>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

PlusLiga 2012/2013

Status
Zamknięty.
redwitz 6,6K

redwitz

Forum VIP
Shops nie potrafi utrzymać dobrej dyspozycji przez więcej niż 2 sety, a Bartman jest strasznie nie równy. Gdyby Resovia miała atakującego z prawdziwego zdarzenia lub Shops miał dobrą kondycję
Schops tak naprawdę wskoczył do podstawowego składu przed PlayOffami. Mogło brakować mu gry, na pewno nie był w optymalnej formie, ale czy on ma problemy z kondycją ? Tak kilka razy powiedzieli Drzyzga czy tam Swędrowski i od razu wszyscy stwierdzili, że Schops nie wytrzymuje kondycyjnie.
Jakiś czas temu w wywiadzie Kowal mówił o tym, że zawodnik w czasie meczu nie ma prawa być zmęczony. Dziennie trenują 4-5 godzin i wykonują zdecydowanie więcej skoków (atak, blok), więc dlaczego miałby odczuwać zmęczenie i nie mieć sił po godzinie (2 sety) ?
Niemiec miał problemy z barkiem, nie grał zbyt dużo, ale teraz gra dobrze. W meczach ze Skrą wydaje mi się, że Schopsa po prostu w trakcie meczu zaczęli lepiej czytać blokujący.

parias 9

parias

Użytkownik
Zagrałem trochę odważniej niż Red, ponieważ uważam, że Resovia po maratonie, który odbyła w tym sezonie miała czas na złapanie powiewu świeżości. W wielu meczach widzieliśmy, jak zawodnicy Asseco oddychają rękawami, ale wydaje mi się, że tu nie chodzi o aspekt wyłącznie sportowy. Pamiętajmy o podróżach, jakie towarzyszą sportowi kwalifikowanemu. Tak, jak również wspominał Red, analiza na przestrzeni całego sezonu pojedynczych zawodników jest wystarczająca i ciekaw jestem &quot;dyspozycji dnia&quot; obu drużyn. Mówi się często o tym, że Delecta jest niedoceniana. Owszem, zgadzam się. Jednak WEDŁUG MNIE mimo, że jest to świetna ekipa, brakuje charakteru do zdobycia trofeum lub chociaż gra w finale Mistrzostw Polski. Także uważam, że ławka jest za wąska i znakomity taktyk, jakim jest trener Kowal znajdzie receptę na słabe punkty Delecty. Również uważam, że słabsza dyspozycja Jochena to dobre czytanie bloku przez przeciwnika, jednak świeżość to będzie główny atut Resovii, bo wiemy, że potrafi zagrać mecze na europejskim poziomie i tego TAKŻE DZIŚ oczekuję.
Sovia handicap -1,5 seta @1.62 BETSAFE

ivvan 2,8K

ivvan

Użytkownik
Redwitz nie zgodzę się z Tobą, Drzyzga i Swędrowski nie są dla mnie żadnym autorytetem bo nie jednokrotnie ośmieszają się w swoich wypowiedziach, choć na siatkówce się faktycznie znają. Czytanie gry przez blokujących to jedno a żałosna gra Shopsa po 2, 3 secie w każdym meczu ze Skrą to inna sprawa. Można zablokować atakującego 2 razy, ale jego rola to kończyć ataki na potrójnym bloku. Przykład mecze ze Skrą
Pierwsze 2 sety i bardzo trudne piłki, Shops kończy wszystko cfaniactwem, sprytem, mocnym uderzeniem. Wachlarz ataków niemiłosierny. Set 3 trudna piłka a Shops zagrywa kiwkę sto metrów nad blokiem którą by nawet Rasiak odebrał. Ja rozumiem, że w trakcie meczu można mieć lepsze i gorsze chwile bo każdy tak ma. Poza tym mecz a trening (4, 5 godzin) to dwie różne bajki. O Konarskim można tak powiedzieć? Błagam Cię... Konarski może i ma gorsze chwile w meczu ale to norma. Shops w tie braku w Rzeszowie został zmieniony po 2 pojedynczych blokach (ok zdarza się) wchodzi Bartman i wygrywa seta. Przychodzi tie break w Bełchatowie Shops po świetnym początku meczu również gra słabo. Wreszcie przychodzi Tie break w Rzeszowie, a Shops nie kończy żadnego ataku. Tylko czekałem aż Kowal go zmieni, ale nie było takiej potrzeby.
Przypadek? Wątpie...
Jedyne z czym mogę się zgodzić to fakt, że Shops nie grał i z meczu na mecz powinno być coraz lepiej.

