pro100
Użytkownik
ANWIL WŁOCŁAWEK:
PG: Deonta Vaughn / Arvydas Eitutavicius
SG: Piotr Pamuła / Maciej Raczyński / Bartosz Jankowski
SF: Chase Simon / Krzysztof Krajniewski
PF: Brandon Brown / Greg Surmacz / Adrian Warszawski
C: Seid Hajrić / Mikołaj Witliński
Trener: Mariusz Niedbalski
Moja opinia o zespole: Kibice Anwilu chyba moga odetchnąć, zapowiadał się bardzo cięzki i niepewny sezon a tutaj po transferach zagranicznych ten skład jak na PLK wygląda bardzo dobrze, wyjściowa piątka Anwilu będzie bardzo mocno niestety ławka ze względu na słabszych polaków już tak kolorowo nie wygląda.PROGNOZOWANE MIEJSCE: 3
ASSECO GDYNIA:
PG: AJ Walton / Sebastian Kowalczyk
SG: Nowy Gracz / Filip Matczak
SF: Piotr Szczotka / Przemysław Żołnierewicz
PF: Lazar Radosavlijevic / Nowy Gracz
C: Ovidijus Galdikas / Nowy Gracz
Trener: David Dedek
Moja opinia o zespole: Do układanki trenerowi Dedkovi brakuje podstawowego rzucającego + kilku graczy na ławkę, zapawne będą to jacyś okoliczni Polacy.Na pewno po klubie możemy spodziewać się walki i gryzienia parkietu do czego zespołu prowadzone przed Davida Dedka nas przyzwyczaiły.PROGNOZOWANE MIEJSCE: 9
AZS KOSZALIN:
PG: Krzysztof Szubarga / Łukasz Pacocha
SG: Goran Vrbanc / Piotr Dąbrowski
SF: Artur Mielczarek / Nowy Gracz
PF: Qyntel Woods / Piotr Stelmach
C: Garrick Sherman / Szymon Łukasiak
Trener: Igor Milicic
Moja opinia o zespole: Tutaj przede wszystkim transfer Woodsa jest sporym zaskoczeniem, bo gracz z takim CV i o takich umiejętnościach nie powinien grać w ligowym średniaku, obawiam się że to nie wypali, reszta składu poza Szubargą jest co najwyżej średnia żeby nie powiedzieć słaba.PROGNOZOWANE MIEJSCE: 8
AZS POLFARMEX KUTNO:
PG: Kwamain Mitchell / Grzegorz Grochowski
SG: Krzysztof Jakóbczyk / Marcin Malczyk
SF: Bartłomiej Wołoszyn / Jacek Jarecki
PF: Patrik Auda / Mateusz Bartosz
C: Michal Batka / Jakub Dłuski
Trener: Jarosław Krysiewicz
Moja opinia o zespole: To będzie cięzki sezon dla beniaminka, na pewno pokażą się w kilku meczach z dobrej strony ale ostatecznie nic wielkiego nie uda im się ugrać.Skład jest słaby nawet jak na PLK, wyróżniającym się graczem powinien być Patrik Auda, Kwamain Mitchell pewnie będzie jednym z liderów ligi ale to nie jest zawodnik, który gra dla zespołu, typowy jeździec bez głowy.PROGNOZOWANE MIEJSCE: 13
TWARDE PIERNIKI TORUŃ:
PG: Jamar Diggs / Łukasz Wilczek / Marcin Nowakowski
SG: LaMarshall Corbett / Michał Jankowski
SF: Kacper Radwański / Jarosław Zyskowski
PF: Żarko Comagić / Mateusz Jarmakowicz
C: Sean Denison / Krzysztof Sulima / Adam Lisewski
Trener: Milija Bogicevic
Moja opinia o zespole: Hmm klub wchodząc do PLK, okrzyknięty został kandydatem na czarnego konia rozgrywek, mówiono o wielkim budżecie i planach, dotychczasowe transfery brutalnie sprowadziły Toruński klub na ziemię bo ich skład wygląda bardzo średnio.PROGNOZOWANE MIEJSCE: 11
ENERGA CZARNI SŁUPSK:
PG: William Franklin / Tomasz Śnieg / Wojciech Jakubiak
SG: Kyle Shiloh / Łukasz Seweryn
SF: Karol Gruszecki / Jarosław Mokros
PF: Michał Nowakowski / Kacper Borowski
C: Callistus Eziukwu / Bojan Trajkovski
Trener: Dejan Mijatović
Moja opinia o zespole: Ciekawą drużyna powinien być klub ze Słupska, zostawiona większość Polskich zawodników z zeszłego sezonu i wsparto ich naprawdę solidnymi graczami z zza granicy.PROGNOZOWANE MIEJSCE: 4
JEZIORO TARNOBRZEG:
PG: Josh Miller / Nowy Gracz
SG: Denis Ivanov / Nowy Gracz
SF: Jakub Patoka / Piotr Pandura
PF: Matt Wafula / Melsahn Basabe
C: Danilo Kozlov / Kacper Młynarski
Trener: Zbigniew Pyszniak
Moja opinia o zespole: W Tarnobrzegu postanowili się zabawić jeszcze bardziej niż w poprzednich latach i tak oto trenerem klubu został jego prezes, a w skład drużyny wchodzi między innymi 37 letni Ukrainiec, który w zeszłym sezonie zdobywał aż 3,6 pkt na mecz, czy były gracz regionalnej ligi w Niemczech Matt Wafula, oprócz tego jacyś anonimowy Polacy, oj współczuje kibicom z Podkarpacia, to będzie bicie głowa w mur.PROGNOZOWANE MIEJSCE: 15
KING WILKI MORSKIE SZCZECIN:
PG: Trevor Releford /Marcin Flieger
SG: Paweł Kikowski / JJ Mann / Maciej Majcherek
SF: Marcin Sroka / Hubert Mazur
PF: Zbigniew Białek / Vitalij Kovalenko
C: Omar Shaman / Paweł Mróz / Karol Patys
Trener: Krzysztof Koziorowicz
Moja opinia o zespole: To jest bardzo ciekawa drużyna i kandydat na czarnego konia rozgrywek, to będzie 1 sezon w PLK dla klubu ze Szczecina ale od razu mądrze zbudowana została kadra, postawiono na doświadczonych polaków i wsparto ich ciekawymi graczami ze Stanów, to może się udać.PROGNOZOWANE MIEJSCE: 6
MKS DĄBROWA GÓRNICZA:
PG: Myles Mckay / Marcin Piechowicz / Patryk Wieczorek
SG: Mateusz Dziemba / Jakub Koelner / Bartosz Wróbel
SF: Dalton Pepper / Grzegorz Małecki / Jakub Załucki
PF: Przemysław Szymański / Paweł Zmarlak
C: Piotr Zieliński / Adam Metelski / Maciej Piszczek
Trener: Wojciech Wieczorek
Moja opinia o zespole: Kompletnie nie wiem co napisać o tej drużynie, z całego składu bliżej znany jest mi tylko Adam Metelski, o reszcie Polaków w składzie z ręką na sercu nie słyszałem, dojdzie pewnie do nich jakiś zagraniczy zawodnik i każde ich zwycięstwo to będzie dla nich wielki sukces, a dla przegranych z nimi wielka porażka i wstyd, kandydat numer jeden na ostanie miejsce w lidze.PROGNOZOWANIE MIEJSCE: 16
PGE TURÓW ZGORZELEC:
PG: Tony Taylor / Nemanja Jaramaz
SG: Łukasz Wiśniewski / Michał Chyliński / Jakub Karolak
SF: Christian Eyenga / Mateusz Kostrzewski
PF: Filip Dylewicz / Vlad - Sorin Maldoveanu
C: Damian Kulig / Ivan Zigeranovic / Uros Nikolic
Trener: Miodrag Rajkovic
Moja opinia o zespole: Słabo słabo wyglada to u mistrza Polski, pozbyto się największej gwiazdy a w zamian zatrudniono grającego słaby sezon w Stelmecie Eyengę, mówi się że więcej wzmocnień przed sezonem klub nie będzie robił co w kontekście gry w Eurolidze jest bardzo złą wiadomością, bo ten skład w Eurolidze będzie dostawał baty po 20-25 punktów od każdego.Na krajowym podwórku Stelmet już na starcie ich zostawił w walce o mistrzostwo, kluczowe tutaj będą transfer w trakcie sezonu, narazie nie wyglada to ciekawie.PROGNOZOWANE MIEJSCE: 2
POLPHARMA STAROGARD GDAŃSKI:
PG: Jessie Sapp / Piotr Robak
SG: Rodney Blackmon / Bartosz Bochno
SF: Grzegorz Kukiełka / Kacper Sęk / Filip Struski
PF: Tony Meier / Szymon Długosz
C: Evan Revenel / Maciej Strzelecki
Trener: Tomasz Jankowski
Moja opinia o zespole: Uff udało się Polpharma zagra w przyszłym sezonie co jeszcze parę dni temu nie było wcale, takie pewnie bo klub nie otrzymał początkowo licencji na grę ale po odwołaniu dopuszczono ich. Brakuje im jeszcze kilku zawodników do meczowej 12, niczego specjalnego po tej drużynie nie należy się spodziewać miejsce w dolnej połówce tabeli to szczyt dla tej drużyny. PROGNOZOWANE MIEJSCE: 12
ROSA RADOM:
PG: Danny Gibson / Kamil Łączyński
SG: Michał Sokołowski / Jakub Zalewski
SF: Łukasz Majewski / Damian Jeszke
PF: Uros Mirkovic / Robert Witka
C: John Turek / Kim Adams
Trener: Wojciech Kamiński
Moja opinia o zespole: Wszyscy dookoła krzyczą Stelmet Turów i Rosa są poza zasięgiem, ja jestem nieco innego zdania. Rosa ma fajny ciekawy skład ale nie są to wybitni zawodnicy, jedynym wartym uwagi graczem w tym składzie jest John Turek i może Danny Gibson, pozycje 2,3,4 wyglądają średnio. Ich dużym problemem będzie trener, który w zespole z ambicjami, gdzie trzeba grać ułożoną koszykówkę się gubi.PROGNOZOWANE MIEJSCE: 5
STELMET ZIELONA GÓRA:
PG: Łukasz Koszarek / Steven Burtt Jr
SG: Przemysław Zamojski / Kamil Chanas
SF: Quinton Hosley / Maciej Kucharek
PF: Aaron Cel / Chevon Troutman / Patryk Pelka
C: Adam Hrycaniuk / Daniel Johnson
Trener: Andrzej Adamek
Moja opinia o zespole: Co tu dużo pisać, zostawili konkurencję daleko z tyłu i nic nie wskazuje na to żeby, ktoś miał im przeszkodzić w zdobyciu drugiego mistrzostwa. Do klubu wrócił Hosley była gwiazda, ponadto tacy zawodnicy jak Burtt i Troutman to są wielkie nazwiska jak na PLK, jedyny ich rywal Turów trochę zaspał i należy czekać na wzmocnienia w Zgorzelcu w trakcie sezonu.Na tą chwilę Stelmet jest mistrzem. PROGNOZOWANE MIEJSCE: 1
ŚLĄSK WROCŁAW:
PG: Robert Skibniewski / Norbert Kulon
SG: Roderick Trice / Mantas Cesnauskis / Maksymilian Kulon
SF: Jakub Dłoniak / Murphy Burnatowski
PF: Lawrence Kinnard / Michał Gabiński / Radosław Hyży
C: Aleksandar Mladenovic / Robert Tomaszek
Trener: Emil Rajković
Moja opinia o zespole: Zbieranka koszykarskich rzemieślników(Gabiński, Tomaszek, Hyży, Dłoniak, Burnatowski), liderami tej drużyny będą Skibniewski i Mladenovic, którzy juz razem ze soba grali parę lat temu, czekamy tutaj jeszcze na pierwszego rzucającego, nic specjalnego po tej drużynie nie należy się spodziewać. PROGNOZOWANE MIEJSCE 10
Trefl Sopot:
PG: Sarunas Vasiliauskas / Paweł Dzierżak
SG: Willie Kemp / Michał Michalak
SF: Marcin Dutkiewicz / Nowy Gracz
PF: Paweł Leończyk / Marcin Stefański
C: DeShawn Painter / Eimantas Bendzius
Trener: Darius Maskoliunas
Moja opinia o zespole: Ciężko coś napisać o Treflu, dopiero zaczęli budowę drużyny, cięzko będzie wypełnić luke po Adamie Waczyńskim, dojdzie tuaj pewnie na rozegranie Marcin Nowakowski i na resztę brakujących pozycji jacyś amerykanie, póki co słabo, ale to dopiero początek budowy zespołu. PROGNOZOWANE MIEJSCE: 7
WIKANA START LUBLIN:
PG: Derek Billing / Grzegorz Mordzak / Jakub Szczepaniak
SG: Bryon Allen / Piotr Śmigielski / Sebastian Szymański
SF: Bartosz Diduszko / Alan Czujkowski
PF: Łukasz Diduszko / Bartosz Ciechociński / Pawel Kowalski
C: Robert Lewandowski / Marcel Wilczek / Tomasz Wojdyła
Trener: Paweł Turkiewicz
Moja opinia o zespole: Kolejny z beniaminków anonimowi amerykanie i pierwszoligowi polacy, pewnie parę razy zaskoczą ale to będa jednorazowe wysokoki. PROGNOZOWANE MIEJSCE: 14
PROSZĘ TRAKTOWAĆ TE PROGNOZY Z PRZYMRUŻENIEM OKA TO SA TYLKO MOJE OPINIE, A NIE WSZYSTKIE DRUŻYNY MAJĄ JESZCZE ZBUDOWANE CAŁE SKŁADY.