Życzenia z padoku
W trakcie przedostatniej tury zimowych testów rozgrywanej pod Barceloną, rywale Roberta Kubicy z torów F1 życzyli mu przede wszystkim szybkiego powrotu do rywalizacji. Ale nie tylko. Prezentujemy najciekawsze wypowiedzi.
Heikki Kovalainen
Cześć Robert, pozdrowienia z testów w Barcelonie. Słyszałem już od wielu kierowców, że wszyscy za tobą tęsknią. Chcielibyśmy, abyś był tu z nami. Przykro mi z powodu tego pechowego wypadku. Słyszałem od dr [Riccardo] Cecarellego i twojego menedżera, że rehabilitacja przebiega pomyślnie i jestem pewien, że tak jak mówił Flavio [Braitore] wrócisz do nas w połowie sezonu. Ja, moja dziewczyna i zespół wszyscy życzymy ci jak najlepiej. Następnym razem pojadę w rajdzie razem z tobą. Start w środku sezonu to nadal fajny pomysł, ale pojedźmy lepiej w Finlandii, najlepiej w zimę. Nie będzie barierek tylko śnieżne bandy. Wszyscy byliby bardziej zadowoleni z takiego rozwiązania. Trzymam kciuki i odwiedzę cię kiedy tylko pozwoli mi na to harmonogram.
Rubens Barrichello
Robercie dla nas wszystkich wypadek był przerażającym momentem, a dla ciebie z pewnością koszmarem. Muszę tu podziękować twojemu menedżerowi za częste informacje na temat twojego stanu zdrowia. Dzwoniłem do niego co pięć minut i pewnie miał mnie dość, ale dzięki Bogu wszystko okazało się być w porządku. Jesteśmy w Barcelonie i bardzo nam ciebie brakuje. Mam nadzieje, że szybko do nas wrócisz. Dobrze, że wszystkie operacje juz za tobą i nie będziesz ich juz potrzebował. Ale może powinieneś pomyśleć, aby podczas ostatniej troszeczkę zmniejszyć sobie nos. To mógłby być świetny sposób, aby nieco poprawić urodę.
Sebastian Vettel
Cześć Robert, mam nadzieję, że u ciebie wszystko w porządku i dochodzisz do siebie. Wiadomość o twoim wypadku była dla nas szokiem. Znamy cię jako pokerzystę i zabawnego faceta. Mam nadzieję, że nie przegrasz wszystkich pieniędzy, grając w szpitalu w karty z innymi pacjentami. Zaoszczędź trochę do czasu powrotu do Formuły 1. Wtedy to przynajmniej my zajmiemy się twoimi pieniędzmi, a nie obcy ludzie.
Witalij Pietrow
Cześć Robert, mam nadzieję, że masz się coraz lepiej. Chcę, żebyś wiedział, że ja, moja rodzina i rosyjscy kibice, wszyscy cię wspieramy i życzymy jak najlepiej. Jeśli potrzebujesz pomocy albo czegokolwiek, daj mi znać. Zadzwoń albo napisz SMSa. Mam nadzieje, że znasz mój numer. Tęsknimy za tobą i czekamy na twój powrót.
Nick Heidfeld
Cześć Robert, mam nadzieję, że z każdym dniem jest coraz lepiej. Domyślam się, że widzieć mnie w swoim samochodzie jest dla ciebie nieco dziwnym uczuciem. Pewnie nie cieszy cię to zbytnio, ale może będzie to dla ciebie dodatkowa motywacja, aby wrócić na tor jeszcze szybciej. Mam nadzieję, że wkrótce wrócisz do zdrowia.
Lewis Hamilton
Cześć Robert, mam nadzieję, że masz się dobrze. Jesteśmy tu z Jensonem i to on dzisiaj jeździł. Chcielibyśmy przekazać ci wyrazy wsparcia. Tęsknimy za tobą w padoku i na torze. Właśnie rozmawialiśmy o tym, że tego roku będzie nam nieco łatwiej. Nie będziemy musieli się juz martwic o to, jak cię wyprzedzić, bo zawsze szeroko jeździsz.
Jenson Button
Nazywają to zygzakowaniem.
LH
Tak, zawsze byłeś w tym dobry.
JB
Mamy nadzieję, że wszystko przebiega jak należy. To dla ciebie bez wątpienia trudne chwile. Morfina pewnie jest przyjemna, ale daj już z nią spokój, bo chcemy cię zobaczyć z powrotem na torze.
LH
Zdecydowanie tak. Trzymaj się.
f1.pl
Nagranie ze wszystkimi życzeniami:
http://www.formula1.com/news/headlines/2011/3/11788.html