Półfinały:
Dynamo Moskwa - Zarechie Odintsovo 3:0 (25:17, 25:16, 25:21)
Dynamo Krasnodar -
Dynamo Kazań 1:3 (15:25, 17:25, 25:21, 21:25)
Mecz o III miejsce:
13:00, Zarechie Odintsovo - Dynamo Krasnodar
FINAŁ:
15:30, Dynamo Moskwa - Dynamo Kazań
Finał Pucharu Rosji kobiet
Dynamo Moskwa - Dynamo Kazań
Zawodniczki Dynama Moskwa wczoraj bardzo szybko poradziły sobie z Zarechiem Odintsovo. Ekipa z Kazania grała z Krasnodarem, który na pewno jest bardziej wymagający od Zarechia i uporała się z nimi w 4 partiach.
Wczoraj tak pisałem o siatkarkach Kazania, więc nie będę się powtarzał:
Kazań kadrowo prezentuje się świetnie. Oczywiście liderką zespołu jest Ekaterina Gamova. Fantastyczna atakująca. Jak jest w optymalnej formie to gra bardzo, bardzo pewnie. Ciekawie wygląda para przyjmujących Jordan Larson-Lesya Makhno. Lesya to doświadczona, świetnie wyszkolona technicznie zawodniczka. Bardzo solidnie się prezentuje i przede wszystkim rzadko schodzi poniżej wysokiego poziomu. Larson jest podstawową zawodniczką w reprezentacji
USA, ale dla mnie jej postawa zawsze jest zagadką. Potrafi grać bardzo pewnie, ale potrafi też popełniać banalne błędy. Mocnymi punktami są również rozgrywająca Babeshina i środkowa Borisenko.
Moskwa kadrowo na pewno nie odstaje od rywalek z Kazania. Na pozycji atakującej występuje Natalia Goncharova, która potrafi wziąć ciężar gry na siebie. W reprezentacji Natalia występuje raczej jako przyjmująca i myślę, że to nie jest najlepsza pozycja dla tej siatkarki. Parę przyjmujących tworzyć będą Eva Yaneva i Angelina Grun. Doświadczona Grun pokazała na ME i PŚ ile znaczy dla zespołu, w którym występuje. Fantastyczna siatkarka, szczególnie w ofensywie. Środek siatki również wygląda bardzo ciekawie. Morozova, Perepelkina i Merkulova to świetne zawodniczki, wszystkie z reprezentacji Rosji.
Zapowiada się świetne spotkanie. Po obu stronach mnóstwo reprezentantek. Kazań wydaje się lekkim faworytem, ale spodziewałem się troche większego kursu. Moskwa po przyjściu Angeliny Grun jest jeszcze mocniejsza i dzisiaj na pewno nawiążą walkę z rywalkami.
Szkoda, że nie ma kursu na +1.5 seta ????
Typ:
Dynamo Moskwa @ 2.35 Bwin