>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

PlusLiga Kobiet 2011/2012

Status
Zamknięty.
M 1,9K

mandragon

Użytkownik
grać Pałac po 1.35 na wyjeździe IMO mija się z celem bynajmniej nie widzę by dzieliła te dwie drużyny taka przepaść w grze, po pierwsze na wyjeździe Bydgoszcz wcale tak dobrze sobie nie radzi. Mielec natomiast u siebie gra dużo lepiej, nie mówiąc już o tym co oznacza dzisiejsza porażka - baraże. W końcu zwolniono trenera w Mielcu, na którego narzekano z wielu stron, Pałac ma w miarę komfortową sytuację w tabeli i świat sie nie zawali jeśli przegrają...ja osobiście zwycięstwo upatruje w drużynie gospodyń

redwitz 6,6K

redwitz

Forum VIP
KPSK Stal Mielec - KS Pałac Bydgoszcz​

Mielczanki według mnie są najsłabszym zespołem w całej PlusLidze Kobiet. Ostatnio z zespołem pożegnał się Trener Grabowski, a jego miejsca zajął Jacek Wiśniewski i trzeba przyznać, że nie jest w łatwej sytuacji. Zespół gra źle i cały czas jest kilka zawodniczek, które są kontuzjowane (Bejga, Pykosz, Sadowska). Zazwyczaj fajnie prezentuje się Babicz, ale Kociova i Liliom nie zasługują na grę w PlusLidze Kobiet.

Bydgoszcz kadrowo wygląda średnio, ale muszę przyznać, że pozytywnie mnie zaskakują. Trener Gąsior ma do dyspozycji kilka młodych zawodniczek, którym brakuje jeszcze doświadczenia, ale mają naprawdę spore możliwości. Z kontuzji środkowej Shelukiny korzysta Justyna Sosnowska. Warto zwrócić uwagę leworęcznej atakującej Zuzannie Czyżnielewskiej.

Bydgoszcz w 5 kolejce przegrała na własnym parkiecie właśnie z Mielczankami. Stal oczywiście może zaskoczyć, ale Pałac jest zdecydowanym faworytem. Zawodniczki z Bydgoszczy grają solidnie i cały czas widać postępy w ich grze. Jestem pewien, że będą chciały zrewanżować się Mielczankom. Obecnie znajdują się na wysokiej 5 lokacie, ale potem właśnie punktów straconych z teoretycznie słabszymi zespołami będzie najbardziej brakować.

Typy:
KS Pałac Bydgoszcz @ 1.35 Unibet ✅
KS Pałac Bydgoszcz (-1.5 seta) @ 1.72 Unibet ✅

Otrzymane punkty reputacji: +11
assassin84 119

assassin84

Użytkownik
grać Pałac po 1.35 na wyjeździe IMO mija się z celem bynajmniej nie widzę by dzieliła te dwie drużyny taka przepaść w grze, po pierwsze na wyjeździe Bydgoszcz wcale tak dobrze sobie nie radzi. Mielec natomiast u siebie gra dużo lepiej, nie mówiąc już o tym co oznacza dzisiejsza porażka - baraże. W końcu zwolniono trenera w Mielcu, na którego narzekano z wielu stron, Pałac ma w miarę komfortową sytuację w tabeli i świat sie nie zawali jeśli przegrają...ja osobiście zwycięstwo upatruje w drużynie gospodyń
Co do wyjazdów Pałacu to bym się nie zgodził - przykład mecz z Impelem we Wrocławiu. Z Dąbrową i Piłą przegrały tylko na wyjeździe 2:3 czyli to były mecze walki. Zresztą według mnie to były mecze jeszcze w tym gorszym okresie zespołu, teraz można powiedzieć, że zespół uwierzył w siebie i gra pewniej.
Zresztą sama wola walki to może być za mało. W poprzedniej kolejce przegrały z Budowlanymi i to zdecydowanie w każdym secie.
Upatruję 0:3, przy woli walki ze strony mielczanek 1:3, więc
Pałac Bydgoszcz @1.35 7/10 ✅
Pałac Bydgoszcz - 1,5 seta @1.70 3/10 ✅

krzosz1987 1,2K

krzosz1987

Użytkownik
Mecz: Stal Mielec – Pałac Bydgoszcz
Handicap na łączną liczbą punktów
Typ: Pałac Bydgoszcz -5,5
Kurs: 1,60
Bukmacher: Sportingbet