kuba77 114

kuba77

Użytkownik
Jednak WEDŁUG MNIE mimo, że jest to świetna ekipa, brakuje charakteru do zdobycia trofeum lub chociaż gra w finale Mistrzostw Polski. Także uważam, że ławka jest za wąska i znakomity taktyk, jakim jest trener Kowal znajdzie receptę na słabe punkty Delecty.
Dwie uwagi: brak charakteru w Bydgoszczy??? Sory, ale bredzisz, jeśli komuś brakuje charakteru czy chemii w drużynie to akurat Resovii, nieraz widać spuszczone głowy przy załamaniu gry, w Delekcie tego nie zauważyłem. Co do tego czy Kowal jest znakomitym taktykiem też bym się sprzeczał, ale bronią go wyniki. Z typem jak najbardziej się zgadzam, Resovia u siebie, nie licząc wpadki z Czewą, i Ligi Mistrzów gra bardzo skutecznie. Ściany bardzo pomagają rzeszowiakom, dziś muszą wygrać.
Resovia-Bydgoszcz pierwszy set @1.41 betsafe ⛔
Resovia-Bydgoszcz over 185,5 @2.01 betsafe ⛔
e: co to się działo w pierwszym secie... a punktów 183... ehhh -,-

kojiro 290

kojiro

Użytkownik
Rzeszów - Bydgoszcz
Asseco Resovia - Delecta Bydgoszcz

Za chwilę mecz także tak :

- Resovia u siebie jest mega mocna i zdecydowanie lepsza na zagrywce jeśli chodzi o grę we własnej hali
- Resovia dyspunje lepszą ławką rezerwowych
- Delecta gra więcej środkiem zaś Resovia więcej skrzydłami
- pierwsze mecze na własnych parkietach w Play Offach pokazują jak gospodarze potrafią wykorzystać własną halę - wedlug mnie jest to argument który ma pośrednie znaczenie np. 1 mecz JW z Zaksą , 1 mecz Resovii ze Skrą w Rzeszowie - w tych meczach nie było tie-breaków.

Resovia w Bydgoszczy zagrała 2 przeciętne mecze. Jednak w jednym z nich była w stanie wygrać co pokazuje rozkład sił pomiędzy tymi drużynami. Delecta to regularność jednak wąska ławka i mniejszy potencjał.
Resovia u siebie gra naprawdę ciekawą , kombinacyjną siatkówkę - zapewne Tichacek znów raczej pogra skrzydłami .
Według mnie Resovia może ten mecz wygrać wyrzucającą zagrywką. W tym tkwi siła tej drużyny - zagrywka + mocna gra na skrzydłach. Na każdej pozycji mają alternatywe. Ciężko mi sobie wyobrazić by na Podpromiu nie zwyciężyli.

Mój typ to:

Asseco Resovia -1,5 seta Kurs: 1,59 Pinnacle

Andrzej Kowal Team - Piotr Makowski Team 3:1 ( 20:25 , 25:19, 25:21, 25:23).
Moment w którym było 1:4 w 2 secie był kluczowy dla losów pojedynku. Wtedy to Resovia zaczęła trafiać zagrywką i przejeła inicjatywę.

parias 9

parias

Użytkownik
Dwie uwagi: brak charakteru w Bydgoszczy??? Sory, ale bredzisz, jeśli komuś brakuje charakteru czy chemii w drużynie to akurat Resovii, nieraz widać spuszczone głowy przy załamaniu gry, w Delekcie tego nie zauważyłem. Co do tego czy Kowal jest znakomitym taktykiem też bym się sprzeczał, ale bronią go wyniki. Z typem jak najbardziej się zgadzam, Resovia u siebie, nie licząc wpadki z Czewą, i Ligi Mistrzów gra bardzo skutecznie. Ściany bardzo pomagają rzeszowiakom, dziś muszą wygrać.

