Czarni Słupsk - Anwil Włocławek
Typ: Anwil, P innacle, kurs 2,97 stawka 5/10
Jak dla mnie spore value w kursie na Anwil
Włocławianie zagrają dzisiaj w najmocniejszym składzie, a ten predysponuje ich do walki z każdą drużyną w tej lidze.
Porównanie obwód -
Blassingame, Campbell, Cesnauskis, Śnieg, Seweryn vs Jelinek, Oguchi, Skibniewski, Diduszko, Łączyński, Kukiełka
Jak dla mnie spora przewaga Anwilu. Wiadomo, Blass i Jelienk zrobią swoje, Campbella myślę że mocno ograniczy dzisiaj Oguchi, który robi robotę po obu stronach parkietu
Po fochu/kontuzji nie ma już śladu. Największy problem Czarnych jest taki, że tutaj nie zadziała już taktyka, którą większość drużyn starała się stosować podczas nieobecności Champa, czyli ciągłe nękanie podwojeniami Jelinka. Trzeba wymyślić coś nowego ????
Jakie mają wsparcie liderzy obwodowi obydwu drużyn? Tutaj też przewaga po stronie Anwilu. Mega solidnie od początku sezonu gra Diduszko, Łączyński i Skiba trzymają poziom do jakiego zdążyli nas przyzwyczaić w ostatnich latach. Cała
trójka dokłada średnio ponad 22 punkty do dorobku swojego zespołu.
Po drugiej stronie tych punktów jest tylko 13. Seweryn wiadomo - grozi tylko rzutami trzypunktowymi. Śnieg ostatnie 3 lepsze spotkania, jednak wciąż jest dużo słabszy od swoich vis-a-vis z Włocławka. Cesnauskis niezłe mecze przeplata beznadziejnymi (tak było w meczach z Toruniem oraz Lublinem gdzie zagrał za 0 oczek i tyle samo wynosił jego eval)
Skrzydłowi i centrzy.
Tutaj z kolei przewaga zespołu Czarnych. Jak duża? Wyjaśni się tak naprawdę na rozgrzewce i w czasie meczu, ponieważ wciąż na 100% nie wiadomo czy zagra Mbodj (z moich informacji wynika, że raczej zagra ale nie ma żadnego oficjalnego info)
Davis, Mbodj, Mokros, Borowski vs Stelmach, Tomaszek, Dimitriev, Bristol
Najlepszy sezon w karierze gra Mokros, który w każdym ze spotkań był bardzo ważnym punktem swojej drużyny. Davis i Mbodj zapewniają wysoką jakość pod koszem, szczególnie zaskoczył mnie Davis, który po powrocie do Polski zaliczył dwa dobre mecze (w tym kluczowe trafienie w Kutnie). Davis ma jednak skłonność do łapania głupich fauli, w obu meczach miał ich na swoim koncie 4. Jeżeli Mbodj jednak nie zagra, tutaj upatrywałbym szansy Anwilu na zniwelowanie przewagi gospodarzy. Do tego Borowski, który niezłymi występami wywalczył sobie sporo minut w rotacji(w każdym meczu grał przynajmniej 14minut) i średnio dokłada 7 punktów dla swojej drużyny.
Co można napisać o wysokich Anwilu? Na skrzydle dwóch podobnych zawodników, czyli w typie "a ciepne sobie za czy" ???? Dimitriev i Stelmach ... Może uda im się dzisiaj ponownie odpalić? Bristola po pierwszych spotkaniach, włocławscy kibice najchętniej wywieźliby na taczce, miejmy nadzieję że swoje dzisiaj pozbiera. O dziwo, najsolidniej z tego kwartetu wygląda Tomaszek. Po jego ubiegłorocznych popisach w Śląsku, które miałem nieprzyjemność widzieć z dość bliska na własne oczy jestem w niemałym szoku ???? Zarówno ze Śląskiem jak i Asseco to Tomaszek dawał impuls do przełamania przeciwnika i tym samym do zwycięstwa w meczu. DZisiaj mobilizacja będzie w jego przypadku podwójna, ponieważ jeszcze 2-3 sezony temu grał on w zespole ze Słupska.
Dla mnie szanse są wyrównane i kurs ponad 2,7 na pewno jest zawyżony. Duet Jelinek&Oguchi mając swój dzień może ograć każdego w tej lidze, a gdyby Anwil dołożył jeszcze jednego dobrego podkoszowego do swojego składu to byłby głównym kandydatem do zmierzenia się ze Stelmetem w finale.
Powodzenia!
Drugi mój typ na dzisiaj to:
Dąbrowa Górnicza +8,5 P innacle, kurs 1,925 stawka 3/10