Francja 2.1
Osobiście uważam, że kurs powinien być w granicach 1.55-1.6 na reprezentację Francji.
Kurs na Portugalczyków jest przeszacowany. Nie widzę choćby jednego argumentu przemawiającego za Portugalczykami.
Po pierwsze
Francja to gospodarz, a przed własną publicznością gra się zupełnie inaczej (wątpię, żeby tutaj było jak niektórzy piszą, że będą to typowe
szachy i
Francja będzie czekać do karnych, bo tak po tych wpisach wywnioskowałem).
Po drugie historia pojedynków pomiędzy tymi reprezentacjami jest bardzo niekorzystna dla reprezentacji Portugalii (4 ostatnie pojedynki 0:1 , 1:2 , 0:1 , 0:4).
Po trzecie patrząc na grę obu reprezentacji to wystarczy przeanalizować drogę obu reprezentacji do finału.
Portugalia trzy remisy w grupie, wymęczone zwycięstwa z Chorwacją i Polską (po dogrywce i karnych) i wreszcie zwycięstwo w regulaminowym czasie z Walią (zmęczoną).
Francja na tych mistrzostwach, jakby nie patrzeć ma tylko jeden remis na koncie (w fazie grupowej z Szwajcarią) oraz pięć zwycięstw. Myślę, że ostatnie dwa spotkania czyli wygrana z Islandią 5:2 i z Niemcami 2:0 robią wrażenie.
Wystarczy zestawić pojedynki obydwu reprezentacji z reprezentacją Islandii.
Portugalia wymęczone 1:1 , a po drugiej stronie
Francja pokaz siły 5:2.
Po czwarte
Portugalia ma w nogach dwie dogrywki, myślę, że ten fakt też odegra znaczną rolę w drugiej połowie meczu finałowego.
Po piąte, składy. Poza Ronaldo nie widzę żadnego zagrożenia ze strony reprezentacji Portugalii (a niektóre wpisy, mówiące o tym, że Ronaldo wygrał z
Realem
LM to i z reprezentacją wygra Euro świadczą, o braku elementarnej wiedzy o składzie Realu, a Portugalii). Brak klasycznego napastnika (skutecznego) może spowodować podobną sytuację jak w spotkaniu Niemców z Francją.
Po drugiej stronie mamy Francuzów i kadra naszpikowana gwiazdami. Zagrożenie z każdej strony (Payet, Pogba, Griezmann oraz Giroud).
Sądzę, że mecz zakończy się wynikiem 2:0 , 3:0 dla Francji.