OK, postaram się tutaj coś nadrobić trochę zaległości, bo z braku czasu, poświęciłem się typowaniu w innym miejscu, ale czytając tutaj pewne dyskusje do meczy, nie pozostanę bierny:
Anwil Włocławek - Trefl Sopot
Typ: over 144
Kurs: 1.83
Buk: Pinnacle
Stawka: 7/10
Mecz telewizyjny. Anwil po dwóch wyjazdowych meczach, wraca na własny parkiet. Przed meczem, w Zgorzelcu oraz Słupsku, Anwil na swoim parkiecie, jakby 'odżył', w ataku. 85 punktów przeciwko ekipie z Zielonej Góry i wygrana, a kolejkę wcześniej 72 punkty i przegrana z przetrzebionym Prokomem.
Zespół Trefla, jest bardzo elastycznym zespołem i potrafi dostosować się sposobem gry do każdego rywala w tej lidze. Ronald Davis - nowe wzmocnienie ekipy z Sopotu - prezentuje się lepiej. W starciu ze Stelmetem, był obok Kurta Looby'ego najkrócej grającym zawodnikiem z wyjściwej piątki, jednak w niczym mu to nie przeszkodziło, by w ciągu 21 minut spędzonych na parkiecie, mieć najlepszy wskaźnik +/- z całego zespołu (19).
Spodziewam się, że mecz powinien mieć szybsze tempo, bo jeśli Anwil zdominuję grę od początku, to może być "brudny" mecz. Dlatego wygrana nad Stelmetem, w ostatniej kolejce przez Trefl, powinna ukazać, w czym tkwi sukces, w odnoszeniu zwycięstw przeciwko topowym zespołom - agresywność.
Tej samej agresywności oczekuję również od gospodarzy, którzy mają na swoim koncie serię dwóch porażek z rzędu.
H2H w tym sezonie:
06.02.13 PUC Anwil Włocławek Trefl Sopot 72 : 79
25.11.12 TAU Anwil Włocławek Trefl Sopot 82 : 69
04.04.12 TAU Anwil Włocławek Trefl Sopot 54 : 67
15.10.11 TAU Anwil Włocławek Trefl Sopot 72 : 71
Trefl +4 @1.79 Pinnacle 5/10
Rosa Radom - Jezioro Tarnobrzeg
Typ: 1(-3)
Kurs: 1.86
Pinnacle
Stawka: 5/10
Starcie Kamiński - Szczubiał, nie jest łatwym do typowania, bo może zdarzyć się wszystko. Jednak za Kamińskim przemawia własny parkiet oraz - wiem, że się powtarzam - Nic Wise. Long jest bardzo wolnym zawodnikiem na nogach, a JT Tiller, to bardziej jednowymiarowy zawodnik. W oby zespołach, już raczej wszyscy myślą o wakacjach, choć w Tarnobrzegu, już liczą się z każdym groszem.
Dla mniej odważnych "czysta" 1 @ 1.61 w Pinnacle, choć dla mnie kurs za mały do gry.
Powodzenia!