C1amak ja tam wolę Chrobrego do dubelka
Na ten weekend przygotowałem dubel.
#1 Dubel Superliga
Gwardia Opole - Chrobry Głogów 2
( caly mecz pod kontrolą, frajerska przegrana w koncowe)
Azoty Puławy - Górnik Zabrze 1
ako: 2.27 bet365
Gwardia Opole - Chrobry Głogów 2
Jest to pierwsza kolejka dla tego proponuje ostrożne stawki. Patrząc jednak personalnie i w sparingach Chrobry dużo lepiej wypada od Gwardii która jest beniaminkiem ligi. CHrobry w tym sezonie mierzy w pierwszą piątkę ligi i ma ku temu powody. Drużynę wzmocnili B. Jurecki z Magdeburga oraz T. Rosinski którzy nie jeden mecz wygrają w lidze. DO tego na rozegraniu jest jeszcze doświadczony Adam Babicz który w ostatnim sezonie był w czołówce rzucających ligi. W sparingach Głogowianie zaprezentowali sie naprawdę obiecująco. z 13 meczów wygrali 8 a 5 przegrali. Na uwagę zasługuję wynik z Berlinem gdzie głogowianie przegrali z drużyną z Bundesligi tylko 2 bramkami
Gwardia Opole w sparingach prezentowała się słabo. Bilans 3 zwycięstwa, 1 remis, 4 porażki nie powala. Jedynie wygrana z Zabrzem robi wrażenie jednak to byl pierwszy mecz po okresie przygotowawczym wiec nie traktuje go na serio.
Patrząc na składy oraz formę w sparingach stawiam na Chrobrego i jeśli Chrobry rzeczywiście chcę być w czołówce ligi to takie mecze powinien spokojnie wygrywać.
Azoty Puławy - Górnik Zabrze 1
W tamtym sezonie Azoty wg ekspertów niespodziewanie pokonały Górnik w walce o półfinał ( wg mnie spodziewanie). W tym sezonie sytuacja jest juz inna. Azoty są zdecydowanym faworytem do brązu. Skład mają kosmiczny patrząc na historie klubu. Pozyskali kilku ciekawych zawodników europejskiego formatu. Kubisztal, Orzechowski i Kuchczynski przyszli do Puław właśnie z Zabrza. Kubisztal ma sporo do udowodnienia i myślę ze rzuci kilka bramek, bowiem klub z Zabrza potraktował go bardzo słabo, kiedy doznał kontuzji nie chciał sfinansować operacji i zostawił zawodnika na lodzie.
Oprócz wymienionej trojki do Puław przyszli dwaj reprezentanci Czech, Petrowski, obiecujący kołowy oraz Krupa, bardzo solidny bramkarz. Azoty poza kołem na każdej pozycji mają dwóch mocnych zawodników, dzięki czemu znakomity trener Skutnik będzie mógł stosować rotacje w meczu i zajeżdżać kontrami przeciwnika.
Górnik natomiast po ostatnich niepowodzeniach musiał zmienić strategie. trenerem został grający zawodnik Jurasik. Ściągnął kilku solidnych ligowców, nie można powiedzieć żeby zrobił jakiś hit transferowy, skład mają dość wąski, myślę ze z takim składem mogą wypaść poza pierwszą piątkę w tym sezonie.
Azoty u siebie z takim zespołem jak Górnik są faworytami i powinni dość pewnie wygrać ten mecz