Chyba najlepszy handicap jaki można zagrać w dzisiejszym meczu Plusligi kobiet. Stal Mielec po dwóch porażkach 0-3 z nie najmocniejszymi przecież drużynami z Wrocławia i Łodzi podejmie dzisiaj piątą siłę ligi Pałac Bydgoszcz. Wydaje się, że faworyta w tym meczu nie jest trudno wskazać, tym bardziej, że gospodynie mają swoje problemy (o których później) a Bydgoszcz to naprawdę solidna drużyna.
Postanowiłem jednak zagrać handicap -5.5 na korzyść gości. Liga polska szczególnie kobiet jest nieprzewidywalna i np. nie zdziwię się jeżeli o losach meczu będzie decydować tie-break dlatego też zdecydowałem się na handicap punktowy. Bydgoszczanki mogą bowiem np. wygrać jednego seta bardzo wysoko, co spowoduje, że handicap punktowy wejdzie ale mogą również przegrać poszczególne partię. Mielczanki bowiem są jednak drużyną nieobliczalną, nie tak dawno przecież pokonały Dąbrowę Górniczą ale też jak już wspomniałem potrafili przegrać partię do 13 z Gwardią Wrocław czy do 16 z Budowlanymi Łódź.
Wspomniałem o kłopotach w Stali. Ostatnio nie grały w tej drużynie z powodu kontuzji Bejga, Pykosz i Sadowska, dzisiaj zapewne też nie zagrają, odbija się to na pozostałych zawodniczkach. Ponadto ostatnio został zwolniony trener Grabowski a jego miejsce zajął Jacek Wiśniewski.
Myślę, że ekipa Bydgoszczy jest obecnie zdecydowanie lepszą drużyną i na pewno będzie chciała się zrewanżować za porażkę 0-3 przed własną publicznością, której doznały w pierwszym meczu tych ekip. Teraz Mielczanki wydają się być w słabszej formie, trzebione kontuzjami według mnie mogą nie poradzić sobie z dobrze grającą ostatnio ekipą z Bydgoszczy.

Otrzymane punkty reputacji: +7
dawid.400 14K

dawid.400

Forum VIP
KPSK Stal Mielec - KS Palac Bydgoszcz Over 3,5 seta @ 1,581 Pinnacle ⛔ 0-3
Plus Liga kobiet jest na tyle nieprzewidywalna że granie handicapów w stronę którejś z drużyn według mnie mija się z celem. Po takim kursie jaki oferują nam bukmacherzy byłem skłonny grać na Stal, jednak po tym co przeczytałem w dziale miałem mętlik w głowie. Z drużyny Stali odszedł trener Grabowski co trzeba ocenić pozytywnie, pod jego wodzą zawodniczki grały zdecydowanie poniżej oczekiwań, liczę na efekt nowej miotły w postaci trenera Wiśniewskiego i myślę że przynajmniej 2 sety, co da 1 punkt, gospodynie są w stanie dzisiaj ugrać. Zgadzam się z tym że Pałac jest faworytem tego meczu, jednak tam nie ma aż tak wielkiego potencjału, jednak trzeba przyznać że gra momentami może się podobać. Gram w tym meczu over 3,5 seta jest to według mnie jedna racjonalna opcja do zagrania tego meczu. Stal na pewno nie stoi na straconej pozycji i wcale się nie zdziwię jak sprawią dzisiaj sporą niespodziankę. Mielczanki grać z Bydgoszczankami potrafią czego odzwierciedlaniem może być mecz z 5 kolejki gdzie Stal wygrała spotkanie 3-0. Teraz co prawda forma jest gorsza, są dwie kontuzjowane zawodniczki, ale jest atut własnej hali. Ten mecz na pewno nie skończy się wynikiem 3-0 w którąś ze stron.

redwitz 6,6K

redwitz

Forum VIP
KPSK Stal Mielec - PTPS Piła​

Mecz z cyklu &quot;słaby vs słabszy&quot;. Bardzo ważne spotkanie dla układu tabeli. Mielczanki z 10 punktami zajmują jak na razie ostatnie, 10 miejsce. Piła z dorobkiem 12 punktów znajduje się na ostatnim, bezpiecznym miejscu.

O Mielczankach pisałem ostatnio przy okazji starcia z Pałacem:
Mielczanki według mnie są najsłabszym zespołem w całej PlusLidze Kobiet. Ostatnio z zespołem pożegnał się Trener Grabowski, a jego miejsca zajął Jacek Wiśniewski i trzeba przyznać, że nie jest w łatwej sytuacji. Zespół gra źle i cały czas jest kilka zawodniczek, które są kontuzjowane (Bejga, Pykosz, Sadowska). Zazwyczaj fajnie prezentuje się Babicz, ale Kociova i Liliom nie zasługują na grę w PlusLidze Kobiet.
Pilanki nie wygrały od 8 spotkań (Ostatnie wygrane spotkanie to 3:0 ze... Stalą Mielec.). Początek sezonu w wykonaniu PTPSu był dobry, ale już wtedy pisałem, że ten zespół będzie raczej znajdował się w dolnych rejonach tabeli. Ostatnio Trener Mirosław Zawieracz wybrał ciekawy manewr i zrezygnował z Joanny Kuligowskiej, a w jej miejsce na przyjęciu zagrała młoda Natalia Krawulska. I przyniosło to efekty, bo Piła urwała punkt zespołowi z Bielska-Białej. Do składu już jakiś czas temu wróciła Veronika Hudima, która jest waznym elementem w tej układance.

Pilanki dysponują trudną zagrywką i to jest na pewno atut tego zespołu. Mają również zdecydowaną przewagę na pozycji rozgrywającej. Anna Kaczmar ciekawie prowadzi grę i potrafi wykorzystywać potencjał swoich środkowych. W ekipie z Mielca rozgrywa Marta Szymańska, która według mnie rozgrywa strasznie schematycznie. Oba zespoły zagrają va bank. Jeżeli Mielczanki przegrają to spotkanie 0:3 lub 1:3 to będzie im bardzo ciężko wydostać się ze strefy barażowej. Moim faworytem są Pilanki, ponieważ cały czas uważam, że Mielec jest po prostu najsłabszą ekipą w całej PlusLidze Kobiet.

Typ:
PTPS Piła @ 1.85 Betsafe ✅

Otrzymane punkty reputacji: +1
C 94

crock

Użytkownik
KS Palac Bydgoszcz (W) - Pronar AZS Bialystok (W)
Dziś o 18 w Łucznicce zmierzą się, sensacyjnie dobrze grający Pałac Bydgoszcz z AZS-em Białystok. Tydzień temu miałem okazję przyjemność obserować mecz AZS-u wygrany 3-0. Duże wrażenie wywarła na mnie Sieradzan-która punktowała na każdym kroku. Dobre spotkanie rozegrała także libero Durajczyk oraz Aleksandra Kruk.
Pórównajmy teraz obie drużyny:
ATAKUJĄCE- tutaj zapowiada się ciekawa rywalizacja pomiędzy młodziutką Czyżnielewską a Dominiką Sieradzan. Jestem niezwykle ciekawy tego pojedynku, bo póki co młoda atakująca Bydgoszczy wywiera na mnie duże wrażenie i pokazuje, że potrafi bardzo dużo oraz że w przyszłości może stanowić ważne ogniwo reprezentacji. Powiedziałbym że tak 55-45 na korzyść Bydgoszczy.
ROZGRYWAJĄCE-hmm jednak wyżej cenię Muhlsteinova niż Mazurek-chociaż ta ostatnio dobrze sobie radzi. Jak dla mnie plus po stronie AZSU
PRZYJĘCIE-Polak i Martinez zarówno w przyjęciu jak i ataku wg mnie radzą sobie lepiej niż ich przeciwniczki Kruk i Kovalenko. Sporo własnie od gry Białostoczanek będzie zależało od przyjęcia, liczę na dobrą postawę w dzisiejszym spotkaniu Kruk. Ostatecznie jednak spora przewaga Pałacu!
ŚRODEK- tutaj oceniłbym 50-50, szkoda, że nie ma Dominiki Kuczynskiej bo wtedy przewagę dałbym Białostoczankom.
LIBERO-chyba jednak Durajczyk sprawia na mnie lepsze wrażenie niż Kuhen-Jarek. Lekka przewaga AZSU 55-45.
Ogólnie wg mnie Białostoczanki stać spokojnie na ugranie seta w tym spotkaniu, są podpudowane łatwą wygraną 3-0 z Budowlanymi. Pałac pozytywnie zaskakuje, jednak nie ukrywajmy jest to młody zespół i chwila słabości musi przyjść.

AZS Białystok +2,5 seta 1,4 betsafe
AZS Białystok +12 pkt 1,85 betsafe

redwitz 6,6K

redwitz

Forum VIP
Tauron MKS Dąbrowa Górnicza - BKS Aluprof Bielsko-Biała​

Bardzo ważne spotkanie dla układu w tabeli. Wydaje mi się, że zwycięzca tego meczu zajmie po rundzie zasadniczej 3 miejsce.

Przed sezonem było sporo opinii o tym, że Aluprof w tym sezonie nie będzie się już liczył w walce o najwyższe cele. Jak widać podopieczne Trenera Wiktorowicza spisują się dobrze i przede wszystkim zajmują wysoką lokatę. Ostatnio coraz lepiej spisuje się atakująca Natalia Bamber-Laskowska, która jest bardzo ważną zawodniczką w Aluprofie. Po dobrym początku sezonu ostatnio trochę gorzej gra Klaudia Kaczorowska. W zespole są jednak Ciaszkiewicz i Belgijka Vindevoghel, więc nie ma większego problemu. Mocnym punktem mogą być środkowe. Amerykanka Crimes od pierwszego spotkania pokazuje, że ma spore możliwości. Gabriela Wojtowicz ma świetne warunki fizyczne, ale czasami popełnia banalne błędy.

Dąbrowa ostatnio przegrała w słabym stylu z Atomówkami. Wytłumaczeniem może być brak Żebrowskiej, która w tym sezonie gra bardzo dobrze i jest mocnym punktem zespołu. Zastępująca ją Katarzyna Zaroślińska w tym sezonie nie miała zbyt wielu okazji do zaprezentowania swoich umiejętności i zagrała po prostu źle. Dzisiaj Iza Żebrowska powinna rozpocząć od początku. Para przyjmujących wygląda nieźle. Elżbieta Skowrońska rozgrywa bardzo dobry sezon. Charlotte Leys trochę słabiej przyjmuje, ale potrafi grać twardo w ataku. Środek siatki bardzo, bardzo solidny. Zwłaszcza Plchotova rzadko schodzi poniżej dobrego poziomu. Najmocniejszym punktem wydaje mi się jednak rozgrywająca Frauke Dirickx. Naprawdę jest to świetna zawodniczka. Gra bardzo szybko i dosyć często uderza również z drugiej piłki.

Oba zespoły mają według mnie podobny potencjał. Bielszczanki potrafią grać solidną i spokojną siatkówkę i nie wszystkim zespołom to pasuje. Dąbrowianki ostatnich spotkań z Aluprofem nie mogą zaliczyć do udanych. Dzisiaj bardzo ważny mecz, czyli idealna pora na wyrównanie rachunków. Zwłaszcza na własnym parkiecie, przy wypełnionych trybunach.

Typ:
Tauron MKS Dąbrowa Górnicza @ 1.65 Bwin ✅

Otrzymane punkty reputacji: +2
redwitz 6,6K

redwitz

Forum VIP
Atom Trefl Sopot - Budowlani Łódź​

Atomówki ostatnio rozegrały ważne i ciężkie spotkanie z Volero Zurych. Niektóre zawodniczki mogą czuć to spotkanie w nogach i Trener Chiappini być może zrobi kilka zmian w składzie. Ostatnio świetny mecz rozegrała Megan Hodge. Potencjał w ataku ma naprawdę ogromny. Po odejściu Ozsoy sporo szans do pokazania swoich umiejętności ma Ewelina Sieczka. I bardzo dobrze, bo jest to na pewno zawodniczka, która może powalczyć o pierwszy skład w reprezentacji Polski.

Budowlane grają nierówno. Spokojnie mogą nawiązać walkę z teoretycznie lepszym zespołem, żeby potem przegrać 0:3 z Akademiczkami z Białegostoku. Liderką Budowlanych jest Belgijka Helene Rousseaux. Otrzymuje mnóstwo piłek w ataku i gra dobrze. Nie wiem dlaczego cały czas w wyjściowym składzie gra rozgrywająca Marta Wójcik. Widziałem kilka spotkań z udziałem Anny Grbac i prezentuje się zdecydowanie lepiej. Wraca po kontuzji, więc może otrzyma trochę więcej szans. Szkoda, że Trener Mauro Masacci rzadko zaczynał z Anitą Kwiatkowską w pierwszym składzie, bo teraz wyraźnie widać, że nie jest w optymalnej formie.

Atom cały czas ma nadzieję na zajęcie 1 miejsca przed play-offami. Sopocianki mają zdecydowanie lepszy skład i ich porażka na pewno była by niespodzianką. Łodzianki na pewno stać jednak na walkę i zwycięstwo w przynajmniej jednym secie. Kurs na takie zdarzenie jest bardzo zachęcający.

Typy:
Budowlani Łódź (+2.5 seta) @ 2.40 Unibet ✅
Over 135.5 pkt @ 1.55 Betsafe ✅

R 1,6K

radomiak1910

Użytkownik
Siatkowka plusliga kobiet 17-00 5.02.2012
Trefl Sopot- Palac Bydgoszcz
typ; -2.5 seta Trefl
2.75
Betsafe
Analiza
Dziś w spotkaniu siedemnastej kolejki plusligi kobiet Trefl Sopot na wlasnym parkiecie podejmie Palac Bydgoszcz. W druzynie z Sopotu nie dzialo sie ostatnimi czasy najlepiej, odszedl Konrad Piechocki, zawodniczka Ozsoy. Problemy chyba jednak juz sa dawno za zawodniczkami z Sopotu. Na tygodniu, w lidze mistrzow sprawily ogromna niespodzianke pokonujac Rabite Baku 3:1 na wlasnym parkiecie. Sopocianki w tym meczu zagraly bardzo dobrze pod kazdym wzgledem. Po kryzysie nie ma juz sladu w ekipie Trefla. Trefl aktualnie zajmuje pozycje wicelidera w lidze, w przypadku zwyciestwa dzis za 3 punkty ma szanse zblizyc sie do muszyny zaledwie na jedno oczko. Palac to rewelacja rozgrywek, aktualnie zajmuje 5. miejsce w lidze. Dosyc nieoczekiwanie bydgoszczanki plasuja sie tak wysoko. Nie ma jednak co ukrywac trener Gasior nie ma w zanadrzu takiej ekipy jaka ma wloski trener w Sopocie. Trefl to duzo bardziej doswiadczona ekipa. Sopocianki znajduja sie rowniez w bardzo dobrej dyspozycji, co potwierdza niedawne zwyciestwo w lidze mistrzow. Sadze, ze bezproblemowe zwyciestwo gospodyn dzisiejszego meczu jest jak najbardziej prawdopodobne.

redwitz 6,6K

redwitz

Forum VIP
Problemy chyba jednak juz sa dawno za zawodniczkami z Sopotu.
Chyba nie.
Po meczu z Rabitą z zespołu odeszła środkowa Amaranta Navarro Fernandez.

Polecam przeczytać ten artykuł.
Atom Trefl Sopot się chwieje ?

Typu oczywiście nie neguję, bo Trefl wychodząc tylko z polskimi zawodniczkami i tak jest zdecydowanym faworytem i może wygrać 3:0.

assassin84 119

assassin84

Użytkownik
Problemy chyba jednak juz sa dawno za zawodniczkami z Sopotu. Na tygodniu, w lidze mistrzow sprawily ogromna niespodzianke pokonujac Rabite Baku 3:1 na wlasnym parkiecie. Sopocianki w tym meczu zagraly bardzo dobrze pod kazdym wzgledem. Po kryzysie nie ma juz sladu w ekipie Trefla.
Problemy w Atomie wcale się nie skończyły. Po meczu z Rabitą umowę za porozumieniem stron rozwiązała środkowa Amaranta Fernandez Navarro, co prawda jej pozycja w zespole od pewnego czasu była mniej znacząca, ale zawsze jest to osłabienie i pomniejszenie szerokiej kadry. Spekuluje się, że klubowi na dzień dzisiejszy potrzeba 2 milionów. Sztab szkoleniowy i zawodniczki poniekąd nie dostały od początku roku z klubu żadnych pieniędzy. Gdzieś pisano, że klub zawalił formalności wobe PGE, a sponsor przestał wobec tego dawać pieniądze. Jeśli nie pojawią się pieniądze na koncie zawodniczek to niektóre z nich zagroziły, że z Pałacem nie zagrają dziś, a pozostałe dodały, że rozwiążą w poniedziałek umowę z klubem, co spowoduje, że meczu rewanżowego w Baku nie będzie.
Ja tego meczu nie ruszam dopóki nie podadzą składu. Jeśli będzie bez zmian to zagram na win Atomu na livie, bo to może znaczyć, że pojawiły się pieniądze, wobec tego będzie motywacja w składzie. Jeśli zagrają podstawowe zawodniczki mimo, iż nie dostaną zaległych pieniędzy to również postawiłbym na Atom, bo przecież specjalnie się nie podłożą.
Nie ryzykowałbym grania natomiast -2,5 seta, bo Pałac to bardzo ambitny zespół i jednego seta ugrać może.
Atom@1,28 (Bet365) ✅- po podaniu składu wyjściowego Atomu
EDIT: Czysto sportowo wynik sprawiedliwy, bydgoszczankom za ich upór i walkę jeden punkt się jak najbardziej należał.

