Polpharma Starogard Gdański - PGE Turów Zgorzelec
Typ: Turów -9
Kurs: 1.86
Buk: Pinnacle
Stawka: 5/10
Dwa, gładko wygrane mecze w Zgorzelcu, wskazują jasno faworyta, w rywalizacji.
Czy przebieg z poprzednich dwóch meczy, będzie identyczny w Starogardzie Gdańskim?
Moja odpowiedź brzmi: nie.
Czekałem na linię, którą zaproponują oddsmakerzy. Linia ustawiona jest jednak prawidłowo.
Oglądając zapis konferencji po meczu nr. 2 ze Zgorzelca i po słowach trenera Budzinauskasa, pozytywnie podchodzę do ponownego zwycięstwa PGE Turowa Zgorzelec, gdyż Ben McCauley
nie trenuje z zespołem od dłuższego czasu, więc jego forma stoi pod wielkim znakiem zapytania – dlatego nie powinniśmy go ujrzeć, w trzecim meczu. Chyba, że... trener Budzinauskas będzie chciał zaskoczyć trenerów i zawodników Turowa, wystawiając Bena, w trzecim(ostatnim?) meczu. Ot, taka „zasłona dymna”? Czy szczerość trenera ekipy Polpharmy?
Dobrze zaprezentował się Michael Hicks, jednak gdyby nie prowokacje tego zawodnika, przez cały mecz, w stronę zawodników Turowa na parkiecie, jak i ciągłe gesty oraz słowa wymierzane, w kierunku ławki Turowa – ocena zawodnika wypadłaby o wiele lepiej, bo poziom gry przypominał „starego” Hicksa.
Nawiasem mówiąc. Duet Hicks-Majewski, powinien zapisać się w kartach
PLK, jako zawodnicy, którzy na przebieg meczu, reagują iście cyrkowo, w wielu momentach.
Myślę, że te prowokacje przeistoczą się, że Turów nie podejdzie zrelaksowany do dzisiejszego meczu, a udowodni sportowo o ile jest lepszym zespołem.
Największą bolączką Polpharmy jest rozegranie. Brak Cartera jest ogromnie widoczny.
Zaś po drugiej stronie świetny defensor – Robinson, który skutecznie utrudnia rozegranie akcji drużyny ze Starogardu Gdańskiego.
Sądzę, że trener Rajkovic, będzie chciał zakończyć tę rywalizację, by mieć więcej czasu na przygotowanie się na kogoś z pary Anwil-Prokom. Zatem nie tylko przewaga parkietu będzie atutem, ale i wypoczęty Turów.
Dlatego wierzę, że zawodnicy będą przez niego odpowiednio zmobilizowani do dzisiejszego meczu.
Zawodnicy i trener podkreślali, że gra na terenie w Starogardzie Gdańskim – nie będzie łatwa, więc zdają sobie sprawę, że Polpharma jest groźnym zespołem na własnym parkiecie, oby tylko potwierdzili te słowa i zakończyli, w dniu dzisiejszym rywalizację.
Turów, w ostatnich dziesięciu meczach ma bilans ATS 9-1!
Ostatnie mecze Turowa, to prezentacja wielkiej formy, gry zespołowej.
Zestawienie tych elementów, przyczyniło się już do podwójnego pogromu drużyny Budzinauskasa.
Czekałem na taką linię i cieszy, że buki nie zwariowały po dwóch demolkach w Zgorzelcu i nie ustawiły linii na poziomie 20 punktów.
Aktualna linia jest jak najbardziej do pokrycia przez Turów, bo mają przewagę, w każdym elemencie koszykarskiego rzemiosła.
Powodzenia!