>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

PlusLiga 2024/2025

C 277,6K

czary-mary

Użytkownik
Lublin - NORWID CZĘSTOCHOWA
Typ: NORWID CZĘSTOCHOWA kurs @4.10

Zespoły spotkały się zaledwie kilka dni temu w pucharze Polski. Wygrali gospodarze z Lublina, jednak spotkanie poza pierwszym setem było bardzo wyrównane z różnicami punktowymi na koniec seta 2, 3 pkt.
Lublin to wiadomo wielki Wilfredo Leon. Reszta składu jak Sasak, Sawicki to już nie gwiazdy światowego formatu. W Częstochowie zbudowano bardzo ciekawy skład. Sezon zaczęli fantastycznie. Po Nowym Roku gra się pogorszyła. Aktualnie notują serię 4 porażek z rzędu jednak uważam, że jak na tak dobrze zbilansowaną ekipę to już zdecydowanie za długo. Na ataku jeden z najlepszych w całej Plus Lidze Indra, przyjęcie to Ebadipour, który gra jak w najlepszych sezonie z czasów gry w Skrze. Również kolejny przyjmujący Lipiński dostosowuje się do swojego poziomu kolegów z zespołu. Na środku siatki bardzo dobry duet Adamczyk i Popiela, którzy w niczym nie ustępują Grozdanovi i McCartty z Lublina. Rozegranie to finezyjny Amerykanin Issacsson, który również na pewno nie jest gorszy od vis a vis Komendy.
Do tego statystycznie w tej kolejce brak zwycięstwa gości, 6 zwycięstw do gospodarze.
Brak zwycięstwa tzw. nie faworyta. Wszystko wygrywały zespoły teoretycznie lepsze (GKS-Gorzoów mecz bez faworyta).
Seria porażek Częstochowy, najwyższy czas na przełamanie.
Natłok spotkań w kalendarzu Lublina. Łączą ligę z pucharem i do tego z europejskimi występami. Grają od dłuższego czasu co 3 dni
Zapoznanie z halą. Częstochowa zagra na wyjeździe, jednak halę zdążyli już dobrze poznać. Pucharowy mecz był zaledwie kilka dni temu w Lublinie.
Podsumowując personalnie zespoły nie są na dwóch innych biegunach jakby wskazywały na to statystyki. Już w tym sezonie Norwid Częstochowa ograł Lublin 3:1. Do tego garść statystyk i układa się to w całość. Norwid Częstochowa wyjdzie dziś zwycięsko z tej rywalizacji.

Edit. Lublin dziś bez wodza, lidera Leona. Szanse Częstochowy na zwycięstwo niesamowicie rosną

Ostatnia edycja:
J 1,4K

jakxx88

Użytkownik
Lublin - NORWID CZĘSTOCHOWA
Typ: NORWID CZĘSTOCHOWA kurs @4.10

Zespoły spotkały się zaledwie kilka dni temu w pucharze Polski. Wygrali gospodarze z Lublina, jednak spotkanie poza pierwszym setem było bardzo wyrównane z różnicami punktowymi na koniec seta 2, 3 pkt.
Lublin to wiadomo wielki Wilfredo Leon. Reszta składu jak Sasak, Sawicki to już nie gwiazdy światowego formatu. W Częstochowie zbudowano bardzo ciekawy skład. Sezon zaczęli fantastycznie. Po Nowym Roku gra się pogorszyła. Aktualnie notują serię 4 porażek z rzędu jednak uważam, że jak na tak dobrze zbilansowaną ekipę to już zdecydowanie za długo. Na ataku jeden z najlepszych w całej Plus Lidze Indra, przyjęcie to Ebadipour, który gra jak w najlepszych sezonie z czasów gry w Skrze. Również kolejny przyjmujący Lipiński dostosowuje się do swojego poziomu kolegów z zespołu. Na środku siatki bardzo dobry duet Adamczyk i Popiela, którzy w niczym nie ustępują Grozdanovi i McCartty z Lublina. Rozegranie to finezyjny Amerykanin Issacsson, który również na pewno nie jest gorszy od vis a vis Komendy.
Do tego statystycznie w tej kolejce brak zwycięstwa gości, 6 zwycięstw do gospodarze.
Brak zwycięstwa tzw. nie faworyta. Wszystko wygrywały zespoły teoretycznie lepsze (GKS-Gorzoów mecz bez faworyta).
Seria porażek Częstochowy, najwyższy czas na przełamanie.
Natłok spotkań w kalendarzu Lublina. Łączą ligę z pucharem i do tego z europejskimi występami. Grają od dłuższego czasu co 3 dni
Zapoznanie z halą. Częstochowa zagra na wyjeździe, jednak halę zdążyli już dobrze poznać. Pucharowy mecz był zaledwie kilka dni temu w Lublinie.
Podsumowując personalnie zespoły nie są na dwóch innych biegunach jakby wskazywały na to statystyki. Już w tym sezonie Norwid Częstochowa ograł Lublin 3:1. Do tego garść statystyk i układa się to w całość. Norwid Częstochowa wyjdzie dziś zwycięsko z tej rywalizacji.

Edit. Lublin dziś bez wodza, lidera Leona. Szanse Częstochowy na zwycięstwo niesamowicie rosną
Czemu właśnie Leon jest jako drugi libero? Kontuzja czy choroba? Z jednej strony wiadomo siła ataku spada dużo ale jeśli chodzi o przyjęcie to może im to wyjść na dobre 😁

zibi16 1,7M

zibi16

Moderator
Członek Załogi
Tyle, że SKRA to bliżej poziomu Barkomu aniżeli Jastrzębskiego czy Zawiercia więc to w tamtych meczach sprawili sensację.

pinio1111 256,3K

pinio1111

Użytkownik
A ja to się dziwię, że kogoś jeszcze dziwią takie rozstrzygnięcia w sporcie.
Tym bardziej że Barkom potrafi naprawdę fajnie grać i pokazali to niejednokrotnie w tym sezonie.

T 23K

tadzin

Użytkownik
bo tu coniektorzy co max umieja to wejsc sprawdzic historie meczy, zobaczyc ze skra wygrala z jw czy zawierciem no to na luzie zrobi taki barkom. taka zaawansowana "analiza", jak stsowe dziadki przesaiduajce 2 godziny w punkcie ziemnym klejace tasme ako 500 z 30 meczy

krol-julian 9,4K

krol-julian

Użytkownik
Fascynujące są te oceny z własnej wybujałej pustej głowy ... nie pisałem żadnej analizy żeby ocenić czy sprawdzam tylko mecze , jakieś wrzutki o dziadkach z sts ... nie wiem o kim to, ale to wygląda jak albo przerośnięte ego lub nieudaczny życiowo przypadek ale to już nie mi oceniać. Nie pisałem też nic o tym, że uważam Skre na poziomie Jastrzębia czy Zawiercia. Poprostu zagrali dwa super mecze po czym zjechali poziomem znowu na swoje rejony i te wachania formy są w tej lidze często widoczne a dokładniej, przechodzenie trochę obok meczu. Tyle.

S 35,7K

sobolekk

Użytkownik
Mówienie że Barkom to rejon Skry to też troche żart. Ja wręcz uważam że personalnie Skra to jest miejsca 5-8 (no dobra moze 5 to już ponad stan przy bardzo dobrym sezonie ale top 8 lekko) . Barkom to conajwyzej walka o utrzymanie.

L 0

Legitny

Użytkownik
Ten mecz przecież od samego początku należał do grupy podwyższonego ryzyka: Skra miała 10 dni wolnego i z góry można było zakładać, że zrobią mocniejszą siłkę, jakiś mikrocykl, przy okazji odpoczną i wybiją się lekko z rytmu a potwierdzeniem tego była ich wczorajsza dyspozycja. Kto analizuję głębiej, myśli logicznie i nie gra na pałę ten... mniej traci. Oprócz tego 3 rocznica napaści agresora na UA w dniu meczowym, więc siłą rzeczy tu musiało się coś szczególnego zadziać. Ja zagrałem bezpiecznie +3,5 i dołożyłem do dubelka Roma - Monza. Siadło jak złoto.

pinio1111 256,3K

pinio1111

Użytkownik
No czekam na składy i jeśli będzie w 6 Grobelny bądź Chitigoi to idę -1,5 seta na ZAKSę.
Z Szymańskim w składzie się nie odważę, pomimo tego że Olsztyn na wyjazdach wygląda dramatycznie.

pinio1111 256,3K

pinio1111

Użytkownik
Człowiek myślał że tak wysoki kurs na zakse u siebie to podpucha i się wstrzymał a tu deklasacja 😂😂
Kurs był podyktowany ostatnimi absencjami w Kędzierzynie. Tak jak pisałem, przy Grobelnym bądź Chitigoi w składzie, nie było żadnych szans dla Olsztyna, który wygrał na wyjazdach tylko z Gieksą i Barkomem

T 23K

tadzin

Użytkownik
1,36 to "wysoski kurs"? meh.
"transfer" plinskiego do olsztyna to na dobre im nie wychodzi. dzisiaj to wygladali jakby im sie grac ani zyc nie chcialo. zaksa grala w siatkowke a olsztyn gral w robienie sobe kuku, armoa dzisiaj sabotaż na calej linii, zmienik janikowski dal tyle samo czyli nic. za mierzejeskiwego to przynajmniej im sie grac chcialo i walczyc.

pinio1111 256,3K

pinio1111

Użytkownik
W miarę dobre kursy były na handi -1,5seta, bo oscylowały w okolicach 1,80. A co do Olsztyna to cały sezon na wyjazdach grają totalną lipę. U siebie nieraz potrafią coś tam pograć, ale to nie jest ekipa na play-off.
Zobaczymy co zagrają w poniedziałek, ale nawet przy wygranej za 3pkt pozostaną na 9 pozycji przez mniejszą ilość zwycięstw.
Ja jestem zdania że to jednak Czewa zagra w play-off, bo jest lepszym zespołem od Olsztyna

pinio1111 256,3K

pinio1111

Użytkownik
Więcej pkt w meczu:
B.Filipiak - V.Tupchii 1,92 Betclic 23-21

Dziwi mnie kurs na Bartosza w tej parze.
Moim zdaniem jest faworytem do zdobycia większej ilości pkt w meczu.
Po pierwsze Ślepsk gra we własnej hali i to właśnie w niej Filipiak zaliczył większość swoich overów 20+pkt w tym sezonie.
Po drugie przeciwna sytuacja z Vasylem, gdyż on na wyjazdach bodajże tylko dwa razy złamał linie 20pkt.
Myślę że walki dziś nie zabraknie i może zobaczymy znów pięciosetówkę, jak w pierwszym ich spotkaniu?
Kursy chyba podyktowane ostatnimi dwoma występami Bartosza ze słabą zdobyczą punktową, ale były to mecze w Zawierciu i u siebie z Jastrzębskim, więc level rywali znacznie wyższy. Myślę, że podobnie jak przewidywałem dobry występ Filipiaka z Będzinem, tak i dziś powinien się przełamać i zagrać dobre zawody, bo to w końcu lider tego zespołu.
Średnia pkt Filipiaka to 19pkt, a Vasyla lekko ponad 17pkt. Jednak patrząc na mecze domowe Ślepska i wyjazdowe Barkomu, to już ta średnia jest zdecydowanie na korzyść Bartosza.
W pierwszym meczu obaj zdobyli po 23pkt, jednak wtedy to Barkom był gospodarzem.
Dziś sądzę, że przy własnej publiczności to Filipiak zdobędzie więcej pkt od Tupchija.

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +689
T 23K

tadzin

Użytkownik
ostatnimi dwoma występami Bartosza ze słabą zdobyczą punktową, ale były to mecze w Zawierciu i u siebie z Jastrzębskim, więc level rywali znacznie wyższy
on byl wczesniej chory/czy tam jakis uraz mial (juz dokladnie nie pamietam) i dlatego nie gral przeciwko nysie, w tych meczach z jw/zawierciem wygaldal marnie, aczkolwiek cale suwalki wygladaly marnie.

pinio1111 256,3K

pinio1111

Użytkownik
on byl wczesniej chory/czy tam jakis uraz mial (juz dokladnie nie pamietam) i dlatego nie gral przeciwko nysie, w tych meczach z jw/zawierciem wygaldal marnie, aczkolwiek cale suwalki wygladaly marnie.
Tak, z Nysą nie zagrał z powodu choroby, a dwa późniejsze mecze były bez historii bo jednak do czołówki Ślepsk podejścia nie ma.
Dziś rywal w ich zasięgu i sądzę że Filipiak zagra to co grał przez większość sezonu, czyli dobrą siatkówkę.

Do góry Bottom