>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<
Fortuna bonus

PlusLiga 2024/2025

C 76K

crisoovsky

Użytkownik
Stal Nysa 1.55 STS ✅
+ dodatkowo Stal Nysa -1.5 seta 2.25 STS ✅

8 porażek z rzędu ma Stal i to zdecydowanie za dużo dzisiaj nie widzę innej opcji jak przerwanie tej złej passy i wygrana a doskonały rywal na podbudowanie się i co najważniejsze 3 pkt. Nawet ostanie trzy mecze Stali: z Wartą Jastrzębskim czy Bogdanką były na mega walce i w wielu momentach grali jak równy z równych mimo,że nie ugrali nawet w nich seta.
Mecz drużyn ze spadkowej strefy jednak dzisiaj przy wygranej przeskoczą Będzin i będą na bezpiecznej pozycji,w Nysie w tygodniu odszedł trener,mają zdecydowanie lepszych zawodników od ukraińskiej drużyny z której odszedł Palonsky czy Gueye a Tupchii też z formą średnio aktualnie. Nie ufam drużynie z Ukrainy i jeśli Stal u siebie nie zagra padaki to powinno fajnie zazielenić się.
Obie ekipy grały ze sobą 4 razy i za każdym razem Stal wychodziła z tego pojedynku ze zwycięstwem.
Powodzenia💪

---------
3-1 Stal wygrywa.
Fajne zaangażowanie drużyny widać,że im się chciało dzisiaj.
Siedzi ✅

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +1096
C 76K

crisoovsky

Użytkownik
Skra Bełchatów 1.65 STS:mad:
+ dodatkowo dla emocji Skra -1.5 seta 2.35 STS:mad:

Grzechem byłoby nie spróbować pójść dzisiaj w gospodarzy a mecz zapowiada się interesująco,
Skra vs Norwid czyli obecnie drużyny blisko siebie w tabeli a dzieli ich zaledwie 2 punkty na korzyść Częstochowy natomiast przy wygranej Skry przeskoczą w tabeli dzisiejszego rywala a przecież w tym sezonie jest celem gra w play-offach. Norwid już w tym sezonie pokonał obecnego Mistrza Polski Jastrzębie czy naszpikowany gwiazdami zespół z Rzeszowa,Zaksę oraz Projekt Warszawa ale przegrali między innymi z Gdańskiem,Lwowem czy Cuprumem i wygląda to tak,że zabierają lepszym punkty a oddają biednym.
Ze składu gości wypadł podstawowy rozgrywający który złamał dwa palce na treningu i wróci za 2-3 miesiące a w jego miejsce gra rezerwowy Kowalski plus w razie czego awaryjnym zmiennikiem jest znany 45 letni Łukasz Żygadło który jest obecnie dyrektorem sportowym Norwida. Z ciekawostek to w drużynie z Częstochowy w podstawowym składzie jest 3 byłych zawodników Skry:Milad,Lipiński czy Adamczyk.
Zdecydowana przewaga Skry na rozegraniu bo mają doświadczonego Łomacza i mam nadzieję,że przełoży się to na pozytywny wynik.
Drużyny zbliżone poziomem do siebie,Skra lata świetności ma za sobą ale próbują wrócić na dobre tory.
U siebie na 7 spotkań w tym sezonie wygrali aż 6 ustępując jedynie aktualnemu Mistrzowi Polski.
Idę w stronę gospodarzy bo jest mi do nich zdecydowanie bliżej,plus w dobrej formie jest atakujący Amin,czy obecnie libero a kiedyś przyjmujący Buszek.
Jeśli chcą grać w play-offach to takie spotkania po prostu trzeba wygrywać u siebie.
Powodzenia💪

---------
Szkoda słów,przyjęcie dobre ale brak ataku. Pierwszy set 12-8 17-14 24-23 piłka w górze Amin na skończenie seta i wali w aut i dostają 3 z rzędu.
Amin w pierwszym secie 2 skonczone ataki 🤣 Przyjęcie w pierwszym secie na poziomie 65% i z czymś takim przegrać set,wszystko potoczyłoby się inaczej,jedna piłka ma znaczenie.
Drugi set 14-14 piłka w kontrze Amin psuje i zaraz się robi 14-17.
Od 3 seta na ataku był Bułgar który przyszedł w poprzednim tygodniu.
Dobry bet ale atak zepsuł wszystko bywa i tak.

