>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

PlusLiga 2012/2013

Status
Zamknięty.
alexdamiao 1,5K

alexdamiao

Użytkownik
Rzeszów - Bełchatów typ 1, kurs 1.93 Pinnacle ✅
Wszystko już zostało powiedziane o tym meczu także ciężko tu będzie czymś zaskoczyć w poście. Skoro buki dają taki kurs na gospodarzy to trzeba to grać i nie oglądać się na poprzednie 4 mecze. Pusovia u siebie + pełna mobilizacja + taki kurs to naprawdę fajna sprawa. Bełchatów narobił sobie sporo problemów podczas sezonu regularnego i muszą za to zostać ukarani.
Jedna sprawa jeszcze na koniec. Drodzy userzy, nie bójmy się stawiać przeciwko Skrze. Też kiedyś byłem podatny na mit &quot;wielkiej Skry&quot;, gdzie jak widziałem nazwiska typu Wlazły, Winiarski to tak przynajmniej nie wypadało obstawiać ich porażki bo to są mega zawodnicy (zwłaszcza Szampon jako atakujący robił wielką różnicę). To już było niestety dawno temu i teraz Bełchatów pokazał, że każdy może z nim powalczyć.
Skry w takiej postaci jaką widzimy obecnie ja nie chcę dłużej oglądać!
Resovia odprawi dziś Bełchatów. Może i być po 5 setach (w co mocno wątpię). Skra nie ma kim straszyć jeżeli chodzi o ławkę rezerwowych.
Żegnaj Bełchatowie: piłkarski i siatkarski. Zapalmy znicz.[*]

Otrzymane punkty reputacji: +3
dawidbarca 6,2K

dawidbarca

Użytkownik
Resovia - Skra​
Kogoś tutaj chyba zdrowo pogrzało z tymi kursami na Rzeszów. Przy okazji ostatnich spotkań przed wyjazdem obu drużyn do Bełchatowa mieliśmy po 1.50 na Resovie, a teraz nawet po 1.90? nie rozumiem tego, ale tym lepiej dla mnie.
Skra zrobiła swoje, ograła na swoim parkiecie fatalnie grającą na wyjazdach Resovia dwa razy i doprowadziła do piątego meczu. Z tym, że Rzeszów u siebie a Rzeszów na wyjeździe to drużyny zgoła odmienne. We własnej hali Reska gra o niebo lepiej, z reguły nie pozwalając rywalom na za wiele.
Wszystko o tych dwóch zespołach zostało już napisane, również przeze mnie przy okazji tej serii. Za jedyny racjonalny argument uważam przewagę własnej hali, bo jeśli chodzi o potencjał czysto sportowy to obie drużyny są w miarę zbliżone. Jednak Resovia tworząc kocioł w jaskini lwa, przeważnie nie pozostawia złudzeń przeciwnikom.
Skra musi liczyć tutaj na jakiś genialny mecz Wlazłego. Bo to tak naprawdę wszystko zależy od niego. To, że Atanasijevic utrzyma poziom jest już chyba oczywiste, po tym jak zagrał trzy ostatnie spotkania. Teraz pozostaje tylko pytanie czy będzie lewoskrzydłowy który pociągnie gre razem z nim, bo bez tego Bełchatów nie ma tutaj szans, jeden Serb im meczu nie wygra.
W następnej rundzie znajdzie się Rzeszów, mają mecz u siebie i to powinno zaważyć. Takiego kursu na gospodarzy aż nie można nie zagrać.
Resovia (1.80) B365 ✅

Otrzymane punkty reputacji: +2
ted 12,8K

ted

Forum VIP
Oglądałem wszystkie mecze w tej rywalizacji i Skra wypadała lepiej i to tylko od nich zalezalo czy wygrywali czy nie, dzis sa madrzejsi po pierwszych spotkaniach w Rzeszowie i zagraja na swoim poziomie, dla mnie ciut wieksze szanse dla gosci

maximus88 1K

maximus88

Użytkownik
Na moje ruszanie tych kursów przed meczem to jak rzut monetą. Ja osobiście pograłem w Pinncu over 3,5 seta jako zakład, który uważam za dość pewny choć wszystko może się zdarzyć.

Jak ktoś chce serio grać zwycięzce tego meczu to moim zdaniem live będzie idealną opcją, nic tylko czekać na kursy 3 po pierwszym przegranym secie i wtedy walić ;) Ewentualnie jak pojawią się zakłady live ciekawą opcją będzie wynik po 2-óch setach 1-1. Jeśli będzie na taki zdarzenie kurs większy niż 2,5 to może zaatakuje.

edit: na remis po 2-óch setach kurs 1,9 - mogą go sobie wsadzić w D ;)

damianho91 82

damianho91

Użytkownik
no i skra odpadla po mega dramatycznej serii, caly sezon zniszczony przez glupie wtopy, chociaz na koniec pokazali jaja, ale jak zwykle w najwazniejszym momencie musial zmieniac pampersy bo nie potrafili postawic kropki nad i zreszta jak caly sezon(np taj z arkasem, pierwszy taj z reska a nawet wtopa seta z 24-19 z zaksa)

w taju 6-4 pilka w gorze i sie wszystko posr... Ogolnie mistrzowie koncowek

mnie jednak najbardziej wkurza gloryfikowanie wlazlego, &#39;lider&#39; ktoremu zawsze brakowalo jaj i charakteru, od zepsutej zagrywki przy meczowej z zenitem to juz takie pikowanie w dol, w tej seri tez sie wykazal gdzie w ktoryms meczu w koncowce dostal 3 czapy pod rzad, a dzis to juz byl popis w 1secie gdzie nie gral totalnie nic, a przy setowej w dodatku po przerwie dostaje pilke i oczywiscie nie skonczyl, ten set byl kluczowy bo nie mogla sie podniesc skra po tym na poczatku 2seta... Zreszta mario nie skonczyl zadnego meczu bedac na parkiecie

Redwitz // Wydaje mi się, że nazwy drużyn piszemy dużą literą.

redwitz 6,6K

redwitz

Forum VIP
Krótko, bo będzie jeszcze czas na jakąś głębszą analizę.
Byliśmy świadkami naprawdę świetnej rywalizacji. Niesamowite zwroty akcji, siatkówka na wysokim poziomie, pięć spotkań. Czego chcieć więcej ?
O medale zagra Resovia, która w półfinale spotka się z ekipą z Bydgoszczy i według mnie będzie faworytem tej rywalizacji.
Nie przepadam za Skrą, ale należy im się szacunek za te ćwierćfinały. Inną sprawą jest to, że nie potrafią przegrywać.

Otrzymane punkty reputacji: +1
filip_r2 769

filip_r2

Użytkownik
Skra jak powalczy o 5 miejsce, to zagra w Pucharze Challenge ????
Nie koniecznie Delecta w ubiegłym sezonie zajęła 5 miejsce i grała w pucharze CEV. Wszystko jest chyba głównie zależne od tego ile zespołów z Polski zagra w LM.

gamesetmatch 538

gamesetmatch

Użytkownik
Delecta fajnie zaprezentowała się w fazie zasadniczej, ale teraz żeby awansować dalej musi wygrać 3 spotkania w krótkim odstępie czasu z tym samym rywalem. O ile w pojedynczych meczach byli w stanie nawiązać walkę z najlepszymi zespołami naszej ligi i nawet ich ograć, o tyle w takiej rywalizacji do 3 zwycięstw ich szanse się kurczą.
Powód jest jeden - krótka ławka wartościowych rezerwowych.
Kowal ma zdecydowanie większe pole manewru, a to może okazać się kluczowe.
W Delekcie jak Konarski się zagotuje, to nie ma kto za niego wejść by dać mniej więcej zbliżony poziom. To samo na przyjęciu, a jednak to są kluczowe pozycje.

Ogólnie w parze Delecta - Resovia widzę zwycięstwo Mistrzów Polski z poprzedniego sezonu. 3:0 być może nie będzie mieć miejsca, ale myślę, że piątego starcia nie będzie ????

redwitz 6,6K

redwitz

Forum VIP
Co chwila zmiana decyzji odnośnie terminów spotkań w parze JW - ZAKSA.
Na tą chwilę wygląda to tak:
I mecz, piątek 08.03
Reszta spotkań po FF Ligi Mistrzów.
II mecz prawdopodobnie 23.03

D 0

damian199453

Użytkownik
Jednak pierwszy mecz odbędzie się w piątek. Pierwotnie pierwszy mecz miał odbyć się w czwartek. Powodem zmiany terminu jest konieczność zamontowania w hali nowego urządzenia podtrzymującego napięcie.

strasznik 2,6K

strasznik

Użytkownik
Jastrzębie-Kędzierzyn FT 3:0
Jastrzębie 2.70 Marathon 1/10
✅
Taki kurs to chyba jednak lekka przesada.
W końcu Jastrzębie przegrało u siebie tylko jeden mecz (właśnie z Kędzierzynem), a jak ważna jest własna hala pokazują tegoroczne playoffy.
Nie ma sensu porównywanie obu składów, ponieważ chyba już napisano o nich wszystko.
Jastrzębie jest w rytmie meczowym, grali w niedzielę jeszcze mecz, teraz kilka dni na regenerację, spokojny trening i mecz z Kędzierzynem. ZAKSA jest w nieco innej sytuacji, od ich poprzedniego spotkania z Politechniką do tego niedzielnego miną prawie dwa tygodnie. Same treningi to jednak to nie to samo co mecze o stawkę. Do tego trzeba pamiętać o tym, że ZAKSA ma jeszcze FF Ligi Mistrzów i raczej pod tym kątem przygotowują się obecnie, tak sobie myślę, że siatkarze z Kędzierzyna niekoniecznie będą zabijali się dla każdej piłki, mając w zanadrzu po FF dwa mecze u siebie.
Co do formy Jastrzębia to super w tej chwili wygląda Bontje, Łasko na swoim poziomie, Tischer nawet nieźle, Kubiak tak sobie, mogłoby być lepiej zwłaszcza na zagrywce, Holmes, Gierczyński i Wojtaszek bez rewelacji, ale też bez większych zastrzeżeń.
I jeszcze raz atut własnej hali.

Otrzymane punkty reputacji: +10
ivvan 2,8K

ivvan

Użytkownik
granie tego meczu to jak wrozenie z fusow bo nie wiemy dokladnie czy Castellani zwyzke formy przygotuje juz na ten mecz. ZAKSA jechala po JW jak po szmacie i moim zdaniem jesli zwyzka bd juz na mecz z JW to mecz skonczy sie spokojnym zwyciestwem ZAKSY. Priorytetem jest ff ale ZAKSA napewno jeden mecz w Jastrzębiu wygra. Pytanie tylko ktory. Osobiscie nie podejme sie typowania. Zbyt niski kurs na gosci

S 2

stevenking

Użytkownik
Zbyt niski kurs na gości daje nam zawyżony kurs na gospodarzy, chyba o to chodzi. Kędzierzyn jest siatkarsko lepszy, zwłaszcza różnice może robić Zagumny, bo pozostałe pozycje raczej podobnie wyglądają, no ale właśnie czy Castellani mając tyle czasu nie przygotowuje drużyny konkretnie pod ff? W dwa zwycięstwa Kędzierzyna w Jastrzębiu nie wierzę, więc albo pierwszy mecz albo drugi wydaje się być do grania. Tym bardziej, że kursy chyba faktycznie trochę przesadzone.

kuba77 114

kuba77

Użytkownik
Dla mnie piątkowy mecz to no-bet, jedyne co przychodzi do głowy do spróbować jakiś over punktów lub zaryzykować na 5-cio setowy mecz. Najpewniejszy dla mnie typ to over 3.5 seta. Dlaczego? Jastrzębie nie pokazało ostatnio zbyt dobrej gry (w 5 meczów z Effectorem nawet najwięksi optymiści z Kielc nie wierzyli), natomiast ZAKSA gra kapitalnie, jednak z pewnością przygotowania podporządkowują pod FF Ligi Mistrzów. Liczę na zacięty mecz.
Over 3.5 seta @1.417 pinnacle ⛔
5 set (TAK/NIE) TAK @2.40 totomix ⛔
over 185.5 @1.85 bwin ⛔
Pozostałe mecze w piatek, tj. Kielce vs. W-wa oraz spotkanie nr 2 o 9. miejsce AZS-ów z Częstochowy i Olsztyna:
Effector Kielce @1.72 bwin ⛔
Kielce-AZS PW DW 3:2 @4.00 totomix ⛔
Indykpol AZS UWM Olsztyn -1,5 @2.45 bwin ⛔
Częstochowa-Olsztyn DW 1:3 @3.90 totomix ⛔

redwitz 6,6K

redwitz

Forum VIP
Pozostałe mecze w piatek, tj. Kielce vs. W-wa oraz spotkanie nr 2 o 9. miejsce AZS-ów z Częstochowy i Olsztyna:

Effector Kielce @1.72 bwin
Kielce-AZS PW DW 3:2 @4.00 totomix
Indykpol AZS UWM Olsztyn -1,5 @2.45 bwin
Częstochowa-Olsztyn DW 1:3 @3.90 totomix
Może coś więcej napiszesz ?
Dlaczego właśnie tak ? ;)

redwitz 6,6K

redwitz

Forum VIP
Effector Kielce - AZS Politechnika Warszawska​

Pierwszy z meczy, który zadecyduje o tym kto zmierzy się o 5 miejsce ze zwycięzcą pary Bełchatów - Gdańsk.
Zacznę od tego, że Warszawa ostatni mecz o stawkę rozegrała 23.02, więc już trochę czasu minęło. Effector jest w rytmie meczowym. Czy będzie to miało znaczenie ? Może tak, a może nie. Ciężko powiedzieć.
Kolejna rzecz to wyniki obu zespołów w rundzie zasadniczej. W Kielcach 3:1 wygrała ekipa Politechniki. W Warszawie górą byli zawodnicy Effectora, którzy wygrali 3:2. Trzeba wspomnieć o tym, że w drugim spotkaniu brakowało dwóch podstawowych, ważnych zawodników w Polibudzie: Maćka Zajdera i Krzyśka Wierzbowskiego.
Effector sprawił trochę kłopotów JW, ale z tego co słyszałem podejście JW do tych spotkań w Kielcach pozostawiało dużo do życzenia. Ogólnie Effector już może zaliczyć sezon do udanych. Zespół &quot;zlepiony&quot; na ostatnią chwilę, ale jednak udało się bardzo spokojnie awansować do czołowej ósemki. Kilku ciekawych zawodników. Penchev spokojnie mógłby grać w lepszym zespole (w sumie podobałaby mi się opcja z Penchevem w Bydgoszczy), Kozłowski może bez tego błysku, ale rozgrywa solidnie, Zniszczoł czy Danger też grać potrafią. Tylko, że brakuje trochę zagrywki, a co za tym idzie bloku (warunkami też ekipa z Kielc nie grzeszy).
Polibuda w sezonie zasadniczym fajnie zaskoczyła na początku. Potem było trochę gorzej. Po pierwsze kontuzje i brak wartościowych zmienników, po drugie odpadł element zaskoczenia z pierwszych kolejek. Teraz wszyscy podstawowi zawodnicy zdrowi, ostatnio brakowało tylko rezerwowego Dryji, nie wiem też jak tam wygląda sytuacja z Adamajtisem. Mocną stroną Warszawy jest zagrywka. Jak ten element im &quot;siedzi&quot; to naprawdę są w stanie powalczyć z mocniejszym rywalem. Poza tym olbrzymim atutem jest Fabian Drzyzga. Rozgrywa świetnie i podejrzewam, że po tym sezonie pojawi się w jednym z czołowych polskich klubów (liczę tutaj na Resovię). Troszkę problemów w przyjęciu, ale Effector to nie jest też ekipa z potężną zagrywką.
Podsumowując. Może być to wyrównane spotkanie, ale według mnie większe szanse na zwycięstwo ma Politechnika, która jest chyba po prostu lepszym zespołem. Wydaje mi się, że styl gry Effectora może zwyczajnie pasować Polibudzie. Gra podopiecznych trenera Bednaruka nakręca się przy dobrym przyjęciu. Effector nie ma zagrywki na najwyższym poziomie i tutaj przyjmujący z Warszawy powinni sobie poradzić. Polibuda ma bardzo dobrą zagrywkę (jak odpali). Jeżeli trener Daszkiewicz wyjdzie z Penchevem i Milczarkiem to przyjęcie nie musi wcale źle wyglądać. Spora przewaga na korzyść Polibudy może być na środku siatki.
Typ:
AZS Politechnika Warszawska @ 2.22 Marathonbet ✅

Jastrzębski Węgiel - ZAKSA Kędzierzyn-Koźle​

Zgadzam się w sumie z tym co napisał strasznik, ale chce też coś dodać od siebie.
Czy jest sens porównywać poszczególne pozycje ? Według mnie nie.
ZAKSA ostatni mecz grała 23 lutego, JW jest w rytmie meczowym. Sytuacja taka jak w spotkaniu Effectora z Politechniką. Ciężko powiedzieć co jest lepsze.
Dla ZAKSY najważniejszym spotkaniem jest to, które odbędzie się za tydzień w Omsku. Castellani i spółka na pewno wszystko podporządkowują pod ten termin. Nie wiem jak tam wyglądały ich przygotowania od 23 lutego, ale mogli mocniej przyłożyć. Dla Jastrzębskiego Węgla półfinały z ZAKSĄ są jak finał, o czym wspominał w wywiadzie Russell Holmes.
Kolejna rzecz to drobne urazy. Ostatnio jakieś problemy zdrowotne mieli Zagumny (plecy), Możdżonek (achilles) i Gładyr (plecy). Możdżonek jutro nie zagra, występ Zagumnego stoi pod znakiem zapytania. Gładyr normalnie powinien grać. Świderski wspominał, że dla nich ten jeden mecz rozgrywany przed FF LM jest dobrym rozwiązaniem:
Zagramy jedno spotkanie przez F4 w Omsku, a drugie po. W sumie z perspektywy problemów zdrowotnych to dla nas dobre rozwiązanie. Nie przeciążymy chorych, a wracający po kontuzjach Antek i Rucek będą mogli zagrać oficjalny mecz, aby się sprawdzić, w jakiej są formie.
Po stronie JW w rywalizacji z Effectorem brakowało Czarnowskiego i nie wiem jak tam z nim konkretnie wygląda sprawa. Holmes i Bontje radzą sobie dobrze i do nich większych zastrzeżeń mieć nie można. Tylko, że pojawia się problem z limitami dla obcokrajowców. Jakiś czas temu Martino stracił miejsce w składzie, ale według mnie Włoch może być potrzebny w starciach z ZAKSĄ. Oczywiście jest jeszcze Polański na środku, ale to nie ten sam poziom co trójka pozostałych środkowych.
Sporo emocji i &quot;ciekawych&quot; wypowiedzi przed tym spotkaniem.
Michał Łasko już kilka razy wspominał o tym, że ZAKSA starała się, żeby w ewentualnym półfinale spotkać się właśnie z Jastrzębskim Węglem, a nie ze zwycięzcą pary Resovia - Skra:
Felipe Fonteles również &quot;wbił szpilkę&quot; ekipie rywali:
Moim zdaniem, zarówno Effector Kielce, jak i Jastrzębski Węgiel są na tym samym poziomie.
Zapowiada się ciekawe widowisko. Wiadomo, że w tym sezonie JW zbyt wiele nie ugrało z ZAKSĄ (w rundzie zasadniczej dwukrotnie ZAKSA pewnie wygrywała 3:0, w PP wygrała 3:1). Teraz jednak będzie to inne spotkanie. Patrząc na wszystkie okoliczności według mnie warto spróbować coś w stronę Jastrzębskiego Węgla.
Typ:
Jastrzębski Węgiel @ 2.70 Marathonbet ✅

Otrzymane punkty reputacji: +33
hugues 4,8K

hugues

Użytkownik
Jastrzębski Węgiel vs ZAKSA Kędzierzyn-Koźle / To Win 1st Set - Jastrzębski Węgiel @ 2.15 Marathon ✅
Jezeli Jastrzebie mysla o wygranej tego spotkania pierwszy set musi pasc ich lupem. Od poczatku musza wyjsc na maksa skoncentrowani i powinni od razu przyatakowac, by odskoczyc na kilka oczek w sredniej fazie seta. Mam nadzieje, ze dluzsza przerwa od gry troche chlopakom z Kedzierzyna przeszkodzi i minie troche czasu w spotkaniu zanim ta maszyna zacznie trybic jak nalezy.
Wiele innych aspektow koledzy poruszyli juz powyzej, wiec nie ma co pisac.
Osobiscie 1 set widze 55-45% na korzysc gospodarzy, a kurs jest bardzo zachecajacy.

kuba77 114

kuba77

Użytkownik
Może coś więcej napiszesz ? Dlaczego właśnie tak ?
Te dwa spotkania to luźny typ, kierowałem się jedynie wyczuciem: Kielce na fali, liczę na to że uskrzydleni wyrównanym bojem z JW (dzięki grze na pół gwizdka Ptoków) nawet w kryzysowych momentach nie odpuszczą. Liczę na to że gracze Effectora zagrają na 110% przed własną publicznością i wygrają z Warszawą. Grając u siebie muszą wygrywać.
Czewa-Olsztyn to już totalna gra na wyczucie z mojej strony: Olsztyn jest sportowo lepszą drużyną niż młodzież z Częstochowy, na pewno nie pozostawią bez odpowiedzi pierwszej porażki i mocno skoncentrują się na dzisiejszym spotkaniu.

Otrzymane punkty reputacji: +9
Status
Zamknięty.
Do góry Bottom