Resovia-Bydgoszcz pierwszy set @1.41 betsafe
Resovia-Bydgoszcz over 185,5 @2.01 betsafe
Zdanie swoje podpieram faktem, że potrafią się zmobilizować na najważniejsze mecze i je wygrywać. W trakcie sezonu w każdej drużynie znajdziesz momenty, że będą grać ze spuszczonymi głowami. Uważam, że jest to element trudnego sezonu. Tak, przyznaję, widzialem takie mecze. MECZE O STAWKĘ SĄ W TYM PRZYPADKU WYZNACZNIKIEM I TO ONE CECHUJĄ ZWYCIĘZCÓW.
Bredzę? Licz się ze słowami.
Tak, trener Kowal jest znakomitym taktykiem. Ligi nie wygrywa się przypadkiem. Nikt wcześniej nie przerwał żelaznej passy Skry. Pozdrawiam.

kuba77 114

kuba77

Użytkownik
Zdanie swoje podpieram faktem, że potrafią się zmobilizować na najważniejsze mecze i je wygrywać. W trakcie sezonu w każdej drużynie znajdziesz momenty, że będą grać ze spuszczonymi głowami. Uważam, że jest to element trudnego sezonu. Tak, przyznaję, widzialem takie mecze. MECZE O STAWKĘ SĄ W TYM PRZYPADKU WYZNACZNIKIEM I TO ONE CECHUJĄ ZWYCIĘZCÓW.
Bredzę? Licz się ze słowami.
Tak, trener Kowal jest znakomitym taktykiem. Ligi nie wygrywa się przypadkiem. Nikt wcześniej nie przerwał żelaznej passy Skry. Pozdrawiam.
Wiem, sory za ten wyjazd, troche mnie poniosło. W każdym razie takie gadanie o psychice nie ma większego sensu, czasem odpuszcza się ze względu na wysokie prowadzenie, w innym wypadku gdy dostaje się łomot. Ale mniejsza o to, będziemy mieć po 10 postów to pogadamy na pw, nie ma sensu tutaj robić dymu. Co do meczu: kapitalna gra Tichacka!! Naprawde, ma forme w PO. Gdy Bydzi zaczęło nawalać przyjęcie to gra się kończyła, Konarski kilka autów za dużo w końcówkach setów. Jutro wypadałoby skończyć rywalizację w półfinale.
Resovia-Bydgoszcz @1.25 betsafe stawka 9/10 ✅
Resovia-Bydgoszcz (0:1,5) @1.56 betsafe ✅✅✅

redwitz 6,6K

redwitz

Forum VIP
Poza tym mecz a trening (4, 5 godzin) to dwie różne bajki.
Jedyne z czym mogę się zgodzić to fakt, że Shops nie grał i z meczu na mecz powinno być coraz lepiej.
Rozwiń to z tym treningiem. Dwie różne bajki ? Mówimy o kondycji fizycznej. Wiadomo, że inne obciążenie psychiczne, ale Kowal powiedział w tym wywiadzie prawdę. Zawodnik nie ma prawa po dwóch setach odczuwać zmęczenia.
Schops to na pewno niewygodny zawodnik dla blokujących, ale wystarczy być cierpliwym i robić to co zespół sobie założył przed spotkaniem. Wszelkie indywidualne &quot;wybory&quot;, machanie rękami nie ma większego sensu.
Z meczu na mecz powinno być lepiej.

EDIT: Trzeci bardzo dobry mecz przeciwko Bydgoszczy rozegrał Tichacek. Naprawdę fajnie, że złapał formę. Do tego w końcu zaczął mocno zagrywać. Brawo !

S 2

stevenking

Użytkownik
Wczoraj Resovii udało się wyeliminować największy atut Delecty jakim jest przyjęcie (choć w statystykach nie widać tego), zagrywka po prostu siedziała im. Do tego doszło fajne rozgrywanie Tichacka, bardzo dobra gra w ataku przyjmujacych czy Nowakowskiego, solidny blok i to wystarczyło. Przyjęcie również nie bylo najgorsze. Delecta bez przyjęcia idealnego nie jest już w stanie za dużo nawojować, wyraźnie brakowało środka, bloku praktycznie nie bylo, podobnie jak zagrywki. Co prawda kolejny dobry mecz Konarskiego, ale jeden zawodnik to trochę za mało i dzisiaj wydaje mi się, że może być podobnie lub też zwycięstwo Resovii będzie jeszcze bardziej okazałe. Własna hala robi ogromną różnicę. Resovia (-1,5) 1.55 Tobet✅

kojiro 290

kojiro

Użytkownik
Resovia - Delecta
Asseco Resovia Rzeszów - Delecta Bydgoszcz

Sytuacja rysuje się podobnie jak przed wczorajszym meczem. Trzeba śmiało powiedzieć , że druzyna Piotra Makowskiego była w stanie wczoraj wygrać jednak nie wykorzystała swojej szansy. Gospodarze wzmocnili zagrywkę , znów lekkie rotacje z Perłowskim na zadaniową zagrywkę. Resovia zagrała dobrze blokiem i zagrywką. Dzięki temu powstrzymała solidną tego dnia Delecte. Dzisiaj gospodarze stoją przed szansą zakończenia rywalizacji w półfinale. Dla Delecty to mecz o wszystko. Trener Makowski mówił , że dziś należy podjąć większe ryzyko na zagrywce by wygrać. Ale to będzie ciężkie ze względu na przysposobiebienie Delecty. Zagrywkę mocną z wyskoku posiada Dawid Konarski i sporadycznie Marcin Wika chociaż z jego strony nie liczył bym raczej na efekty w tej płaszczyźnie. Antiga, Masny , Wrona , Jurkiewicz - oni wszyscy serwują flota i to nie ma prawa starczyć na cały mecz. Resovie trzeba odrzucić mocną zagrywką co jest wątpliwe dziś do zrealizowania. Wczoraj dobry mecz Konarskiego jednak te auty w końcówkach były kluczowe. Znów potwierdziło się iż trener Makowski nie może korzystać z ławki bo np. wczoraj Waliński nie wniósł wiele do gry , siłą rzeczy trener Bydgoszczy musiał wracać do słabo dysponowanego Wiki. Antiga , Masny i Konar w ofensywie swoje mogą zrobić jednak przy innym elementach typu blok , zagrywka potrzeba wsparcia całej drużyny. W dodatku Tichacek złapał formę, Lotman z Akremem dobrze się uzupełniają - pierwszy trzyma przyjęcie , drugi wspomaga Schopsa w zdobywaniu punktów w ataku. Tichacek zaczął częściej grać środkiem co widać po zdobyczy punktowej Nowakowskiego.
Uważam , że Resovia zagra mecz na podobnym poziomie jak ten wczoraszy, Delecty i jej ryzyka na zagrywce wogóle nie widzę. Myślę iż goście ugrają maksymalnie 1 seta . Wszystko zależeć bęzie od dyspozycji Resovii. To ta drużyna rozdaje karty - ma zmiennika na każdą pozycję , mocniejszą zagrywkę i lepiej wygląda rozkład ataku .

Podobnie jak wczoraj typuje:

Asseco Resovia -1,5 seta Kurs: 1,54 Pinnacle

Rzeszów - Bydgoszcz 3:1 ( 21:25, 25:21, 30:28, 26:24).
Dopisało szczęście w tym typie. Niesamowity mecz i Resovia awansuje do finału!!!

Otrzymane punkty reputacji: +4
kuba77 114

kuba77

Użytkownik
Jak najbardziej zgadzam się z kolegami wyżej, nie ma potrzeby powtarzać argumentów. Jeżeli Resovia nie stanie w miejscu tak jak wczoraj w pierwszym secie, gdy tak naprawdę zaczęli grać przy 5-6 pkt. straty, potem przy 1-4 w drugim secie wszedł na zagrywkę Schops i... sami widzieliśmy, Resovia odżyła ???? oprócz handi na sety i czystego zwycięstwa:
Asseco Resovia Rzeszów - Delecta Bydgoszcz poniżej 185.5 @1.66 betsafe ⛔
(wczoraj 183, gdyby nie przestój w końcówce 4 spokojnie byłoby poniżej 180)

czort 31

czort

Użytkownik
Resovia jest w komfortowej sytuacji bo prowadzi 2:1 i gra na swoim, ale Delekta jak przystało na zwycięzcę sezonu zasadniczego łatwo skóry nie sprzeda, bo pokazali chłopaki ze siatkówka nie jest im obca a więc po zaciętej walce mecz zakończy się tai-brakiem i zwycięstwem Resowi 3:2

