Mi przecież nie chodzi o to. Sam nie pochwalam tego, że gramy z takimi zespołami. Ja do Twojej dwójki dodam właśnie Lewandowskiego. I chciałbym jeszcze Boruca widzieć w kadrze. Według mnie Jeleń też jest bardzo dobrym napastnikiem ale strasznie łamliwy i nie wiadomo czy można w danym momencie na niego liczyć. Obraniak też jest przydatny jak systematycznie gra w podstawowym składzie Lille bo inaczej jest bezwartościowy.. Ja jeszcze bym stawiał na Dudkę. No i Kuba też musi mieć miejsce w składzie ale na nim ciąży opaska kapitana. Według mnie zbyt wcześnie ją dostał. No i zapomniał bym o Boenischu. Oby sie szybko wyleczył. Dla mnie Peszo to najlepszy pomocnik Polski.
Szczęsny, Boruc, Piszczek, Boenisch, Dudka, Obraniak, Kuba, Peszko, Lewandowski, Jeleń.
Czyli jest 10 dobrych piłkarzy w tym 2 bramkarzy, którzy mogą tworzyć na prawdę niezłą reprezentację. Ale nie ma kto jej poukładać.
Jest jeszcze kilku godnych uwagi graczy z
ekstraklasy jak Mierzejewski, Wojtkowiak, Rzeźniczak, Sandomierski, Danch (Chłopak grał w kadrze młodych kilka lat temu na MŚ. W Górniku spisuje się super. Co udowadnia z meczu na mecz. (Wisła, Lech i wiele innych spotkań).
Przecież mamy jeszcze Grosickiego.
Według mnie mamy bardzo dużo ciekawych zawodników. Ale co z tego jak nie mamy dobrego selekcjonera..