>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

PLK 2024/25 (typy, analizy, komentarze)

G 80,5K

GoldenRetriever

Użytkownik
19/12/2024 20:00 CET
Dziki Warszawa - Start Lublin
Start Lublin
1.80 (STS)/1.86(Fortuna)/1.88 (SuperBET)
7/10

Dziś na tapetę biorę starcie drużyn z podobnym potencjałem, z podobnym budżetem, z identycznym na ten moment dorobkiem punktowym. Dziesięć kolejek za nami, a zainteresowani wygrali sześć z nich przy czterech porażkach. Wrzuciłem tutaj ostatnio kadrę Dzików na mecz w Dąbrowie dopisując iż nie podejmę się wyciągnięcia wniosków w kontekście typów bukmacherskich. Dlaczego? Wszystko przez przeciwnika. Dąbrowa po stracie Souley Bouma jest dla mnie kandydatem do spadku. Najsłabsza drużyna w lidze, która dysponując takimi tuzami jak Załucki czy Rajewicz w mojej subiektywnej opinii nie ma czego szukać w ekstraklasie.

Krótko i na temat: Dziś rywalem zespół lepszy od Dąbrowy, zdecydowanie lepszy, a skład choć liczniejszy to jednak moim zdaniem słabszy niż w niedzielnym meczu w Dąbrowie. Dlaczego? Wracają: Joesaar oraz Bartosz, ale odpada najlepszy zawodnik tego zespołu Nick Mcglynn (29 minut na mecz). Oprócz najlepszego i najwięcej grającego Nicka nie będzie dziś drugiego pod tym kątem Rickey McGill (28 minut na mecz). Biorą pod uwagę osłabienia widzę value w zespole gości. Nie dam sobie palca uciąć, że Lublin ten mecz wygra, daje coś więcej, że Lublin w tym meczu dysponuje zdecydowanie lepszym składem personalnym.

IMG_9235.jpeg

movieplk 421,4K

movieplk

Znawca - Polska Koszykówka
Dziki Warszawa - Start Lublin (-3.5)
1.85 (Fuksiarz-Stanowski)/1.82 (Fortuna)/1.80 (STS)
5/10

Typ spowodowany kontuzjami. W Dzikach nie grają Grochowski, Mokros, McGill, McGlynn i Pamuła. Zostaje 6 normalnych rotacyjnych graczy. To jest PLK i nawet przy takich ubytkach będą w stanie wygrać Dziki, ale warto spróbować zagrać sobie na Start przy takiej sytuacji.

Ostatnia edycja:
M 0

marcin9182

Użytkownik
Dziki Warszawa - Start Lublin (-3.5)
1.85 (Fuksiarz-Stanowski)/1.82 (Fortuna)/1.80 (STS)
5/10

Typ spowodowany kontuzjami. W Dzikach nie grają Grochowski, Mokros, McGill, McGlynn i Pamuła. Zostaje 6 normalnych rotacyjnych graczy. To jest PLK i nawet przy takich ubytkach będą w stanie wygrać Dziki, ale warto spróbować zagrać sobie na Start przy takiej sytuacji.
Wiadomo dlaczego Grochowski ma nie grać ? Ostatnio razem z Mcglynn’em ciągnęli tą grę. Mokros chyba ostatnio też dopiero wrócił

movieplk 421,4K

movieplk

Wiadomo dlaczego Grochowski ma nie grać ? Ostatnio razem z Mcglynn’em ciągnęli tą grę. Mokros chyba ostatnio też dopiero wrócił
Rury im pękły w domu i wzięli dziś siłę wyższą na spotkanie ze Startem Lublin.

A tak już serio. Co mnie obchodzi z jakiego powodu nie grają? Dostałem z dobrego źródła informacje, że nie grają i tyle mnie interesuje. Mam to w dupie z jakiego powodu nie grają.

Otrzymane punkty reputacji: +320
M 0

marcin9182

Użytkownik
Rury im pękły w domu i wzięli dziś siłę wyższą na spotkanie ze Startem Lublin.

A tak już serio. Co mnie obchodzi z jakiego powodu nie grają? Dostałem z dobrego źródła informacje, że nie grają i tyle mnie interesuje. Mam to w dupie z jakiego powodu nie grają.
W każdym razie dzięki za info;) ostatnie posty do usunięcia

M 14,2K

mumin89

Użytkownik
Tą Polską lige można zakopać to jest niemożliwe żeby start przegrał z dzikami gdzie Bartosz ma 37 lat a joesar ledwo biega bo nie ma sil a oni w 3 kwarty rzucają 40 pkt tam prokuratura powinna wejść

Otrzymane punkty reputacji: +117
movieplk 421,4K

movieplk

Po prostu kontuzje są mega przereklamowane. Start niby w 10 zawodników dzisiaj w meczu, ale Pelczar więcej pomaga przeciwnikowi swoją grą, niż własnemu zespołowi. Romek Szymański, Krasuski kolejni, którzy nic nie dają i nabijają tylko sztucznie rotację. Dziki sobie muliły i grały koszykówkę epoki kamienia łupanego, ale wystarczyło wyszukiwać słabe jednostki w obronie i sobie ich punktowali, a przy okazji rzucali żenujące 50% FT, co i tak pozwoliło wygrać łatwo mecz, bo Lublin był dziś tak słaby. Start natomiast walił na pałę za trzy przez ręce Karolak i ten łysy z USA, co grał kiedyś w NBA, a teraz wygląda jak emeryt wyjęty z Rucker Parku na grę z kolegami w weekend i rzucający z takich pozycji, że tylko uśmiech pojawia się na twarzy za tak fatalną decyzyjność rzutową.

To już kolejny raz w ostatnich sezonach, kiedy drużyna ze szpitalem świetnie sobie radzi w PLK. Szkoda jedynie, że głupi po raz kolejny się nabrałem :mad:

Otrzymane punkty reputacji: +635
G 14,3K

gelutbg

Użytkownik
Ciąg dalszy mieliśmy wczoraj Legia w gazie przecież wydawać by się mogło że rozjadą beniaminka i co? Jak zwykle 🙃
Dzisiaj kolejne dwa mecze, co myślicie?
Trefl wyglądał dramatycznie z Legią, pytanie czy to efekt zmęczenia czy jest coś na rzeczy? Nie widzę przewag Zastalu, czy Trefl może zagrać w lidze dwa razy z rzędu tak tragicznie? Nie sądzę, ale ja już nie raz sądziłem i wyszło jak wyszło, nie wyobrażam sobie kolejnej porażki Trefla, końcówka z Juventut napawa optymizmem.
Czarni MKS to co zobaczyliśmy w zeszłym tyg pozwala patrzeć na Czarnym w roli murowanego faworyta, przecież wygrana z Kingiem w takim stylu o czymś świadczy jak zderzymy to z błotem jaki był w Dąbrowie z Dzikami, no właśnie. Więc skąd 1.3 na Czarnych? Spodziewałem się 1.15-1.2, czyżby kolejny wał się szykował? Ja stawiam tutaj +9,5 na MKS po 1.6. Wiem że logiki w tym może nie być ale ta liga do tego mnie przyzwyczaiła w tym sezonie. Do MKS do rotacji dołącza ex King Myers i Wade tyle że nie wiem czy zagra dzis?

Ostatnia edycja:
Do góry Bottom