enriquess
Farmaceuta
Barca - Chelsea
Już niebawem przed pasjonatami futbolu wspaniałe widowisko. Na placu boju zostały 4 najlepsze drużyny w Europie. A kurs na zwycięstwo Barcelony w dzisiejszym meczu wynosi ~ 1,25? Tydzień temu kurs na Katalończyków wynosił ~1,7 i wszyscy fanatycy Blaugrany byli wręcz zachwyceni. Polecali, grali, podniecali się przed meczem. Masówka źle się skończyła. Dzisiaj przejrzałem K i KzS jak i dział LM i ok. 80% gra przeciwko Chelsea. Mało kto podchodzi racjonalnie do meczu.
Tak, wiem, że Barcelona zwłaszcza u siebie potrafi nastukać sporo bramek nawet najlepszym. Choćby z Realem 5:0 półtora roku temu. Ale czy to oznacza, że np. City, które wygrało na jesień z United 6:1 na Old Traford wygra u siebie teraz 10:0? A kurs wyniesie 1.01? Mniejsza z tym...
Patrząc przez pryzmat Premier League Chelsea nie wypada za dobrze na tle całego sezonu. Sporo strat punktowych ze słabszymi zespołami, ale z najlepszymi drużynami zawsze byli skoncentrowani i grali lepiej. Ostatnie 3 mecze The Blues to rywale z najwyższej światowej półki: Tottenham(5:1), Barca(1:0) i Arsenal(0:0). Di Matteo sprowadził zespół na właście tory, do kadry wróciły stare wygi i bardzo mnie to cieszy. Jest kilku zawodników, którzy pamiętają spotkanie sprzed 3 lat, kiedy to po karygodnych błędach sędziego, Chelsea odpadła.
Słowo o Barcie. W 3 ostatnich meczach nie idzie najlepiej. Sytuacji sporo jednak bez pomysłu na wykorzystanie. Z Levante wygrali po błędzie sędziego - karnym. Wydaje się, że zaczeli za dużo kombinować, próbować wejść z piłką do bramki, podawać na siłę do Messiego, aby miał więcej bramek. Wg mnie to lekceważenie rywala, a to w sporcie źle się skończy.
Niech Roman Abramowicz w końcu się doczeka czegoś dobrego
# Chelsea over 0,5 @ 2,06
# Chelsea + 2 AH @ 1,806
# over 5 żółtych kartek @ 1,717
# over 10,5 rożnych @ 1,943
I za mniejszą kasę Chelsea awans @ 3,01
Pinnacle
E: Pewność siebie Guardioli (o tym, że będą w finale) przed meczem strasznie mnie zirytowała. Ma nauczkę. Brawo Chelsea