Kilka typów i analiz na najbliższą kolejkę szóstek górnej i dolnej już dzisiaj, bo początkowe kursy na niektóre zdarzenia są bardzo zachęcające a do dnia rozegrania meczów pewnie kursy polecą mocno.
Anwil - Trefl - 1.70 8/10
78-84
Anwil poddał sezon oddając Dulkysa do Turcji, spowodowała to co prawda trudna sytuacja finansowa klubu i w raz z odejściem Dulkysa, Anwil stał się "dawcą" punktów w górnej szóstce i celem dla każdej drużyny z tej fazy do gry w play offach tam wielkim zaskoczeniem będzie inny wynik niż 0-3 dla przeciwnika Anwilu.Kim ten zespół ma grać, Callahan, Graham, Pamuła, Sokołowski, Kostrzewski, Hajric i to by było na tyle, sabotażysty Mijatovicia nie wymieniłem celowo bo ja go nie uważam za gracza najwyższej klasy rozgrywkowej w kosza.6 średnich graczy w rotacji to nie może się udać jeszcze jak był w tej ekipie Dulkys to jakoś to wyglądało, teraz oczy bolą od patrzenia na tą padakę.Porażka prawie 40 punktami z Turowem tylko to potwierdza, nie dam się zmylić niedawną wygraną z Czarnymi bo tamci to są jeszcze większe asy chodź są nieobliczalni.Trefl niedawno przegrał mecz, którego przegrać nie mógł( Śląsk), na więcej porażek z zespołami gdzie są wyraźnym faworytem nie mogą sobie pozwolić, po ostatniej wtopie z Rosą potrzebują wygranej żeby powalczyć jeszcze o top2 i mieć łatwiejszego rywala w PO, chyba że to właśni oni próbują zająć miejsce 4-5 żeby w Po zagrać z Anwilem i zrobić sweap, ale o takie chamstwo ich nie podejrzewam(Bo jak by chcieli tak zrobić to nie wygrywali by meczu na ciężkim terenie w Zgorzelcu walcząc o każdą piłkę). Anwil drugiego meczu 40 punktami pod rząd nie przegra ale taki bagaż -10 to będzie najmniejszy wymiar kary dla włocławian, Trefl przebija ich dłuższą ławką i potencjałem.
Czarni - Turów - 1.50 5/10
74-77
Czarni, którzy od mniej więcej stycznia zapomnieli jak się gra w kosza i przegrywają wszystko co mogą, jedynie co wygrali to ze streetballowymi drużynami grając "błotną koszykówkę".Gwoździem do trumny była ich porażka z tragicznym Anwilem.Chemii w tym zespole to długo już nie widzieli, jakieś fochy zawodników na trenera i na odwrót to na pewno nie pomaga im w grze, wyżej jak 1 urwany mecz w ćwierćfinale to będzie dla nich ogromny sukces jak na taki denny skład.Turów zupełnie na innym biegunie aktualnie są na drugim miejscu i pewnie do końca szóstek będą się bili z Zastalem o pierwsze miejsce i najlepsze rozstawienie przed play off.Na porażke w meczu z Czarnymi nie mogą sobie pozwolić jeśli mierzą w 1 miejsce, porażki z Rosą i Treflem w tej fazie już wyczerpały ich limit porażek na tę fazę, ostatnio rozgromili Anwil prawie 40 - punktami i wydaję się że wracają na dobrą ściężkę, ścieżkę wygranych.Kadr obu drużyn nie ma co porównywać bo dzieli je przepaść, jedynym wartym uwagi zawodnikiem ze Słupska jest Roderick Trice, który jak gra pod zespół jego mega graczem na warunki polskiej ligi ale jak zalączy "samica mode" to wszystkie jego atuty gasną, o reszcie graczy nie będą pisał, przeciętniactwo jakiego w tej lidze wiele a zestaw polskich graczy w tej ekipie jest śmieszny.Jeśli Turów ich nie zlekceważy to wygra to łatwo, jeśli trochę się rozluźnią to może być ciepło, hala w Słupsku to już żaden atut.Nie robi na mnie nawet wrażenia pobicie rekordu na najglośniejszą halę na świecie, bo zebrać 2k ludzi w takim kurniku z trąbkami to żaden rekord, takie rekordy to są do bicia ale na bałkanach, Grecji gdzie są prawdziwi fanatycy i takie rekordy biją co tydzień samym gardłem bez pomocy trąbek.
Rosa - Zastal - 1.40 4/10
82-81 Z całego serca życzę Zielonej Górze aby nie obroniła MP.
Rosa na fali wznoszącej 3 mecze w szóstkach i 3 wygrane o ile wygrana w Słupsku to żaden wyczyn o tyle wygrane z Treflem i Turowem mogą robić wrażenie i pewnie dlatego buki wystawił aż taki kurs na Zastal w tym meczu.Zastal w tym meczu pewnie zakończy serię Radomian, bo mają ku temu prawie wszystko potencjał kilkukrotnie wyższy i ławkę o kilku coś wnoszących graczy dłuższą.Zastal gra łatwą koszykówke, albo od początku cisną i po 3 kwarcie prowadzą około 20 punktami a w 4 grają już na luzie, albo wciągają rywala w swoją grę i wygrywają grając na styku przez większość meczu a zwycięstwo dopiero zapewnią sobie w końcówce kilkoma ułożonymi akcjami.Słychać ostatnio głosy że Zastal/Stelmet jest niewypłacalny od kilku miesięcy i stąd ta słabsza gra od jakiegoś czasu, ale tutaj już nie można sobie pozwolić na głupie wpadki gdy się nie jest pewnym 1 miejsca, a zaległości które są pewnie niedługo zostaną uregulowane.Liczę w tym meczu na duże minuty Marcusa Ginyarda nowego gracza w Zastalu, który bardzo podobał mi się w zeszłym sezonie grając w Anwilu, bardzo mądry gracz, będzie przyjemnie ponownie go oglądać na parkietach w Polsce.
Kotwica - Polpharma - 1.50 6/10
70-74 Nie wiem jak Polpha to wygrała po 3Q przegrywała 14 a w 4 kwarcie zamietli 9-27, ważne że typ siadł
I jeszcze coś z tej dolnej częsci tabeli, mecz czerwonej latarni ligi z pechową drużyną, która 2 ostatnie mecze przegrała po dogrywce, kto wie gdyby te mecze udało się Polpharmie wygrać to realnie włączyli by się o walkę o play offy co przed startem tej fazy wydawało się nie realne. O pojedynku tych drużyn pisałem niedawno i wtedy też kazałem grać na tabletki i mnie nie zawiedli. Jeśli zagrają tak samo to spokojnie ten mecz wygrają, w rewelacyjnej formie jest ostatnio Kevin Johnson który zbiera piłki z desek ze średnią 15,3(średnia z ostatnich 6 meczów) do tego zdobywa sporo punktów taki Drummond polskiej ligi.Nie widzę innej opcji jak wygrana gości w tym meczu, którzy chcą sie jeszcze pokazać w tym sezonie bo zostało im do jego końca nie wiele.
Wszystkie kursy wzięte z Unibetu, Ako z tych meczów to 5,36 więc całkiem przyjemnie, a kursy na pewno będą dużo niższe w dniu rozegrania tych meczów niż teraz