>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

PLK 2014/2015

Status
Zamknięty.
obserwator-m 9,1K

obserwator-m

Forum VIP
Kto mógłby wesprzeć Allena w ataku? Billing, ale pisząc poprzedniego posta kompletnie o nim zapomniałem. Napisałem o braciach Diduszko bo kto inny? Szymański nie zagra, Czujkowski? Był dużo słabszym graczem na parkietach 1 ligowych od braci. Mecz dwóch słabych drużyn, Startowi przewidywałem na forum przed sezonem jedno z ostatnich 3 miejsc obok Tarnobrzega i Dąbrowy. Start w żadnym meczu nie jest zdecydowanym faworytem i nie traktuje go jako zdecydowanego faworyta w tym meczu, ale grając u siebie, przeciwko Polpharmie jeśli Allen będzie dużo trafiał, ktoś wspomoże Wojdyłę w walce pod koszem z Meierem i Ravenelem to widzę wygraną Startu. Z kim jak nie ze słabą Polpharmą u siebie? Za 5 godzin wszystko będziemy wiedzieć
Billing moim zdaniem jest za mało wykorzystywany, też potrafi z dystansu porzucać. Szymański jest po długiej kontuzji, przez który stracił poprzedni sezon i niby &quot;jest powolnie wprowadzany do gry&quot; a wg.mnie to po prostu ściema i on tak jak i Czujkowski nie będzie zbytnio grał. Alan to więcej żyje na ławce niż niektórzy na parkiecie, no ale widać Turkiewicz ma swoją koncepcję z &quot;bliźniakami&quot;. W sumie to widzę, że się zgadzamy, 2 słabe ekipy, ja poszedłem w stronę gości po niemal 3.00, Ty w stronę Startu ;) i przy okazji + za &quot;literówkę&quot;, oczywiście, że z Toruniem, który grał słabiutko, próbowali nakręcać szybko akcje poprzez murzynków, ale oni tego dnia słabo to i potem odjazd w postaci Allena właśnie.
P.S.Co do Alana i jego słabości w stosunku do braci, on ma nieco inną rolę w zespole, &quot;świr&quot; w pozytwnym słowa znaczeniu, a i w ubiegłorocznym Starcie była większy rozkład gry, niż Diduszki plus Grzeliński, który szkoda że nie wybrał drogi przez PLK do rozwoju kariery, bo pobędzie za oceanem i... wróci do PLK ????

tygrys91 92

tygrys91

Użytkownik
Brawo dla was panowie. Takiej żenady ze strony Startu się nie spodziewałem, chociaż głupi jestem, że im zaufałem. Sam przed sezonem krytykowałem kadre Startu, a mimo to poszedłem dziś w ich strone. Już podczas rozgrzewki wiedziałem, że Startowi będzie ciężko chociażby nawiązać walke. Polpharma dziurawiła kosz podczas rozgrzewki, a Start przeprowadził rozgrzewke jakby grał w jakimś turnieju charytatywnym. Wiedziałem, że jeśli Start nie postawi mocnej obrony to Polpharma ich rozstrzela. Obrona Startu była tragiczna, wydawało mi sie, że goście specjalnie nie musieli sie wysilać żeby dziś wygrać. Start okazał sie bardzo gościnny i kilka razy pozwalał gościom wjeżdżać pod kosz i oddawać rzuty z czystych pozycji. Allen kolejne 40 minut na parkiecie, dziś pod koniec meczu brakowało tchu. Gdyby nie on Start nie istniałby w ogóle i mógłby nawet w Tarnobrzegu dostać baty.
Obserwator (M) - czemu nie podajesz typów w dziale? Podajesz w ogóle jakieś typy na forum? Na oddsportalu obserwowałem Cie i widziałem, że masz bardzo dobre typy ???? Później chyba zrobiłeś sobie prywatne konto, czy jak to tam sie nazywa i już nie mogłem podglądać Twoich typów, a szkoda.

