>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

PlusLiga 2024/2025

C 278,3K

czary-mary

Użytkownik
Lublin - NORWID CZĘSTOCHOWA
Typ: NORWID CZĘSTOCHOWA kurs @4.10

Zespoły spotkały się zaledwie kilka dni temu w pucharze Polski. Wygrali gospodarze z Lublina, jednak spotkanie poza pierwszym setem było bardzo wyrównane z różnicami punktowymi na koniec seta 2, 3 pkt.
Lublin to wiadomo wielki Wilfredo Leon. Reszta składu jak Sasak, Sawicki to już nie gwiazdy światowego formatu. W Częstochowie zbudowano bardzo ciekawy skład. Sezon zaczęli fantastycznie. Po Nowym Roku gra się pogorszyła. Aktualnie notują serię 4 porażek z rzędu jednak uważam, że jak na tak dobrze zbilansowaną ekipę to już zdecydowanie za długo. Na ataku jeden z najlepszych w całej Plus Lidze Indra, przyjęcie to Ebadipour, który gra jak w najlepszych sezonie z czasów gry w Skrze. Również kolejny przyjmujący Lipiński dostosowuje się do swojego poziomu kolegów z zespołu. Na środku siatki bardzo dobry duet Adamczyk i Popiela, którzy w niczym nie ustępują Grozdanovi i McCartty z Lublina. Rozegranie to finezyjny Amerykanin Issacsson, który również na pewno nie jest gorszy od vis a vis Komendy.
Do tego statystycznie w tej kolejce brak zwycięstwa gości, 6 zwycięstw do gospodarze.
Brak zwycięstwa tzw. nie faworyta. Wszystko wygrywały zespoły teoretycznie lepsze (GKS-Gorzoów mecz bez faworyta).
Seria porażek Częstochowy, najwyższy czas na przełamanie.
Natłok spotkań w kalendarzu Lublina. Łączą ligę z pucharem i do tego z europejskimi występami. Grają od dłuższego czasu co 3 dni
Zapoznanie z halą. Częstochowa zagra na wyjeździe, jednak halę zdążyli już dobrze poznać. Pucharowy mecz był zaledwie kilka dni temu w Lublinie.
Podsumowując personalnie zespoły nie są na dwóch innych biegunach jakby wskazywały na to statystyki. Już w tym sezonie Norwid Częstochowa ograł Lublin 3:1. Do tego garść statystyk i układa się to w całość. Norwid Częstochowa wyjdzie dziś zwycięsko z tej rywalizacji.

Edit. Lublin dziś bez wodza, lidera Leona. Szanse Częstochowy na zwycięstwo niesamowicie rosną

Ostatnia edycja:
J 1,4K

jakxx88

Użytkownik
Lublin - NORWID CZĘSTOCHOWA
Typ: NORWID CZĘSTOCHOWA kurs @4.10

Zespoły spotkały się zaledwie kilka dni temu w pucharze Polski. Wygrali gospodarze z Lublina, jednak spotkanie poza pierwszym setem było bardzo wyrównane z różnicami punktowymi na koniec seta 2, 3 pkt.
Lublin to wiadomo wielki Wilfredo Leon. Reszta składu jak Sasak, Sawicki to już nie gwiazdy światowego formatu. W Częstochowie zbudowano bardzo ciekawy skład. Sezon zaczęli fantastycznie. Po Nowym Roku gra się pogorszyła. Aktualnie notują serię 4 porażek z rzędu jednak uważam, że jak na tak dobrze zbilansowaną ekipę to już zdecydowanie za długo. Na ataku jeden z najlepszych w całej Plus Lidze Indra, przyjęcie to Ebadipour, który gra jak w najlepszych sezonie z czasów gry w Skrze. Również kolejny przyjmujący Lipiński dostosowuje się do swojego poziomu kolegów z zespołu. Na środku siatki bardzo dobry duet Adamczyk i Popiela, którzy w niczym nie ustępują Grozdanovi i McCartty z Lublina. Rozegranie to finezyjny Amerykanin Issacsson, który również na pewno nie jest gorszy od vis a vis Komendy.
Do tego statystycznie w tej kolejce brak zwycięstwa gości, 6 zwycięstw do gospodarze.
Brak zwycięstwa tzw. nie faworyta. Wszystko wygrywały zespoły teoretycznie lepsze (GKS-Gorzoów mecz bez faworyta).
Seria porażek Częstochowy, najwyższy czas na przełamanie.
Natłok spotkań w kalendarzu Lublina. Łączą ligę z pucharem i do tego z europejskimi występami. Grają od dłuższego czasu co 3 dni
Zapoznanie z halą. Częstochowa zagra na wyjeździe, jednak halę zdążyli już dobrze poznać. Pucharowy mecz był zaledwie kilka dni temu w Lublinie.
Podsumowując personalnie zespoły nie są na dwóch innych biegunach jakby wskazywały na to statystyki. Już w tym sezonie Norwid Częstochowa ograł Lublin 3:1. Do tego garść statystyk i układa się to w całość. Norwid Częstochowa wyjdzie dziś zwycięsko z tej rywalizacji.

Edit. Lublin dziś bez wodza, lidera Leona. Szanse Częstochowy na zwycięstwo niesamowicie rosną
Czemu właśnie Leon jest jako drugi libero? Kontuzja czy choroba? Z jednej strony wiadomo siła ataku spada dużo ale jeśli chodzi o przyjęcie to może im to wyjść na dobre 😁

zibi16 1,7M

zibi16

Moderator
Członek Załogi
Tyle, że SKRA to bliżej poziomu Barkomu aniżeli Jastrzębskiego czy Zawiercia więc to w tamtych meczach sprawili sensację.

J 1,4K

jakxx88

Użytkownik
Skra ogrywa Jastrzębski i Zawiercie żeby dziś partaczyć z Barkomem ... ta liga to cyrk obwoźny.
Nie wiem jak gra bo nie oglądam, ale zobaczyłem teraz wynik na przerwie w pracy i szok. Tak jak mówisz ogrywają Jastrzębie i Zawiercie a tu takie jaja . Barkom gra najlepszy mecz w sezonie czy jak?

pinio1111 295K

pinio1111

Użytkownik
A ja to się dziwię, że kogoś jeszcze dziwią takie rozstrzygnięcia w sporcie.
Tym bardziej że Barkom potrafi naprawdę fajnie grać i pokazali to niejednokrotnie w tym sezonie.

T 24,2K

tadzin

Użytkownik
bo tu coniektorzy co max umieja to wejsc sprawdzic historie meczy, zobaczyc ze skra wygrala z jw czy zawierciem no to na luzie zrobi taki barkom. taka zaawansowana "analiza", jak stsowe dziadki przesaiduajce 2 godziny w punkcie ziemnym klejace tasme ako 500 z 30 meczy

krol-julian 29,4K

krol-julian

Użytkownik
Fascynujące są te oceny z własnej wybujałej pustej głowy ... nie pisałem żadnej analizy żeby ocenić czy sprawdzam tylko mecze , jakieś wrzutki o dziadkach z sts ... nie wiem o kim to, ale to wygląda jak albo przerośnięte ego lub nieudaczny życiowo przypadek ale to już nie mi oceniać. Nie pisałem też nic o tym, że uważam Skre na poziomie Jastrzębia czy Zawiercia. Poprostu zagrali dwa super mecze po czym zjechali poziomem znowu na swoje rejony i te wachania formy są w tej lidze często widoczne a dokładniej, przechodzenie trochę obok meczu. Tyle.

S 38,9K

sobolekk

Użytkownik
Mówienie że Barkom to rejon Skry to też troche żart. Ja wręcz uważam że personalnie Skra to jest miejsca 5-8 (no dobra moze 5 to już ponad stan przy bardzo dobrym sezonie ale top 8 lekko) . Barkom to conajwyzej walka o utrzymanie.

L 0

Legitny

Użytkownik
Ten mecz przecież od samego początku należał do grupy podwyższonego ryzyka: Skra miała 10 dni wolnego i z góry można było zakładać, że zrobią mocniejszą siłkę, jakiś mikrocykl, przy okazji odpoczną i wybiją się lekko z rytmu a potwierdzeniem tego była ich wczorajsza dyspozycja. Kto analizuję głębiej, myśli logicznie i nie gra na pałę ten... mniej traci. Oprócz tego 3 rocznica napaści agresora na UA w dniu meczowym, więc siłą rzeczy tu musiało się coś szczególnego zadziać. Ja zagrałem bezpiecznie +3,5 i dołożyłem do dubelka Roma - Monza. Siadło jak złoto.

pinio1111 295K

pinio1111

Użytkownik
No czekam na składy i jeśli będzie w 6 Grobelny bądź Chitigoi to idę -1,5 seta na ZAKSę.
Z Szymańskim w składzie się nie odważę, pomimo tego że Olsztyn na wyjazdach wygląda dramatycznie.

pinio1111 295K

pinio1111

Użytkownik
Człowiek myślał że tak wysoki kurs na zakse u siebie to podpucha i się wstrzymał a tu deklasacja 😂😂
Kurs był podyktowany ostatnimi absencjami w Kędzierzynie. Tak jak pisałem, przy Grobelnym bądź Chitigoi w składzie, nie było żadnych szans dla Olsztyna, który wygrał na wyjazdach tylko z Gieksą i Barkomem

T 24,2K

tadzin

Użytkownik
1,36 to "wysoski kurs"? meh.
"transfer" plinskiego do olsztyna to na dobre im nie wychodzi. dzisiaj to wygladali jakby im sie grac ani zyc nie chcialo. zaksa grala w siatkowke a olsztyn gral w robienie sobe kuku, armoa dzisiaj sabotaż na calej linii, zmienik janikowski dal tyle samo czyli nic. za mierzejeskiwego to przynajmniej im sie grac chcialo i walczyc.

pinio1111 295K

pinio1111

Użytkownik
W miarę dobre kursy były na handi -1,5seta, bo oscylowały w okolicach 1,80. A co do Olsztyna to cały sezon na wyjazdach grają totalną lipę. U siebie nieraz potrafią coś tam pograć, ale to nie jest ekipa na play-off.
Zobaczymy co zagrają w poniedziałek, ale nawet przy wygranej za 3pkt pozostaną na 9 pozycji przez mniejszą ilość zwycięstw.
Ja jestem zdania że to jednak Czewa zagra w play-off, bo jest lepszym zespołem od Olsztyna

pinio1111 295K

pinio1111

Użytkownik
Więcej pkt w meczu:
B.Filipiak - V.Tupchii 1,92 Betclic 23-21

Dziwi mnie kurs na Bartosza w tej parze.
Moim zdaniem jest faworytem do zdobycia większej ilości pkt w meczu.
Po pierwsze Ślepsk gra we własnej hali i to właśnie w niej Filipiak zaliczył większość swoich overów 20+pkt w tym sezonie.
Po drugie przeciwna sytuacja z Vasylem, gdyż on na wyjazdach bodajże tylko dwa razy złamał linie 20pkt.
Myślę że walki dziś nie zabraknie i może zobaczymy znów pięciosetówkę, jak w pierwszym ich spotkaniu?
Kursy chyba podyktowane ostatnimi dwoma występami Bartosza ze słabą zdobyczą punktową, ale były to mecze w Zawierciu i u siebie z Jastrzębskim, więc level rywali znacznie wyższy. Myślę, że podobnie jak przewidywałem dobry występ Filipiaka z Będzinem, tak i dziś powinien się przełamać i zagrać dobre zawody, bo to w końcu lider tego zespołu.
Średnia pkt Filipiaka to 19pkt, a Vasyla lekko ponad 17pkt. Jednak patrząc na mecze domowe Ślepska i wyjazdowe Barkomu, to już ta średnia jest zdecydowanie na korzyść Bartosza.
W pierwszym meczu obaj zdobyli po 23pkt, jednak wtedy to Barkom był gospodarzem.
Dziś sądzę, że przy własnej publiczności to Filipiak zdobędzie więcej pkt od Tupchija.

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +883
T 24,2K

tadzin

Użytkownik
ostatnimi dwoma występami Bartosza ze słabą zdobyczą punktową, ale były to mecze w Zawierciu i u siebie z Jastrzębskim, więc level rywali znacznie wyższy
on byl wczesniej chory/czy tam jakis uraz mial (juz dokladnie nie pamietam) i dlatego nie gral przeciwko nysie, w tych meczach z jw/zawierciem wygaldal marnie, aczkolwiek cale suwalki wygladaly marnie.

pinio1111 295K

pinio1111

Użytkownik
on byl wczesniej chory/czy tam jakis uraz mial (juz dokladnie nie pamietam) i dlatego nie gral przeciwko nysie, w tych meczach z jw/zawierciem wygaldal marnie, aczkolwiek cale suwalki wygladaly marnie.
Tak, z Nysą nie zagrał z powodu choroby, a dwa późniejsze mecze były bez historii bo jednak do czołówki Ślepsk podejścia nie ma.
Dziś rywal w ich zasięgu i sądzę że Filipiak zagra to co grał przez większość sezonu, czyli dobrą siatkówkę.

Do góry Bottom