>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

PLK 2024/25 (typy, analizy, komentarze)

T 234

Tomasz Wiatr

Użytkownik
W meczu Czarni Słupsk vs Śląsk Wrocław. Oba zespoły poprowadzą nowi trenerzy.
Śląsk osłabiony brakiem Coopera (Rozgrywający). Do składu dołaczył nowy center Emmanuel Nzekwesi , rozwiązano natomiast kontrakt z Lynchem

Duże zmiany również w Arce
Do drużyny dołączył Nenadic (w sezonie 20/21 miał średnio 15,1 pkt w Zastalu) oraz Watson. Pożegnano sie z Durham"em

czoker 166,7K

czoker

Użytkownik
Dąbrowa dzisiaj bez Cheesa (23 pkt 14 asyst w ostatnim meczu) i Piechowicza (srednio 26 min, 6 pkt, 5 zbiórek na mecz).
Mega value na Zielonkę.
W Dąbrowie do gry zostają Hannah (po kontuzji), Cowels, Załucki, Ryżek, Kucharek, Hook, Łapeta, Markusson + młodzicy. Skład w sam raz na nieudaną walkę o utrzymanie.

eFortuna ma -3,5 (86:73) po 2,44na Zieloną i to pobieram na dzisiaj. Stawka 8/10 może ktoś ma lepsze kursy ale nie mam czasu szukać

Powodzenia!

edit. 86:73, cały mecz pod pełną kontrolą Zielonej. Pozdrawiam

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +6613
Q 167

qwasek

Użytkownik
Wczoraj widziałem w Słupsku na basenie Lorena Jacksona z rodziną i bardzo utykal na prawa nogę. Szczerze wyglądało tak jakby miał nie zagrać dzisiaj ale pewien nie jestem.

Otrzymane punkty reputacji: +117
A 449,4K

adams235

Znawca - Żużel
Bez Coopera i Nuneza plus niepewny występ Jacksona z Czarnych plus podobno słychać jakoby zawodnicy Czarnych nie bardzo byli zadowoleni ze zmiany trenera...więc ciężko coś tu postawić....dla mnie under Śląska 78.5 do gry

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +1806
czoker 166,7K

czoker

Użytkownik
Nie gra Nunez i Cooper, natomiast zgłoszony i pewnie zagra jest nowy center Emmanuel Nzekwesi.

Po wczorajszym udanym typie na Zieloną Górę, dzisiaj znowu idę w Penave over.
Myślę, że mniej będzie grania Blacksheera na "4" i Penava dzisiaj powinien dostać 25-30 minut, jeśli oczywiście nie będzie miał znowu kłopotów z faulami.
Zdobycze w 3 ostatnich meczach - 15, 15 i 10 punktów (tutaj zagrał tylko 14 minut przez kłopty z faulami).
Ani Ford ani Nowakowski tytanami obrony nie są, jeśli Penava pogra na centrze to będzie miał fajne przewagi grając z Hagginsem lub Tomczakiem. Przy absencji Nuneza i pierwszym meczu nowego centra Ajdin powinien być pierwszą opcją do zdobywania punktów pod koszem.
Linie 10,5 w goplusbecie (1,85) superbecie (1,83) i betclicu (1,82). U innych buków często 12,5 i to jest bliżej prawidłowej linii według mnie :)

Typ: Penava powyzej 10,5 , stawka 6/10 GOPLUSBET 13 punktów w 27 minut :)

edit. Czarni dzisiaj faktycznie bez Jacksona
Myślę, że mamy tu delikatne value na Śląsk, bo kursy były zbite pod nieobecności w Śląsku. Zostało 4 gości na obwodzie w Czarnych - Stein, Dziemba, Sueing i Musiał.
Próbuję delikatnie Śląsk ml @2,47 w Fortunie 2/10 63:72

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +5514
A 449,4K

adams235

Znawca - Żużel
T.Rolon under 13.5 kurs 1.84 Fortuna
Rolon przez ostatni tydzień nie trenował,decyzja ma zapaść przed meczem czy zagra,więc jeśli zagra to jest szansa na mniej minut i częstsze zmiany,oczywiście jest opcja równiez że nie zagra wtedy ewentualnie zwrot będzie ,ale ja zaryzykuję,lub można poczekać do samego meczu

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +3477
czoker 166,7K

czoker

Użytkownik
Cześć.