peliniusz 250

peliniusz

Użytkownik
Panowie znawcy co się dzieje z kursami na Toruń ze Śląskiem? z 10.00 spadek na 6.00... czyżby jakieś kontuzje w Śląsku? oficjalna strona nic o tym nie wspomina.

obserwator-m 9,1K

obserwator-m

Forum VIP
Kontuzji brak, 10 była chyba nieco za wysoka i drobna korekta kursów miała miejsce... Śląsk wygrywa, ale większość kilkoma pktami po zaciętych meczach, a Toruń to nie Jezioro, ażeby 2-cyfrowe kursy na nich wystawiać w takim meczu

A 54

acard2004

Użytkownik
Proszę o szacunek do Jeziora, które nad morzem ograło mocarstwo z Asseco. Kursów na Asseco w ogóle nie było, albo na poziomie 1.01 ???? Buki chyba zabezpieczają się przed kolejną wtopą, bo Śląsk u siebie z Toruniem to podobny &quot;pewniak&quot; ????

J 2

jankezzz

Użytkownik
Przewiduję:
Jezioro - Wilki handi -6
Jezioro wygrało poprzedni mecz trójkami, a Asseco ich zlekceważyło. Drugi mecz pod rząd z taką skutecznością się nie przytrafi.
Wilki grały do tej pory z silnymi zespołami i z każdym walczyły do końca. Bilans sprawiedliwy, a na punkty przyszedł czas. Szeroki skład i ostatnie wzmocnienie gurują nad złotą trójką Jeziora.
Turów - Wikana handi -20
Otwarcie nowej hali w Zgorzelcu.
Różnica kilku klas. Wikana ostatnio u siebie -15 z Polpharmą.
Anwil - Stelmet handi -5
Anwil potrzebuje jeszcze trochę czasu. Zacznie wygrywać, ale nie w tym meczu.
Stelmet załapie w tym meczu wiatr w żagle. W dwóch dotychczasowych meczach nowego trenera wyraźna poprawa. Większa niz Anwilu.
Fajne wysokości:
Śląsk
Toruń
Dąbrowa
Pozdrowienia z zagranicy ????

A 54

acard2004

Użytkownik
To może i ja słowo od siebie co do najbliższej kolejki.
Generalnie gram od jakiegoś czasu przeciwko Śląskowi, bo choć dobrze zbudowana to ekipa, to w końcu przegrywać zacznie. To samo możnaby powiedzieć o radomianach. Bezapelacyjnie pojedynek dwóch największych pozytywnych niespodzianek bieżącego sezonu. Kurs 2.85 na Śląsk biorę z przyjemnością, no bo w końcu trzeba być amatorem żeby zagrać Rosę po 1.4.
W pozostałych meczach teoretycznie powinny triumfować Polpharma, Asseco, Stelmet, Wilki i Koszalin, ale po takich kursach nie warto obstawiać. W stronę ich rywali kursy z przedziału 2.1 - 2.85 też nie zachęcają w proporcji do ryzyka.
Do obstawiania kolejka nieciekawa. Mecz Czarnych z Treflem no bet, a Turów nie przegra ze Startem, ale po 1.02 nie postawiłbym na to pieniędzy.
Podsumowując - buki wystawiły takie kursy, że ja widzę tylko jeden sensowny mecz do zagrania. W handicapy się nie bawię, zresztą też są sprytnie wystawione od 2.5 do 6.5, nie licząć meczu Turowa, gdzie mamy 20.5.

luxik23 191

luxik23

Użytkownik
acard2004
Rosa jest niespodzianką ? nie zgodzę się,zobacz kogo oni pokonali a już z przeciętnym Stelmetem w plecak dostali ???? Dlatego pobieram Śląsk +6.5 @ 1.80 bwin.

J 2

jankezzz

Użytkownik
Koledze chodziło o Turów, który jest poza zasięgiem każdej drużyny.
Rosa jest bardzo mocna u siebie, a seria Śląska zbliża się ku końcowi. Choć ten jeden raz mogą jeszcze wygrać. Rosa prezentuje dobrą obronę i ponad przeciętny atak, Śląsk na odwrót.

tygrys91 92

tygrys91

Użytkownik
Skoro Turów nazywa przeciętną drużyną to brak słów. Z tego co pamiętam po 3 kwartach było w okolicy remisu, dopiero w 4 kwarcie Turów rozjechał Rose. Mecz ze Śląskiem na pewno będzie bardzo interesujący, ja tego meczu nie odważe się grać. Jeśli musiałbym coś wytypować to win Śląska(ze względu na wyższy kurs) stawką bardzo niską.

thejet 2K

thejet

Użytkownik
21/11/2014 18:00 CET
Rosa Radom (-4.5) - Slask Wroclaw
1.92 (Pinnacle) ✅ 84:65
5/10

Śląsk dotychczas legitymuje się bilansem 7-0. Wiele raz mieli dużo szczęścia albo grali ze słabymi ekipami (Jezioro, Wilki Morskie, Cukier) albo bez formy (Stelmet, Czarni). Dla mnie to średnia ekipa ze świetnym bilansem wynikowym. Rosa to interesująca ekipa, która jest jednym z faworytów do zajęcia trzeciego miejsca w lidze.

Myślę, że tym razem Śląsk nie będzie miał farta. Rosa ma u siebie bilans 4-0 z trzema dużymi wygranymi.

Otrzymane punkty reputacji: +21
A 54

acard2004

Użytkownik
acard2004
Rosa jest niespodzianką ? nie zgodzę się,zobacz kogo oni pokonali a już z przeciętnym Stelmetem w plecak dostali ???? Dlatego pobieram Śląsk +6.5 @ 1.80 bwin.
Spójrz w tabelę. 4 miejsce? Bilans 5:2? Niezależnie od rywali to jest duża niespodzianka i każdy w Radomiu, od kibica, przez koszykarza aż do prezesa brałby ten wynik w ciemno ????

pawros 62,9K

pawros

Użytkownik
22.11.2014 18.00
Anwil - Stelmet 1hc [email protected] bet365 ✅ 74-77

Ostatnia porażka Anwilu w Zgorzelcu pokazała już symptomy poprawy jakości gry włocławian, niemalże przez cały mecz dotrzymywali kroku rywalom i polegli dopiero w końcowej fazie meczu z mistrzem Polski. Od objęcia zespołu przez trenera Predraga Krunica widać stopniową poprawę zaangażowania zawodników i coraz lepszą grę zespołu. To spotkanie może być idealną okazją do przełamania się zespołu, Stelmet w dotychczasowych spotkaniach nie prezentuje wielkiej formy o czym świadczy bilans w lidze 4-3 a i na parkietach europejskich w 6 meczach odnotował same porażki. We Włocławku może dojść do bardzo wyrównanego spotkania i walki do ostatnich minut, dlatego przy hc +5,5 dla gospodarzy typ wydaje się wielce prawdopodobny!.

pro100 761

pro100

Użytkownik
Dla mnie Anwil - Stelmet to no bet, obydwie drużyną zawodzą i nie wiadomo czego się po nich spodziewać, obydwie z nowymi trenerami i obydwie z ubytkami w składzie Anwil bez Hajricia, Stelmet bez Burtta, poprawę gry widać i u jednych i u drugich do formy w Stelmecie wraca Zamojski i Hrycaniuk w Anwilu Vaughn ostatnio się przełamał a Pamuła powoli dochodzi do siebie po kontuzji, nie ruszam tego meczu bo się boję, każdy wynik możliwy a na pewno nie będe ryzykowal 1.50 na Stelmet
Jezioro Tarnobrzeg - Wilki Morskie Szczecin - Szczecin -8.5 - 1.85 @Bet365
W tygodniu pisałem analizę tego meczu na innym forum wtedy taki kurs był na linię -5.5 a na czystą wygraną Szczecina można było złapać nawet 1.50, dzisiaj kursy na Szczecin już nie przekraczają 1.20, buki się szybko obudziły i kursy pospadały ja sobie złapałem jeszcze smaczne -8.5 po kursie 2.20 u buka naziemnego.Nie daję sobię zamydlić oczy wygraną Jeziora z Asseco, Gdynia ma skład bardzo przeciętny, no dobra AJ Walton to jeden z lepszych PG, ale kto tam jest po za nim? Samą walką i sercem nie będą wiecznie wygrywać będąc dogami i tak ich bilans jest dla mnie wielkim zaskoczeniem bo nie spodziewałem się że będą tak walczyć o PO, Jezioro przyjechało z 7 osobową rotacją pograło jak się gra na ulicy kilka fartownych trójek na dobrej skuteczności im wpadło + zlekceważenie ze strony Asseco i mamy wynik jaki mamy, ale czas zejść na ziemię i powrócić do tego co było.Jezioro to dyskryminacja PLK, 3 streetballowców z ulicy i Polacy no name, co równie dobrze ja mógłbym grać zamiast nich bo nie odstawałbym od nich poziomem bo oni żadnego nie prezentują, o trenerze nie wspominam bo to ewenement, w ligach amatorskich nie ma nawet prezeso-trenerów.Wilki to fajna drużyna, mieli bardzo ciężki terminarz a obronili się fajnie bo na tą chwilę legitymują się bilansem 2-5, wiem tyłka nie urywa ale proszę spojrzeć z kim oni grali, mecze które przegrali, przegrali bo równych grach małą ilością punktów.Ich skład to Trevor Releford wg wielu najlepszy transfer w PLK, Dino Gregory, Darrell Harris i najnowszy nabytek Mike Rosario z uczelni Florida Gators(Bradley Beal, Walter Hodge, Nick Calathes, David Lee, Alfred Horford i wielu innych graczy z NBA wyszło z tej uczelni), poza zagranicznymi graczami są też doświadczeni Polacy Kikowski, Flieger i grający jako Polak Kovalenko, skład uzupełniany przez mniej znanych graczy, którzy w Szczecinie grali już wcześniej.W czym upatruję szansy Jeziora? W zlekceważeniu ich przez Wilki oraz przy seryjnym dziurawieniu kosza za 3, życzę im powodzenie żeby na takiej skuteczności jak z Asseco grali kilka meczów pod rząd, w każdym innym wypadku to od Wilków będzie zależała przewaga jaką wygrają, bo są drużyna o klasę lepszą mają szerszy skład, przede wszystkim grają tam gracze, którzy potrafią grać w systemie a nie nabijacze statystyk jak w Jeziorze(Miller, Johnson, Williams).W 5 z 6 porażek Jeziora ten handicap się pokrył.Ja w to wchodzę

obserwator-m 9,1K

obserwator-m

Forum VIP
4 miejsce? Bilans 5:2? Niezależnie od rywali to jest duża niespodzianka i każdy w Radomiu, od kibica, przez koszykarza aż do prezesa brałby ten wynik w ciemno
Guzik prawda, 5-2 (bez wczorajszego Śląska) to w mojej ocenie minimum jakie Rosa miała zrobić. 6-1 może i by brali, 5-2 to był ich obowiązek, a dziś zapewne kolejna rzucanka w Tarnobrzegu, jakieś overy na poziomie 180.5 lub overki zawodników z Milenium można pograć, szczególnie Kikowski over 11.5 @ 1.85 kusi, bo gdzie ma zacząć trafiać jak nie tam..?

thejet 2K

thejet

Użytkownik
22/11/2014 17:00 CET
Polpharma Starogard Gdanski - MKS Dabrowa Gornicza over 165.5
1.97 (Pinnacle) ⛔ 77:81=158
5/10

Dwie drużyny z bardzo szybkim tempem akcji na PLK. Oczywiście też bez żadnej taktyki i defensywy. To świetne spotkania dla braci z USA, żeby zbudować statystyki, aby móc się dostać do lepszych drużyn.

22/11/2014 18:00 CET
Jezioro Tarnobrzeg - Wilki Morskie Szczecin over 171.5
1.95 (Pinnacle) ✅ 95:85=180
5/10

Jezioro we własnej hali jest szalone. Każdy mecz kończy się +200 punktami. Myślę, że bukmacherzy mają wielki problem z wystawianiem linii i jest to kolejna świetna okazja do zagrania overu punktowego. Wilki Morskie mają dobry atak i nie za bardzo dobrą obronę.

Otrzymane punkty reputacji: +3
thejet 2K

thejet

Użytkownik
23/11/2014 18:00 CET
Czarni Słupsk - Trefl Sopot under 150
1.91 (Pinnacle) ✅ 65:70=135
5/10

Czarni mają najwolniejsze tempo akcji w całej lidze. To drużyna, która myśli o ustawianej koszykówce. Trefl na starcie sezonu w większości spotkań grał bez żadnej defensywny i tracił wiele punktów. W ostatnich spotkaniach trener Maskoliunas chce od graczy lepszej obrony. Obie ekipy są na podobnym poziomie. Dla mnie to spotkanie będzie oscylowało wokół remisu z silną defensywą i underem punktowym.

23/11/2014 20:00 CET
Cukier Toruń - AZS Koszalin (-5)
1.90 (Pinnacle) ✅ 89:96
5/10

Cukier miał dobry start w rozgrywkach, ale dla mnie to jedna z najgorszych drużyn w lidze. W tej ekipie jest tylko jeden dobry zawodnik - Denison. USA na pozycjach 1-2 w Cukrze jest słaba. Rozgrywajek Diggs jest słaby, a SG - Corbett, który dużo czasu poświęca na oddawanie głupich/szalonych rzutów prowadzi do porażek. Koszalin ma wielu świetnych graczy z ogromnym doświadczeniem. Cukier nie ma nikogo, kto mógłby pokryć Qyntela Woodsa. Myślę, że Koszalin wygra ten mecz +8 lub więcej.

Otrzymane punkty reputacji: +28
roxanne 5,7K

roxanne

Forum VIP
Koszalin -4.5 1.72 3/10 bet365
Ciezko wyobrazic sobie porazke Koszalina w Toruniu. Druzyna Piernikow ma dwoch solidnych zawodnikow Corbetta i Denisona. Reszta to bardzo przecietni gracze, ktorzy nie wyrozniaja sie niczym szczegolnym. Diggs, Zyskowski, Jankowski, Sulima, Comagic itd. Bardzo slabo to wszystko wyglada. Szczegolnie Diggs zawodzi. Mega slabiak, ktorzy gra na marnej skutecznosci. Wydaje sie na papierze, ze AZS to zupelnie inna liga. Znajac zycie Koszalin sam sobie troche utrudni sprawe wiec pogromu sie nie spodziewam ale mimo to powinni wygrac. Duzo mocniejsza kadra. Austin, Szewczyk, Woods, Stelmach a tam odpowiedz niewielkie, fajnie wyglada tez Vrbanc. Sa rowniez gracze od obrony i czarnej roboty, nie sadze aby Torun sie dzisiaj postawil druzynie z Koszalina.

Otrzymane punkty reputacji: +4
thejet 2K

thejet

Użytkownik
24/11/2014 19:45 CET
Turow Zgorzelec (-22) - Wikana Start Lublin
1.92 (Pinnacle) ⛔ 98:82
5/10

To pierwsze oficjalne spotkanie Turowa w &quot;nowej sali&quot;. Prawdopodobnie na ten mecz przyjdzie wielu fanów. Wikana to żadna drużyna i jedynym problemem do pokrycia handicapu jest motywacja. Jeśli Turów zagra na 100% motywacji to wygra ten mecz +30 punktami lub więcej. Myślę, że trener Turowa da więcej czasu gwiazdom, aby pograły &quot;showtime&quot; z wysokim wynikiem punktów.

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom