Mój kupon na dzisiejszy dzień składa się z dwóch typów:
:siata:
AZS Politechnika Warszawska - Delecta Bydgoszcz BKSCh
2,00
AZS Częstochowa -
Polska Energia Sosnowiec (
Całkowita Liczba Punktów) poniżej 185,5 pkt 1,42
ako 2,84
stawka 80,25 zł
pw 227,90 zł :spokodfhgfh:
unibet
Bydgoszczanie znajdują się ostanio w słabszej formie, czego dowodem są dwa ostatnie spotkania: w Kędzierzynie (1-3) i u siebie z Radomiem (1-3).Żal w szczególności tego drugiego spotkania, gdzie do czasu kontuzji Kacprzaka zespół bydgoski prowadził i spokojnie kontrolował grę. Dalsza część spotkania pokazała słabość Delecty wynikającą z braku choćby jednego wartościowego zmiennika na ławce rezerwowych. W tym właśnie upatruję szansę Politechniki , bo bydgoszczanie zagrają bez Kacprzaka (uraz kostki) i środkowego Granta (wyjechał na zgrupowanie kadry Australii). Zespół z Warszawy zawodzi, klub ma spore problemy finansowe i z początkiem roku wycofa się główny sponsor - J.W. Construction. Część zawodników prawdopodobnie w trakcie sezonu odejdzie i zasili inne zespoły PLS-u. Jednak póki co drużyna warszawska przystąpi do meczu z Delectą w pełnym składzie i na własnym parkiecie co w konfrontacji z przeciętnym i mającym kłopoty kadrowe przeciwnikiem jest dla mnie decydujacym atutem. Będąc na poniedziałkowym meczu Delecty z Jadarem, zauważyłem że po kontuzji Kacprzaka zespół bydgoski miał ogromne problemy z przyjęciem zagrywki i myślę, że zespół z Warszawy wykorzysta ten fakt bezlitośnie.
Drugim spotkaniem na kuponie jest mecz Czewy z Sosnowcem. Wobec rosnącej formy akademików i bardzo szerokiej ławki rezerwowych, sądzę że Częstochowa wygra ten mecz 3-0 lub 3-1 i linia punktowa nie zostanie przekroczona. Sosnowiec mimo ogromnych kłopotów kadrowych gra ambitnie, ale nie można przeceniać ich zdobyczy punktowej z Olsztyna , w którym nie zagrał wówczas Zagumny i Szymański. Sosnowiec potrafi zdobywać punkty na innych ligowych słabeuszach ( wygrane u siebie z Warszawą i Radomiem ), ale w Częstochowie z Woickim i spółką nie ma szans.
-----
Ciekawą opcją jest równiez zagranie na Kędzierzyn w meczu z Jastrzębiem, bowiem goście z Jastrzębia wstapią w dzisiejszym spotkaniu bez powołanych na zgrupowania swoich reprezentacji Yudina i Iwanowa. O ile tego pierwszego może zastapić z powodzeniem Siezieniewski, to w miejsce Iwanowa zagra na środku Czarnowski , który nie zdążył jeszcze całkowicie wyleczyć kontuzji. W tym meczu liczę na niespodziankę i sukces Kędzierzyna.