Mój typ:
Resowia Rzeszów(-1,5) vs Delekta Bydgoszcz(+1,5) typ:2. sportingbet kurs: 2,5.⛔ 3:1 (21:25, 25:21, 30:28, 26:24)

Wygranych sie nie ocenia wiec o Resowi nie napisze nic natomiast Delekta zostawiła po sobie bardzo pozytywne wrażenie niestety Antiga przegrał ten mecz a Makowski ma wielki minus że nie zmienił Francuza który oprucz nazwiska nie pokazał w tym meczu nic, jak widać po wynikach poszczególnych setów grały dwa równorzędne zespoły i wynik mógł być zupełnie w drugą stronę.

ivvan 2,8K

ivvan

Użytkownik
Mecz a trening to zupełnie inna bajka ponieważ są trochę inne obciążenia. Na treningu nie latasz za każdą piłką w trybuny, przeważnie w jednej akcji nie atakujesz 2 lub 3 krotnie. To jedno, a drugie to znam to z autopsji. Może nie z siatkówki ale temat podobny. Otóż trenowałem mma i spokojnie byłem przygotowany na 20- 30 minut nieustannej walki ( w sparingach ostrych byłem na to przygotowany i jeszcze zostawała rezerwa). Przychodziły zawody i po 10 minutach (2 rundy) wypluwałem płuca mimo, iż wcale nie walczyłem więcej. W takich wypadkach wchodzi adrenalina, ciężej ustabilizować oddech bo chce się wypaść jak najlepiej, choć fakt u doświadczonych zawodników nie powinno być to odczuwalne.
Ale nawet jeśli to nie ma co się kłócić z faktami. Wczoraj Shops był mniej eksploatowany w meczu więc wytrzymał spokojnie 4 sety (w pierwszym secie bardzo mało atakował, potem dopiero go włączyli). Natomiast pewne rzeczy nie są przypadkiem (o czym pisałem wcześniej) i nikt mi nie przemówi, że czarne jest białe...

T 35

tabascco

Użytkownik
Resovia jest w komfortowej sytuacji bo prowadzi 2:1 i gra na swoim, ale Delekta jak przystało na zwycięzcę sezonu zasadniczego łatwo skóry nie sprzeda, bo pokazali chłopaki ze siatkówka nie jest im obca a więc po zaciętej walce mecz zakończy się tai-brakiem i zwycięstwem Resowi 3:2
Mój typ:
Resowia Rzeszów(-1,5) vs Delekta Bydgoszcz(+1,5) typ:2. sportingbet kurs: 2,5.⛔ 3:1 (21:25, 25:21, 30:28, 26:24)
Wygranych sie nie ocenia wiec o Resowi nie napisze nic natomiast Delekta zostawiła po sobie bardzo pozytywne wrażenie niestety Antiga przegrał ten mecz a Makowski ma wielki minus że nie zmienił Francuza który oprucz nazwiska nie pokazał w tym meczu nic, jak widać po wynikach poszczególnych setów grały dwa równorzędne zespoły i wynik mógł być zupełnie w drugą stronę.
czlowieku chyba ogladales inne mecze Francuz byl dokladniej obstawiany dlatego inni mieli wieksze pole manewru , kazda zmiana na innego zawodnika spowodowałaby wieksza porazke...wynik 3-1 dla Mistrza mowi co innego niz to co przedstawiasz
ps.oprócz pisze sie przez ó :zoltakartka:

Otrzymane punkty reputacji: +5
kojiro 290

kojiro

Użytkownik
Zaksa - JW
Zaksa Kędzierzyn -Koźle - Jastrzębski Węgiel
Typ: Jastrzębski Węgiel +2,5 seta
Kurs: 1,54
Pinnacle

Przed nami trzecie spotkanie półfinałowej fazy Play Off Plus Ligi. Po raz trzeci w Play Offach zmierzą się drużyny Zaksy Kędzierzyn-Koźle i Jastrzębskiego Węgla. Zdecydowanym faworytem dla bukmacherów jest drużyna z Kędzierzyna , która ma przed sobą dwa mecze we własnej hali. Wydaje się to dużym handicapem jednak nie w tej fazie rozgrywek. Pokazała to m.in Delecta , że można przeciwstawić się drużynie własnego parkietu. Pierwsze dwa mecze odbyły się przed wyjazdem drużyny Kędzierzyna do Omska. W pierwszym spotkaniu Jastrzębie wygrało 3:0, w drugim bardziej wyrównanym wygrała Zaksa 1:3. Szczerze powiedziawszy myślałem , że bukmacher wystawi w tym spotkaniu linie na 1,5 seta jednak +2,5 seta bardzo mnie zastanowiło.

Jednak domyślam się czemu tak jest. Otóż statystyki pokazują iż Jastrzębie u siebie gromadzi dużo więcej punktów niż na wyjeździe. Dysproporcja widoczna na pierwszym z brzegu przykładzie : pojedynek w ćwierćfinale z Effectorem - dwa mecze u siebie gładko win , a następnie dwie niezrozumiałe porażki na wyjeździe przez co rywalizacja musiała rozstrzygać się w Jastrzębiu.
Jednak jeśli popatrzymy w przekroju całego sezonu to Jastrzębski Węgiel na wyjeździe wynikiem 3:0 przegrał 3-krotnie :
- z Zaksą i Resovią w fazie zasadniczej - wtedy Jastrzębie było w słabej dyspozycji a Zaksa wygrywała wszystko jak leci
- z Effectorem w trzecim meczu Play Off.

Jastrzębie jest wyraźnie niedoceniane a to ciekawa drużyna :

Największym atutem tej drużyny jest Michał Łasko na którym spoczywa ciężar zdobywania punktów. Jest skuteczny i gra zawsze mecze w pełnym dystansie.

Simo Tischer rozgrywający Niemiecki , który umiejętności ma mniejsze od Pawła Zagumnego jednak ma pociąg do kombinacyjnej gry m.in pajpa. Jest leworęczny przez co jest trudniejszy do odczytania.

Środek Jastrzębia może w ataku do najlepszych nie należy jednak w bloku stanowi zagrożenie. Bontje i Holmes są solidni szczególnie ten drugi . W ataku na niezłym % skuteczności. Bontje natomiast nieźle spisuje się w bloku.

Przyjęcie Jastrzębian to solidność - Kubiak,Gierczyński i na zmianę niekonwencjonalny i charyzmatyczny Martino.

Na libero Wojtaszek który po kontuzji gra bardzo dobrze , stanowi dużą podporę na przyjęciu jak i w obronie.

Jastrzębianie mają też ciekawych rezerwowych dzięki czemu są w stanie podjąć walkę z Zaksą w Kędzierzynie:
- Malinowski , który nawet w kluczowych momentach potrafi wejść i zaserwować asy
- Violas , który posyłą taktyczne zagrywki
- Polański na podwyższenie bloku i na flota
- Wspomniany Martino , który potrafi grać dobrze w każdej płaszczyźnie siatkarskiego rzemiosła jednak czasem szwankuje głowa.

Zaksa owszem ma silniejszą pierwszą szóstkę. Podejmują ryzyko na zagrywce duże co często się opłaca: Rouzier,Ruciak,Gladyr,Fonteles. Regularnym za zagrywce jest jedynie ten ostatni także ten element jest umownie przewagą gdyż decyduje tak naprawdę dyspozycja dnia. Wiele zależy od Fontelesa . Jego słabsza dyspozycja od razu rzutuje na wynikach drużyny.

Reasumując Zaksa ma większą siłę ognia i lepiej się rozkłada atak w tej drużynie. Jastrzębie będzie walczyć gdy dobrze przyjmie i pogra blokiem. Właśnie tu widzę szanse Jastrzębian - nie zawsze pełny ogień na zagrywce lecz taktyczne zagrywki i szukanie bloku co tej drużynie czesto wychodzi.

Zaksa jest faworytema na papierze jednak ja uważam iż goście nie powiedzieli ostatniego słowa w tej rywalizacji. Co więcej ona nabiera tempa i drużyna Lorenzo Bernardiego powinna wygrać dziś conajmniej 1 seta.

Zaksa Kędzierzyn-Koźle wygrywa z drużyną Jastrzębskiego Węgla 3:2 ( 18:25, 23:25, 25:21, 25:19, 15:6) . Typ udany jednak nie moge się nadziwić jak można wypuścić z rąk wygrany mecz. Jastrzębianie mieli rywala na widelcu i sami mu się pozwolili odbudować. Fonteles po przerwie obudził się co niesamowicie zmieniło Zaksę. Ten pojedynek pokazał , że z drużynami o większym potencjale wygrywa się regularnością - ta była ale przez 2 sety w drużynie gości a nie przez cały mecz. W związku z tym jutro chyba gospodarze dokończą dzieła zniszczenia !!!

Otrzymane punkty reputacji: +10
bzyq 216

bzyq

Użytkownik
Zaksa(-1,5)-JSW 1 kurs 1,46 betsson⛔
Dzisaj o godzinie 20.00 3 pojedynek półfinałowy pomiędzy wyżej wymienionymi zespołami. Zaksa po słabej grze w Omsku zdaje sie wracać na własćiwe tory. Przykładem tego może być poprzedni mecz od 2 seta. Wg mnie zdecydowanym faworytem dzisiejszego meczu sa gospodarze. Uważam również, że rywalizacja nie powróci już do Jastrzębia, gdyż Kędzierzyn zakończy ją na swoim terenie. Drużyna z Jastrzębia to fajna ekipa, ale niestety głównie oparta o skuteczność i dyspozycję Michała Łaski. Większość piłek jest rozgrywana do niego, ale nie ma się co dziwić bo to fantastyczny zawodnik, tylko że wg. mnie nie jest w stanie pociągnąć całej gry przeciwko najlepszej w tej sezonie drużynie Plus Ligi. Co do Zaksy to najlepszą formę w ostatnich meczach prezentował MIchał Ruciak. Felipe bardzo regularny na zagrywce. Troszkę słabiej Wiśniewski i Zagumny, a słabo Gacek. Jednak myślę, że jeżeli Guma zacznie grać na swoim poziomie, Rouzier, Ruciak, Wiśnia i Felipe bedą kończyć to co mają skończyć to JSW nie bedzie miał czego szukać w Hali Azoty. Tym bardziej, że gra Zaksy jest o wiele bardzie zróżnicowana niż gra JSW( praktycznie wszystko grane na Łasko) i należy pamiętać, że Zaksie dobrze sie gra z JSW i nie sugerował bym się tutaj pierwszym meczem, który był rozgrywany przed final four. Także wg. mnie seta JSW są w stanie urwać, ale na więcej im gospodarze nie pozwolą.

redwitz 6,6K

redwitz

Forum VIP
ZAKSA Kędzierzyn-Koźle - Jastrzębski Węgiel​

Trzeci mecz, sporo już zostało napisane o tej parze, więc nie ma sensu się powtarzać.
ZAKSA wydaje się, że wraca na właściwe tory, ale z drugiej strony w tym drugim spotkaniu mieli sporo szczęścia. Świetnie zagrywał Fonteles, który w ataku trochę jednak falował. Znowu było trochę nieporozumień między Brazylijczykiem, a Zagumnym. Najlepiej w ataku ze środkowych wypadł Możdżonek, który zmienił beznadziejnego Gładyra. Nie wiem co się dzieje z Gładyrem, ale od jakiegoś czasu gra po prostu słabiutko. Na pewno Castellaniego może cieszyć to, że do dobrej dyspozycji wraca Ruciak.
JW w tym drugim meczu zagrało dobrze, ale czegoś jednak zabrakło. Tym czymś było przyjęcie. Nie można grać skutecznej siatkówki przy takim przyjęciu. ZAKSA celowała w Kubiaka, ale ten przyjmował przyzwoicie (bez rewelacji, ale tez bez tragedii). Potem jednak przerzucili się na Wojtaszka, który grał po prostu beznadziejnie. Nie może być tak, że libero przyjmuje na takim żałosnym poziomie. Damian chyba pozazdrościł umiejętności w przyjęciu swojemu rywalowi po drugiej stronie Gackowi.
Wszystko będzie zależało od przyjęcia. Ciekawe czy trener Bernardi zdecyduje się na wstawienie do meczowej dwunastki młodego Popiwczaka. Gdyby Wojtaszek znowu przyjmował tak źle to może warto spróbować z młodym ? Gorzej niż Wojtaszek w ostatnim spotkaniu by nie zagrał.
JW jest w dobrej dyspozycji. Wiadomo, że w porównaniu do ZAKSY grają trochę uproszczoną siatkówkę, ale mają do takiej gry odpowiednich ludzi.
Michał Łasko powiedział, że na piąty mecz do Jastrzębia nie wrócą... bo JW wygra w Kędzierzynie dwa spotkania.
Myślałem, żeby zagrać coś konkretniejszego w stronę JW, ale faworytem jest ZAKSA i pomimo tego, że liczę na JW to wydaje mi się, że o zwycięstwo będzie im bardzo ciężko. Seta są w stanie na pewno ugrać.
Typ:
Jastrzębski Węgiel (+2.5 seta) @ 1.60 Bet365 ✅

Otrzymane punkty reputacji: +27
dawidbarca 6,2K

dawidbarca

Użytkownik
ZAKSA - JSW​

Kursy na Kędzierzyn żałosne, 1.15 to już gruba przesada. Ja dziś pójdę w stronę Jastrzębskiego.

Ogólnie ZAKSA pokazała, że jej forma zdecydowanie nie zwyżkuje, w LM nie pokazali nic wielkiego, potem w drugim meczu z JSW tak naprawdę również, ale jednak udało im się wyciągnąć korzystny wynik. Kompletnie rozregulowała się gra środkiem u Kędzierzyna, to aż dziwne, ale Wiśnia i Gładyr grają obecnie żałośnie, a Zagumny ogranicza grę przez środek.

JSW swoje atuty ma, ale tak naprawdę i tak wszystko zależy od dyspozycji Michała Łaski, jeśli On będzie kończył to są oczywiście wstanie sprawić dziś niespodziankę. Kolejna sprawa to przyjęcie, jeśli uda im się w miarę utrzymać na poziomie ten element gry to powinno być dobrze.

Formą Kędzierzyna bardzo średnia, moim zdaniem możemy być świadkami w miarę wyrównanego meczu a od siebie polecam taki ciekawy typ. Nie wiem czy jest to do zagrania u innych buków, ale wygląda to całkiem fajnie. Teoretycznie może nawet skończyć się 0:3 dla Kędzierzyna, a typ i tak może wejść. Ja liczę na chociażby jeden set wygrany przez Jastrzębski gdzieś w okolicach 25:20 i wtedy to już tak naprawdę nie ma bata aby to nie weszło.

JSW +9.5 pkt (1.85) Etoto ⛔ Nie no mistrzowie normalnie :grin: Mogli dostać nawet do 7 w tb a dostali do 6 i przegrali 10 punktami ????

hogan 1,4K

hogan

Użytkownik
ZAKSA - Jastrzębski over 175.5 @1.85 bet365 ✅✅✅
trochę się dziwię, że nikt tego typu jeszcze nie zapodał, więc zapodam go ja i nie będę się zbytnio rozpisywał bo już wszystko zostało napisane. Jak wszyscy wyżej piszą, będzie to mecz zacięty, kursy na ZAKSĘ są trochę śmieszne, dajecie handicapy +2.5 itp, ale jak dla mnie lepszą opcją będzie ten overek, bo przy 4 setach na 90% powinien on wejść, a kurs lepszy niż na handi. W ostatnim meczu ZAKSA dała się pojechać w pierwszym secie do 15, a ten overek i tak by wszedł, myślę, że tutaj nie będzie ani jednego seta który zakończy się aż tak dramatycznym wynikiem i że Jastrzębski ugra secika, a wtedy będzie można księgować ;)

// izi jak to mówio

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom