no tak mecze przeciwko Czarnym czy Zaksie byly bardzo niedawno, ze 3 miesiace temu, czyli bardzo na czasie. skra byla wtedy bez contego, z wlalzym grajacym niesamowita patologie (w meczach vs czarni i zaksa jego skutecznosc byla ponizej 20%), na dodatek trzeba powiedziec ze uriarte zgrywal sie z teamem, wiec na pewno nie mialo to zadnego znaczenia. skra potrafi bardzo dobrze grac zarowno na wyjazdach jak i u siebie o czym swiadcza wlasnie wyniki.Jastrzebie - Bełchatów 2.38 marthon
ewnetulanie Jastrzebie +4.5 pkt 1.952
Takiego kursu się spodziewałem i zamierzam to wykorzystać. Do takiego typu motywują mnie dwa proste czynniki. Jastrzębie u siebie gra znacznie lepiej a Skra na wyjazdach słabiej . Ostatnio są w wysokiej formie mimo braku Łaski w składzie. Co do Skry. U siebie grają bardzo dobrze, wygrywają z każdym. Lecz gdy jadą do drużyn z czołówki to już nie wygląda to tak różowo. Lanie w Rzeszowie ( nawet Urainte by im wtedy nie pomógł) i bardzo słabe mecze w Kędzierzynie czy Radomiu. Liczę ,że i tym razem będzie podobnie
ta a to ze kopacz kartofli brdojovic nadaje sie wlasnie do kopania kartofli to maly szczegol. a co do rzeszowa to ta druzyna ma taki potencjal ze gdy podchodza do meczu na powaznie i nie sa myslami nie wiadomo gdzie to konczy sie wlasnie takim laniemm (szczegolnie gdy graja u siebie), na dodatek grali przeciwko swojemu najwiekszemu rywalowi na dodatek oslabionemu brakiem urairte, wiec mobilizacja byla na pewno spora. na dodatek rzeszow wyszedl w tym meczu teoretycznie druga szostka (teoretycznie bo obie szostki sa bardzo rowne). jak im brakuje checi gry i mysla o niebieskiech migdalach to odwalaja takei fuszerki jak mecz u siebie vs jw czy ostatnio wawa.Ostatnio typując w stronę Skry w meczu z Rzeszowem myślałem ze to przypadki przy pracy ale oni widać, ewidentnie na wyjazdach z dobrymi drużynami grają słabiej. W takim meczu gdzie na pierwszy rzut oka wydają się równe szanse, te czynniki moim zdaniem zaważą. Jak gdzieś znajdę to i spróbuje na Jastrzębie z -1.5 .
lasko moze wroci na ten mecz, moze nie wroci, zawsze byl to kon pociagowy tego zespolu, jesli na PO złoża paczke kubiak-marechal-lasko, w pelni zdrowa i w formie to mzoe byc arcyciekawie.