Jak dla mnie kursy wystawione na dzisiejszy mecz to nieporozumienie, nie mające nic wspólnego z tym jak obie drużyny wyglądają po przerwie na kadrę.
Toruń po dwóch zwycięstwach z Ostrowem i Spójnia zaliczył serię trzech bardzo ciężkich wyjazdów, gdzie w każdym meczu wyglądał przynajmniej dobrze. Ponad 30 minut walki jak równy z równym z Anwilem oraz niewielkie porażki w Sopocie i Warszawie z Legią wstydu nie przynoszą. Do zespołu dołączył Benson, który póki co grał słabo. Z USA wrócił Myles i myślę, że dzisiaj będzie już wzmocnieniem.
Na nieobecności rozgrywającego skorzystała cała drużyna, a w szczególności Diduszko, który wrócił do rotacji i pokazał, że wciąż może dać kilka lub kilkanaście minut na niezłym poziomie.
Na tę chwilę mamy solidny zestaw obcokrajowców - Myles, Ertel, Gaddefors, Benson, Abu i do tego solidnych Polaków.
Trener Subotić już w zeszłym sezonie pokazał, że potrafi ze swojej drużyny wykrzesać sporo, myślę że Toruń do końca rundy powinien wygrać na spokojnie 3-4 mecze.
W Wałbrzychu po super początku sezonu, od meczu z Dzikami jest zjazd, nie wiele brakowało do absurdalnej porażki w meczu z Czarnymi, następnie słaby mecz ze Spójnią, bardzo słaby z Ostrowem i blamaż we Włocławku. Nie będę się rozpisywał na temat składu Wałbrzycha natomiast w mojej ocenie nic się nie zmieniło - jest to skład na dolną część tabeli, w najbardziej hurraoptymistycznym scenariuszu, przy braku kontuzji i wahań formy Gilberta, do walki o play-in.
Kursy, wiadomo, wystawione po miejscu w tabeli, zresztą patrząc na suche wyniki to i jedna i druga drużyna mają serię 3 porażek. Niech to was nie zwiedzie - Toruń naprawdę wyglądał nieźle i myślę, że dzisiaj zgarnie zwycięstwo. Prawidłowe kursy powinny być mniej więcej po równo, ze względu na gospodarza spotkania, spore value na gości z Torunia.

Mój typ- Toruń wygra E efortuna kurs 2,7 stawka 6/10 , pinnacle ma 2,6
Powodzenia!

Ostatnia edycja:
luczi 5,7K

luczi

Użytkownik
Cześć.

Jak dla mnie kursy wystawione na dzisiejszy mecz to nieporozumienie, nie mające nic wspólnego z tym jak obie drużyny wyglądają po przerwie na kadrę.
Toruń po dwóch zwycięstwach z Ostrowem i Spójnia zaliczył serię trzech bardzo ciężkich wyjazdów, gdzie w każdym meczu wyglądał przynajmniej dobrze. Ponad 30 minut walki jak równy z równym z Anwilem oraz niewielkie porażki w Sopocie i Warszawie z Legią wstydu nie przynoszą. Do zespołu dołączył Benson, który póki co grał słabo. Z USA wrócił Myles i myślę, że dzisiaj będzie już wzmocnieniem.
Na nieobecności rozgrywającego skorzystała cała drużyna, a w szczególności Diduszko, który wrócił do rotacji i pokazał, że wciąż może dać kilka lub kilkanaście minut na niezłym poziomie.
Na tę chwilę mamy solidny zestaw obcokrajowców - Myles, Ertel, Gaddefors, Benson, Abu i do tego solidnych Polaków.
Trener Subotić już w zeszłym sezonie pokazał, że potrafi ze swojej drużyny wykrzesać sporo, myślę że Toruń do końca rundy powinien wygrać na spokojnie 3-4 mecze.
W Wałbrzychu po super początku sezonu, od meczu z Dzikami jest zjazd, nie wiele brakowało do absurdalnej porażki w meczu z Czarnymi, następnie słaby mecz ze Spójnią, bardzo słaby z Ostrowem i blamaż we Włocławku. Nie będę się rozpisywał na temat składu Wałbrzycha natomiast w mojej ocenie nic się nie zmieniło - jest to skład na dolną część tabeli, w najbardziej hurraoptymistycznym scenariuszu, przy braku kontuzji i wahań formy Gilberta, do walki o play-in.
Kursy, wiadomo, wystawione po miejscu w tabeli, zresztą patrząc na suche wyniki to i jedna i druga drużyna mają serię 3 porażek. Niech to was nie zwiedzie - Toruń naprawdę wyglądał nieźle i myślę, że dzisiaj zgarnie zwycięstwo. Prawidłowe kursy powinny być mniej więcej po równo, ze względu na gospodarza spotkania, spore value na gości z Torunia.

Mój typ- Toruń wygra E efortuna kurs 2,7 stawka 6/10 , pinnacle ma 2,6
Powodzenia!
Podpisuje się plus jutro Arka chory kurs

A 449,4K

adams235

Znawca - Żużel
Kurs na Arke z wyjściowego 1.65 wzrósł na 2.11 ,ktoś z Arki nie gra??
Generalnie bez formy kompletnie Vene oraz Rolon i W-uefista na ławce trenerskiej i do tego niepewny występ Parzenskiego po stronie Stali, a Arka złapała wiatr w żagle i trochę polotu ostatnio,plus ma przynajmniej 5 zawodników którzy biegają,w stali mam wrażenie że 2-3 biega reszta jakby miała worek cementu na plecach...
Win Arki plus na drugim kuponie do dubla Arka +5.5 kurs około 1.45 Fortuna
Z dzisiejszego meczu z kolei pograłem
Toruń 18.5pkt over na 1 kwartę kurs 1.74 Fortuna
Toruń +8.5 kurs 1.49 do dubla Fortuna

Otrzymane punkty reputacji: +129
C 75,5K

crisoovsky

Użytkownik
Zaproponowane do wyróźnienia:
+1
Górnik Wałbrzych 1.47 STS✅
+ dodatkowo Górnik Wałbrzych -2.5 pkt 1.65 STS✅

Ja osobiście nie zgodzę się z osobami wyżej i mimo,że polska liga kłuje w oczy co ma też weryfikację w Europie gdzie nasz kraj to chłopcy co bicia i Trefl który został mistrzem Polski obecnie w rozgrywkach europejskich ma bilans 0-11 i nie ma co patrzeć,że jeśli słabszy rywal zagrał dobre zawody z lepszymi to tak będzie z nieco słabszymi zespołami. Każdy mecz jest inny a wyjazdowa porażka Górnika na terenie Anwilu totalnie wstydu nie przynosi,Górnik zna swoje miejsce i dzisiaj wracają do swojej hali by zagrać ostatni mecz w tym roku u siebie.
W naszej lidze zdarzyć się może wszystko jednak dzisiaj w mojej opinii Górnik wygra to spotkanie i powrócą na zwycięskie tory.
Jeśli chodzi o skład również widzę przewagę po stronie gospodarzy,lubię Gotchera grę więc liczę na dobre spotkanie a również mam nadzieję,że koledzy będą dobrze wykorzystywać podania Gilberta tak jak to miało miejsce choćby w meczu z Dzikami gdzie zanotował aż 12 asyst a przecież sam potrafi do tego zdobywać punkty + Wyka który swoje zbierze i zdobędzie więc jestem dobrej myśli.
Powodzenia💪

----------
77-63
Najlepszym podsumowaniem tego meczu jest fakt,że goście nawet przez sekundę nie prowadzili w tym spotkaniu.
Górnik Wałbrzych top
Siedzi✅

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +1991
luczi 5,7K

luczi

Użytkownik
Kurs na Arke z wyjściowego 1.65 wzrósł na 2.11 ,ktoś z Arki nie gra??
Generalnie bez formy kompletnie Vene oraz Rolon i W-uefista na ławce trenerskiej i do tego niepewny występ Parzenskiego po stronie Stali, a Arka złapała wiatr w żagle i trochę polotu ostatnio,plus ma przynajmniej 5 zawodników którzy biegają,w stali mam wrażenie że 2-3 biega reszta jakby miała worek cementu na plecach...
Win Arki plus na drugim kuponie do dubla Arka +5.5 kurs około 1.45 Fortuna
Z dzisiejszego meczu z kolei pograłem
Toruń 18.5pkt over na 1 kwartę kurs 1.74 Fortuna
Toruń +8.5 kurs 1.49 do dubla Fortuna
A skąd wiesz o parzyku? 😀O wfiscie nie wspomnę, mów o wynikach i faktach, a nie personalne wycieczki.

A 449,4K

adams235

Znawca - Żużel
A skąd wiesz o parzyku? 😀O wfiscie nie wspomnę, mów o wynikach i faktach, a nie personalne wycieczki.
Kończył z lekkim urazem ostatnio,w jakim stopniu był on poważny niewiem,co do trenera mam swoje zdanie i go nie zmieniam niestety....powiem lakonicznie dla mnie jego wizja się wyczerpała poprostu...

luczi 5,7K

luczi

Użytkownik
Kończył z lekkim urazem ostatnio,w jakim stopniu był on poważny niewiem,co do trenera mam swoje zdanie i go nie zmieniam niestety....powiem lakonicznie dla mnie jego wizja się wyczerpała poprostu...
Ok nie wątek na tutaj, ale sprawdź trofea i czas w jakim to zrobił nie z turbo składem i porównaj ze wszystkimi polskimi trenerami. Szanujmy co swoje mamy a nie ślepo patrzmy w Macedończyków czy innych Bałkancow.

A 449,4K

adams235

Znawca - Żużel
Ok nie wątek na tutaj, ale sprawdź trofea i czas w jakim to zrobił nie z turbo składem i porównaj ze wszystkimi polskimi trenerami. Szanujmy co swoje mamy a nie ślepo patrzmy w Macedończyków czy innych Bałkancow.
Oj nie do końca mogę się zgodzić składy miał w ostatnich sezonach bardzo dobre a przede wszystkim drogie kulig,brembley mega drogie kontrakty czy nawet Silins czy Skele ,samo wykupienie licencji za 200 tys na koniec sezonu i wstydliwa porażka ze Śląskiem gdy prowadziliśmy bodaj 14 pkt już ... ale tak jak mówisz to w sumie temat rzeka i trochę zrobił tutaj dobrego natomiast mówię pewna wizja uległa wypaleniu tak bym to ujął ,co nie znaczy że mu źle życzę 😉

czoker 166,7K

czoker

Użytkownik
Arka Gdynia - Stal Ostrów

Kursy z którymi wyszedł na ten mecz Pinek są conajmniej dziwne.
Polskie buki miały 1,5-1,65 na wyjściu i tak powinno prawidłowo być.
Stal została przehajpowana po jednym wygranym meczu, który nałożył się z dołączeniem do zespołu Kuliga oraz Parzeńskiego. Mecz z Gtk zweryfikował szybciutko siłę zespołu.
Arka będzie miała w tym meczu w swojej ekipe 3 najlepszych zawodników na boisku - Djordevicia, Nenadicia i Kolende.
Arka odżyła po zmianie trenera nastroje w drużynie po dwóch zwycięstwach są coraz lepsze. Z prywatnych rozmów z zawodnikami wynika, że za trenera Gronka większość z nich była zajechana tym co trener serwował na treningach - stąd być może zwyżka formy np. Garbacza :)
Ostrów na drugim bieganie, po porażce z Gliwicami zaczęło się polowanie na czarownicę - stąd plotki o nowym trenerze do czego nie dojdzie. Natomiast dla przynajmniej dwóch zawodników to może być ostatni mecz w tym zespole.
Idę w strone Arki bo value jest tutaj spore, fala wznosząca + mecz u siebie. + nie widzę tutaj możliwości powstrzymania Djordevicia.
Typ: Arka -1,5 kurs 2,00 Superbet / 2,02 pinnacle stawka 7/10
Powodzenia

edit. Zapomniałem dodać - dzisiaj pewnie mniej Szymkiewicza, bo do ligi zgłoszony został Watson - kolejny plus dla Arki

edit 2 S sudo i C crisoovsky zachęcam do udzielania się przed meczem - analiza wsteczna zawsze jest skuteczna

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +240
C 75,5K

crisoovsky

Użytkownik
I tak to już tu wygląda,że typ kogoś który został tu podany i jest na minus dostał jeszcze punkty reputacji. Nie taki zamysł tego chyba jest😅

Ponadto polskiej ligi nie ma co traktować poważnie i też mowic jak ktoś powyżej coś typu,że jak jedna druzyna wygrała dwa meczu z rzędu i jeszcze gra u siebie to też dzisiaj wygra czy ma większe szanse bo nagle kadra wygląda lepiej.
Otóż nie,każdy mecz jest inny i w PLK z logika wiele nie ma związanego.

Do góry Bottom