>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Polska - Argentyna (5 czerwca 2011) - mecz towarzyski

Status
Zamknięty.
konrad140 2,5K

konrad140

Forum VIP
Kursy:

by: STS
Spodziewałem się raczej kursów około 2 na Argentynę. Chociaż z drugiej strony gra 2 , może trzeci skład. Dla takich piłkarzy jak choćby Cabral to jest szansa na pokazanie się , bo zbyt często pewnie nie bedzie miał okazji grać w tej reprezentacji

dariooo80 35

dariooo80

Użytkownik
Patriotyzm ? A co patriotyzm ma wspólnego z wychodzeniem na + u buków ? Narzekanie na żalosnego &quot;jaśnie nam panującego&quot; prezesa Pzpn i tak nic nie da... On i tak ma nas wszystkich w... ...&quot;głębokim poważaniu&quot; A 2 czy 3 garnitur Argentyny nie położy sie na boisku i nie pozwoli nam wygrać. Na wycieczke do egzotycznej Polski Batista przywiezie zawodników dla których to będzie może jedyna szansa pokazania sie w albicelestes i na pewno tej możliwości nie beda chcieli zmarnować. A nasze &quot;mega&quot; gwiazdy z zagranicznych lig juz myślami na wczasach. Na marginesie typowanie towarzyskich meczów za wieksze stawki to delikatnie mówiac lekkomyślność. Oby tylko Polakom nie zabrakło CHĘCI do grania w piłke...

sumada90 19,8K

sumada90

Forum VIP
Z graczy, którzy 5 czerwca zmierzą się z reprezentacją Polski tylko 3 piłkarzy zostało powołanych na Copa America: Oscar Ustari (jako prawdopodobnie 3 bramkarz), Pablo Zabaleta i Ezequiel Garay. Potwierdza się więc, że gramy z drugim, a nawet trzecim szeregiem. Mimo to wydaje mi się, że amy małe szanse na dobry rezultat. Jesteśmy tuż po sezonie i jak słusznie zauważył dariooo80 nasi mogą mieć problemy. Nie mówię tu o braku chęci i zaangażowania ale o zwyczajnie zmęczeniu. Polscy piłkarze zawsze mieli problemy z przygotowaniem kondycyjnym a po zakończeniu sezonu może być to widoczne.

aislinnek 202

aislinnek

Użytkownik
A ja uważam, że jednak kurs na naszych jest odrobinę zawyżony. No bo cóż, z jednej strony są po sezonie, zmęczeni, mało ambitni, słabi i ogólnie nasze biedronki Smudy. Ale rzekomo wszyscy zapowiadają, że mamy mieć drużynę, do euro2012 pozostał rok i to jest ostatni moment. Kiedy oni zaczną wygrywać jak nie z mieszanką 2. i 3. składu Argentyny, który TEŻ jest po sezonie. Po kilku słabych meczach musi w końcu przyjść ten dobry, i wierzę, że to będzie właśnie ten.
Dlatego za drobne [!] myślę, że można zagrać zwycięstwo naszych, podpierając to na przykład: wygraną Szwecją nad Mołdawią czy Danią nad Islandią, gdzie kursy są całkiem przyzwoite.

S 22

slooz3

Użytkownik
Dzisiaj Argentyna gra w stolicy Nigerii z gospodarzami i zobaczymy jak się ten drugi garnitur zaprezentuje - kursy na Pol - Arg mogą się lekko pozmieniać po dzisiejszym meczu.
Z Paragwajem 25.05 wygrali 4:2, aczkolwiek nie mogę się doszukać składów -
Otamendi, Zabeleta, Fazio(Insua), Garay - Perotti, Costa, Belluschi, Gaitan - i tylko w ataku posucha ;) oczywiscie mozna by tam wrzucic Mascherano, Heinze, Messiego, Di Marie i Pastore, ale taki sklad to i tak jak dla naszych chłopców będzie duże wyzwanie - szkoda, że Sadlok nie zagra, bo mółgby sie sprawdzić przeciwko Gaitanowi czy Perottiemu jako lewy obrońca:grin::grin:

horus 129

horus

Użytkownik
Wczoraj Argentyna przegrała z Nigerią 1:4, a jedyną bramkę strzeliła w ostatniej minucie z rzutu karnego. Jak widać rezerwy Argentyny wcale takie mocne nie są, czego można było się spodziewać, po powołaniu do reprezentacji Cabrala. Ja 5 czerwca spodziewam się wyrównanego spotkania. 1:1? Czemu nie. Chociaż na ten moment nie obstawiam nic z tego spotkania, zbyt duże ryzyko, zbyt mało pewnych zdarzeń.
P.S
Kursy na Polskę, po wczorajszej porażce Argentyny poleciały w dół.

lara_perkins 76

lara_perkins

Użytkownik
BetClicu z 4,50zł na polskę teraz jest 3,75zł. Ja myślę że to ostatnia szansa by polacy wygrali coś towarzysko przed euro. Skoro młodziaki z argentyny mogły ulec Nigerii aż 4:1 to spotkanie może być bardzo ciekawe ???? Jeśli ktoś stawia drobne to warto zaryzykować na polskę, to taka mała sugestia :p Ja osobiście wykorzystam bonus od buka i postawie go w całości na wygraną polski 1:0 (kurs 9,0zł). Jak to mówią łatwo przyszło łatwo poszło? ????

darius010 1,3K

darius010

Forum VIP

Euro na stadionach Polski i Ukrainy zbliża się dużymi krokami, nasi reprezentanci po dla wielu udanym sezonie pod wodzą Franciszka Smudy rozegrają towarzyszki mecz z Argentyną - lecz reprezentacja Albicelestes przyjeżdża do Polski z mocno rezerwowym składzie. Argentyna i ich reprezentacja w ówczesnym football, mimo wielkich nazwisk nie budzi respektu, reprezentacja zazwyczaj prowadzona przez słabych selekcjonerów raczej nie radzi sobie z europejska czołówką i każdy wielki turniej, w którym przychodzi im rywalizować z Europą kończą rozczarowaniem. Sergio Batista aktualny trener Argentyny również nie jest osobą która może pociągnąć swoich na szczyt, kontrowersyjny wybór kadry na mecze z Nigerią i Polską przyniosły falę krytyki, która zasłużenie na niego spłynęła. Reprezentacja zbudowana z piłkarzy grających w &quot;średnich&quot; europejskich klubach, aż razi brakiem przygotowanie, mentalnego, fizycznego, mankamenty wynikające z braku ogrania i doświadczenia widać przy każdym podaniu, jedynym atutem jest wyszkolenie techniczna, ale przy widocznych brakach w komunikacji zawodników nie jest ono decydujące. Reprezentanci Polski za to przyjechali na zgrupowanie po bardzo udanych sezonach, w składzie mamy mistrzów Niemiec, Łukasz Piszczek znalazł się w jedenastce sezonu, Obraniak został mistrzem Francji więc piłkarze na pewno przewyższają rywali. Mimo to trener Franciszek Smuda nie radzi sobie z presją nie potrafi skleić reprezentacji i atmosfera wokół kadry nie jest idealna, lecz myślę, że ten mecz będzie mecze próby, próby która udowodni nam czy przetrwamy do Euro. Oczekiwanie kibiców - Tylko zwycięstwo i myślę, że nas na to stać, zwłaszcza, że rywal to w pewnym sensie amatorka.

Polska-Argentyna Typ:1 Kurs:3,4
Polska-Argentyna (spotkanie bez remisu) Typ:1 Kurs:2,46
Polska-Argentyna (obie druzyny strz.gola) Typ: Tak Kurs:1,67

R 4K

rrthc

Użytkownik
Jutro mecz naszej kadry a raczej zbieraniny jaka poskladal Smuda z druzyna Argentyny ,ktora na wystepy do europy przyjechala w trzecim garniturze ,przywozac graczy praktycznie nie znanych szerszej publicznosci.
Tak na dobra sprawe ciezko jakos wskazac faworyta w tym spotkaniu,bo tak naprawde nie wiadomo jak zagraja obie 11-stki,wiadomo sa to mecze towarzyskie i praktycznie o nic i z motywacja moze byc w nich roznie(co pokazala Argentyna przegrywajac sromotnie z Nigeria).
Wydaje mi sie jednak ze mimo wszystko wieksza wole zwyciestwa wykaza nasi zawodnicy i przy wsparciu swoich kibicow,przypomna sobie jak sie gra na wysokim(chocby tak jak swego czasu z Portugalia,gdzie blyszczal dzis zakurzony Ebi Smolarek)poziomie i pokonaja minimalnie druzyne z Ameryki Poludniowej...
Chociaz nie wykluczony jest tez blamaz naszych orlow z druzyna mlodzikow z Argentyny,czym utwierdza nas,kibicow i obserwatorow,w przekonaniu ze nasza reprezentacyjna i klubowa kopana to dno i kabaret na kolkach i tak naprawde szkoda na nia czasu...
Mimo wszystko bede trzymal kciuki za naszych i postawie na 1,zeby sie lepiej ogladalo....
pozdro...

marqs3lby 10K

marqs3lby

Użytkownik
Z tymi nieznanymi graczami to bym nie szalał.
Bramkarze: Óscar Ustari (Getafe CF)

Obrońcy: Pablo Zabaleta (Manchester City), Marcos Angeleri (Sunderland AFC), Ezequiel Garay (Real Madrid), Nicolás Otamendi (FC Porto), Federico Fazio (Sevilla FC).

Pomocnicy: Fernando Belluschi (FC Porto), Alejandro Cabral (Legia Warszawa, ), Diego Perotti (Sevilla FC), Nicolás Bertolo (Real Zaragoza CD), Facundo Bertoglio (Dynamo Kijów).

Napastnicy: Jonathan Cristaldo (Metalist Charków), Nicolás Gaitán (Benfica, Pablo Piatti (Almería CF), Marco Rubén (Villarreal CF), Franco Jara (Benfica, ), Mauro Boselli (Genoa CFC).

Pogrubione nazwiska to gracze dość znani. Na reszte wystarczy spojrzeć na kluby - Benfica, Genoa, Sevilla, Zaragoza, Dynamo Kijów. To są kluby liczące się na europejskiej arenie więc nie przesadzajmy z tym słabym składem Argentyny.

trackbank 1,8K

trackbank

Użytkownik
Cabrala pogrubiłeś a Gaitana nie tak samo Boselli ;-)
są to świetnie wyszkoleni piłkarze którzy przerastają paru naszych bez wątpienia

marqs3lby 10K

marqs3lby

Użytkownik
Pogrubiłem tych których ja znam ???? Jak więc widać nawet niepogrubieni przeze mnie są bardzo dobrymi zawodnikami, którzy nie powinni mieć problemu z pokonaniem &quot;Orłów&quot;

legionista87 65

legionista87

Użytkownik
zwłaszcza, że rywal to w pewnym sensie amatorka.​
Ale pieprzysz głupoty chłopcze.
Możesz powiedzieć w jakim to sensie reprezentacja Argentyny to amatorka???
Amatorzy to biegają z orzełkiem na piersi od Jodłowca po Lewandowskiego.
Nie słyszałem ostatnio aby to w tej kadrze Argentyny było pijaństwo było sprowadzanie dziwek do hotelu itp.

darius010 1,3K

darius010

Forum VIP
Ale pieprzysz głupoty chłopcze.
Możesz powiedzieć w jakim to sensie reprezentacja Argentyny to amatorka???
Amatorzy to biegają z orzełkiem na piersi od Jodłowca po Lewandowskiego.
Nie słyszałem ostatnio aby to w tej kadrze Argentyny było pijaństwo było sprowadzanie dziwek do hotelu itp.
Nie zrozumiałeś mnie i nie wiem jak mogłeś zinterpretować moje słowa dosłownie :razz:. Kadra Argentyny to zlepek mocno przeciętnych piłkarzy, którzy możliwe widzą się pierwszy raz. Wiec jak można nazwać inaczej taką drużynę... czyż piłka nożna to nie sport drużynowy, w której decyduje zgranie. Co do zachowania innych piłkarzy to uwierz mi nie odstajemy... wpisz sobie w Google seksafera w kadrze Anglii, Brazylii, Francji, co robi Robinho itp. zresztą dyskutujemy na temat meczu, a nie o zachowaniach pozaboiskowych.

marqs3lby 10K

marqs3lby

Użytkownik
Kadra Argentyny to zlepek mocno przeciętnych piłkarzy, którzy możliwe wiedzą się pierwszy raz. Wiec jak można nazwać inaczej taką drużynę... czyż piłka nożna to nie sport drużynowy, w której decyduje zgranie.
Kadra Polski natomiast jest zlepkiem fatalnych piłkarzy, którzy widzą się i grają ze sobą po raz enty a efektów jak nie było tak nie ma. Także zgranie akurat odchodzi na boczny tor, najważniejsze są umiejętności, tym bardziej u grającej indywidualną piłkę Argentyny

legionista87 65

legionista87

Użytkownik
Kadra Polski natomiast jest zlepkiem fatalnych piłkarzy, którzy widzą się i grają ze sobą po raz enty a efektów jak nie było tak nie ma.
Hahahaha rozbawiłeś mnie ????
Dokładnie nic dodać nic ująć.
Ten zlepek z Argentyny po półtora roku wspólnego grania byłby na EURO 2012 znaczącą drużyną a naszych jakoś w tym turnieju nie widzę choć pozostał jeszcze rok.
Co do dzisiejszego meczu to myślę że Argentyna powinna go wygrać.Nie ma co patrzyć na ostatni mecz z Nigerią.Nie ma co porównywać Nigerii do Polski choć fakt jest taki że rozmiary zwycięstwa Nigerii nad Argentyną nie są przypadkowe i wiele osób mówiło że był to co najmniej dziwny mecz....

darius010 1,3K

darius010

Forum VIP
Kadra Polski natomiast jest zlepkiem fatalnych piłkarzy, którzy widzą się i grają ze sobą po raz enty a efektów jak nie było tak nie ma. Także zgranie akurat odchodzi na boczny tor, najważniejsze są umiejętności, tym bardziej u grającej indywidualną piłkę Argentyny
Dlaczego fatalnych ?/ Przecież ostatnio mamy kilku piłkarzy, którzy grają w dobrych klubach i to nawet w podstawowych jedenastkach, a kilka lat temu mieliśmy dla przykładu do wyboru piłkarzy z ekstraklasy lub zagraniczne rezerwy. W piłce zawsze liczy się zgranie, a mamy trzech piłkarz z BVB i dwóch z Koloni, którzy znają się na pamięć. Oglądałem Argentynę z Nigerią i Albicelestes wyglądali gorzej niż Polska.

Jak ktoś ma czas to nie znajdzie sobie na youtube konferencję prasową Smudy z wczoraj chyba :razz: W której mówi: &quot;Jak można nazywać reprezentacje z takimi nazwiskami kadrą D, ten dziennikarz który to napisał musi nie znać się na piłce&quot; - mniej więcej tak to powiedział :browar565::browar565::browar565:

ice29 251

ice29

Użytkownik
Tacy piłkarze jak Piatti, Ruben, Jara, czy Perotti w pojedynkę mogą ośmieszyć naszą obronę. Natomiast obrona Argentyny wygląda na stworzoną z bardzo solidnych graczy, wątpie aby nasi napastnicy coś im strzelili, jeśli nie dali rady takiej Litwie.
Stawiam na wygraną Argentyny z handi -1. Kurs 4.10 - aż żal nie skorzystać.

legionista87 65

legionista87

Użytkownik
kilka lat temu mieliśmy dla przykładu do wyboru piłkarzy z ekstraklasy lub zagraniczne rezerwy. :browar565::browar565::browar565:
I kilka lat temu paradoksalnie mieliśmy lepsze wyniki niż teraz.Dało się ograć Ukrainę na wyjeździe dało się zremisować z Portugalią na wyjeździe pamiętam jak ogrywaliśmy Włochów u siebie a teraz o takich wynikach możemy pomarzyć przeliteruję może p o m a r z y ć ????

marqs3lby 10K

marqs3lby

Użytkownik
Dlaczego fatalnych ?/ Przecież ostatnio mamy kilku piłkarzy, którzy grają w dobrych klubach i to nawet w podstawowych jedenastkach. W piłce zawsze liczy się zgranie, a mamy trzech piłkarz z BVB i dwóch z Koloni, którzy znają się na pamięć.
No dobrze, i powiedz mi co reprezentacji dało to że mamy piłkarzy z BVB i Koln?
0-2 z rezerwami Litwy, 0-0 z Grecją.

Oglądałem Argentynę z Nigerią i Albicelestes wyglądali gorzej niż Polska.
Ja nie oglądałem ale skoro chodzą głosy że mecz był ustawiony to trzeba ten mecz puścić w niepamięć.

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom