>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

PlusLiga Kobiet 2011/2012

Status
Zamknięty.
adasko6910 166

adasko6910

Użytkownik
Ja napisałem, że najprawdopodobniej nie zagra. Jak w tym linku jest napiane ,że będzie w składzie, ale to nie znaczy, że musi grać. Zawodniczka jest po prostu przemęczona ilością meczów, w lidze jak i w kadrze. Czy zagra i czy w ogóle będzie w składzie przekonamy się za pewne przed samym meczem.

H 10

hutnik14

Użytkownik
Też już nie wiem czy zagra czy nie. Czytając stronę Organiki: http://budowlanilodz.pl/artykul/-/f/165181/z-helene-juz-lepiej Jest z nią lepiej, a news został napisany w tamten poniedziałek, więc miała tydzień czasu na odpoczynek. Przejrzałem jeszcze forum Organiki i pojawiły się taki wpisy:
&quot; Widziałem dziś Helene w Galerii Łódzkiej jak była na lunchu, więc chyba już ze zdrowiem w porządku &quot; - 9.12
&quot; W środę Belgijkę czeka jeszcze próba wysiłkowa i wieczorem, a najdalej w czwartek przed południem powinna pojawić się na treningu. Wszystko wskazuje więc na to, że Rousseaux pomoże drużynie w poniedziałkowym arcyważnym spotkaniu - dodał menedżer i prezes spółki. &quot; - 7.12

R 1,6K

radomiak1910

Użytkownik
Siatkowka plusliga kobiet 12.12.2011 18:00
Budowlani Lodz - Gwardia Wroclaw
typ: -1.5 seta Budowlani Lodz
3.80
bwin
Analiza
Dziś w spotkaniu konczacym dziesiata kolejke w pluslidze kobiet Budowlani Lodz na wlasnym parkiecie podejmia zespol Gwardii Wroclaw. W pierwszym spotkaniu, we Wroclawiu triumfowaly gospodynie, wygrywajac gladko 3:0. Sadze jednak, ze dzis powinnismy byc swiadkami zupelnie innego meczu. Obydwie druzyny to sasiadki w ligowej stawce. Organika zajmuje obecnie 8, a Gwardia 7 pozycje. Druzyny dzieli jednak zaledwie dwa punkty, Lodzianki maja wiec szanse na przeskoczenie zespolu z Wroclawia. Widac, ze mimo wyraznego zwyciestwa w pierwszym meczu Gwardii obydwa zespoly prezentuja na parkiecie podobny poziom. Organika duzo lepiej spisuje sie w tym sezonie na wlasnym parkiecie. Lodzianki choc nie potrafily wygrac od czterech kolejek, to w ostatnich spotkaniach mierzyly sie ze scisla czolowka ligi. Zdolaly jednak prawie w kazdym spotkaniu powalczyc, choc nie udalo sie zdobyc punktu, urywaly sety Atomowi Sopot, Aluprofowi Bielsko oraz Dabrowie Gorniczej. Lodzianki beda chcialy dzis zatem przerwac zla passe i zrewanzowac sie gwardzistkom za dotkliwa porazke we Wroclawiu, beda wiec podwojnie zmotywowane. Sadze, ze motywacja, przewaga wlasnej hali przechyli dzis szale zwyciestwa na strone gospodyn.

Otrzymane punkty reputacji: +5
S 0

slawek65

Użytkownik
info ze strony AnitaKwiatkowska.pl
Problemem jednak dla trenera Mauro Mesacciego jest zasłabnięcie najlepiej punktującej zawodniczki Organiki - Helen Rousseaux. Mimo, że badania nie wykazały żadnych poważniejszych nieprawidłowości, to belgijka raczej w poniedziałek nie pomoże na parkiecie swoim koleżankom.

mariok1992 5,7K

mariok1992

Forum VIP
Organika Budowlani Łódź - PTPS Piła
W jutrzejszej ofercie nie ma zbyt wielu ciekawych zakładów z PlusLigi kobiet, jednak myślę, że warto przyjrzeć się temu meczowi.

W Łodzi mówi się o małym odrodzeniu zespołu Budowlanych, bo chyba po 4 porażkach z rzędu w końcu udało się wygrać, a nawet rozbić drużynę Gwardii Wrocław. W tamtym meczu same Wrocławianki narobiły sobie problemów w pierwszym secie, a Organika, a właściwie Joanna Mirek to wykorzystała. Wygrana 3-0 dała dużo radości i mobilizacji, znów w jest ten duch.

Jestem bardzo ciekaw, jak spisze się tym razem Mirek, czy to był chwilowy przebłysk, czy będzie to można nazwać formą? Trudno ocenić. Wróciła rozgrywająca Wójcik i to na pewno bardzo dobra informacja. Jest także Rousseaux, jednak gra bardzo różnie. Myślę, że duży brak mają Łodzianki na środku, bo poza De Paulą nie widzę zawodniczki na dobrym poziomie - na wysoką Mróź trochę żal mi patrzeć, bardzo nieporadne ruchy i zbicia niepewne, a Dominika Golec gra baardzo nierówno. Matea Ikić po dwóch dniach w klubie od razu wybiegła w pierwszej szóstce i to najlepiej obrazuje jak wygląda przyjęcie. Bryda słabiutko, Mikołajewska tylko na zagrywce się pokazuje.

PTPS w sytuacji prawie takiej samej, jak kilka dni temu była Organika. Również 4 ostatnie mecze to porażki, no i tych punktów brakuje. Potencjał drużyny trochę się marnuje, bo patrząc na nazwiska jest kilka wartościowych siatkarek. Anna Kaczmar na rozegraniu lubi sobie pograć środkiem, a środkowe ma bardzo solidne, szczególnie Lecia Brown, mimo iż młoda i nie aż tak wysoka jak na tą pozycje jest chyba najrówniejszym punktem w drużynie z Piły. Druga z pary to Monika Martałek, jeszcze młodsza, bardzo obiecująca zawodniczka.

W ataku zawodzi Weronika Hudima. Od meczu ze Stalą kompletnie jej nie idzie, być może coś drgnie w sobotnim meczu. Przyjęcie obstawione przez doświadczenie - Agnieszkę Kosmatkę i Joannę Kuligowską. Obu pań przedstawiać chyba nie trzeba, trzymają odbiór zagrywki na całkiem niezłym poziomie, tylko różnie bywa niestety z kończeniem akcji. Minusem Pilanek jest trochę krótka ławka rezerwowych, przydałoby się kilka wartościowych zmienniczek.

Nie wspominałem o libero, bo wydaje mi się, że w obu ekipach prezentują porównywalny poziom. W pierwszym spotkaniu triumfowała Łódź wygrywając po 5 setach. Mecz był bardzo dziwny, bo pierwsze dwa sety wygrał PTPS i to miażdżąc rywalki do 14 i 11. Potem nagle coś się zacięło i przegrały kolejno do 23, 15 i tie-breaka do 6, a MVP została nieobecna już Karolina Kosek.

Na razie tylko jedna drużyna w PlusLidze w tym sezonie przegrała 5 meczy z rzędu - i była to Gwardia Wrocław. Czy w sobotę dołączy do niej Piła? Zadecyduje forma dnia, przewagę na pewno Piła ma na środku, lepsze przyjęcie i można Łódź pocelować mocno zagrywką. Jeśli utrzymają atak ze skrzydła to wygrana powinna być jak najbardziej realna, a wydaje mi się, że Hudima i Kosmatka tak dużo słabych meczy zagrać nie mogą. Warto spróbować, wiemy jaka liga jest &quot;dziwna&quot;, a kurs 1.35 na gospodarzy jest po prostu nieopłacalny.

Moje propozycje:
PTPS Piła +1.5 --- 2.15 @ 5/10 Betsafe ⛔
PTPS Piła wygra --- 3.20 @ 2/10 Betsafe ⛔
WYNIK: 3-0

mariok1992 5,7K

mariok1992

Forum VIP
ATOM Trefl Sopot - Muszynianka Fakro Muszyna
Mecz co prawda dopiero w niedziele, ale analizę piszę już dziś, ponieważ już teraz kursy poleciały, a do niedzieli jeszcze trochę godzin jest i choć wielkich już spadków być nie powinno, to jednak lepiej się zabezpieczyć.

Do rzeczy - starcie gigantów naszej ligi. Zdecydowanie dwie najlepsze drużyny PlusLigi kobiet. W poprzednim sezonie Sopot nie miał za dużo do powiedzenia w starciach z Muszyną, także teraz jest co udowadniać mistrzyniom Polski.

ATOM na pewno wystąpi w innym zestawieniu niż w ostatnich meczach Ligi Mistrzyń, a to wszystko wynik ograniczenia zawodniczek zagranicznych w PlusLidze. Na środku Chiappini zapewne postawi na duet Dziękiewicz - Sschuske. Zestawienie całkiem niezłe, jednak jakiś światowy poziom to to nie jest. Libero oczywiście świetna Maj. I dalej już trudniej mi przewidzieć skład. Ktoś musi zasiąść na ławce z takich siatkarek: Kozuch, Glass, Hodge, Ozsoy.

Chiappini na szczęście ma całkiem udane polskie zamienniki, myślę że może Kozuch dostać troszkę odsapnąć, bo sama przyznaje, że jest już bardzo zmęczona. Konieczna wg mnie za mało wykorzystywana przez Włocha, bo potrafi atakować na wysokim poziomie (szczególnie w LM jakoś trudno mu się zmienia skład...). W przyjęciu często spore problemy, Hodge i Ozsoy po prostu są słabe w tym elemencie, Świeniewicz już lepiej, ale najlepsza lata jednak ma za sobą. Trudno więcej napisać, skład bardzo szeroki, można spokojnie złożyć dwie super szóstki, ale drużyna ma jednak swoje braki.

Muszynianki wydają być się w formie. W lidze ostatnie 3 spotkania pewnie skończyły w 3 setach, w Lidze Mistrzyń objęły pozycje lidera w swojej grupie, Bogdan Serwiński nie ma na co narzekać. Dobrze gra Kasprzak, Debby także ruszyła, bardzo ładnie radzi sobie duet środkowych Djurisić-Bednarek, choć jakby coś nie wychodziło, to zawsze jest Gajgał lub Wensink na ławce. Milena Radecka bardzo równo gra, jak zawsze trudna zagrywka i nie do &quot;przepchnięcia&quot; na siatce.

Mam nadzieje, że trener nie będzie zmieniał ustawienia z meczu z Pesaro. Kasprzak ze Stam bardzo dobrze się uzupełniają, Kaczor to pewniak tak samo jak Zenik, Radecka i Bednarek. Myślę, że Werblińska powinna dostać jeszcze trochę czasu, ale coś czuje, że Serwiński da jej grać od początku.

Drużyny bardzo silne i tutaj większe faworyzowanie (przynajmniej na początku) gospodyń przez bukmacherów to błąd. ATOM ma bardzo mocne skrzydła, tylko często jest kłopot z przyjęciem - sama Maj całego parkietu nie pokryje. W Muszyniance przyjęcie już jest rozłożone w bardziej równomierny sposób, wiadomo - libero Zenik, ale ma dużą pomoc od Stam i ew. Werblińska też umie przyjmować. Kinga Kasprzak jednak musi jeszcze sporo popracować nad tym elementem, ale za to nadrabia w ataku. Środek siatki powinien należeć do gości, Fernandez, Sschuske czy Dziękiewicz jednak są poziom niżej.
W pierwszej spotkaniu w Muszynie ze zwycięstwa cieszyły się Mineralne wygrywając pewnie 3-0, w poprzednim sezonie także w 3 meczach rozstrzygnęły do kogo należy tytuł mistrza Polski, tylko raz na razie wygrywał ATOM i było to pierwsze spotkanie rundy zasadniczej poprzedniego sezonu.

Tak czy inaczej, zapowiada się świetne spotkanie. Wydaje się, że nie ma mowy w tym meczu o 3 setach, każda z drużyn potrafi grać na prawdę dobrą siatkówkę. Według mnie w lepszej formie jest Muszynianka i to ona odniesie zwycięstwo w tym spotkaniu. Próbować można także coś z overami.

Moje propozycje:
Muszynianka +1.5 --- 1.55 @ 7/10 Betsson ✅
Muszynianka wygra --- 2.10 @ 4/10 Expekt ✅
Over 183.5 --- 1.85 @ 3/10 Betsafe ⛔
WYNIK: 1-3

Otrzymane punkty reputacji: +5
redwitz 6,6K

redwitz

Forum VIP
Organika Budowlani Łódź - PTPS Piła​

Zespół z Piły dobrze rozpoczął sezon, ale teraz ma za sobą aż 4 porażki z rzędu. Po kilku kolejkach można już stwierdzić, że brakuje tam dobrej atakującej. Kosmatka jest doświadczoną zawodniczką, ale chyba najlepsze lata ma za sobą. Krawulska jest jeszcze młoda i według mnie jak na razie nie weźmie ciężaru gry w ataku na swoje barki. Liderką powinna w takim razie być przyjmująca Veronika Hudima. Spory potencjał w ataku, dobra dynamika, ale beznadziejne przyjęcie. Dobrze wygląda środek z Lecią Brown i Moniką Martałek. Może się również podobać rozegranie Anny Kaczmar, która dysponuje jeszcze trudną zagrywką.

Organika ma swoje problemy, ale ostatni mecz pewnie wygrany z Gwardią może pomóc temu zespołowi. Odeszła Karolina Kosek, ale mi się wydaje, że nie dawała z siebie wszystkiego w tym zespole. W zespole pojawiła się Matea Ikić i myślę, że będzie w stanie zastąpić Kosek. Kluczową zawodniczką według mnie jest młoda Belgijka Helene Rousseaux. Dobrze prezentuje się w ofensywie i dobrze przyjmuje. Fajnie w meczu z Gwardią zagrała doświadczona Joanna Mirek, a trzeba pamiętać, że w zespole jest jeszcze Anita Kwiatkowska. Na środku również nie widać dziury. Golec (Koczorowska), Mróz czy De Paula to solidne zawodniczki ze świetnymi warunkami fizycznymi.

Lepszym zespołem jest Organika i ja nie mam co do tego żadnych wątpliwości. Ostatnie spotkanie z Gwardią powinno dać temu zespołowi nowe pokłady energii. Mam nadzieję, że Trener Łodzianek rozpocznie z Anną Grbac na rozegraniu, która według mnie prezentuje się znacznie lepiej od Marty Wójcik. Pierwsze spotkanie obu drużyn było zacięte i zakończyło się zwycięstwem Organiki dopiero po pięciu setach. Pilanki znacznie lepiej spisują się na własnym parkiecie niż na wyjazdach, więc według mnie wyjadą z Łodzi bez zdobyczy punktowej.

Typy:
Organika Budowlani Łódź @ 1.35 Unibet ✅
Organika Budowlani Łódź (-1.5 seta) @ 1.72 Unibet ✅

Teams h2h (Łącznie z PlayOff)
KS Pałac Bydgoszcz (1.80) vs Impel Gwardia Wrocław (4.05) vs Budowlani Łódź (3.00)​

Znalazłem dosyć ciekawy zakład.

KS Pałac Bydgoszcz
Według mnie jest to bardzo przeciętny zespół. Zwłaszcza kadrowo. Jeżeli któraś zawodniczka z podstawowego składu gra kiepsko to w kwadracie nie ma żadnej wartościowej zawodniczki. Pewne miejsce w tym sezonie ma atakująca Zuzanna Czyżnielewska. Młoda, leworęczna zawodniczka, która na pewno potrzebuje grania. Ciężaru gry w ataku na swoje barki jednak nie weźmie. Para przyjmujących Polak - Martinez wygląda nieźle. Patrycja Polak to spory talent, ale trzeba pamiętać, że zaczynała chyba jako atakująca. Przyjęcie na pewno nie jest jej mocną stroną. Martinez ma dobre warunki fizyczne i spory potencjał w ofensywie. Mocnym punktem miała być środkowa Julia Shelukhina, która doznała jednak kontuzji i od jakiegoś czasu nie może pomóc swojemu zespołowi. Zemtsova czy Mazurek (Dawniej Godos) to przyzwoite siatkarki, ale jednak bez szału. W kwadracie dla rezerwowych mamy takie zawodniczki jak: Krzywicka, Mucha, Grejman. Czy te nazwiska komuś coś mówią ? Wątpie.

Impel Gwardia Wrocław
Wrocławianki i Trener Rafał Błaszczyk na pewno liczyły na coś więcej. Na razie jest 8 miejsce w tabeli i kiepska postawa. Skład jest szeroki, ale kilka zawodniczek w okresie przygotowawczym złapało kontuzje i jak na razie nie są w stanie pomóc swoim koleżankom. Problemem Gwardzistek do tej pory była bardzo czytelna, prosta gra. Kluczowymi postaciami są Katarzyna Jaszewska i Katarzyna Mroczkowska. Trener Błaszczyk próbuje już wszystkiego i ostatnio zdecydował się wystawić Mroczkowską na przyjęcie, a Monikę Czypiruk na pozycji atakującej. Ten pomysł również nie wypalił. Problemem wydaje się być słaba dyspozycja rozgrywających. Marta Haładyn i Ewa Matyjaszek nie pokazują niczego specjalnego. Kiepsko w ataku spisują się środkowe Efimienko i Wilson, które powinny być mocnym i pewnym punktem. Jasnym punktem jest na pewno libero Aleksandra Krzos. Obecnie brakuje rotacji na skrzydłach. Jedyną opcją jest Milena Rosner, która fajnie radzi sobie w przyjęciu, ale slabo spisuje się w ataku. Tak jak wspominałem kontuzjowane są (Albo przechodzą rehabilitacje.) Bogumiła Pyziołek (Dawniej Barańska) i Anna Witczak.

Budowlani Łódź
Przed sezonem dokonano solidnych wzmocnień. Odeszła Zaroślińska, ale w jej miejsce ściągnięto Anitę Kwiatkowską. Przyszła również Katarzyna Mróz, solidna jak na polskie warunki środkowa. Powoli odkryciem sezonu możemy nazywać belgijską przyjmującą Helene Rousseaux, która pomimo młodego wieku już naprawdę sporo potrafi. Dobra w ofensywie i całkiem nieźle pracująca w przyjęciu. Ostatnio z zespołu odeszła Karolina Kosek, ale w jej miejsce ściągnięto Mateę Ikić, która po okresie aklimatyzacji na pewno nie będzie słabym punktem zespołu. Trzeba jeszcze pamiętać o Katarzynie Brydzie, która w poprzednim sezonie pojawiała się na parkiecie i prezentowała się przyzwoicie. Na pozycji atakującej ostatnio bardzo dobrze zagrała doświadczona Joanna Mirek. Wydaje mi się jednak, że zdecydowanie większy potencjał ma Anita Kwiatkowska. Trzeba tylko na nią postawić i dać jej szansę. Pozycja libero to oczywiście Katarzyna Ciesielska, która raczej nie schodzi poniżej przyzwoitego poziomu. Na środku siatki wspomniana już Katarzyna Mróz, Dominika Golec (Dawniej Koczorowska) i Luana Vanessa De Paula. Trzy dobre zawodniczki o zbliżonych umiejętnościach. Trener Masacci powinien według mnie postawić na rozgrywającą Annę Grbac, a nie Martę Wójcik. Reprezentantka Chorwacji to już doświadczona zawodniczka i potrafi grać naprawdę szybką siatkówkę.

Wydaje mi się, że najwyższe miejsce na koniec sezonu zajmie zespół z Łodzi. Dlaczego ?
Bydgoszcz ma przeciętny skład i wyraźnie brakuje tam wartościowych zmienniczek. Zespół fajnie prezentował się gdy trenerem był Piotr Makowski. Teraz zawodniczki również nie grają źle, ale czegoś tam po prostu brakuje. Wrocław to obecnie przede wszystkim Jaszewska, która otrzymuje mnóstwo piłek i na pewno nie wytrzyma takiego tempa do końca sezonu. Gra tego zespołu jest strasznie łatwa do odczytania dla rywalek.

Łodzianki mają dobrego trenera, niezły skład i przede wszystkim spory potencjał. Odeszła Karolina Kosek, ale tym bym się akurat nie martwił. Atutem tego zespołu powinien być rozkład ataku i brak wyraźnej liderki.

Kurs ciekawy, więc warto spróbować. Nie wiem ile czasu utrzyma się jeszcze ten zakład.

Typ:
Budowlani Łódź @ 3.00 Betsafe ⛔

Atom Trefl Sopot - Bank BPS Muszynianka Fakro Muszyna​

Spotkanie zapowiada się niezwykle interesująco. Liderem PlusLigi Kobiet jak na razie jest zespół z Sopotu, który w 10 spotkaniach tylko raz schodził z parkietu pokonany. Muszynianka w 10 spotkaniach doznała 2 porażek, ale było to już dosyć dawno. Podopieczne Trenera Serwińskiego tracą do Atomówek tylko 2 punkty.

Gospodynie jutrzejszego spotkania mają za sobą ciężki okres, ale jakoś udało im się go przetrwać. Notowały spotkania dobre (3:0 z Prostejovem czy 3:0 z Gwardią) i mecze znacznie słabsze (0:3 z Dynamem Kazań czy 3:2 z Białymstokiem). Trener Chiappini ma do dyspozycji bardzo szeroki skład i naprawdę ciężko przewidzieć jaki skład jutro rozpocznie od początku. Trzeba pamiętać o limicie zagranicznych zawodniczek. Podstawową atakującą powinna być Margareta Kozuch, która na parkietach PlusLigi występuje jako Polka. Margareta jest bardzo dynamiczną zawodniczką, ale według mnie często bije mocno przed siebie. Z prawego skrzydła naprawdę rzadko stara się uderzyć do prostej i na pewno jest to swego rodzaju problem. Widać, że Margareta to dobry duch drużyny. W reprezentacji Niemiec &quot;trzyma&quot; atmosferę na parkiecie i tutaj jest podobnie. Za rozegranie powinna odpowiadać Alisha Glass. Nie wszystko jeszcze wygląda perfekcyjnie, ale już teraz można stwierdzić, że na dłuższą metę będzie to spore wzmocnienie dla zespołu Atomu. Izabela Bełcik czy Dorota Wilk to zawodniczki znacznie słabsze od reprezentantki USA. Pozycja libero jest z góry zaklepana dla Pauliny Maj. Obecnie Paulina jest w świetnej formie i spisuje się dobrze zarówno w odbiorze zagrywki jak i w obronie. Trener Chiappini ma w składzie jeszcze Magdalenę Saad, która również jest dobrą zawodniczką. Na środku siatki są Tokarska, Dziękiewicz, Navarro i Ssuschke-Voigt. Pewna miejsca w wyjściowym zestawieniu powinna chyba być Corina Ssuschke-Voigt. Reprezentantka Niemiec jest bardzo skuteczna w ataku. Obok Coriny rozpocznie najprawdopodobniej Eleonora Dziękiewicz. Wątpie, żeby Atom rozpoczął z dwoma środkowymi z zagranicy, a Tokarska według mnie ma spory potencjał, ale nie jestem pewien czy już nadaje się do gry z najlepszymi. Przyjęcie w ekipie z Sopotu jest bardzo mocno obsadzone. Podejrzewam, że w podstawowym składzie pojawi się Neriman Ozsoy, która potrafi wziąć ciężar gry w ataku na swoje barki i przyzwoicie radzi sobie w przyjęciu. Obok Turczynki powinniśmy zobaczyć doświadczoną Dorotę Świeniewicz. Megan Hodge świetnie potrafi grać w ataku, ale momentami ma naprawdę olbrzymie problemy w przyjęciu, więc nie sądze, żeby Trener Chiappini wystawił Amerykankę w miejsce Ozsoy. Nie sądze też, żeby spotkanie rozpoczęła Ewelina Sieczka.

Muszynianka świetnie spisuje się w Lidze Mistrzyń i po 3 kolejkach zajmuje 1 lokatę w swojej grupie. A rywalki w grupie ma nie byle jakie (Dynamo Moskwa, Scavolini Pesaro). Trener Serwiński również ma sporo zagranicznych zawodniczek w składzie, ale nie powinno być większych problemów z wybraniem podstawowego zestawienia. Pozycja libero to oczywiście królestwo Marioli Zenik, która od kilku dobrych lat nie schodzi poniżej wysokiego poziomu. Wyróżnia się przede wszystkim w obronie. Na przyjęciu powinna rozpocząć para Kasprzak - Stam-Pilon. Holenderka według mnie gra bardzo solidnie i przede wszystkim nie popełnia błędów własnych. Spore możliwości w ataku, ale cały czas czekam aż zagra jakieś fantastyczne spotkanie i poprowadzi swój zespół do zwycięstwa. Kinga Kasprzak może imponować przede wszystkim postawą w ataku. Dobry zasięg i wydaje mi się, że cały czas powiększa wachlarz swoich zagrań. Problemem jest tylko słabsze przyjęcie Kingi. W zespole jest jeszcze Anna Werblińska, która wraca powoli do gry po urazie. Na przyjęciu może również zagrać Rachel Rourke, która chyba jest nominalną atakującą. Pewne miejsce właśnie na ataku ma Joanna Kaczor. Bardzo dobra, już doświadczona zawodniczka. Wydaje mi się, że świetnie rozumie się z Mileną Radecką, która odpowiada za rozegranie. Po spotkaniu z Pesaro wydaje mi się, że parę środkowych tworzyć będą Agnieszka Bednarek-Kasza i Vesna Djurisic. O ile Agnieszka jest pewnym punktem Muszyny, to Vesna powinna wskoczyć do składu za swój świetny występ w Pesaro. Serbka fantastycznie pracowała w bloku i była naprawdę skuteczna w ataku. Jeżeli ktoś z tej pary zawiedzie zawsze w kwadracie dla rezerwowych są Gajgał lub Wensink, które na pewno nie obniżą poziomu swojej ekipy.

Podsumowując wydaje mi się, że może to być wyrównane spotkanie ze wskazaniem jednak na zespół Muszynianki. Po obu stronach są fantastyczne zawodniczki, obaj trenerzy mają szerokie kadry i wartościowe zmienniczki. Goście jutrzejszego starcia są chyba bardziej zgranym zespołem i ogranym również na europejskich parkietach. Podopieczne Trenera Serwińskiego mają dobry bilans z Atomówkami i mam nadzieję, że jutro po raz kolejny odniosą zwycięstwo. Atom będzie w tym sezonie na pewno bardzo groźny, ale czasami odnoszę wrażenie, że w Sopocie są indywidualności, a nie zespół. W siatkówce indywidualnie można sporo zdziałać, ale najczęściej wygrywa zespół. Według mnie wygra zespół czyli Muszynianka.

Przed meczem Muszynianki z Pesaro można było łapać Muszyniankę po 2.40. Obecny kurs ~ 2.00 jest jeszcze do przyjęcia.

Typy:
Bank BPS Muszynianka Fakro Muszyna (+1.5 seta) @ 1.60 Unibet ✅
Bank BPS Muszynianka Fakro Muszyna @ 2.10 Unibet ✅

D 25,5K

dzidzok

Użytkownik
Gwardia Wrocław-Pałac Bydgoszcz(+1,5s) 2 1,70 ✅

Ciekawe spotkanie się jutro zapowiada we Wrocławiu.Obie ekipy mają jutro szanse bardziej oddalić się od dołu tabeli.Gwardia,która jest dziewiąta podejmie szósty w tabeli Pałac,ale obie ekipy dzieli tylko jeden punkt.Faworytem bukmacherów jest team z Wrocławia,ale 1,50 to troche mało według mnie by zainwestować pieniądze w strone gospodyń.Gwardia będzie miała przewage parkietu i...no właśnie?Bukmacherzy chyba sugerują się L4 Pałacu,który przegrał z...Dąbrową,Bielskiem,Sopotem i Muszynianką.W żadnym z tych czterech spotkań Pałac faworytem nie był i skończyło się,jak miało się skończyć,choć trzeba podkreślić,że punkt urwany Muszyniance to już jakiś wyczyn a Gwardia?Gwardia tydzień temu gładko 0-3 przegrała away z Łodzią,marnując kilkupunktowe przewagi w setach.Pałac przyjeżdża spragniony punktów i zwycięstw,mecz o tzw. &quot;6 punktów&quot; i o żadnym odpuszczaniu nie ma mowy.Obie ekipy z pewnością będą musiały wyjść mocno skoncentrowane,jeśli chcą coś ugrać.Ja jednak sądze,że przynajmniej 2 sety Bydgoszcz ugra w tym spotkaniu bo bardziej widze pokrycie przez nich hc niż wygrana Gwardii,a i kurs lepszy ;) Wrocław w Łodzi miał przestoje w grze,przez co przegrał i nawet nie ugrał seta.Jutro również spodziewam się problemów z koncetracją w drużynie gospodarzy a Bydgoszcz na pewno nie przyjeżdża do Wrocławia na wycieczkę,tylko by przerwać passę L4.

Otrzymane punkty reputacji: +12
redwitz 6,6K

redwitz

Forum VIP
Impel Gwardia Wrocław - KS Pałac Bydgoszcz​

Kilka dni temu tak pisałem o zespołach, które dzisiaj wystąpią:

KS Pałac Bydgoszcz
Według mnie jest to bardzo przeciętny zespół. Zwłaszcza kadrowo. Jeżeli któraś zawodniczka z podstawowego składu gra kiepsko to w kwadracie nie ma żadnej wartościowej zawodniczki. Pewne miejsce w tym sezonie ma atakująca Zuzanna Czyżnielewska. Młoda, leworęczna zawodniczka, która na pewno potrzebuje grania. Ciężaru gry w ataku na swoje barki jednak nie weźmie. Para przyjmujących Polak - Martinez wygląda nieźle. Patrycja Polak to spory talent, ale trzeba pamiętać, że zaczynała chyba jako atakująca. Przyjęcie na pewno nie jest jej mocną stroną. Martinez ma dobre warunki fizyczne i spory potencjał w ofensywie. Mocnym punktem miała być środkowa Julia Shelukhina, która doznała jednak kontuzji i od jakiegoś czasu nie może pomóc swojemu zespołowi. Zemtsova czy Mazurek (Dawniej Godos) to przyzwoite siatkarki, ale jednak bez szału. W kwadracie dla rezerwowych mamy takie zawodniczki jak: Krzywicka, Mucha, Grejman. Czy te nazwiska komuś coś mówią ? Wątpie.

Impel Gwardia Wrocław
Wrocławianki i Trener Rafał Błaszczyk na pewno liczyły na coś więcej. Na razie jest 8 miejsce w tabeli i kiepska postawa. Skład jest szeroki, ale kilka zawodniczek w okresie przygotowawczym złapało kontuzje i jak na razie nie są w stanie pomóc swoim koleżankom. Problemem Gwardzistek do tej pory była bardzo czytelna, prosta gra. Kluczowymi postaciami są Katarzyna Jaszewska i Katarzyna Mroczkowska. Trener Błaszczyk próbuje już wszystkiego i ostatnio zdecydował się wystawić Mroczkowską na przyjęcie, a Monikę Czypiruk na pozycji atakującej. Ten pomysł również nie wypalił. Problemem wydaje się być słaba dyspozycja rozgrywających. Marta Haładyn i Ewa Matyjaszek nie pokazują niczego specjalnego. Kiepsko w ataku spisują się środkowe Efimienko i Wilson, które powinny być mocnym i pewnym punktem. Jasnym punktem jest na pewno libero Aleksandra Krzos. Obecnie brakuje rotacji na skrzydłach. Jedyną opcją jest Milena Rosner, która fajnie radzi sobie w przyjęciu, ale slabo spisuje się w ataku. Tak jak wspominałem kontuzjowane są (Albo przechodzą rehabilitacje.) Bogumiła Pyziołek (Dawniej Barańska) i Anna Witczak.
Początkowe kursy ~ 2.50 na Bydgoszcz były zdecydowanie zawyżone. Obecnie kursy wyglądają już mniej więcej tak jak powinny wyglądać.

Według mnie warto zagrać coś w stronę zespołu z Bydgoszczy. Wrocławianki grają prostą i czytelną siatkówkę. Mają potencjał, którego jednak w ogóle nie potrafią wykorzystać. Bydgoszcz ma za sobą 4 porażki, ale były to starcia z samą czołówką (Aluprof, Atom, Muszyna i Dąbrowa).

Nie ukrywam, że lepiej kadrowo wyglądają Wrocławianki. Od początku sezonu grają jednak słabo i mają sporo problemów. Nie potrafią korzystać ze swoich środkowych, które mają bardzo dobre warunki fizyczne. Czytelna wystawa do Jaszewskiej czy Mroczkowskiej może nie wystarczyć.

Pierwsze spotkanie pomiędzy tymi zespołami zakończyło się bardzo łatwym zwycięstem Bydgoszczanek. Wtedy Wrocławianki beznadziejnie spisywały się w przyjęciu zagrywki. Podejrzewam, że tym razem możemy zobaczyć znacznie więcej walki, ale coś czuję, że to jednak ekipa z Bydgoszczy będzie schodziła z parkietu jako zwycięzca. Kluczem do pokonania Gwardii będzie powstrzymanie Katarzyny Jaszewskiej.

Typy:
KS Pałac Bydgoszcz (+1.5 seta) @ 1.60 Unibet ✅
KS Pałac Bydgoszcz @ 2.10 Unibet ✅

Otrzymane punkty reputacji: +14
nocnybelt 57

nocnybelt

Użytkownik
Witam miałem napisać analizę do tego meczu, ale Redwitz mnie wyprzedził no, ale coś od siebie może dodam.
Należy zacząć od tego, że Wrocławianki bardzo słabo spisują się w tym sezonie, bo po 5 miejscu jakie zajęły na koniec rozgrywek plus ligi apetyt na ten sezon był znacznie większy. Zarząd klubu mówił o walce o czwórkę a tu co 9 msc i pozycja spadkowa. Wrocławianki moim zdaniem także wyglądają lepiej na tle Bydgoszczy.
Dorobek punktowy obu ekip jest porównywalny, ponieważ dzieli te drużny różnica 1 pkt. Tak jak Redwitz powiedział w 1 meczu Bydgoszcz bez problemu wygrał 3:0 i myślę, że dzisiaj na pewno postara się przełamać słabą passe i na pewno wywiezie z Wrocławia choćby 1 pkt.
Warto podkreślić że dzisiaj wejście na mecz będzie za darmo, dlatego myślę, że kibice powinni dopisać, ale o wygraną Wrocławianek będzie bardzo ciężko
Sorry trochę za powtarzanie się, ale myślę że przekona was to zainwestowania dziś w drużynę z Bydgoszczy.
Mój typ:
Gwardia Wrocław-KS Pałac Bydgoszcz (+1.5 seta) @ 1.60 Unibet

Otrzymane punkty reputacji: +8
redwitz 6,6K

redwitz

Forum VIP
KPSK Stal Mielec - Impel Gwardia Wrocław​

Mecz o &quot;sześć punktów&quot;. Oba zespoły zgromadziły jak na razie po 10 punktów.

Mielczanki ostatnio sprawiły sensację i na wyjeździe pokonały ekipę z Dąbrowy Górniczej. Co ciekawe do Dąbrowy Trener Grabowski mógł zabrać tylko 9 zawodniczek. Cały czas wydaje mi się, że Stal kadrowo wygląda najsłabiej z wszystkich zespołów. Ostatnio świetnie zagrała rozgrywająca Marta Szymańska. Bardzo dobry rozkład ataku. Liderką zespołu jest chyba Agata Babicz, która przede wszystkim gra bardzo solidnie.

Wrocławianki to jak na razie zdecydowanie największe rozczarowanie w PlusLidze Kobiet. Miała być walka o czołową czwórkę, a jest walka o 8 lokatę, która gwarantuje udział w PlayOffach. Katarzyna Jaszewska gra bardzo dobrze, ale sama nie wygra. Potrzebuje wsparcia ze strony Czypiruk, Mroczkowskiej czy Rosner. Może się podobać pipe grany przez Haładyn właśnie z Jaszewską. To zagranie przynosi sporo punktów. W meczu z Bydgoszczą w końcu fajnie funkcjonował środek z Zuzą Efimienko. Zuza ma potencjał w ataku, tylko musi dostawać odpowiednie piłki.

Mielczanki ostatnio sprawiły niespodziankę i przełamały złą passę, ale uważam, że to Dąbrowianki pokpiły sprawę i zlekceważyły rywalki. Wrocław po porażce z Bydgoszczą musi uważać, żeby nie stracić dystansu do 8 miejsca. Zwycięstwo być może pozwoli podopiecznym Trenera Błaszczyka w odbiciu się od dna. Potencjał sportowy u Gwardzistek na pewno jest znacznie większy.

Typ:
Impel Gwardia Wrocław @ 1.50 Unibet ✅

Otrzymane punkty reputacji: +1
mariok1992 5,7K

mariok1992

Forum VIP
Popieram typ na Gwardię ;) Od siebie dokładam takie coś.

Muszynianka - Aluprof Bielsko-Biała
Szlagier tej kolejki. Nie wiem jak inny, ale ja jestem już przyzwyczajony, że spotkania tych drużyn powodują niemałe emocje i zwykle oglądamy całkiem niezłe widowiska.

Muszynie w optymalnej dyspozycji. Myślę, że ostatnia porażka w Lidze Mistrzyń z Pesaro nie będzie miała odbicia w tym spotkaniu, a trzeba napisać, że przed tym spotkaniem z ów Włoszkami się uporały, a potem pokonały ATOM, także o czymś to świadczy.

Bielsko na pewno nie jest tak silne jak w poprzednich sezonach. Mimo to Aluprof spokojnie w tym sezonie powinien znaleźć się w czwórce - mimo kłopotów na początku rundy. Aluprof gra bardzo wyrachowaną siatkówkę, jeśli mają wygrać za 3 punkty, to zawsze przy tym tracą seta, co właściwie dużo nie zmienia.

Może zacznę od środkowych - Bednarek-Djurisić to już chyba optymalna para Mineralnych gwarantująca poziom. Po drugiej stronie według mnie wcale nie jest gorzej. Świetnie gra Crimes, a przed wzrostem Wojtowicz trzeba czuć respekt. Rozegranie to coś w stylu mistrz-uczeń (oczywiście to przerysowane), przynajmniej na razie tak jest w kadrze narodowej - doświadczenie po stronie Radeckiej z Muszyny, ale Wołosz szybko się uczy i sobie radzi.

Przyjęcie i atak niby po stronie gospodyń, jednak liczę tu na małe zaskoczenie. Serwiński ma przyjmujące w dobrej formie i tu nie ma co się rozczulać. W BKS-ie prym wiedzie Kaczorowska i w niej pokładam spore nadzieje. Przyzwoicie gra Vindevoghel. Na ataku Kaczor gra nierówno, u Bamber coś ruszyło, powoli wraca na właściwe tory i tu specjalnej przewagi nie widzę, tyle że Muszyna ma zawsze Rourke, a Bielsko...?

Libero to przewaga Muszynianki, choć szczerze mówiąc w zespole gości Miyashiro wygląda bardzo solidnie, ale jeszcze muszę zobaczyć więcej jej gry, by wystawić jakąś pewniejszą opinię, w statystykach całkiem nieźle (oglądałem ją tylko w meczu z Bydgoszczą).

Pogromu się nie spodziewam, gospodarze zapewne wygrają, ale niekoniecznie musi to być w stosunku 3-0. Kurs na Muszynę zbyt mały by cokolwiek z nim zrobić, a w drugą stronę warto coś spróbować. Set dla Bielska spokojnie do wygrania, możliwe że zawalczą o coś więcej.

Moje propozycje:
Over 135.5 --- 1.45 @ 7/10 Betsafe ✅
Bielsko +2.5 -- 1.60 @ 4/10 Tobet ⛔

Otrzymane punkty reputacji: +6
redwitz 6,6K

redwitz

Forum VIP
Bank BPS Muszynianka Fakro Muszyna - BKS Aluprof Bielsko-Biała​

Muszynianka to najmocniejszy zespół w Polsce. Kluczowe zawodniczki z poprzedniego sezonu zostały, a kadra jeszcze została wzmocniona. Nie wiem czy Muszyna obroni mistrzowski tytuł, ale ma zdecydowanie największe szanse ze wszystkich zespołów.

Tak pisałem o Muszynie po wygranym meczu z Pesaro, a przed meczem z Atomówkami:
Muszynianka świetnie spisuje się w Lidze Mistrzyń i po 3 kolejkach zajmuje 1 lokatę w swojej grupie. A rywalki w grupie ma nie byle jakie (Dynamo Moskwa, Scavolini Pesaro). Trener Serwiński również ma sporo zagranicznych zawodniczek w składzie, ale nie powinno być większych problemów z wybraniem podstawowego zestawienia. Pozycja libero to oczywiście królestwo Marioli Zenik, która od kilku dobrych lat nie schodzi poniżej wysokiego poziomu. Wyróżnia się przede wszystkim w obronie. Na przyjęciu powinna rozpocząć para Kasprzak - Stam-Pilon. Holenderka według mnie gra bardzo solidnie i przede wszystkim nie popełnia błędów własnych. Spore możliwości w ataku, ale cały czas czekam aż zagra jakieś fantastyczne spotkanie i poprowadzi swój zespół do zwycięstwa. Kinga Kasprzak może imponować przede wszystkim postawą w ataku. Dobry zasięg i wydaje mi się, że cały czas powiększa wachlarz swoich zagrań. Problemem jest tylko słabsze przyjęcie Kingi. W zespole jest jeszcze Anna Werblińska, która wraca powoli do gry po urazie. Na przyjęciu może również zagrać Rachel Rourke, która chyba jest nominalną atakującą. Pewne miejsce właśnie na ataku ma Joanna Kaczor. Bardzo dobra, już doświadczona zawodniczka. Wydaje mi się, że świetnie rozumie się z Mileną Radecką, która odpowiada za rozegranie. Po spotkaniu z Pesaro wydaje mi się, że parę środkowych tworzyć będą Agnieszka Bednarek-Kasza i Vesna Djurisic. O ile Agnieszka jest pewnym punktem Muszyny, to Vesna powinna wskoczyć do składu za swój świetny występ w Pesaro. Serbka fantastycznie pracowała w bloku i była naprawdę skuteczna w ataku. Jeżeli ktoś z tej pary zawiedzie zawsze w kwadracie dla rezerwowych są Gajgał lub Wensink, które na pewno nie obniżą poziomu swojej ekipy.
Aluprof kiepsko rozpoczął sezon i było sporo narzekania na temat &quot;słabego&quot; składu. Minęło trochę czasu i obecnie podopieczne Trenera Wiktorowicza zajmują 3 miejsce i w PlusLidze nie przegrały od 7 spotkań (Podobnie zresztą jak Muszynianka).

Dobrze, że do klubu ściągnięto libero Tamari Miyashiro. Amerykanka jest solidną zawodniczką. Bardzo mocnym punktem powinien być środek siatki. Gabriela Wojtowicz ma jeszcze braki techniczne, ale posiada doskonałe warunki fizyczne i jeżeli otrzyma od rozgrywającej dobrą piłkę to zazwyczaj jest skuteczna. Alexis Crimes prezentuje się chyba jeszcze lepiej. Dobra zagrywka i niezwykle skuteczna gra na siatce. I w bloku i w ataku. Liderką zespołu ma szansę zostać Klaudia Kaczorowska, która do Aluprofu przyszła z... Muszynianki. Wydaje mi się, że ma słabsze przyjęcie, ale w ataku gra dobrze. W dzisiejszym meczu Trener Wiktorowicz powinien rozpocząć parę Kaczorowska - Ciaszkiewicz. Trzeba jeszcze pamiętać o doświadczonej Liesbet Vindevoghel. Cieszy powrót do dobrej formy Natalii Bamber-Laskowskiej. W zespole jest jeszcze Frąckowiak, ale do Natalii trochę jej jednak brakuje. Za rozegranie odpowiada Joanna Wołosz. Na pewno jest to przyszłość reprezentacji. Nie boi się grać kombinacyjnie, nie wybiera najłatwiejszych rozwiązań.

Zapowiada się dobre spotkanie. Muszyna oczywiście jest faworytem, ale nie skreślałbym Aluprofu. Zespół w ostatnich meczach pokazał, że wraca na właściwe tory i włączy się do walki o Mistrzostwo Polski. Pewne są dwie rzeczy:
-Na pewno nie zabraknie emocji (Transmisja na Ipli dla zainteresowanych).
-Po tym spotkaniu któryś zespól zakończy serię 7 zwycięstw w PlusLidze z rzędu.
Osobiście liczę na co najmniej 2 wygrane sety przez Aluprof. Zwycięstwo ewentualnie zagram za drobne.

Kurs 4.75, który wystawiły Unibet i Betsafe na pewno warty ryzyka. Dla porównania Bwin za zwycięstwo Aluprofu daje &quot;tylko&quot; 3.55.

Podobnie ma się sprawa -1.5 seta/+1.5 seta. Unibet daje &quot;tylko&quot; 2.65, a Betsafe aż 3.20.

Szkoda, że Betsafe nie wystawił oferty na Aluprof +2.5 seta.

Typ:
BKS Aluprof Bielsko-Biała (+1.5 seta) @ 3.20 Betsafe ⛔

redwitz 6,6K

redwitz

Forum VIP
KS Pałac Bydgoszcz - Organika Budowlani Łódź​

Pałac w tym sezonie odmłodzony. Nie grają źle, ale według mnie niczego wielkiego w tym sezonie nie osiągną. Ciekawym i odważnym posunięciem było postawieni na młodą Zuzannę Czyżnielewską na pozycji atakującej. Leworęczna zawodniczka ma jeszcze braki, ale widać w jej grze jakąś myśl. Parę przyjmujących tworzą Martinez i Polak. Doświadczona Kubanka potrafi sporo w ataku, ale najlepsze lata ma chyba za sobą. Patrycja Polak pomimo tego, że jest młodą siatkarką jest już w miarę ograna. Po kontuzji środkowej Shelukiny do składu wskoczyła Justyna Sosnowska, do której na pewno nie można mieć żadnych zastrzeżeń. Zemtsova, Mazurek (Godos) i libero Kuehn-Jarek to doświadczone i solidne zawodniczki.

Łodzianki po kiepskim początku powoli wracają na właściwą drogę. Oczekiwania przed sezonem na pewno były większe i trudno się temu dziwić, bo skład wygląda naprawdę dobrze. Odeszła Karolina Kosek, ale chyba nieźle zastępuje ją Matea Ikić. Chorwatka ma trochę problemów w przyjęciu, ale w ataku wszystko nadrabia. Liderką jest świetna Belgijka Helene Rousseaux. Nieźle przyjmuje i do tego chyba najlepsza w ataku ze skrzydłowych. Ostatnio dobrze na ataku grała Mirek, ale chyba lepiej postawić na mającą spory potencjał Anitę Kwiatkowską. Środek wygląda bardzo solidnie. De Paula, Mróz i Golec (Koczorowska) mają świetne warunki fizyczne i grają na bardzo zbliżonym poziomie.

Rozegranie w obu zespołach chyba na podobnym poziomie. Wydaje mi się, że w zespole Budowlanych lepiej prezentuje się Anna Grbac, a nie Marta Wójcik. Jeżeli jednak Trener Masacci postawi na Chorwatkę to wtedy będzie musiał zrezygnować z De Pauli na środku. Para Ikić - Rousseaux raczej nie do ruszenia w wyjściowym składzie. W Bydgoszczy pewne miejsce na rozegraniu ma Mazurek.

Wydaje mi się, że Łodzianki po porażkach z zespołami z czołówki zaczęły grać lepiej. Dwie wygrane po 3:0 na pewno są dobrym prognostykiem przed dzisiejszym starciem. Budowlane mają na pewno szerszą kadrę, a Bydgoszcz ma z tym spory problem. Młode zawodniczki z palacu na pewno są utalentowane, ale na tym poziomie nie sądze, żeby sobie poradziły.

Typy:
Budowlani Łódź @ 2.04 Betsafe ⛔
Budowlani Łódź (+1.5 seta) @ 1.50 Betsafe ✅

nocnybelt 57

nocnybelt

Użytkownik
Widzę mały ruch w dziale, dlatego postanowiłem coś napisać:
BKS Aluprof Bielsko-Biała -ATOM Trefl Sopot
Mecz który moim zdaniem można nazwać hitem kolejki, bo staną naprzeciw siebie druga z czwartą drużyną w tabeli. Każda drużyn chce odnieść tu zwycięstwo aby przybliżyć się do fotela lider Plus Ligi.
Na pewno Aluprof trochę zawiódł w ostatniej kolejce kiedy to przegrał z Muszyną 3:0. Myślałem, że dziewczyny powalczą i zdobędą choćby jednego seta. Niestety ta sztuka się nie udała jedynak myślę, że przed własną publicznością ugrają choćby seta, a może nawet stoczą wyrównaną walkę z dużo mocniejszym rywalem.
Atom na wyjazdach gra gorzej niż u siebie. To właśnie poza domem traci przeważnie seta z dużo gorszymi zespołami.
Moim zdaniem po kursie 1,35 nie opłaca się grać na Trefl, ale trzeba poczekać na jakieś hendicapy.
Moje typy:
-BKS Aluprof Bielsko-Biała(+2,5seta)✅
-over 3,5 seta
Organika Budowlani Łódź -KPSK Stal Mielec
Zdecydowany faworytem według mnie jest drużyna Budowlanych posiadająca dużo lepszy i wyrównany skład z młodą francuską na czele.
Po dosyć pechowo przegranym meczu w Białymstoku na pewno zechcą się pokazać przed własną publicznością i spokojnie wygrają ten mecz.
Moje typy:
Organika Budowlani Łódź win✅
Organika Budowlani Łódź(-1,5seta)✅ 3:0

Resztę meczy postaram się jutro opisać​

Otrzymane punkty reputacji: +6
redwitz 6,6K

redwitz

Forum VIP
KS Pałac Bydgoszcz - PTPS Piła​

Tak ostatnio pisałem o Pałacu:
Pałac w tym sezonie odmłodzony. Nie grają źle, ale według mnie niczego wielkiego w tym sezonie nie osiągną. Ciekawym i odważnym posunięciem było postawieni na młodą Zuzannę Czyżnielewską na pozycji atakującej. Leworęczna zawodniczka ma jeszcze braki, ale widać w jej grze jakąś myśl. Parę przyjmujących tworzą Martinez i Polak. Doświadczona Kubanka potrafi sporo w ataku, ale najlepsze lata ma chyba za sobą. Patrycja Polak pomimo tego, że jest młodą siatkarką jest już w miarę ograna. Po kontuzji środkowej Shelukiny do składu wskoczyła Justyna Sosnowska, do której na pewno nie można mieć żadnych zastrzeżeń. Zemtsova, Mazurek (Godos) i libero Kuehn-Jarek to doświadczone i solidne zawodniczki. W Bydgoszczy pewne miejsce na rozegraniu ma Mazurek.
Dodam tylko, że ostatnio ich zwycięstwo z Łodziankami było dla mnie sporym zaskoczeniem. Przyzwoitą zmianę dała młoda Grejman, która zastąpiła Patrycję Polak. Dobre spotkanie rozegrała również Czyżnielewska. Otrzymywała mnóstwo piłek, ale jakoś sobie z tym radziła.

Pilanki nie wygrały od 6 spotkań. Dodatkowo ostatnio brakowało kontuzjowanej Veroniki Hudimy, którą starała się zastąpić Daria Paszek. Problemem ekipy z Piły według mnie są słabe skrzydła. Joanna Kuligowska to solidna zawodniczka i nic więcej. Hudima tak jak pisałem miała jakieś problemy, więc jej forma jest zagadką (Jeżeli w ogóle wystąpi.). Na pozycji atakującej występuje doświadczona Kosmatka, która najlepsze lata ma za sobą albo młoda Krawulska. Natalia Krawulska zagrała już kilka niezłych spotkań, ale według mnie nie jest w stanie pociągnąć gry w ataku. Na środku siatki Naczk, Brown i Martałek. I to jest chyba najmocniejsza pozycja w Pile. Może się również podobać rozegranie Anny Kaczmar, która ostatnio była rezerwową w Aluprofie. Zupełnie nie podoba mi się za to postawa libero Katarzyny Wysockiej. Przeciętna zawodniczka.

Pilanki na pewno są w kiepskich humorach po kilku porażkach z rzędu. Fajnie rozpoczęły sezon, ale obecnie znajdują się na 8 lokacie i nie mają już dużej przewagi nad zespołami z dołu tabeli (W sumie to maja minimalną przewagę). Bydgoszczanki podniosły się w ostatnim spotkaniu, kiedy to przegrywały z zespołem z Łodzi 0:2. Takie zwycięstwa na pewno są budujące i cementują drużynę. Na własnym parkiecie podopieczne Trenera Gąsiora nie powinny mieć problemów z pokonaniem słabszych rywalek.

Typ:
KS Pałac Bydgoszcz @ 1.50 Unibet ✅

Otrzymane punkty reputacji: +3
redwitz 6,6K

redwitz

Forum VIP
Atom Trefl Sopot - Tauron MKS Dąbrowa Górnicza​

Tauron ostatnio pokazał się z bardzo dobrej strony (Zwycięstwo 3:0 z Muszyną). Zawodniczki na pewno chciały zmazać plamę po kompromitującej porażce ze Stalą Mielec na własnym parkiecie i w 100% im się to udało. Trener Kawka ma do dyspozycji szeroki, bardzo mocny skład. Wydaje mi się, że najlepsza rozgrywająca PlusLigi Kobiet to właśnie zawodniczka z Dąbrowy, Frauke Dirickx. Kobiety potrafią grać szybką siatkówkę i Belgijka jest tego doskonałym przykładem. Przed sezonem myślałem, że więcej szans otrzymywac będzie Katarzyna Zaroślińska, która przechodząc do Tauronu miała zrobić krok do przodu. Obecnie przegrywa jednak rywalizację z Izabelą Żebrowską. Sporo dobrego w ataku wykonuje Elżbieta Skowrońska. Doświadczona zawodniczka w tym sezonie prezentuje się świetnie.

Atom ma sporo problemów. Zespół opuścili prezes, wiceprezes i dyrektor sportowy. Podobno ma zostać pomniejszony sztab szkoleniowy, w którym obecnie znajduje się pięciu Włochów. Jak widać ściągnięcie kilku zagranicznych zawodniczek nie było najlepszym pomysłem. W związku z problemami finansowymi Atomówki na pewno są nerwowe i niepewne swojej przyszłości w zespole z Trójmiasta (O czym w wywiadzie wspomina Iza Bełcik). Taka sytuacja na pewno nie pomaga drużynie, która ostatnio przegrała 0:3 z Aluprofem. Bardzo szeroka kadra to spory atut, ale szeroka kadra z zawodniczkami, które mają wysokie kontrakty już niekoniecznie.

Tauron po zwycięstwie z Muszyną w bardzo dobrym stylu na pewno będzie mocno podbudowany. Atom na pewno jest faworytem spotkania, ale Dąbrowa spokojnie może powalczyć o zwycięstwo. Oprócz problemów finansowych, problemem jest słaba dyspozycja Margarety Kozuch, która według mnie strasznie zawodzi.

Kurs na Dąbrowę już spadł, ale Unibet nadal wystawia zawyżony kurs. U innych bukmacherów jest już zdecydowanie niższy.

Typ:
Tauron MKS Dąbrowa Górnicza @ 4.00 Unibet ⛔
Tauron MKS Dąbrowa Górnicza (+1.5 seta) @ 2.40 Unibet ⛔

EDIT: Tak jak można się było spodziewać, szybciutki spadek. 4.00 ---&gt; 3.20 Unibet ;)

Tauron bez podstawowej atakującej, Izy Żebrowskiej. Szkoda, że nie było żadnej informacji.

christopher48 2K

christopher48

Forum VIP
Wrocław - Muszynianka ⛔
Typ: Wrocław +1,5 seta; @2,90
Toto-Mix

Wrocławianki zaliczyły ostatnio dwie wygrane, dzięki czemu wydaje się, że odskoczyły od drużyn z dołu tabeli (Piła, Mielec, Białystok) i dołączyły do ekip ze środka tabeli (Bydgoszcz, Łódź). W dobrej formie wydaje się być choćby Efimienko, która popisuje się zwłaszcza w zagrywce i na bloku. W całej drużynie panuje dobra atmosfera, za co odpowiada m.in. trener Błaszczyk. Jeśli chodzi o Muszynę, to ostatnio rozegrały fatalny mecz w Dąbrowie Górniczej. Bardzo słabo jeśli chodzi o procent w ataku zagrały Werblińska oraz Stam-Pilon. Alternatywą wydaje się być Kasprzak, ale ona ma czasami zbyt duże problemy w przyjęciu. Oczywiście naturalną, pierwszą myślą w typowanie bukmacherskim po takiej porażce Muszyny, było to, że w nasatępnym meczu będą rozdrażnione i będą chciały pewnie wygrać, żeby pokazać, że nie ma kryzysu w drużynie. I na ogół takie granie drużyn z czołówki, które muszą (bądź bardzo by chciały) wygrać jest trafnym rozwiązaniem. W tym jednak przypadku warto pamiętać, że po przeciwnej stronie siatki stanie zespół Gwardii, który prezentuje się ostatnio dobrze.

Podsumowując to wszytsko co napisałem oraz dodając do tego dwa oczywiste fakty: jeden na plus dla Wrocławia (grają u siebie), drugi na plus dla Muszyny (są zespołem o dwie klasy lepszym od rywalek), oceniam szanse wejścia handicapu: Wrocław +1,5 seta na około 40%, zatem kurs @2,90 wydaje się niezły, choć nie jest to jakieś wielkie value. Oczywiście wrocławianki muszą dobrze zagrać we wszystkich elementach gry. Myślę, że mogą one powalczyć z teoretycznie dużo lepszym od siebie zespołem. Typuję, że gospodynie mogą się pokusic o zdobycie przynajmniej dwóch setów w tym meczu.

C 94

crock

Użytkownik
AZS Białystok - Budowlani Łódź 3:0 (25:13, 25:16, 25:20)
Krótko na temat spotkania.
Od początku do końca dominacja zespołu z Białegostoku. Budowlane co potwierdziło się po raz kolejny fatalnie w przyjęciu, szczególnie Ikić fatalnie ale i Rousseaux nie lepiej. Jedynie Ciesielska ratowałam im trochę sytuację.
Ponadto nareszcie AZS zagrał jako zespół dobrze, począwszy od Muhlsteinova, która bardzo często gubiła blok(dodając, że był on strasznie nieszczelny), poprzez Kruk(dobrze w przyjęciu i na zagrywce), środkowe-szczególnie Jack ale i dobrze Łozowska, kończąc na fenomenalnej w dzisiejszym spotkaniu Dominice Sieradzan.
Nie rozumiem co tyle czasu na boisku robiła zupełnie bezproduktywna Mirek-wcześniej i na dłużej powinna wejść Kwiatkowska. Czy też trzymanie Ikić przy takim przyjęciu i słabym ataku.
To by było na tyle ???? Pozdrawiam.
EDIT:
Zapomniałem kompletnie o Durajczyk, która rozegrała dziś wg mnie świetne spotkanie !

assassin84 119

assassin84

Użytkownik

Ostatnia drużyna w tabeli Stal Mielec podejmie aktualnie 5-te Bydgoszczanki.Zespół z Bydgoszczy to młody zespół grający bardzo odważną i ciekawą do oglądania siatkówkę. Szczególnie podoba mi się to co prezentują Mazurek, Sosnowska i Martinez. Zespół radzi sobie coraz lepiej, ja widzę duży progres, który nastąpił po wygranej w grudniu na wyjeździe z Impelem. Od tego czasu dziewczyny idą jak burza zarówno w PlusLidzę jak i w Pucharze Polski.
Stal Mielec wydaje się, że może powalczyć tylko co najwyżej z Piłą albo Białystokiem, ale potrafiła sprawiać też niespodzianki wygrywając na wyjeździe z Tauronem i właśnie Bydgoszczą. Ale ostatnio nie zachwycają: 0:3 ze średniakiem Budowlani Łódź i 0:3 z coraz lepiej grającym Impelem.
Jestem bardzo ciekawy opinii innych osób, szczególnie Redwitza, bo Stal musi się kiedyś przełamać i coś wygrać nie tylko z Piłą i AZS, ale nie sądzę, żeby to było dziś stąd mój typ:
Pałac Bydgoszcz @1.35 ✅
Pałac Bydgoszcz - 1,5 seta @1.70 ✅
(Betsson)

Otrzymane punkty reputacji: +7
Status
Zamknięty.
Do góry Bottom