Radomka Radom vs Legionovia Legionowo, typ: Radomka -1,5 seta @1,60 - Unibet 3:1 (25:23, 25:15, 22:25, 25:10)
Kurs mizerny, ale zakład względnie bezpieczny. Dla porównania u ruskich jest 1,40 i to według mnie prawidłowy kurs.
Mógłbym w sumie przekleić analizę z ich pierwszego pojedynku tylko przekreślić zdanie, że jest value na Legionowo. Od tego czasu zawodniczki tylko potwierdziły każde moje słowo. Julie Oliveira Souza to najgorsza atakująca w play-off, a jestem w stanie stwierdzić, że i jedna z najgorszych w lidze. Jessica Rivero Marin w drugim meczu zrobiła wszystko, żeby Radomka wygrała. Olivia Różański to liderka tego "dwumeczu", ale nadal jest nierówna. Bardzo podoba mi się gra Ali Grabki i jej flow z Tokarska i Stafford. Ale to za mało.
Mówiłem również, że Radomka bez Kasi Skorupy nie istnieje, a z Kasią to drużyna o klasę lepsza. Wystarczy porównać pierwsze i drugie spotkanie. Skorupa zdecydowanie spełnia wszystkie warunki, żeby mianować ją najlepszą rozgrywającą w lidze i to bardzo daleko z przodu. Do jednego muszę się przyznać. Stwierdziłem, że Bjelica to dobra atakująca, a słaba przyjmująca. W poprzednim spotkaniu miała najlepsze przyjęcie i tragiczny atak. Zdecydowaną MVP do tej pory jest Bruna Honorio. Brazylijka zanotowała 31 pkt na skuteczności 50% oraz 33 na 48%. Niesamowite liczby! A jej połączenie ze Skorupą to coś pięknego.
No i uważam, że Radomka może grać tylko lepiej. Skorupa zagrała pierwszy mecz od dawna, więc w rytmie meczowym będzie jeszcze mocniejsza. Bjelica zagrała pierwszy mecz w drużynie po jednym treningu, więc też powinna poprawić się w ataku.
Legionovia nie ma moim zdaniem absolutnie żadnych argumentów. Podopieczne Alessandro Chiappiniego musiały by zagrać mecz perfekcyjny tak jak przeciwko LKSowi, wygrany 3:1. Uważam jednak, że Radomka tego już nie wypuści, szczególnie kończąc serię w Radomiu. Jeden set to maksimum które ugrają, a wydaje mi się, że to i tak za dużo patrząc na Souze i Rivero Marin.