>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

PLK 2024/25 (typy, analizy, komentarze)

G 80,5K

GoldenRetriever

Użytkownik
19/12/2024 20:00 CET
Dziki Warszawa - Start Lublin
Start Lublin
1.80 (STS)/1.86(Fortuna)/1.88 (SuperBET)
7/10

Dziś na tapetę biorę starcie drużyn z podobnym potencjałem, z podobnym budżetem, z identycznym na ten moment dorobkiem punktowym. Dziesięć kolejek za nami, a zainteresowani wygrali sześć z nich przy czterech porażkach. Wrzuciłem tutaj ostatnio kadrę Dzików na mecz w Dąbrowie dopisując iż nie podejmę się wyciągnięcia wniosków w kontekście typów bukmacherskich. Dlaczego? Wszystko przez przeciwnika. Dąbrowa po stracie Souley Bouma jest dla mnie kandydatem do spadku. Najsłabsza drużyna w lidze, która dysponując takimi tuzami jak Załucki czy Rajewicz w mojej subiektywnej opinii nie ma czego szukać w ekstraklasie.

Krótko i na temat: Dziś rywalem zespół lepszy od Dąbrowy, zdecydowanie lepszy, a skład choć liczniejszy to jednak moim zdaniem słabszy niż w niedzielnym meczu w Dąbrowie. Dlaczego? Wracają: Joesaar oraz Bartosz, ale odpada najlepszy zawodnik tego zespołu Nick Mcglynn (29 minut na mecz). Oprócz najlepszego i najwięcej grającego Nicka nie będzie dziś drugiego pod tym kątem Rickey McGill (28 minut na mecz). Biorą pod uwagę osłabienia widzę value w zespole gości. Nie dam sobie palca uciąć, że Lublin ten mecz wygra, daje coś więcej, że Lublin w tym meczu dysponuje zdecydowanie lepszym składem personalnym.

IMG_9235.jpeg

Ostatnio zmieniony przez Waldi1979:
movieplk 425,8K

movieplk

Znawca - Polska Koszykówka
Dziki Warszawa - Start Lublin (-3.5)
1.85 (Fuksiarz-Stanowski)/1.82 (Fortuna)/1.80 (STS)
5/10

Typ spowodowany kontuzjami. W Dzikach nie grają Grochowski, Mokros, McGill, McGlynn i Pamuła. Zostaje 6 normalnych rotacyjnych graczy. To jest PLK i nawet przy takich ubytkach będą w stanie wygrać Dziki, ale warto spróbować zagrać sobie na Start przy takiej sytuacji.

Ostatnia edycja:
M 0

marcin9182

Użytkownik
Dziki Warszawa - Start Lublin (-3.5)
1.85 (Fuksiarz-Stanowski)/1.82 (Fortuna)/1.80 (STS)
5/10

Typ spowodowany kontuzjami. W Dzikach nie grają Grochowski, Mokros, McGill, McGlynn i Pamuła. Zostaje 6 normalnych rotacyjnych graczy. To jest PLK i nawet przy takich ubytkach będą w stanie wygrać Dziki, ale warto spróbować zagrać sobie na Start przy takiej sytuacji.
Wiadomo dlaczego Grochowski ma nie grać ? Ostatnio razem z Mcglynn’em ciągnęli tą grę. Mokros chyba ostatnio też dopiero wrócił

movieplk 425,8K

movieplk

Wiadomo dlaczego Grochowski ma nie grać ? Ostatnio razem z Mcglynn’em ciągnęli tą grę. Mokros chyba ostatnio też dopiero wrócił
Rury im pękły w domu i wzięli dziś siłę wyższą na spotkanie ze Startem Lublin.

A tak już serio. Co mnie obchodzi z jakiego powodu nie grają? Dostałem z dobrego źródła informacje, że nie grają i tyle mnie interesuje. Mam to w dupie z jakiego powodu nie grają.

Otrzymane punkty reputacji: +320
M 0

marcin9182

Użytkownik
Rury im pękły w domu i wzięli dziś siłę wyższą na spotkanie ze Startem Lublin.

A tak już serio. Co mnie obchodzi z jakiego powodu nie grają? Dostałem z dobrego źródła informacje, że nie grają i tyle mnie interesuje. Mam to w dupie z jakiego powodu nie grają.
W każdym razie dzięki za info;) ostatnie posty do usunięcia

M 14,2K

mumin89

Użytkownik
Tą Polską lige można zakopać to jest niemożliwe żeby start przegrał z dzikami gdzie Bartosz ma 37 lat a joesar ledwo biega bo nie ma sil a oni w 3 kwarty rzucają 40 pkt tam prokuratura powinna wejść

Otrzymane punkty reputacji: +117
movieplk 425,8K

movieplk

Po prostu kontuzje są mega przereklamowane. Start niby w 10 zawodników dzisiaj w meczu, ale Pelczar więcej pomaga przeciwnikowi swoją grą, niż własnemu zespołowi. Romek Szymański, Krasuski kolejni, którzy nic nie dają i nabijają tylko sztucznie rotację. Dziki sobie muliły i grały koszykówkę epoki kamienia łupanego, ale wystarczyło wyszukiwać słabe jednostki w obronie i sobie ich punktowali, a przy okazji rzucali żenujące 50% FT, co i tak pozwoliło wygrać łatwo mecz, bo Lublin był dziś tak słaby. Start natomiast walił na pałę za trzy przez ręce Karolak i ten łysy z USA, co grał kiedyś w NBA, a teraz wygląda jak emeryt wyjęty z Rucker Parku na grę z kolegami w weekend i rzucający z takich pozycji, że tylko uśmiech pojawia się na twarzy za tak fatalną decyzyjność rzutową.

To już kolejny raz w ostatnich sezonach, kiedy drużyna ze szpitalem świetnie sobie radzi w PLK. Szkoda jedynie, że głupi po raz kolejny się nabrałem :mad:

Otrzymane punkty reputacji: +635
G 14,3K

gelutbg

Użytkownik
Ciąg dalszy mieliśmy wczoraj Legia w gazie przecież wydawać by się mogło że rozjadą beniaminka i co? Jak zwykle 🙃
Dzisiaj kolejne dwa mecze, co myślicie?
Trefl wyglądał dramatycznie z Legią, pytanie czy to efekt zmęczenia czy jest coś na rzeczy? Nie widzę przewag Zastalu, czy Trefl może zagrać w lidze dwa razy z rzędu tak tragicznie? Nie sądzę, ale ja już nie raz sądziłem i wyszło jak wyszło, nie wyobrażam sobie kolejnej porażki Trefla, końcówka z Juventut napawa optymizmem.
Czarni MKS to co zobaczyliśmy w zeszłym tyg pozwala patrzeć na Czarnym w roli murowanego faworyta, przecież wygrana z Kingiem w takim stylu o czymś świadczy jak zderzymy to z błotem jaki był w Dąbrowie z Dzikami, no właśnie. Więc skąd 1.3 na Czarnych? Spodziewałem się 1.15-1.2, czyżby kolejny wał się szykował? Ja stawiam tutaj +9,5 na MKS po 1.6. Wiem że logiki w tym może nie być ale ta liga do tego mnie przyzwyczaiła w tym sezonie. Do MKS do rotacji dołącza ex King Myers i Wade tyle że nie wiem czy zagra dzis?

Ostatnia edycja:
A 455,5K

adams235

Znawca - Żużel
Dziś aż 3 mecze a tu taka cisza?
King w zasadzie 6-7 do gry ,niepewny występ Zolnierewicza ale i tak bliżej mi do Kinga po takim kursie...
Ostatecznie zagrane Woodward wiecej pkt od Zolnierewicza kurs 1.6 STS
Woodward over 14.5 kurs 1.84 Fortuna

W ostrowie ciężki i bliski mecz mi się wydaje,bliżej mi jednak do Śląska więc
zagrałem do dubla Śląsk +5.5 oraz punkty Senglina over 11.5 Kurs 1.84 Fortuna
W Toruniu próba gry na Toruń kurs okolo 1.55 z dogrywka oraz generalnie over w meczu na poziomie 164.5do dubla pogramy,wydaje mi się że powinno byc sporo punktów w Toruniu rotacja wzmocniona Kamińskim

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +141
movieplk 425,8K

movieplk

Zaproponowane do wyróźnienia:
+1
22/12/2024 17:30 CET
Stal Ostrów - Śląsk Wrocław over 161.5
1.85 (STS/Fortuna/Fuksiarz-Stanowsk)
5/10

Najważniejszy punkt. W meczu nie zagra Marcel Ponitka (3,7 asyst do 2,6 strat i 37.3% z gry), a wraca DJ Cooper. To jest niesamowity przeskok ofensywny na pozycji PG, bo Ponitka to dla mnie wyprowadzacz piłki, a DJ Cooper jest prawdziwym rozgrywającym z krwi i kości. Zarazem jest o wiele słabszy w defensywie od Ponitki. Spodziewam się, że dziś będzie tutaj ofensywny mecz i przebiją tę linię.

22/12/2024 19:30 CET
Cukier Toruń - GTK Gliwice over 171.5
1.85 (STS/Fortuna)/1.82 (Fuksiarz-Stanowski)
5/10

Toruń wzmocniony Kamińskim oraz w końcu Benson i Myles powinni dojść do siebie. To daje Toruniowi w końcu normalną rotację i będą mogli grać wyższym tempem. GTK to fatalna/miękka defensywa, która ma bardzo wysokie wyniki. Spodziewam się, że obie ekipy pójdą tutaj piecem i wzmocniony ofensywnie Toruń zagra o wiele lepiej w ataku od ostatnich spotkań.

