mythic
Użytkownik
zacytuje "Kierowca cudem przeżył, z ciężkimi obrażeniami nóg zabrano go do szpitala, pasażerka wydostała się z auta bez szwanku." dla scislosci Audi R8 nie A8.Nie mam głośników aktualnie ale przeczytałem wywiad. Rzeczywiście mieli piekielnie dużo szczęścia. Obydwaj.
Nie napisałem, że barierka nie może przejść przez samochód. Napisałem, że bardzo wątpliwe aby coś takiego przeżyć.
Audi A8 jest "nieco" innym samochodem i ciężko to porównywać. Nie ma w nim klatki... a ona mogła mieć wpływ na sposób zachowania się barierki "w środku".
Poza tym pasażer miał ciężkie obrażenia nóg (chyba można sobie wyobrazić jak ciężkie) i podobno stracił rękę. Zauważ, że Kubica najprawdopodobniej miał dużo więcej szczęścia.
Identyczna sytuacja jak w wypadku Roberta.
Klatka bezpieczeństwa nie miała wpływ na zachowanie się bariery. Chyba wiesz jak wygląda klatka bezpieczeństwa.
Większy wpływ na barierę miał silnik który "nie poddał się" i bariera wbiła się w najsłabszy punkt samochodu.
Na filmie z samochodu załogi Mauro Moreno i Corrado Bonato dokładnie widać że bariera przebiła samochód na wylot.