redwitz
Forum VIP
Tytan AZS Częstochowa - Asseco Resovia Rzeszów
Spotkanie Tytana z Resovią zapowiada się niezwykle ciekawie i trochę dziwi mnie fakt, że nie będzie pokazywane w TV.
Częstochowa na pewno będzie chciała zrewanżować się Resovii za dotkliwą porażkę na Podpromiu. Trener Marek Kardos ma dosyć dobrą i solidną wyjściową siódemkę. Problemem na pewno jest krótka ławka rezerwowych i brak wartościowych zmienników. Podoba mi się gra środkowych: Piotrka Nowakowskiego i Łukasza Wiśniewskiego. Przyszłość Naszej reprezentacji. Parę przyjmujących tworzą Krzysiek Gierczyński i Dawid Murek. Doświadczenie ogromne i umiejętności dobre. Świetnie potrafią obijać blok rywali.
Resovia trochę faluje z formą. Jest znacznie lepiej niż na początku sezonu, ale to nie jest jeszcze szczyt ich możliwości. Ostatnie spotkanie na pewno psychicznie umocniło ten zespół. Ostatnio co raz lepiej gra Michał Baranowicz, który przy dobrym przyjęciu skutecznie gubi blokujących rywali. Z ZAKSĄ świetnie zagrał również Ryan Millar, który grę w bloku opanował do perfekcji. Na formę Grozera, Akhrema czy Cernica również nie ma co narzekać
Mam nadzieję, że Trener Travica wystawi od początku spotkania optymalny skład i powalczy dzisiaj o zwycięstwo. Przed Resovią ważne spotkanie w półfinale Pucharu CEV z Sisleyem Treviso, ale dzisiaj jest szansa na przypieczętowanie drugiej lokaty przed Play Offami. Oby ta szansa została wykorzystana.
Propozycje:
Asseco Resovia Rzeszów @ 1.50 Unibet
Asseco Resovia Rzeszów -1.5 (Sets Handicap) @ 2.00 Unibet
EDIT: Cieszy fakt, że Michał Baranowicz po raz kolejny zgarnął statuetkę dla MVP