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +3506
C 101,7K

crisoovsky

Użytkownik
Twarde Pierniki Toruń mecz 1.50 STS:mad:
Twarde Pierniki Toruń 1 połowa 1.62 STS✅

Wszystkie znaki na niebie wskazują na to,że gospodarze dzisiaj wygrają to spotkanie.
A tak poważnie to Twarde Pierniki mają obecnie serię 4 porażek z rzędu i są blisko strefy spadkowej jednak w tym sezonie różnica między ostatnim zespołem a 6 dającym play-offy to zaledwie 4 punkty..
Ostatni mecz w tym sezonie u siebie zespołu z Torunia mierzą się z Gliwicami którzy na ostatnie 6 spotkań wygrali zaledwie jedno.
Wreszcie można powiedzieć,że zawodnicy Torunia doszli do siebie i są powroty więc dzisiaj zwycięstwo jest po prostu obowiązkiem.
Z ciekawostek to Toruń nigdy nie przegrał u siebie z dzisiejszy rywalem z Gliwic więc 7 spotkań 7 wygranych i serie trzeba podtrzymać;)
Liczę dziś na dobry występ Ertela oraz fajnie jakby Myles zagrał na miarę swoich możliwości,obrona Gliwic pozostawia wiele do życzenia więc wjazdy pod kosz i gra z środkowymi powinna przynieść dobre liczby.
Jestem dobrej myśli i mam nadzieję,że Toruń dobrze się zaprezentuje.
Powodzenia💪

-----------
Pierwsza połowa wygrana✅

Ale to co się odwaliło w czwartej to brak słów.
Przez 3 kwarty kontrola nawet na sam początku 4 kwarty prowadzili 9 punktami 73-64 i zaraz się zrobiło 77-88(4-24!) zagrali totalny syf w ostatniej kwarcie a mimo to mieli szansę na wygraną 91 92 i 12 sekund do końca akcja Torunia i dwa razy nie trafili za 2 pkt.
Potem zbiórka strzałka dla Torunia zostało 1.2 sekundy i za 3 nie trafił znow.
Typ dobry ale patologiczny Toruń.

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +2440
C 101,7K

crisoovsky

Użytkownik
Drodzy Panowie nasza liga w koszu jest czymś przezabawnym ale jeśli poświęcamy pieniądze na logiczne i przeanalizowane zdarzenia/spotkania to nie wiem czy jest sens marnować pieniądze.
Anwil dzisiaj z bilansem 10-0 u siebie przegrał z ostatnią Arką Gdynia i to 10 pkt a nawet była różnica 18 pkt.
Już rozsądniej wydawać pieniądze byłoby na panie lekkich obyczajów bądź wsparcie typka który pod sklepem przesiaduje niż na PLK.
Anwil full składem po kursie 1.08 dostaje baty od Areczki kurs 7.5.
Tutaj nie ma nic związanego z logiką🤣

Otrzymane punkty reputacji: +117
Z 68K

zwierzakus

Użytkownik
Śląsk dzisiaj bez Gołębiewskiego, senglina i ponitki. Ja wiem jakie cyrki są w tej lidze i sam popłynąłem ostatnio, ale nie wiem jak ofensywnie Śląsk ma dać dzisiaj radę. Anwil z problemami, w tym lekkim kwasem w szatni przez Nelsona ale porażka z Arka tylko może ich podrażnić. Jedyny problem jaki ma Włocławek to w obronie ale dzisiaj nie spodziewam się aby Śląsk mógł jakkolwiek zagrozić ofensywnie.

Anwil -5,5 1,97

Iks de

Ostatnia edycja:
C 101,7K

crisoovsky

Użytkownik
Zaproponowane do wyróźnienia:
+1
Trefl Sopot 1.37 STS superoferta ✅

Kurs na wygraną Trefla nie jest powalający ale w sam raz by dorzucić sobie do czegoś.
Trefl obecny mistrz Polski,przy dzisiejszej wygranej zbliżą się na dwa oczka do liderującego Anwilu który ostatnio przegrał dwa spotkania
Mają fatalną serię bo 6 porażek z rzędu a w Eurocupie nie istnieją bo bilans tragiczny 0-12.
Ostatni mecz w tym roku u siebie grają z sąsiadującym w tabeli Górnikiem Wałbrzych i nie widzę innej możliwości jak wygrana dzisiaj.
Liczę na dobry mecz Johnsona oraz Grosselle,
wszystkie atuty po stronie gospodarzy.
Powodzenia💪

---------------
100-85 Trefl wygrywa
Siedzi✅

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +830
movieplk 425,8K

movieplk

29/12/2024 13:30 CET
MKS Dąbrowa Górnicza - Spójnia Stargard over 159.5
1.87 (Superbet)/1.86 (Fuksiarz-Stanowski)1.85 (STS/Fortuna)
5/10

MKS przeszedł teraz w końcu na tryb, gdzie ma trzech jakościowych guardów (Myers, Cheese, Cowels). Do tego rotacja jest szersza i będą mogli grać swoją agresywniejszą obronę, którą lubi, a wcześniej było o to trudno przy krótkim składzie. Spójnia z świetnym ostatnio meczem Yama, który lubi grać szybko i szalenie. Przy większej ilości jego minut Spójnia będzie grała szybciej. Dodatkowo mają zawodników na defensywę MKS-u z niewychodzeniem na obwód gigantów z MKS-u. Borowski i Langovic mogą strzelać za trzy. Linia jest niska i widzę tutaj szansę i okazje do rzucenia tego.

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +328
Do góry Bottom