22 kolejka Plusligi - coraz większą walka o ply-offy
Olsztyn - Nysa
Mecz sąsiadów z tabeli o tzw ''6 pkt''. Gospodarze że sporym bólem głowy, 1 rozgrywajacy Tuaniga wykluczony do końca sezonu z powodu urazu łokcia w ostatnim meczu, a 2 rozgrywajacy nie powalał na kolana, Nysa 3 ciężki wyjazd z rzędu, w tygodniu gruchnęła informacja że Ben Tara ma przejść do PERUGII po sezonie
. Dodatkowym smaczkiem pojedynek najlepiej punktujących atakujących ligi Butryn - Ben Tara. Dla mnie nie ma faworyta tego meczu, w Nysie 3:0 dla gosp 20,19,20.
4 set Tak 1,42 STS
Averill +10,5 Pkt 1,75 STS
NYSA wygra 1,90 STS
ZAKSA - Resovia
Hit kolejki, zespoły o wielkim potencjale na mistrza Polski. W meczu z Trentino w pierwszych dwóch setach Zaksa pokazała kosmiczny poziom. Resovia z kolei w swoim rytmie co tygodniowego meczu ze spokojnym treningiem. Kluczem w tym meczu będzie napewno zagrywka i gra na wysokiej piłce.
Zaksa [-1,5] 2,50 STS
Sety na przewagi 2 kurs 8.20
Forbet
Jastrzębie - Trefl
Kolejny ciekawy mecz, Jastrzębie faluje, Trefl w formie, obie drużyny raczej wejdą do play-off, jeśli nie bd jakiś kontuzji.
4 set Tak 1,65 STS
Trefl wygra seta Tak 1,55
Forbet
1 set 37:35 dla JW, Trefl nie wykorzystał swoich setowych, słaby mecz Kampy co przełożyło się na grę skrzydłowych, JW nadal bez błysku
Katowice - Zawiercie
Katowice bez formy, wczoraj informacja o rozwiązaniu kontraktu z Rousseau, utrzymanie pewne. Zawiercie podrażnione porażka w Berlinie, Uros chyba dostanie wolne po kolejnym urazie, pytanie czy rezerwowi nie dostaną większego wymiaru czasu w tym meczu. Na meczu ma być Grbić
Hcp - 17,5 Katowice 1,57 STS
Katowice wygrają seta Tak 1,97
Forbet
Niezła niespodzianka, przypuszczałem że Zawiercie wyjdzie z rezerwowymi patrząc na układ tabeli, jednak 3:0 dla Katowic to mega sensacja
Luk Lublin - Bielsko Biała
Luk walczy o play off i musi, Bbts chyba szuka oszczędności
(w tygodniu info o odejściu Urbanowicza)
Hcs - 2,5 LUK 1,70 STS
Hcp - 14,5 LUK 1,62 STS
BB wygrywa 1 seta mimo iż Luk zaczął od 9:4 ale wpadli w czarna dziurę. Później już przejechali się po Bielsku. Ciekawostka: 16 asów Luk w całym meczu.
Skra - Barkom
Skra musi jeszcze bardziej
Barkom na luzie. ''Plus'' dla Skry to powrót Kooy'a. A goście to taka drużyna że może przegrać gładko 2 sety ale zaraz urwie Ci jednego.
4 set Tak 1,80 Sts
Brawo Barkom Nie spodziewałem się że Skra nie ugra seta u siebie. Niech Panowie ze Skry już się rozejdą...
Cuprum - Ślepsk
Gospodarze pewne utrzymanie, bez szans na play-off, być może Pająk pójdzie do Olsztyna. Slepsk w grze o play-off, ale myślę że nie bd mieć łatwo w Lubinie.
Slepsk 1,47 STS
4 set Tak 1,45 STS
Czarni - Projekt
Takie trochę derby Mazowsza
Projekt walczy również o play-off, po zmianie trenera oprócz solidnego manta od Resovii wygrywa mecz za meczem. A o Radomiu w sumie to chyba nie bardzo jest o czym pisać...
DW 0:3 Projekt 1,85 STS
HCS - 1,5 Projekt 1,25 STS
Troszkę wywód się zrobił ale 16 drużyn w lidze to zdecydowanie za dużo
czekam na opinie, wasze typy, oby zielono