Ostatnia edycja:
pinio1111 194,2K

pinio1111

Użytkownik
Skra Bełchatów 1.65 STS
+ dodatkowo dla emocji Skra -1.5 seta 2.35 STS

Grzechem byłoby nie spróbować pójść dzisiaj w gospodarzy a mecz zapowiada się interesująco,
Skra vs Norwid czyli obecnie drużyny blisko siebie w tabeli a dzieli ich zaledwie 2 punkty na korzyść Częstochowy natomiast przy wygranej Skry przeskoczą w tabeli dzisiejszego rywala a przecież w tym sezonie jest celem gra w play-offach. Norwid już w tym sezonie pokonał obecnego Mistrza Polski Jastrzębie czy naszpikowany gwiazdami zespół z Rzeszowa,Zaksę oraz Projekt Warszawa ale przegrali między innymi z Gdańskiem,Lwowem czy Cuprumem i wygląda to tak,że zabierają lepszym punkty a oddają biednym.
Ze składu gości wypadł podstawowy rozgrywający który złamał dwa palce na treningu i wróci za 2-3 miesiące a w jego miejsce gra rezerwowy Kowalski plus w razie czego awaryjnym zmiennikiem jest znany 45 letni Łukasz Żygadło który jest obecnie dyrektorem sportowym Norwida. Z ciekawostek to w drużynie z Częstochowy w podstawowym składzie jest 3 byłych zawodników Skry:Milad,Lipiński czy Adamczyk.
Zdecydowana przewaga Skry na rozegraniu bo mają doświadczonego Łomacza i mam nadzieję,że przełoży się to na pozytywny wynik.
Drużyny zbliżone poziomem do siebie,Skra lata świetności ma za sobą ale próbują wrócić na dobre tory.
U siebie na 7 spotkań w tym sezonie wygrali aż 6 ustępując jedynie aktualnemu Mistrzowi Polski.
Idę w stronę gospodarzy bo jest mi do nich zdecydowanie bliżej,plus w dobrej formie jest atakujący Amin,czy obecnie libero a kiedyś przyjmujący Buszek.
Jeśli chcą grać w play-offach to takie spotkania po prostu trzeba wygrywać u siebie.
Powodzenia💪
Tu jest jeszcze jeden aspekt, czyli awans do turnieju finałowego Pucharu Polski.
Jeśli dziś Skra wygra za 3pkt to awansuje na 6 pozycję w tabeli i zapewni sobie ten awans.
Myślę że walka będzie na całego i Częstochowa o ten minimum punkt będzie chciała zawalczyć.
Brak Isaacsona to potężne osłabienie, jednak w ostatnim meczu Kowalski zdał egzamin pozytywnie. Dużo będzie zależało od Indry, bo jak ma dzień to sam potrafi wygrywać mecze.

pinio1111 194,2K

pinio1111

Użytkownik
Będzin - Rzeszów
V.Todua over 4,5pkt 1,80 fortuna nie wyszedł w podstawie

Dziwnie niska ta linia i zamierzam z tego skorzystać. Może środkowi to nie jest pierwszy wybór w drużynie Murka, ale coś tam tych punktów ciułają.
Velerii jeśli już gra cały mecz to przeważnie swobodnie tą linię łamie. Wszystko zależy od tego jak wejdzie w spotkanie i ewentualnie ile cierpliwości będzie miał do niego Dawid.
W ostatnich dwóch meczach nie pograł za długo stąd jego słabe zdobycze punktowe.
Jednak widać że ma potencjał i najlepiej gra z tymi mocnymi zespołami.
Z Zawierciem w 3 setach zdobył 7pkt, z Jastrzębskim w 4 setach 9pkt, z Lublinem 4/11 i z Nysą 4/11. Jeżeli już grał w całym wymiarze spotkania to zawsze linie 5pkt łamał.
Myślę że po dwóch słabszych występach, dzisiaj powinien znów zagrać dobre spotkanie i te 5pkt swobodnie zdobyć.
Do tego próbuje opcję na seta dla Będzina bo kurs 2,35 jest całkiem fajny, tym bardziej biorąc pod uwagę że grają z Rzeszowem, który słabo się mobilizuje na takie spotkania.
Oczywiście potencjał zespołów nieporównywalny, ale patrząc na podejście do gry gwiazdeczek z Rzeszowa, myślę że seta dziś mogą zgubić.

