>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<
Fortuna bonus

Powołania na EURO 2012

Status
Zamknięty.
w0jtek 199

w0jtek

Użytkownik
Smuda: Skreślam Peszkę i Wasilewskiego
Dwaj reprezentanci Polski - Sławomir Peszko i Marcin Wasilewski zabalowali w Kolonii w nocy z soboty na niedzielę. Pokłócili się z taksówkarzem, który zamiast do Duesseldorfu, zwiózł ich na komisariat. Selekcjoner reprezentacji Polski, Franciszek Smuda dopytuje się: &quot;Czy mając przed sobą taką imprezę jak finały Euro 2012, można tak się prowadzić?&quot;. Trener &quot;Biało-czerwonych&quot; dodaje: &quot;Skreślam obu z kadry&quot;.

Marcin Wasilewski i Sławomir Peszko /AFP
Selekcjoner reprezentacji Polski Franciszek Smuda w niedzielę po południu był w kościele w Krakowie. &quot;Kiedy wyszedłem ze świątyni i włączyłem telefon, nie mogłem uwierzyć w to, co się dzieje. Dostałem kilkadziesiąt informacji, myślałem, że esemesowe życzenia składane są raczej w Wielką Sobotę, a później ludzie spędzają święta w rodzinnym gronie&quot; - relacjonuje 64-letni opiekun kadry. Rzecz jasna po chwili już wiedział, że 25-krotny reprezentant Polski Sławomir Peszko spędził noc w policyjnej izbie wytrzeźwień. I że w Kolonii pił z 45-krotnym reprezentantem Marcinem Wasilewskim.
Smuda relacjonuje: &quot;Dzwoniło do mnie kilku niemieckich dziennikarzy. Okazuje się, że z Peszką pił inny reprezentant Polski - Marcin Wasilewski. Nie puszczę im płazem tej sytuacji. Obu skreślam z kadry na finały Euro 2012. Nie ma szans, aby znaleźli się w 23-osobowej ekipie&quot;.
Skąd pan wie, że to Wasilewski był z Peszką w Kolonii, gdzie po alkoholu kłócili się z taksówkarzem? Smuda mówi: &quot;Niemieccy dziennikarze są doskonale zorientowani. Natychmiast przekazali mi, że Peszko bawił w towarzystwie innego reprezentanta Polski, Wasilewskiego. Czy nie jest im wstyd? Znowu o Polakach mówi się w Niemczech negatywnie, znowu w kontekście alkoholu, czy awantur&quot;. Smuda dodaje: &quot;Naprawdę dziwię się Peszce i Wasilewskiemu. &quot;Wasyla&quot; znam z Lecha. Ostrzegałem go, że u mnie w kadrze nie ma grupy bankietowej. Z kolei Peszko podpadł mi już w Krakowie. Odsunąłem go od kadry i wielu prosiło mnie, abym mu wybaczył. Pan sam mnie do tego namawiał&quot;.
To fakt, ale wydaje mi się, że każdy zasługuje na drugą szansę. &quot;Pytanie, ile można im wybaczać?&quot; - pyta się Smuda. Po czym dodaje: &quot;Trudno zmienić charakter i... gardło. Proszę dziś powiedzieć, czy opłacało się przywracać Peszkę? Czy opłacało się sięgać po Wasilewskiego? Czy mając przed sobą taki turniej, jak finały mistrzostw Europy na własnych stadionach, można tak się prowadzić?&quot;.
Peszko w Wielką Sobotę zagrał w meczu FC Koeln z Werderem Brema. Jednak norweski szkoleniowiec Stale Solbakken w przerwie zmienił Polaka, delegując do gry Chorwata Matę Jajalo. W gości do Peszki przyjechał Wasilewski, który niedawno w meczu Anderlechtu z Sint Truidense VV znokautował Petera Delorge&#39;a. Federacja belgijska odsunęła Wasilewskiego od czterech meczów. Przed wejściem kary w życie &quot;Wasyl&quot; zagrał jeszcze w dwóch spotkaniach fazy play-off o mistrzostwo Belgii. Jeszcze w piątek wybiegł w podstawowym składzie &quot;Fiołków&quot; w zremisowanym bezbramkowo spotkaniu ze Standardem Liege...
Smuda we wtorek leci do Niemiec, gdzie najpierw zobaczy spotkanie Fortuny Duesseldorf (Adam Matuszczyk) z FSV Frankfurt, a następnie Borussii Dortmund (Kuba Błaszczykowski, Robert Lewandowski, Łukasz Piszczek) z Bayernem Monachium. &quot;Rzecz jasna poznam szczegóły zajścia z udziałem Peszki i Wasilewskiego, ale nie będzie litości dla nich&quot; - mówi Smuda. Peszko już został odsunięty od spotkania z Mainz. Zapłaci 25 tysięcy euro kary. Trener Solbakken mówi: &quot;Jestem niesamowicie rozczarowany. Moim piłkarzom muszę ufać, a to co Slawo zrobił jest nie do zaakceptowania&quot;. Szef FC Koeln, Claus Horstmann oświadczył: &quot;Peszko zaszkodził klubowi, a także swoim kolegom w drużyny. Będzie ukarany sportowo, finansowo, a także na podstawie prawa pracy&quot;. Smuda - znając już komentarze Solbakkena i Horstmanna - dopytuje się: &quot;Czy ten chłopak nie rozumie, że marnuje swoją karierę? Że będzie mu ciężko nie tylko wrócić do kadry, ale i znaleźć dobry klub?&quot;.
Błądzić ludzka rzecz, ale 27-letni Peszko rzeczywiście znalazł się na zakręcie swojej kariery... 31-letni Wasilewski może już nigdy nie założyć koszulki z Białym Orłem. Ostatnio u Smudy zagrał sześć razy, z czego pięć razy od początku...

Interia.pl

No to ładnie się porobiło...

K 10

kamil11a

Użytkownik
Może obstawił wypłatę na to że ich nie powoła ???? .
Tak na serio to trochę przesadza , najpierw się trzeba zorientować w sytuacji i na spokojnie przymyśleć , a nie od razu kogoś skreślać , swoją drogą każdy lubi zabalować a smudzie nic do tego.

uzytkownik-23347 790

uzytkownik-23347

Użytkownik
Jak tak dalej pójdzie, to u nas w kadrze nie będzie miał kto grać ????. O ile wykluczenie Boruca (jest stratą ale...) nie jest aż tak wielką stratą, gdyż mamy odpowiednią rywalizację na pozycji bramkarza, o tyle brak chociażby Żewłakowa, a teraz Wasilewskiego przekreśli nam praktycznie szanse na jakikolwiek korzystny wynik. Kto niby ma grać na tej obronie ? Franz ciągle wierzy w Boenischa, a fakty są zupełnie inne. Wasilewski to jeden z lepszych obrońców w naszej kadrze (jeśli nie najlepszy), więc jego brak będzie kompletną porażką naszej reprezentacji. Smuda chyba już zbytnio przesadza. Dla mnie strata Peszki nie będzie aż tak druzgocąca, zawsze będzie można jakoś pokombinować, wstawić nawet Grosickiego. Zawodnik FC Koeln posiada szybkość, ale często brak mu zimnej krwi - jak się o nim mówi &quot;jeździec bez głowy&quot;. Trzeba na spokojnie przeczekać i zobaczyć, czy to aby nie informacje wyssane z palca.

G 72

gwiazda2010

Użytkownik
Po Euro tak dymisja więc jemu to jedno ... środka obrony dwa miechy przed Euro nie ma i nic się nie zapowiada aby nagle pojawili się stoperzy jacykolwiek na poziomie .
Co do Peszki dobra decyzja recydywa konsekwencja musi być ( Boruc i Żewlak ) co do Wasyla nie słyszałem o nim aby uczestniczył w tym no ale cóż ...

Y 23

yapa

Użytkownik
- Na dzień dzisiejszy nie ma mowy o wykluczeniu Sławka Peszki i Marcina Wasilewskiego. Trudno, żeby trener podejmował decyzje na podstawie doniesień z prasy. Jutro Franciszek Smuda jedzie do Niemiec, na mecz Adama Matuszczyka (Fortuna Dusseldorf) a także na mecz Borussii Dortmund z Bayernem Monachium. Tam wyjaśni również sprawę Peszki i Wasilewskiego - powiedział Tomasz Rząsa, dyrektor reprezentacji do spraw kontaktów z mediami.
Przypomnijmy, że według doniesień mediów, w sobotnią noc będący pod wpływem alkoholu Peszko wdał się w awanturę i szarpaninię z przewożącym go taksówkarzem. Ten, nie zważając na zachowanie Peszki i jego kompana, udał się na posterunek policji, gdzie piłkarz wywołał awanturę został przebadany alkomatem, a następnie trafił na izbę wytrzeźwień. Niemieckie media informują, że współtowarzyszem Peszki był inny reprezentant Polski, defensor Anderlechtu Bruksela, Marcin Wasilewski.
by onet.pl
nie siejcie paniki ????

ramzesa 13,8K

ramzesa

Forum VIP
Prędzej uwierzę w przewidywania cyganki na festynie niż Rząsie. On nigdy nic nie wie. Skoro Kołtoń powołuje się na słowa Smudy to raczej nie zmyśla.
Faktycznie sprawa bardzo szybko się toczy. Jeszcze nie wiadomo o co poszło, nie znamy drugiej strony medalu, a Smuda już takie ostre słowa rzuca. Z drugiej strony skoro klub Peszkina już go ukarał to nie mogą być jakieś bezpodstawne oskarżenia. Nie jest mi ich szkoda i uważam, że powinni ponieść karę. Pytanie tylko czy tą karą ma być brak powołania na Euro ?

dawid.400 14K

dawid.400

Forum VIP
To że Franciszek Dyzma jest idiotą wiemy od dawna, tylko jak taki człowiek może prowadzić reprezentację w najważniejszym turnieju w jakim wystartuje Polska Reprezentacja. Cóż nachlali się jak świnie, ale wszystko jest dla ludzi. Dla mnie wykluczanie zawodnika z gry reprezentacji poprzez takie incydenty jest śmieszne. Nie wiem kim on chce ich zastąpić no chyba że szykuje jakieś obywatelstwo kolejnemu Francuzowi czy Niemcowi :? Mam nadzieję że nie zdobędziemy punktów na tych ME (może i nie powinienem tego pisać, ale mnie taka reprezentacja nie interesuje, gdzie trener od własnego widzi mi się wywala piłkarzy pokroju: Boruca, Żewłaka, Wasyla czy nawet Peszko). Niech sobie zawodnik chleje ile chce ale jak przychodzi mecz ma być w 100% gotowy i zapierdzielać na maksa. Szkoda że taki turniej idzie na zmarnowanie przez takiego człowieka jak Dyzma :-|

ramzesa 13,8K

ramzesa

Forum VIP
Mi Peszkina wcale nie jest szkoda. Dostał reprymendę raz od Dyzmy. Popijawy były w Płocku, w Poznaniu też było podobno różnie. Działacze Koln od razu poszli po rozum do głowy i ukarali zawodnika. Mimo sentymentów do Sławka to nie jest mi go szkoda. Wasyl świętoszkiem też nie jest.

adilodz 8

adilodz

Użytkownik
Mi Peszkina wcale nie jest szkoda. Dostał reprymendę raz od Dyzmy. Popijawy były w Płocku, w Poznaniu też było podobno różnie. Działacze Koln od razu poszli po rozum do głowy i ukarali zawodnika. Mimo sentymentów do Sławka to nie jest mi go szkoda. Wasyl świętoszkiem też nie jest.
W takim razie uważasz, że po wybryku z alkoholem po zgrupowaniu kadry nie powinien pić już nigdy w życiu, ta? Śmieszne to.

uzytkownik-23347 790

uzytkownik-23347

Użytkownik
W takim razie uważasz, że po wybryku z alkoholem po zgrupowaniu kadry nie powinien pić już nigdy w życiu, ta? Śmieszne to.
Jak widzę, to nie napisał nic takiego ???? . Dlaczego ma nie pić nigdy w życiu ? Jest zawodowcem, powinien pić wtedy, gdy przyjdzie na to pora (patrz: przerwa w rundzie, urlop), a nie w dzień wolny od treningów. Zresztą nikt mu raczej nie zakazuje wypić piwa czy coś, ale jak widać po Peszce alkohol źle na niego działa, skoro po wypiciu jakiegoś trunku zaczął się awanturować w taksówce ????. Dokładnie nie wiadomo, co się stało ale taka informacja się pojawiła, więc coś musi być na rzeczy.

L 27

ljuboja

Użytkownik
W POlsce jest tak durne prawo że szkoda co kol wiek mówić.Piłkarz też człowiek też może się załamać czy zabawić i wtedy sięga po alkohol po Pracy niby czemu mu nie wolno?. Wiecie jak jest w Rosji chyba.Tam piłkarze chlają co popadnie.Nawet czytałem że piłkarz Spartaka Moskwa brał kroplówe kilka godzin przed meczem by wytrzeźwiał na mecz i nic mu nie zrobili.Ja nie mówie przyjśc nawalonym na trening czy na mecz no tu już inna sprawa ale po meczu śmiech na sali.A Smuda był jest i będzie tępym kretem jak on nawet się nie umie wysłowić on chyba nawet gimnazjum nie ma.Co on osiągnął że został trenerem Polski? Już jako trenera Polski 100% wolałbym Hajte niż tego nieudacznika życiowego ten łysy pajac zepsuję nam Euro
Jak widzę, to nie napisał nic takiego ???? . Dlaczego ma nie pić nigdy w życiu ? Jest zawodowcem, powinien pić wtedy, gdy przyjdzie na to pora (patrz: przerwa w rundzie, urlop), a nie w dzień wolny od treningów. Zresztą nikt mu raczej nie zakazuje wypić piwa czy coś, ale jak widać po Peszce alkohol źle na niego działa, skoro po wypiciu jakiegoś trunku zaczął się awanturować w taksówce ????. Dokładnie nie wiadomo, co się stało ale taka informacja się pojawiła, więc coś musi być na rzeczy.
a wiesz jak naprawdę było? Media z człowieka potrafią zrobić najgorszego debila byle by była sensacja i ludzie to czytali.Nie wiadomo jak było naprawdę

G 72

gwiazda2010

Użytkownik
Jak dla mnie to może dziennie chlać ile wlezie jeżeli daje w meczu zawsze 100% i nie jest pod formą to czemu nie ? Wiele gwiazd futbolu chlało a grali wyśmienicie tylko wiadomo dla Smudy alko be to mu się odbije na Euro .

dawid1892 2,1K

dawid1892

Użytkownik
Smuda po prostu zobaczył że ma władze i lubi ją wykorzystywać. Koeln go zawiesiło bo tam się nie cackają tak jak w Polsce Wisła z Małeckim, zwłaszcza że w Niemczech to było nagłośnione przez media. Wasyl to jeden z najlepszych polskich obrońców więc jeśli nie zagra na EURO to na pewno będzie osłabienie, co do Peszki to bardzo dobrze że nie zagra na EURO, po pierwsze on jest tak słaby że aż boli, a po drugie jak widzę te jego gębe to już w ogóle... ???? Hart jakoś piję, pali i imprezuję, a jakoś na swojej pozycji jest najlepszy na świecie i jakoś wątpie żeby nowy trener Anglików go nie powołał z tego powodu, no chyba że Smude by zatrudnili, to by tam nie miał kto grać. ????

G 72

gwiazda2010

Użytkownik
Smuda po prostu zobaczył że ma władze i lubi ją wykorzystywać. Koeln go zawiesiło bo tam się nie cackają tak jak w Polsce Wisła z Małeckim, zwłaszcza że w Niemczech to było nagłośnione przez media. Wasyl to jeden z najlepszych polskich obrońców więc jeśli nie zagra na EURO to na pewno będzie osłabienie, co do Peszki to bardzo dobrze że nie zagra na EURO, po pierwsze on jest tak słaby że aż boli, a po drugie jak widzę te jego gębe to już w ogóle... ???? Hart jakoś piję, pali i imprezuję, a jakoś na swojej pozycji jest najlepszy na świecie i jakoś wątpie żeby nowy trener Anglików go nie powołał z tego powodu, no chyba że Smude by zatrudnili, to by tam nie miał kto grać. ????
Owszem na prawej flance tak na środku wątpie ... obecnie i zapewne na Euro nie będzie dobrego środkowego obrońcy tylko szrot pokroju Glik czy Głowacki .

uzytkownik-23347 790

uzytkownik-23347

Użytkownik
Po prostu Smuda przesadza. Tak jak było wyżej napisane, trzeba poczekać na oficjalne informacje o wyrzuceniu z kadry, ale przede wszystkim o tym, co tak naprawdę stało się w owej sytuacji. Co do postu kolegi ljuboja: fakt, w Rosji jest zupełnie inaczej, ale jak powszechnie panuje powiedzenie &quot;Rosja to nie kraj - to stan umysłu&quot;, wedle niego każdy może sobie tutaj powiedzieć co chce. W Rosji (przynajmniej takie były plotki) po wygranym meczu piłkarze nawet otrzymywali 40% alkohol oczywiście, aby w drobny sposób świętować ważne zwycięstwo. Jak jest naprawdę tego nie wiem, ale takie informacje się ukazały. Jednak dobrze tutaj ktoś napisał, dla mnie również piłkarze mogą pić ile chcą, bo w pierwszej kolejności są rozliczani z postawy na boisku, a zachowanie poza nim schodzi na dalszy plan. W Niemczech nie cackają się i Peszko się o tym szybko przekonał, jednak u nas jak zwykle - 59 dni (bodajże) do Mistrzostw, a Smuda ciągle widzi same problemy (mówię tutaj o Wasilewskim, bo Peszki mi nie szkoda - jeździec bez głowy i bez techniki).

L 27

ljuboja

Użytkownik
Peszko nie powinien być wogole powołany na Euro i nie mówię tu o alkoholu tylko że po prostu jest za słaby.Wasyl jeden z najlepszych obronców w Naszej reprezentacji i co kto tam ma zagrać? Bez Żewłakowa wasyla niech debil da Czekaja.Rasiaka na Atak i Euro dla Polski zmieni się w kpinę.
Kolejna sprawa ktoś tam pisał że nieobecnośc Boruca nie będzie jakimś osłabieniem to ja już teraz mówię że owszem będzie z Całym szacunkiem do Szczęsnego jakoś dla Mnie Artur jest większym pewniakiem a przede wszystkim bardziej doświadczony. Szczęsny w Arsenalu nie broni najgorzej ale wg mnie nie ma co sie nim podniecać dużą zasługą że Arsenal traci mało bramek jest szczelna obrona a Wojtek popełnia nie raz dośc proste błędy.
Co do tego nieudacznika Smudy on to robi specjalnie wywalając z składu bo jak Euro nie pójdzie będzie na kogo zwalić wszystko.

prof 56,6K

prof

Użytkownik
Szczęsny w Arsenalu nie broni najgorzej ale wg mnie nie ma co sie nim podniecać dużą zasługą że Arsenal traci mało bramek jest szczelna obrona a Wojtek popełnia nie raz dośc proste błędy.
Szczelna obrona? To co wyprawia czasem obrona Arsenalu to woła o pomstę do nieba , zreszta 41 goli straconych w 31 meczach mowi samo za siebie (Najwiecej z czolowki). Twoje zdanie obrocilbym o 360 stopni. Kazdemu bramkarzowi przytrafiaja sie slabsze momenty nawet Buffonowi czy Casillasowi wiec Sczesny tez ma prawo do slabszych spotkan.

-------

Peszko nie zasluzyl na kadre a jego jedynym atutem to tylko szybkosc ktora przy braku odpowiedniej techniki nie przeklada sie korzystnie na wykonczenie akcji. Grecja slynie ze stawiania solidnych autubosow w bramce wiec wartosc Peszki w takim meczu napewno by spadla. Grecja wie co sie robi z takimi chłystkami jak Sławek wiec wole kogos wolniejzsego ale lepiej wyszkolonego technicznie z dobrym dosrodkowaniem w pole karne czy dobrze wykonujacego stale fragmenty gry.

ramzesa 13,8K

ramzesa

Forum VIP
dużą zasługą że Arsenal traci mało bramek jest szczelna obrona
że co ?
Tu nie chodzi o to, że oni wypili. Pewnie napić się każdy może. Tylko mam takie pytanie, dlaczego Peszko już po raz kolejny jest w takiej sytuacji ? Uwzięli się na biedaka czy co. Nie potrafi się zachować po alkoholu to niech nie pije. Robi potem niepotrzebny szum u siebie w klubie i w reprezentacji. Będąc kibicem Koln bym się się lekko zdenerwował. Klub walczy o utrzymanie, a ten w najlepsze chla i robi beznadziejne sytuacje. Słaba głowa czy po prostu nadmiar ?

L 27

ljuboja

Użytkownik
Nie no fakt przesadziłem nie patrząc w tabele myślałem że Arsenal ma tych bramek mało straconych piszecie że Szczęsny popełnia błędy bo każdy popełnia zgadza się wiadomo przecież, ale Szczęsny popełnia ich dużo i w troche głupi sposób nie raz przy stałych fragmentach często jest nie pewny.Po meczu ostatnim Fiory z Milanem jak i wcześniejszych Boruc też puszcza bramki ale nie w taki głupi sposób jak Wojtek. Może się mylę ale gdyby Arsenal miał innego trenera już dawno Szczęsny by siedział na ławce.

ramzesa 13,8K

ramzesa

Forum VIP
&quot;Jest mi bardzo przykro po tym, co wydarzyło się w sobotę. Znalazłem się w złym miejscu, w złym czasie i zachowałem się nieprofesjonalnie. To fakt. Popełniłem błąd, którego bardzo żałuję. Zdaje sobie również sprawę z tego, że moja forma sportowa w ostatnich tygodniach nie była zgodna z oczekiwaniami klubu i kibiców. Osobiście, dla mnie to największe rozczarowanie.
Akceptuję decyzję klubu. Boli mnie, że jako profesjonalista nie będę mógł pomóc mojemu klubowi w trudnym meczu z Mainz. Obiecuję naszym lojalnym kibicom, że jeśli otrzymam szansę od trenera, to zrobię wszystko, aby kontynuować walkę naszego klubu o pozostanie w lidze.&quot;
Myślę, że sam Peszko najlepiej to podsumował.

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom