Zastanawiałem się, gdzie to wrzucić, więc zdecydowałem się do wpisu tutaj, bo dotyczy to tego buka, choć z drugiej strony mogło by to się wrzucić w dział "
Ustawa Hazardowa". No właśnie, na forum jest poruszonych wiele tematów związanych z prawem dotyczącym zakładów i w ogóle hazardu w naszym kraju. Gdzieś kiedyś wyczytałem na forum dyskusje na temat, czy dany buk zapytany o dane jakiegoś tam delikwenta, byłby w stanie je podać. Różne stwierdzenia padały, były opinie, że jakby dostał takie zapytanie, to nie wahał by się je podać, inne, że w taki sposób mógłby sobie popsuć opinie... Podejrzewam, że wielu z nas nie czyta tych długich regulaminów, polityk prywatności i innych informacji zamieszczanych na stronach buków...Wertując regulamin Pinnacle Sports, w dziale "Regulamin - Zasady Ogólne" znalazłem dość ciekawo brzmiący punkt (pkt.34):
Cytuję:
"Pinnacle Sports posiada licencje zarówno rządu Curacao, jak i Komisji ds. Kontroli Hazardu Alderney (Alderney Gambling Control Commission). O jurysdykcji, której podlegają klienci dokonujący dowolnych czynności na naszych stronach, włączając transakcje i interakcję z serwisem, decyduje miejsce zamieszkania. Klienci mieszkający na terytorium Alderney, Guernsey oraz Wielkiej Brytanii podlegają jurysdykcji Komisji ds. Kontroli Hazardu Alderney (Alderney Gambling Control Commission), natomiast pozostali klienci podlegają jurysdykcji rządu Curacao."
Teraz jak to interpretować...? Wyraźnie napisane jest, że klienci spoza terytorium Alderney, Guernsey i Wielkiej Brytanii podlegają jurysdykcji Curacao... Ale znowu jest wcześniej sformułowanie, że klient podlega jurysdykcji z miejsca zamieszkania...? Jeżeli kierować się drugą częścią tego punktu, to firma PinnacleSports raczej nie wydała by danych klienta, np. naszym służbom specjalnym (Ja sobie to tak tłumaczę), bo jako klient "podlegamy rządowi Curacao" i to chyba rząd (służby, "urzędasy" Curacao musiałby wystąpić z zapytaniem o takie dane (nasze służby najpierw do Curacao, a potem dalej do firmy PS...).
No temat jest dość ciekawy (jakiś prawnik może by to wytłumaczył konkretnie), jednakże taki zapis w regulaminie firmy może dawać trochę do myślenia (pozytywnego ???? )...
Jakieś opinie...?