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +638
Volleyball_Expert 590,6K

Volleyball_Expert

Użytkownik
Będzin - Resovia (Handicap setowy +1.5 seta Będzin) kurs 6.20 Betfan

Resovia od początku sezonu gra poniżej oczekiwań. Będzinianie grają mocno w kratkę lecz przed własną publicznością potrafią zrobić niespodziankę. Wygrali z Nysa i z Olsztynem. W dodatku były to zwycięstwa za trzy punkty. Będzin pomimo ostatnio braku rozgrywającego pierwszego w postaci Grześka Pająka potrafili zdobyć dwa sety z Ślepskiem Suwałki, którzy pokonali sama Resovie. Damian Schulz nie dobrze wspomina Resovie jak tam występował i dzisiaj czuje, że zrobi wszystko, żeby jego zespół powalczył w tym spotkaniu. Resovia na pięć ostatnich spotkań zagrali trzy tie-breaki. Oglądałem już nie raz Będzin i jest to zespół, który potrafi zagrozić. Dobrej formie jest Depowski oraz Koppers jeśli chodzi o przyjęcie. Na pozycji atakującego Schulz. To się może udać. Dla mniej lubiących ryzyko polecam zagrać seta w stronę Będzina po mniejszym kursie. Pozdrawiam.

pinio1111 194,2K

pinio1111

Użytkownik
Będzin - Katowice 2,45
Katowice -1,5seta 3,40

Brać, korzystać póki można bo ten kurs to duże value.
Mecz w piątek, ale ja cisnę już dziś bo ten bet to promocja.
Dla mnie Katowice to zdecydowanie lepsza drużyna. Praktycznie na każdej pozycji mają lepszych zawodników, do tego jeszcze możliwość solidnych zmian.
Rozegranie zdecydowanie na korzyść GKS, środek również. Na przyjęciu zależy jak wyjdą Katowice, bo moim zdaniem Kisiluk powinien grać kosztem Bergera. Niemniej na pewno Będzin nie jest tu mocniejszy. Atak....cóż jeśli Damian zaskoczy to wtedy lekka przewaga Będzina, choć z drugiej strony Gomułka też miał rewelacyjne mecze w tym sezonie. Do tego jak się ostatnio okazało, Domagała jako zmiennik jest lepszy niż jako szóstkowicz
Szkoda tylko że Katowice mają błazna Mariańskiego na libero, który nie dość że jest po prostu słaby, to próbuje grać rolę szeryfa w tym zespole.
Władze Będzina odsunęły Dawida od drużyny co uważam za totalny idiotyzm, bo tym składem ugrał on więcej niż mógł.
Moim zdaniem weryfikacja tej decyzji nadejdzie już w piątek i Katowice wezmą srogi rewanż za porażkę u siebie bo w tej chwili sportowo to zdecydowanie mocniejszy zespół od gospodarzy.

Lublin - Zawiercie
LUK +1,5seta 1,80

Tu też bukmacherzy odlecieli w kosmos.
Rozumiem że lekkim faworytem Aluron, ale niekoniecznie w Lublinie. Dla mie to typowe 50/50 a tu dostajemy 2,90 na gospodarzy, gdzie jeszcze wczoraj stało na 3,20.
Zawiercie jak dotąd na 15 kolejek 10 razy grało we własnej hali a tylko 5 spotkań rozegrało na wyjeździe, z czego 2 przegrało. Polegli z Projektem 0:3 i z Gdańskiem 2:3. Fakt że z Wawą grali jeszcze bez Bienia a w Gdańsku zagrał połowę meczu, ale nie zmienia to faktu, że wyjazdy nie jest mocna strona Zawiercia.
Kto choć trochę interesuje się PLS ten wie jak specyficzna jest "sala" Aluronu o ma to kolosalne znaczenie choćby w aspekcie serwisu.
Oba zespoły ostatnio przegrały do zera z Jastrzębiem, lecz dla gospodarzy sobotniego spotkania była to jedyna "domowa" porażka. Fakt że Lublin przegrał nie tak dawno, dość gladko z rozpędzonym Olsztynem i wydawało się że są w lekkim dołku, jednak śledząc z trybun ich grę w Gorzowie mogę stwierdzić, że wracają na dobre tory bo ich gra wyglądała bardzo solidnie.
Przypominam jeszcze że LUK już raz ograł w tym sezonie gości i to na ich parkiecie.
Moim zdaniem potencjał obu zespołów jest na podobnym poziomie + własna hala Lublina, co skłania mnie do zagrania w ich kierunku, bo kursy są totalnie przestrzelone. Myślę że te dwa sety swobodnie powinny paść łupem gospodarzy, a być może i trzy

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +1624
lazan 642

lazan

Użytkownik
W Lublinie nie będzie grać Leon czy ktoś?że aż takie kursy wystawili na mecz z Wartą Zawiercie ?
Post automatycznie złączony:

[/ICONPLUS]

S 3,4K

sudo

Użytkownik
W Lublinie nie będzie grać Leon czy ktoś?że aż takie kursy wystawili na mecz z Wartą Zawiercie ?
Post automatycznie złączony:

[/ICONPLUS]
Chodzi o to,że Zawiercie ma ogromny potencjał i po prestiżowej porażce rozjadą LUK i to cała tajemnica,tym bardziej,że mecz z JSW mogl pojsc w dwie strony takze kursy prawidlowe i 3 punkty inkasuje Zawiercie.Co do Katowic wyżej to przegrali u siebie,do tego zmiana trenera zawsze dziala motywujaco i Będzin to bierze,powodzenia

T 22,7K

tadzin

Użytkownik
Chodzi o to,że Zawiercie ma ogromny potencjał i po prestiżowej porażce rozjadą LUK i to cała tajemnica,tym bardziej,że mecz z JSW mogl pojsc w dwie strony
zawiercie przez 3 sety rozwalalo sobie samo leb o kraweznik ze sie na to patrzec nie dalo jak sami sobie klody pod nogi rzucaja, no ale jak sie patrzy na mecz na podstawie suchego wniku no to mozna dojsc do takich niesamowitych wnioskow jak powyzej. zreszta meczarnie 3-2 z milano na wyjezdzie (ktore jest aktualnie "słabawe" jak nie zwyczajnie słabe) znikad sie nie wzielo.

S 3,4K

sudo

Użytkownik
zawiercie przez 3 sety rozwalalo sobie samo leb o kraweznik ze sie na to patrzec nie dalo jak sami sobie klody pod nogi rzucaja, no ale jak sie patrzy na mecz na podstawie suchego wniku no to mozna dojsc do takich niesamowitych wnioskow jak powyzej. zreszta meczarnie 3-2 z milano na wyjezdzie (ktore jest aktualnie "słabawe" jak nie zwyczajnie słabe) znikad sie nie wzielo.
Ja wszystkie mecze ogladam i mecz Zawiercia mogl pojsc w dwie strony tylko przegapiali momentum

AndrzejKoziol 6,1K

AndrzejKoziol

Użytkownik
Ja się zgodzę z jedną i drugą stroną. Zawiercie nie jest w najlepszej formie ale i Lublin to zdeycdowanie nie jest drużyna o podobnym potencjale co Zawiercie. Jeżeli Lublin zagra swoją lepszą siatkówkę a Zawiercie dalej nie zrobi progresu to faktycznie możemy spodziewać się wyrównanego spotkania. Natomiast jak Zawiercie wejdzie ten poziom wyżej to trudną mi sobie wyobrazić ich porażkę nawet przy dobrym meczu Lublina. Nierówny Sasak, brak drugiego wartościowego przyjmującego do Leona to chyba zbyt duże braki do przykrycia.

T 22,7K

tadzin

Użytkownik
No raczej,że mogło,ja mam pytanie czy Ty twoerdzisz ,ze Lublin co dostal od Olsztyna czy Czestochowy wygra z Zawierciem?
ja nie oceniam "kto wygra mecz", oceniam czy kursy sa bez sensu czy nie. sam dawalem na lublin z zawierciem 2.5-1.5. a co do aspektow "sportowych" zle mi sie patrzy na gre zawiercia juz od meczu z bedzinem. co do lublina tam tez jest zle (momentami nawet bardzo zle), tyle ze u nich chociaz ten ostatni wystep z cuprum wygladal troche jak 'przelamanie' wygladali w koncu solidnie choc fakt faktem przeciwnik to tylko cuprum. zawiercie od momentu jak im sie rozchorowal butryn po czym wrocil wygladalo caly czas jak na nich marnie, o wiele wiecej sie po nich spodziewalem szczegolnie w meczu z jw u siebie a oni regularnie sami sobie nogi podcinali i to jako caly team. w drugim secie to jw za duzo robic nie musialo jak dostalo 12 pkt po bledach zawiercia.

pinio1111 194,2K

pinio1111

Użytkownik
No raczej,że mogło,ja mam pytanie czy Ty twoerdzisz ,ze Lublin co dostal od Olsztyna czy Czestochowy wygra z Zawierciem?
Podążając twoim tokiem rozumowania, to Zawiercie przegrało z Treflem, a ta niby słaba Częstochowa wygrała z Jastrzębiem i Wawą, które wygrały po 3:0 z Aluronem. Takie gdybanie nie ma żadnego sensu.
Piszesz że Będzin wygra bo zmienili trenera i wygrali w Katowicach. Katowice przecież też są po zmianie trenera i cuda się nie wydarzyły. W Będzinie choćby zmienili 10 trenerów to nic to nie da, bo tam nie ma materiału ludzkiego by osiągać lepsze wyniki!!!
To jest sport i często decyduje przy podobnym potencjale drużyn forma dnia, pojedyńcze piłki, trochę szczęścia.
Kursy zarówno na Katowice, jak i Lublin są zwyczajnie zawyżone i tu nie ma o czym gadać.

zibi16 1,6M

zibi16

Moderator
Członek Załogi
MKS Będzin - GKS Katowice 2:3

Bardzo ważne spotkanie dla Katowic bo mimo, że ich gra nie wygląda tak dramatycznie to już sytuacja w tabeli taka jest. Zamykają ligę z dorobkiem zaledwie 4 oczek, do Będzina tracą już 7 punktów a i Będzin jest w strefie spadkowej.
Będzin 3 zwycięstwa i 12 porażek, Katowice tylko 1 zwycięstwo i 14 porażek.
W pierwszej kolejce obie drużyny mierzyły się ze sobą i tam Katowice będąc wyraźnym faworytem przegrali z Będzin bardzo gładko 0:3, dziś pora na rewanż?

W ekipie z Będzina należy wyróżnić przyjmującego B. Koppers, który ciągnie grę jak tylko może oraz D. Schulz, który jest mocno niestabilny ale do Niego również nie należy się zbyt mocno przyczepiać. Można powiedzieć, że Będzin gra tyle na ile może, nie mają wybitnego składu.
Jeżeli chodzi o Katowice to tutaj należy wyróżnić B. Gomułkę, gdzie na początku sezonu walczył o wyjściowy skład z Domagała ale jak już wywalczył go to gra solidnie. A. Bouguerra gra na pozycji przyjmującego bardzo solidnie i Kisiluk również, który jest drugim najlepiej punktującym w zespole.

Mecz bardzo wyrównany z lekkim wskazaniem nawet na gości dlatego mój typ to czyste zwycięstwo Katowic i rewanż za 1 kolejkę.

Katowice 2,41 Fortuna

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +3023
W 3,1K

Whisky77

Użytkownik
Zaproponowane do wyróźnienia:
+1
No chyba jednak o żadnym zawyżaniu kursów nie ma mowy. Buki dobrze wiedziały, że ten cały gks to zlepek przypadkowych grajków. Oglądając dwa pierwsze sety stwierdzam, że gorszego poziomu w naszych ligowych meczach nie widziałem. Oczy krwawią. A to co zagrali od 18:18 w pierwszym to jakiś dramat. To 1,55 - 1,65 na MKS to chyba promocja roku była. Co prawda mecz trwa do 3 wygranych setów, ale tu raczej nic się nie wydarzy.

pinio1111 194,2K

pinio1111

Użytkownik
No chyba jednak o żadnym zawyżaniu kursów nie ma mowy. Buki dobrze wiedziały, że ten cały gks to zlepek przypadkowych grajków. Oglądając dwa pierwsze sety stwierdzam, że gorszego poziomu w naszych ligowych meczach nie widziałem. Oczy krwawią. A to co zagrali od 18:18 w pierwszym to jakiś dramat. To 1,55 - 1,65 na MKS to chyba promocja roku była. Co prawda mecz trwa do 3 wygranych setów, ale tu raczej nic się nie wydarzy.
Masz jeszcze jakieś promocje roku, to chętnie skorzystam?😉

unicaja 15,6K

unicaja

Użytkownik
Wtrącę na szybko swoje trzy grosze. Ktoś wyżej pytał o ewentualne osłabienia w LUKu. W czwartek siatkarze na czele z Leonem brali udział w corocznym charytatywnym meczu Słodkich Serc gdzie zbierane są słodycze w ramach akcji Pomóż Dzieciom przetrwać zimę także wielkich braków bym się nie spodziewał :)

Do góry Bottom