Wracam do tego działu, na dzisiaj 2 bardzo fajne typy.
Sporting Lizbona - Vitoria Setubal
Te kursy to jakaś jawna kpina. Zupełnie nie wiem co bukmacherzy widza w tym Sportingu. W tamtym sezonie - owszem - grali fajnie, zajęli 4 miejsce, ale tegoroczny rozgrywki są zupełnie inne. Nie licząc tego meczu w kolejnych pięciu gospodarze zmierzą się z naprawdę mocnymi rywalami, m.in Braga, Benfica i Pacos Ferreira (wszystko na wyjeździe), więc terminarz cieżki. Goście terminarz nieco lżejszy, a patrząc na formę obu zespołów jestem skłonny postawić coś w stronę gości (zważając głównie na kursy). Jedynym minusem u gości jest to, że odszedł najlepszy strzelec Meyong i mają bardzo niestabilną obronę jak i formę. Mogą wygrać 3 mecze nie tracąc bramki, by w kolejnych dwóch stracić ich pięć. Myślę jednak, że jak najbardziej są w stanie dzisiaj powalczyć z "Lwami". Nie mają żadnych osłabień, wraca pomocnik Tavares, do gospodarzy wraca obrońca Rojo. Dodatkowo dzisiaj na Jose Alvarade nie będą mogli zagrać z powodu kontuzji: Boulahrouz (9/0), Lopes (8/0), Schaars (5/0), Viola (13/0).
Żadna z tych ekip już nie powalczy o puchary, zostaje więc utrzymanie takich miejsc w środku tabeli, bo różnica punktowa do miejsc spadkowych jest dość niewielka. Typy na to spotkanie:
Vitoria Setubal +2 @1,55 bwin 2:1
Vitoria Setubal gol @1,83 bet365 2:1
Olhanense - Pacos Ferreira
Bardzo ciekawe spotkanie. Oba zespoły w odmiennych nastrojach. Olhanense punkt nad strefą spadkową, wszystko na styku. Do końca sezonu prócz meczu dzisiejszego zagrają (z mocniejszych rywali) z Benficą (u siebie) i Sportingiem Lizbona (wyjazd). Z pozostałymi rywalami myślę są w stanie powalczyć o korzystny wynik i ogólny sukces jakim będzie utrzymanie (w sumie ze Sportingiem są w stanie też coś ukłuć). Goście grają świetny sezon, 4 miejsce - pokazują, że bez wielkich pieniędzy naprawdę można grać dobrą piłkę. Na wyjeździe przegrali tylko 2 razy (z Benficą i Porto), a więc pozytywy na ich temat mógłbym wypisywać w nieskończoność tak naprawdę. Dziś stoją przed ogromną szansą zbliżenia się na 1 punkt do trzeciej Bragi (3 miejsce premiowane jest kwalifikacjami do
LM). Z ważniejszych graczy nie wystąpi dzisiaj pomocnik Josue (16/0) z powodu zawieszenia, u gospodarzy nieco więcej kontuzji: Mauricio (12/1), D'Onófrio (6/0), Piloto (9/0), Liban Abdi (14/4), Yontcha (12/1). Kurs na wygraną gości duży patrząc na ich formę i formę gospodarzy, czystej jedynki jednak nie ruszę, bo H2H pokazuje, że zawsze mieli z nimi ciężko (1:0/0:1/1:1/0:0/1:2). Jako, że Cicero jest obecnie w świetnej formie, a gospodarze tracą wiele bramek to postawię na niego.
Cicero gol @3,40
Pacos Ferreira gol przed 56:00 @1,83 1:2 do przerwy