Typu oczywiście nie neguję, bo Trefl wychodząc tylko z polskimi zawodniczkami i tak jest zdecydowanym faworytem i może wygrać 3:0.
Ale nie da się ukryć ze siłą napędową Atomu są amerykanki Hodge i Glass

P 46

probet-65708

Użytkownik
Trzeba wziąć pod uwagę, że te informacje podaje Fakt, który często mija się z faktami, więc jak to nie zostanie potwierdzone to można to traktować troszkę z przymrużeniem oka, nie mówię tu odejściu Hiszpanki, ale o tym, że dziś kilka zawodniczek &quot;zastrajkuje&quot;.

eriksson88 16

eriksson88

Użytkownik
Bardzo dużo na temat meczu Atomu z Pałacem zostało już napisane i część argumentów jest zbieżnych z moimi. Trzeba jasno zauważyć, że pierwsze informacje o 800-tysięcznych brakach w budżecie sopockiego klubu trzeba włożyć między bajki w obliczu wielomilionowego budżetu. Kwota 2 milionów rzuca już bardziej realne światło na tę sprawę.
Teraz do meritum - Chiappini wielokrotnie podkreślał, że trudno się trenuje i gra w warunkach niepokoju. Jednak widać, że motywowanie to jego mocna strona, co było widać w meczu z Rabitą Baku, gdzie zdaniem trenera zespół &quot;zagrał na 110 procent&quot;. I jestem niemal przekonany, że poziom ten utrzyma do niedzieli. Nawet w obliczu kolejnych publikacji medialnych i planowanych odejść następnych zawodniczek.
Zespół Atomu dysponuje o wiele większym potencjałem - to banał. Dlaczego ekipie z Sopotu udawało się wygrywać do tej pory z Pałacem za każdym razem 3:0? Grają o wiele szybciej, zarówno do skrzydeł, jak i ze środka. Pałac, po kontuzji Julii Szeluchiny, ma do dyspozycji jedynie młodą Justynę Sosnowską, która uczy się dopiero dorosłego grania. A to powoduje, że często nie dochodzi do skrzydła, a w ofensywie jej markowany atak jest zbyt czytelny, aby utrzymać środkową rywalek z dala od skrzydła.
Oczywiście, pojedyncza zawodniczka niczego tutaj nie przesądza, ale: atakująca Zuzanna Czyżnielewska często dostaje niskie piłki do dynamicznego zbicia, a przy wysokim bloku Atomu może mieć problem z kończeniem piłek na &quot;czysto&quot;. Martinez też musi zmieniać sposób ataku, a zazwyczaj bazuje na swoim potencjale fizycznym (to może determinować błędy). Polak z kolei bazuje na zasięgu, ale jej siła jest mniejsza niż Kubanki. Tutaj pozostaje kwestia relacji wyblok-obrona. Na plus dla sopocianek.
Kończąc ten przydługi wywód, moim zdaniem należy poczekać na składy. Jeśli okaże się, że Chiappiniemu nikt nie wypadł w weekend, wówczas można ryzykować -2,5 na Atom po wspomnianym już kursie 2.75. Jeśli będą jakieś zawirowania, mimo wszystko win sopockiego klubu, ale np. dla bezpieczeństwa z h1andi -1,5.
17 kolejka PlusLigi Kobiet (5.02, godz. 17:00)
Atom Trefl Sopot - Pałac Bydgoszcz
typ: 1 (-2,5 seta) 2.75 Betsafe 4/10
oraz
1 (-1,5 seta) 1.50 Tobet 10/10

assassin84 119

assassin84

Użytkownik
Trzeba wziąć pod uwagę, że te informacje podaje Fakt, który często mija się z faktami, więc jak to nie zostanie potwierdzone to można to traktować troszkę z przymrużeniem oka, nie mówię tu odejściu Hiszpanki, ale o tym, że dziś kilka zawodniczek &quot;zastrajkuje&quot;.
Co prawda meczu nie ma w telewizji, ani na livie chyba nigdzie, ale wyszły w składzie: Tokarska, Konieczna, Świeniewicz, Bełcik, Dziękiewicz, Sieczka, Saad (L)
Pierwszy set przegrały 25:23 i w końcówce pierwszego seta pojawiła się Hodge, ale to nic nie dało.

redwitz 6,6K

redwitz

Forum VIP
AZS Białystok - PTPS Piła​

Dla Białostoczanek jest to chyba mecz ostatniej szansy. Do Pilanek tracą 3 punktym, a w ostatniej kolejce AZS mierzy się na wyjeździe z Muszyną, a PTPS podejmie na własnym parkiecie Gwardię Wrocław.

Do zespołu z Białegostoku po kontuzji wróciła już środkowa Dominika Kuczyńska i jest to spore wzmocnienie. Dominika dysponuje świetnymi warunkami fizycznymi. Drugą środkową jest młoda Sinead Jack. O sile ataku miały decydować jednak skrzydłowe: atakująca Dominika Sieradzan i przyjmująca Aleksandra Kruk. Dominika w ataku spisuje się nieźle, ale dosyć często jest zmieniana przez Channon Thompson. Myślę, że warto przyjrzeć się grze Channon. Bardzo młoda zawodniczka (1994 rocznik !), spory zasięg w ataku i niezła dynamika. Aleksandra Kruk na pewno nie zachwyca. Przede wszystkim większość rywali celuje w Olę zagrywką i stara się wyłączyć ją z ataku.

Pilanki ostatnio w niezłej dyspozycji, ale jest to zespół własnego parkietu. Najmocniejszym punktem są środkowe Lecia Brown i Monika Martałek, które otrzymują sporo piłek i grają skutecznie. Lecia również w bloku zdobywa sporo punktów. Od jakiegoś czasu Trener Mirosław Zawieracz wystawia na przyjęciu Natalię Krawulską, która zaczynała sezon na pozycji atakującej. Najmocniejszym ogniwem na skrzydle jest Veronika Hudima, która ma jednak spore problemy w przyjęciu. Ciekawie rozgrywa Anna Kaczmar i widać, że służy jej gra i pewne miejsce w pierwszym składzie.

Białostoczanki zdecydowanie lepiej grają na własnym parkiecie. Również Pilanki to typowy zespół własnego parkietu. PTPS na wyjazdach wygrał tylko jedno spotkanie z Mielcem.

Pilanki są na pewno w lepszej sytuacji. Jeżeli w tym spotkaniu nie uda im się wygrać to nie będzie tragedii. W ostatniej kolejce na własnym parkiecie podejmą Gwardię Wrocław i jestem pewien, że jakieś punkty w tamtym starciu zdobędą.

Dzisiaj Białostoczanki zagrają na 150%. Podejrzewam, że na trybunach będzie komplet widzów i to również pomoże w odniesieniu zwycięstwa.

Typy:
AZS Białystok @ 1.50 Unibet ⛔
AZS Białystok (-1.5 seta) @ 2.00 Unibet ⛔

EDIT: Tragiczny mecz. Białostoczanki ewidentnie nie udźwignęły ciężaru spotkania. Pilanki zagrały odważnie i wydawało mi się, że na luzie.

marko87 214

marko87

Użytkownik
18:00
AZS Białystok-PTPS Piła @ 1,65 Pinnacle 0-3 ⛔
Jeśli drużyna za stolicy podlasia chce myśleć o grze w fazie play off musi ten mecz wygrać i to najlepiej za 3 oczka. Białostoczanki tracą bowiem do swoich rywalek 3 punkty i jakże bezcenne byłoby zwycięstwo dzisiaj za maksa. Obie drużyny grają o wiele lepiej na własnych parkietach. Są to zdecydowanie drużyny swojego podwórka. Gra AZS-u ostatnio zdecydowanie się poprawiła. Po zmianie trenera zespół zaczął grać o wiele lepiej. Sądzę, że dzisiaj zespół gospodyń spręży się na tyle mocno, że pokona Pilanki, które w tym sezonie poza domem wygrały tylko w Mielcu ze Stalą po 5-cio setowej batalii.

D 224

dboniem

Użytkownik
Stal Mielec - Atom Sopot
Stal 9,00 Bet365
Zastanawiam się nad tym typem, gdyż bardzo możliwe, że znowu zagraniczne zawodniczki postanowią, że zastrajkują w meczu z tak słabym rywalem, Stal zajmuje ostatnie miejsce w tabeli.
Ale sądzę, że nawet w krajowym składzie Sopocianki powinny ten mecz wygrać, chyba, że świadomie odpuszczą mecz, tutaj warto byłoby zagrać handicap na Mielec, ale póki co nie znalazłem ciekawego typu, a wy jak myślicie?

assassin84 119

assassin84

Użytkownik
Stal Mielec - Atom Sopot
Stal 9,00 Bet365
Zastanawiam się nad tym typem, gdyż bardzo możliwe, że znowu zagraniczne zawodniczki postanowią, że zastrajkują w meczu z tak słabym rywalem, Stal zajmuje ostatnie miejsce w tabeli.
Ale sądzę, że nawet w krajowym składzie Sopocianki powinny ten mecz wygrać, chyba, że świadomie odpuszczą mecz, tutaj warto byłoby zagrać handicap na Mielec, ale póki co nie znalazłem ciekawego typu, a wy jak myślicie?
Ja myślę, że nie ma co szukać niespodzianek na siłę. Niestety Atom ma problemy, ale z tego co czytałem zawodniczki na razie nie będą już &quot;strajkować&quot; i dociągną sezon do końca. Nawet jakby zagrały w składzie z meczu z Pałacem to na Stal mającą swoje problemy spokojnie powinno wystarczyć.
Zresztą prawdopodobieństwo, że Twój typ wejdzie jest taki jak stosunek kursów ????

mariok1992 5,7K

mariok1992

Forum VIP
PTPS Piła - Impel Gwardia Wrocław
Oj, zapowiada się bardzo dobry mecz. Ostatnia kolejka rundy zasadniczej, kto wygra to spotkanie będzie na pewno na 7 pozycji przed play-offami, a jest szansa nawet wyprzedzić Organikę i wyjść z 6 miejsca dalej.
PTPS złapał ostatnio formę. Dziewczyny wygrały ostatnie 3 spotkania i zapewniły sobie grę w play-offach, pewnie odstawiając Białystok. Wydaje mi się, że zawodniczki wreszcie zaczęły grać na odpowiednim poziomie. Przeważającą rzeczą stał się blok, bo Pilanki ostatnich meczach w swoich zwycięskich setach punktują blokiem średnio 5 razy, a o wyblokach w tej statystyce nie ma mowy. W ataku też jest lekka poprawa.
Impel jest po maratonie spotkań z pierwszą 4-ką ligi. W ostatnim meczu udało się wypunktować Dąbrowę w stosunku 3-1. Do gry wróciła Jaszewska i pokazała, że forma nadal jest. Mroczkowska także ostatnio pokazuje się z bardzo dobrej strony. Milena Rosner ustabilizowała przyjęcie i daje więcej w ataku.
Piła ma słabe przyjęcie i to powinna ekipa z Wrocławia wykorzystać. Na środku mimo, że w obu ekipach są zawodniczki na poziomie, to jednak lepsza jest para Efimenko-Wilson (Wrocław). Rozegranie na podobnym poziomie. Decydujący aspekt to gra Jaszewskiej i Mroczkowskiej, jeśli obie siatkarki zagrają tak jak tydzień temu, to Gwardia będzie cieszyła się z wygranej.
Trzeba jednak wziąć pod uwagę jeden bardzo ważny element - mecz odbędzie się w Pile, a Wrocław w tym sezonie tylko raz na osiem spotkań zdołał wygrać i był to mecz ze Stalą Mielec.
Pisząc tą analizę miałem pewien mętlik. Po dłuższej chwili zastanowienia - wydaje mi się, że lepiej w tym spotkaniu poszukać jakiegoś overa, chociaż jeśli miałbym typować zwycięzcę to skłaniałbym się ku Gwardii. Po jednym secie każda z drużyn jednak powinna ugrać spokojnie.
Moje propozycje:
Over 3.5 seta --- 1.46 @ 7/10 Pinnaclesports ✅
Gwardia(+1.5) --- 1.61 @ 5/10 Pinnaclesports ✅
Over 180.5 --- 1.72 @ 4/10 Bwin ✅
WYNIK: 3-2

Otrzymane punkty reputacji: +8
Status
Zamknięty.
Do góry Bottom