bo nie ma sensu na pierwszą kolejkę.

http://moskovskoe.tv/12-kanal-omsk/ &lt;--- tu podobno będzie można obejrzeć mecz Omska

Otrzymane punkty reputacji: +3
strasznik 2,6K

strasznik

Użytkownik
Cannes-Beauvais FT 3:2 (25:14,26:24,24:26,20:26,15:8)

Zacznę od Cannes. W drużynie panuje fajny klimat do uprawiania siatkówki, klub jest dobrze zorganizowany, a niedawno podpisano umowę sponsorską z AXA, z racji tego siatkarzom nie powinno niczego zabraknąć. W tym sezonie działacze liczą na walkę o mistrzostwo. Do osiągnięcia tego celu przeprowadzono kilka ciekawych zmian w kadrze drużyny. W zasadzie największą stratą klubu jest odejście trenera Laurenta Tillie, który otrzymał propozycję objęcia drużyny narodowej i nie odmówił, jego miejsce zajął dotychczasowy asystent Tille, Christophe Meneau. Jeśli chodzi o zawodników to w zasadzie warte uwagi jest odejście dotychczasowego pierwszego rozgrywającego Toafa Takaniko do Nantes, ale jest to umyślne działanie klubu, który na jego miejsce zakontraktował Pierra Pujola z Kielc i Jeremy&#39;ego Audrica ze zdegrodowanego Poitiers. Sprowadzono także uniwerslanego Nicolasa Maréchala także z Poitiers oraz środkowych, Amerykanina Matta Rawsona, który do tej pory grał tylko w ojczyźnie gdzieś w Kalifornii oraz Jhona Wendta, który jest uważany za wielką nadzieję francuskiej siatkówki. Warte uwagi jest także zatrzymanie w klubie Kevina Le Roux, który po pozyskaniu Pujola i Marchala postanowił jeszcze jeden sezon pograć w Cannes. KIlka dni temu wygrali towarzyski turniej w Sete, gdzie pokonali Narbonnw 2:1, Tuluzę 2:1 i Rouer 3:1.
Co do Beauvais to z tego co wiem utrzymali kadrę z poprzedniego sezonu, dodatkowo wzmocnili się dwójką środkowych, do Beauvais trafili Jean Stéphane Tolar z Euphony Asse-Lennik i Jiri Kral i Piacenzy.
Pomimo tego zdecydowanym faworytem są gospodarze, stawianie na win jest mało opłacalne, więc proponuję
under 173,5 1,85 bet365 ⛔
lub też ciekawie wyglądający Cannes (-2,5) 2,20 Pinnacle ⛔

Paris-Rennes

O Rennes już pisałem przed meczem o Superpuchar, zagrali tam zgodnie z moimi przewidywaniami. Dzisiaj jadą na trudny mecz do stolicy. ParisVolley zrobiło miom zdaniem ciekawe zmiany kadrowe. Z klubu odszedł atakujący Thomas Zass do VfB Friedrichshafen, w jego miejsce sprowadzono ciekawego zawodnika jakim jest Tony Krolis z Nantes oraz Brazylijczyka André Ricardo Lukianetz z Medley/Campinas, który już kiedyś grał w Europie m.in. we wspomnianym VfB. Brazylijczyk może także grać na przyjęciu i tutaj mógłby być alternatywą dla Emmanuela Ragondeta, który odszedł do Tours. Warto jeszcze wspomnieć o dołączeniu do drużyny Ardo Kreeka z Politechniki, który powinien trzymać stołeczny blok.
Na ten mecz proponuję zwycięstwo Paris✅:spokodfhgfh: za 1,65 w bet365
FT Paris-Rennes 3:0 (25:18, 25:21, 25:17)
nie myślałem, że aż tak gładko wejdzie ;)

Otrzymane punkty reputacji: +1
gystlik 14,5K

gystlik

Użytkownik
Zostajemy we Włoszech, ale przenosimy się do zaplecza Lega Pallavolo czyli Serie A2. Wbrew pozorom tam wcale nie musi byc nudno i bez siatkarzy znajomych szerszemu gronu odbiorców. Pallavolo Molfetta zmierzy się u siebie w Giosuč Poli z zespołem Globo banca Popolare del Frusinate Sora. Dlaczego moim zdaniem faworytem tego spotkania są goście z Sory. Po pierwsze rozchodzi mi się o ten motyw:
Tutti i dodici giocatori partiranno per Matera, ma Cichello non potrà contare sulle prestazioni dell’opposto olandese Kay Van Dijk, che dovrà stare fermo per le prime tre giornate, causa le note norme che impongono questo stop forzato ai giocatori acquistati fuori tempo massimo rispetto ai limiti del volley mercato italiano. Il terminale offensivo di Molfetta sarà Michele Morelli, ex Loreto, chiamato sin da subito in causa per dare il giusto inizio al campionato dei biancorossi.
Kay Van Dijk - kolega znany z występów w ACH Volley Bled w ramach Ligi Mistrzów. Holender ma 215 cm wzrostu i nominalnie jest atakującym. - Zabraknie go w tym spotkaniu ponieważ Pallavolo Molfetta ściągnęła go awaryjnie w miejsce Jose Caseresa, który z przyczyn rodzinnych postanowił rozwiązac kontrakt z zespołem. - Przez to Kay Van Dijk musi odsiedziec trzy kolejki na trybunach na poczet kary. - To po pierwsze.

Po drugie jednak skład personalny Globo banca Popolare del Frusinate Sora bardziej mnie przekonuje. Ekipa z pierwszej szóstki wygląda tak: Andriano Paolucci - doświadczony rozgrywający kilka dobrych sezonów grający w Serie A1, Simone Anzani i Daniele Manzonne - środkowi bloku z rocznika 1992 - reprezentanci Reprezentacji juniorskiej i teraz dobra paczka: Anti Siltalla, Giuseppe Patriarca oraz atakujący Danail Milushev. Włodarze klubu z Sory ściągnęli takich zawodników z myślą o bezproblemowym awansie do Serie A1. Swoją drogą, że też Antiemu chciało się opuścic 5ty klub Plus Ligi na rzecz klubu drugiej ligi włoskiej - widocznie oferta i cele zespołu go przekonały.

Pod nieobecności Van Dijka atakującym jest 21 letni Michele Morelli - wychowanek Trentino Volley. W ofensywie wspomaga go zdolny Matthijs Verhanneman znany z Knack Randstad Roeselare, który ostatni sezon spędził w CMC Ravenna i mimo degradacji zespołu zebrał dobre noty. Poza wyżej wymienioną dwójką nie ma nikogo ciekawego. Nie ma Kaya Van Dijka więc już w ogóle zespół z Molfetty nie wygląda bardzo groźnie na tle Globo Sory.

Pallavolo Molfetta - Globo banca Popolare del Frusinate Sora ▶ Sora +1.5 seta 1.549 8/10 Pinnacle ✅

Globo Banca Popolare Del Frusinate Sora wygrała 3:0 (25:19 25:22 25:23)

Otrzymane punkty reputacji: +22
strasznik 2,6K

strasznik

Użytkownik
Ajaccio-Cannes FT 3:2 na razie daję sobie spokój z Cannes
Cannes (-1,5) 1,60 Sportingbet⛔

O Cannes pisałem już przed meczem z Beauvais, tamten mecz okazał się wyrównany, trochę po prostu zlekceważyłem Beauvais patrząc na nich przez pryzmat poprzedniego sezonu, ale nie zmieniam swojego zdania o Cannes i uważam, że są drużyną co najmniej na półfinały.
Tego nie można powiedzieć o Ajaccio, drużyna przed sezonem raczej osłabiła się, w pierwszej kolejce bęcki na wyjeździe od Nantes 3:0 (25:11, 27:25, 25:17). Klub przede wszystkim opuścił podstawowy rozgrywający Eemi Tervaportti, który wybrał ofertę Knack Roeselare, jego miejsce w szóstce zajął Rusmir Halilović z Nantes, ale to raczej nie ten poziom. Inną ważną postacią był Stanislav Šimin, który odszedł do mistrza z Tours, klub opuścili także doświadczony Víctor Batista, Radoslav Dimitrov, Iván Gerardo Gámez Contreras, Clément Puchalski i Alexander Kovalenko. Nowymi pozytywnymi postaciami w drużynie mogą być atakujący Marek Novotny z EAP Patros i Jovica Simovski z Tourcoing. Z Beauvais sprowadzono Floriana Lacassie i Maoniego Talia, sprowadzono także Bretta Dailey&#39;ego (Team Lakkapää), Ricardo Martineza (Canteleu-Maromme VB) i Matthiasa Pompe (TV Bühl). Zmian sporo, raczej na minus, z poprzedniego sezonu w szóstce w zasadzie został tylko Vulin, więc ze zgraniem jest różnie.

Paris-Chaumount FT 3:0
Paris (-1,5) 1,40 Sportingbet ✅ :spokodfhgfh:

Liczyłem tutaj na lepszy kurs, no ale niestety trzeb brać to co dają. Paris super mecz z Rennes, gładkie 3:0, liczę na podtrzymanie formy, dzisiaj przyjeżdża do nich beniaminek, który skleił fajną ekipę na ten sezon i są moim zdaniem powalczyć o 8, a może i coś więcej (właśnie dlatego liczyłem na lepszy kurs). Beniaminek zmienił prawie cały skład, ale są to zmiany pozytywne. Najciekawiej wyglądają transfery Andre Lopesa z Poitiers, Romaina Vadeleux z Rennes (oby był tylko zdrowy), Bartka Janeczka, Jardela z UFJF Volley czy Israela Rodrígueza z Castellana Grotte, przyszło także kilku zawodników jako uzupełnienie Ludovic Duée (Asnieres Volley 92), Deniss Petrovs (Stroitel Minsk) i Stefan Vladislavljev (Pozarevac). Pierwsza szóstka wygląda zupełnie inaczej niż rok temu, kto odszedł nie będę pisał, bo nie ma to sensu, choć trochę szkoda Yannicka Bazina. Niestety klub już na samy początku ma spore problem, poważną kontuzję złapał Rodriguez i w jego miejsce awaryjnie ściągnięto Jariego Tuominena, ale dzisiaj jeszcze nie może zagrać, pomimo tego ugrali seta w Tours, co można uznać za sukces, martwi trochę postawa Janeczka w ataku, który został aż dziesięciokrotnie zablokowany (skuteczność 34%).

jeszcze coś rekreacyjnie i krótko ????

Avignon-Tours under 168,5 bet365⛔ FT 1:3 179pkt
Avignon beniaminek, w pierwszej kolejce podjęli walkę na wyjeździe z Sete, pomimo porażki 0:3 (21:25,23:25,22:25), dzisiaj przyjeżdża mistrz, na którego korzyść pracuje czas, w pierwszej kolejce zwycięstwo 3:1 z Chaumount, liczę, że dzisiaj klepną 3:0 beniaminka, różnica klas spora.

Rennes-Narbonne over 179,5 bet365 ✅ :spokodfhgfh: FT 3:1 222pkt
Rennes słabo rozpoczęło sezon, czego nie spodziewałem się, Narbonne z kolei całkiem przyzwoicie, 3:1 (25:22,25:21,16:25,25:18) u siebie z Montpellier, ciekawe wzmocnienia, przyszli m.in. Gustavo Delgado i Marc Zopie z Poitiers, Guillermo Falasca z Vibo Valentia oraz dwóch Greków Giórgos Petréas z Olympiakosu i Konstantínos Proúsalis z Iraklisu. Liczę na to, że Narbonne są w stanie ugrać tutaj conajmniej seta, a może coś więcej i mecz potrwa nieco dłużej.

czerwonatruskawka 349

czerwonatruskawka

Użytkownik
Arda Kardzhali - Montana
Montana (-1.5 set.) 2.15
✅

U gospodarzy nie zagra najlepszy zawodniki Neven Neshev . W przerwie Montana pozyskała kilku dobrych graczy.

Arda Kardzhali - Montana 0:3 ( 25-27 18-25 12-25)

mariok1992 5,7K

mariok1992

Forum VIP
Temat specjalnie stworzony na inne ligi, a wszyscy ładują typy do tematu &quot;Pozostałe rozgrywki&quot; (w tym ja :p) Trzeba zacząć coś tutaj wstawiać ludzie.

Chateau D&#39;Ax Urbino - Imoco Volley Conegliano
Sobota to otwarcie sezonu w lidze włoskiej. Obydwie drużyny są małymi niewiadomymi.
Urbino mocno zmieniło skład po sezonie. Została młoda Belgijka van Hecke i Crisanti, która jest kontuzjowana i sprowadzono specjalnie w jej miejsce Dugandzic. Najgłośniejszy transfer to doświadczona libero z USA, Stacy Sykora. Dobry ruch to pozyskanie Litwinki Petrauskaite, która głównie trzyma przyjęcie, ale potrafi też rozsądnie zaatakować. Wraca po ciąży Negrini i tu ciekawy jestem co pokarze. Rozgrywa Dall&#39;Igna.
W Conegliano znów powrót do siatkówki kobiecej, bo jak pewnie pamiętacie, w tamtym sezonie zespół Spesu wycofał się z rozgrywek. Na rozegranie ściągnięto jedną z nadziei Włochów na tej pozycji - Camerę. Dobrze wygląda środek, doświadczona Calloni z pewnego poziomu nie schodzi, a do tego nasza Zuza Efimenko też gwarantuje dobrą grę (liczę bardzo na jej zagrywki). Na przyjęciu znana z reprezentacji Barcellini i Fiorin, która zalicza powrót z ligi japońskiej. Jest jeszcze młoda Bułgarka Nikolova, która może być małym odkryciem sezonu. Na libero można powiedzieć, że ikona klubu - Rossetto, bo w Conegliano gra już od 2006 roku.
Faworytem u buków zdecydowanie Urbino, ale czy opłaca się szukać w tym meczu kursu 1.30? Pierwsza kolejka, trochę strzelanie na oślep, ale poziom drużyn patrząc personalnie nie ma przepaści. Wydaje mi się, że pierwsze punkty dla Conegliano są zdecydowanie w zasięgu, a nawet wygrana. Pinnacle daje fajny kurs na +2 i ja z takiej propozycji skorzystam. Jak ktoś odważny, to może grać czysty win po ~3.50. Na otwarcie sezonu polecam rozsądek ze stawkami ;)
Moje propozycje:
Conegliano +2 --- 1.73 @ Pinnaclesports ✅ 1-3 :cool:

Później wrzucę jeszcze coś z włoskiej na niedzielę, bo coś mi wpadło w oko.

strasznik 2,6K

strasznik

Użytkownik
Chaumont VB 52-Avignon VB FT 3:1
Chaumont 1,53 Bwin ✅:spokodfhgfh:

Mecz beniaminków, obie drużyny na starcie dostały trudnych rywali i obie mają na swoim koncie tylko po jednym ugranym secie (zarówno jedni jak i drudzy z Tours). Dzisiaj moim zdaniem wygrają gospodarze, którzy personalnie wyglądają lepiej, przed sezonem zrobili ciekawe wzmocnienia, o których już wspominałem (szkoda, że Janeczek nie jest jeszcze w formie), Avignon według mnie jest drużyną słabszą, również dużo zmian, przyszli Clément Daniel (Montpellier), Diego Santos Pinheiro (Ales CVB), Romain Delpech ( St-Brieuc CAVB), Michal Červeň (Pologne), Ivan Walter (Vitória SC), Martial Gore (Ales CVB), Ornel Demua (EV Beaucourt-Sochaux), Arvydas Miseikis (Hypo Tirol Innsbruck), odeszli Mark McGivern, Nathan French, Mykhailo Kukhar, Jean-Junior Nyabéyé, Ryan Stafford, Damien Quoirin, Mohamed El Farh, Julien Latard. Z pierwszej szóstki zostali tylko Jaumel i Frontin. Nie będę więcej pisał, liczę na pierwsze zwycięstwo Chaumont, według mnie po prostu lepszej drużyny.

Tours-Beauvais FT 3:2 Kędzierzyn już może 3pkt dopisywać
Tours (-2,5) 1,92 Pinnacle ⛔

Nie planowałem brać się za ten mecz, ale kurs wygląda ciekwie. Pora na pierwsze zwycięstwo Tours do zera, Beauvais fajnie pograło w pierwszym meczu z Cannes, ale później zebrali bęcki u siebie od Sete. Tours ciągle nie zachwyca, ale dzisiaj liczę na gładkie zwycięstwo.

Cannes-Tourcoing FT 3:0
Cannes 1,34 Bwin ✅:spokodfhgfh:

Juz pisałem, że Cannes odpuszczam, ale pasuje mi dzisiaj kurs do dubla, zwyciestwo powinni osiągnąć bez problemów (a nawet jeśli z problemami to bez różnicy ???? )

już bez analizy
Sete-Ajaccio FT 3:1 (trzeci set dla Ajaccio do 17, porażka...)
Sete (-2,5) 2,15 Pinnacle ⛔

Otrzymane punkty reputacji: +6
mariok1992 5,7K

mariok1992

Forum VIP
Universal Volley Modena - Volley Pesaro
Patrząc na same nazwy klubów, wydawać się może, że to najciekawsze spotkanie tej kolejki we Włoskiej A1.
Modena zachowała kilka ważnych nazwisk. Zostały bardzo doświadczone Croce (libero), Rinieri, Aguero, Paggi i Barazza. Wymieniona rozgrywająca z Ognjenovic na Alishę Glass to dobry ruch. Ponadto pozyskanie Dory Horvath i Spasojevic to czyste wzmocnienia. Pominąłem jeszcze obecność Harmotto. Modena ma całkiem fajny skład i zdecydowanie powinna poprawić wynik sprzed roku (5 miejsce w zasadniczym i opadnięcie z 4. Piacenzą w PO), myślę, że pierwsza trójka jest w zasięgu.
W Pesaro kolejny rok można zapomnieć o najwyższych celach i znów w tej drużynie bardzo krótka ławka. Na domiar złego wypadła Serena Ortolani, która ma teraz czas by przygotować się do porodu (uroki kobiecej siatkówki :p ). Silnym punktem drużyny powinien być środek siatki - Czeszka Monzoni to solidna siatkarka, a Amerykanka Gibbemeyer to duży potencjał. Rozegranie obstawia włoska nadzieja Signorile. Dobra libero De Gennaro. Niezła, raczej defensywna przyjmująca Tirozzi, niezła aczkolwiek nieokrzesana Kolumbijka Moreno, nierówna Muresan i przeciętna Węgierka Dekany - i to by było na tyle. Pesaro ma drużynę, która może zagrać bardzo dobry mecz, ale też będzie brakowało im regularności.
Pierwsze kolejki, formy nieznane. Pesaro w tamtym sezonie strasznie męczyło się na meczach wyjazdowych i może być podobnie teraz. Ogółem myślę, że w tym sezonie ciężko będzie się stawiało na mecze Pesaro, gdyż będzie to nieobliczalna drużyna. Modena ma większy potencjał w ataku i spróbuję zagrać na gospodarzy. Troszkę mało dają na -1.5 i sam się zastanawiam czy opłaca się to zagrać, ale na razie podam.
Moje propozycje:
Modena wygra --- 1.32 @ Betsafe, Betsson ⛔
Modena -1.5 --- 1.60 @ Unibet, Expekt, Bet365
⛔
Z 2-0 na 2-3 ;(

Jeszcze może jeden typ na niedzielę z Włoszech się pojawi ;)

mariok1992 5,7K

mariok1992

Forum VIP
Rebecchi Nordmeccanica Piacenza - Icos Crema
Spotkanie, w którym buki nie dają wielu szans zespołowi gości, który jest beniaminkiem. Kursy jednak według mnie śmieszne na zespół gospodarzy.
Piacenza sprowadziła do zespołu kilka fajnych nazwisk. Grę teraz prowadzi niezła Ferretti, wymiana libero na Sansonnę no i pozyskanie dwóch ciekawych i perspektywicznych skrzydłowych - Luci Bosetti oraz Flootje Meijners. Niestety ta druga nie zagra przez najbliższy miesiąc i jest to spore osłabienie w ofensywie. Pozostały bardzo doświadczone (+35 lat) Leggerri i Turlea. Obok Leggerri na środku zapewne Nicolini, ciekawy jestem czy młoda Alessia Gennari przebije się do składu, grała w tym roku z przebłyskami w Pavii.
Crema jak na pierwszy rok w A1 to skład naprawdę bardzo dobry. Ważny mecz dla Finki Lahtonen, która w tamtym roku grała właśnie w Piacenzie. Świetnie prezentuje się środek siatki, Nucu to co najmniej solidna siatkarka, a Paolini ma ogromny udział we wprowadzeniu swojego zespołu do najwyższej klasy rozgrywkowej i tutaj też powinna błyszczeć. Na rozegraniu ograna we Włoszech Dalia. Na ataku zapewne zagra Czeszka Matuszkova, która grała kilka lat temu w Kaliszu, bardzo dobra siatkarka, z tym że rok temu grała gdzieś w Azji. Obok Lahtonen na przyjęciu albo nadzieja Saccomani, która nie powala, albo Okaka, która pauzowała cały poprzedni sezon ze względu na kontuzję.
Mecz zapowiada się bardzo ciekawie, a wbrew pozorom nie będzie to łatwa przeprawa dla gospodyń. Wczoraj świetnie zagrał beniaminek z Giaveno, bez stresu i mam nadzieję, że tu będzie podobnie, Icos będzie grał swoje i swoje powinien ugrać. Punkty na pewno w zasięgu, wygrana też jest do zrobienia. Oczywiście zalecam ostrożność w doboru stawek ;)
Moje propozycje:
Icos Crema +2.5 --- 1.65 @ Bet365, Betsson, Betsafe ⛔
Icos Crema +1.5 --- 2.95 @ Expekt ⛔

czerwonatruskawka 349

czerwonatruskawka

Użytkownik
Netzhoppers - Mitteldeutschland
Mitteldeutschland 2.10 5/10

Jeśli dobrze zrozumiałem to Netzhoppers ma problemy finansowe, nie zagra ich najlepszy zawodnik i maja tylko 9 dostępnych graczy.

Redwitz / Nie usuwam tego posta, ale następnym razem postaraj się trochę bardziej i poszukaj może konkretnych informacji.

gystlik 14,5K

gystlik

Użytkownik
Netzhoppers - Mitteldeutschland
Mitteldeutschland 2.10 5/10

Jeśli dobrze zrozumiałem to Netzhoppers ma problemy finansowe, nie zagra ich najlepszy zawodnik i maja tylko 9 dostępnych graczy.
No tak. Gdzieś obiło Ci się o uszy że jest tak a nie inaczej, ale poszukac i dowiedziec się na 100% to już się nikomu nie chce. - Morał: Nikt tego nie pogra (może oprócz Ciebie) i info nie poparte argumentami nie ma żadnej wartości.

No to w skrócie wygląda to tak:
Da die Netzhoppers fast sicher nur mit neun Akteuren antreten werden, sind die taktischen Möglichkeiten des Teams eingeschränkt. Arvid Kinder spielt Libero, so dass er für Angriffe ausfällt. So müssen Patrick Steffen, der bei evivo Düren als bester Netzhoppers geehrt wurde, und Kevin Foyer im Angriff durchspielen. Auf der Bank sind ja nur noch ein Zuspieler und ein Mittelblocker. &quot;Wir wollen trotzdem mit großem Einsatz sowie Begeisterung spielen und zeigen, dass wir schönen Volleyball bieten können&quot;, erklärte Mirko Culic. &quot;Die Zuschauer sollen spüren, das wir uns von den Schwierigkeiten nicht unter kriegen lassen.&quot; Der Netzhoppers-Trainer hofft, dass sich bei seinen Schützlingen sowie den Fans eine &quot;Jetzt-erst-recht-Stimmung&quot; einstellt und es zu einer sehenswerten, spannenden Partie kommt, in der das alles bestimmende Thema Geld bis zum Matchpunkt mal nicht die Hauptrolle spielt.
W zespole nie zagrają dzisiaj obcokrajowcy. Klub ma spore problemy finansowe i Niemiecki Związek Piłki Siatkowej chce im odebrac licencję. Dzisiaj mają w kadrze na mecz 9 zawodników w tym na zmianę praktycznie tylko rozgrywającego i środkowego bloku. Prezes klubu szybko wprowadza jakiś plan oszczędnościowy aby tylko klub mógł grac w Bundeslidze.
Die seit Jahren kritische wirtschaftliche Situation konnte trotz großer Anstrengung, Zusagen und neuen Sponsorenverträgen noch nicht zufrieden stellend gebessert werden. Der zum Lizenzantrag
eingereichte Haushaltsplan konnte bisher nicht durchgesetzt und die geplanten Einnahmen nicht vollständig nachgewiesen werden. Deshalb wurde ein Sparplan gefordert und aufgestellt. Hierfür liegen noch nicht alle kompletten Nachweise vor. Aber Mannschaft, Trainer und Management haben im Rahmen des Sparplans zunächst auf einen Teil der Vergütung verzichtet. Wir bemühen uns um schnellstmögliche Beibringung der Unterlagen und sind mit der DVL in Gesprächen.
Tutaj gadka o wprowadzeniu planu ratunkowego spowodowanego kryzysem finansowym klubu.

W związku z powyższym szanse na poniższy typ oceniam na bardzo duże. Kto chętny - polecam także zwycięstwo gości. Ale zabierac się szybko bo spadki są spore i zapewne dalej będą postępowac :cool:

Netzhoppers - Mitteldeutschland ▶ Mitteldeutschland +1.5 1.606 8/10. Pinnacle​

rickyfcb 159

rickyfcb

Użytkownik
Pytanie szybkie zarówno do Gystlik jak i innych speców od siatkówki.
Jak poważne są to osłabienia, jaka rolę pełnią Ci obcokrajowcy. Albo chociaż ich nazwiska.

Bo ja z kadry tego zespołu znalazłem dwóch: Jakub Rybnicek i Kamil Ratajczak.

gystlik 14,5K

gystlik

Użytkownik
Pytanie szybkie zarówno do Gystlik jak i innych speców od siatkówki.
Jak poważne są to osłabienia, jaka rolę pełnią Ci obcokrajowcy. Albo chociaż ich nazwiska.

Bo ja z kadry tego zespołu znalazłem dwóch: Jakub Rybnicek i Kamil Ratajczak.
Sytuacja zmienia się szybko. W dzisiejszym spotkaniu będzie mógł wystąpic środkowy Jakub Rybnicek. - Nie wystąpi Kamil Ratajczak.
Volleyball-Bundesligist Netzhoppers KW-Bestensee hat im Zuge des drohenden Lizenzentzuges einen Teilerfolg verbucht. Der finanziell angeschlagene Club durfte im Heimspiel gegen CV Mitteldeutschland seinen ausländischen Neuzugang Jakub Rybnicek einsetzen.

F 11

fenzo

Użytkownik
Wczoraj Mitteldeutschland grał z VCO Berlin gdzie wygrał dopiero 2:3, a są tam jedynie zawodnicy z rocznika 93-94, więc jeszcze bez większego doświadczenia.

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom