>>>BETFAN - BONUS 3X 100% DO 200 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Oszustwo Fortuny

A 15,8K

asot33

Użytkownik
Tak czy siak musisz "oficjalnie" złożyć reklamacje wymieniając wszystkie kupony w trybie przewidzianym w Regulaminie. Masz na to 30 dni od daty ogłoszenia oficjalnych wyników. W treści żądania zgłoś nieprawidłowe rozliczenia zdarzenia z uwagi na wynik lub wklej screena z oficjalnym wynikiem tego zdarzenia ze strony Fortuny i prosisz o poprawę i tyle.

3. Wszelkie reklamacje zgłasza się w formie pisemnej na adres Fortuny lub za pomocą środków komunikacji elektronicznej na adres elektroniczny: [email protected] w terminie 30 dni od daty ogłoszenia oficjalnych wyników.
4. Reklamacja powinna zawierać dane Klienta jego imię i nazwisko, adres zamieszkania, datę i nr Kuponu, którego dotyczy reklamacja, rodzaj gry oraz uzasadnienie reklamacji i treść żądania. W przypadku zgłoszenia roszczenia za pomocą środków komunikacji elektronicznej Klient podaje również adres elektroniczny do komunikacji. Brak powyższych informacji uniemożliwia merytoryczne rozpatrzenie reklamacji.

Jak dostaniesz odpowiedź zgłoś się na prv.

Otrzymane punkty reputacji: +892
I 5,7K

illusionist

Użytkownik
Dziękuje za wszelki porady i informacje, na pewno jestem mądrzejszy niż jeszcze kilka dni temu.

Tak czy siak musisz "oficjalnie" złożyć reklamacje wymieniając wszystkie kupony w trybie przewidzianym w Regulaminie. Masz na to 30 dni od daty ogłoszenia oficjalnych wyników. W treści żądania zgłoś nieprawidłowe rozliczenia zdarzenia z uwagi na wynik lub wklej screena z oficjalnym wynikiem tego zdarzenia ze strony Fortuny i prosisz o poprawę i tyle.

3. Wszelkie reklamacje zgłasza się w formie pisemnej na adres Fortuny lub za pomocą środków komunikacji elektronicznej na adres elektroniczny: [email protected] w terminie 30 dni od daty ogłoszenia oficjalnych wyników.
4. Reklamacja powinna zawierać dane Klienta jego imię i nazwisko, adres zamieszkania, datę i nr Kuponu, którego dotyczy reklamacja, rodzaj gry oraz uzasadnienie reklamacji i treść żądania. W przypadku zgłoszenia roszczenia za pomocą środków komunikacji elektronicznej Klient podaje również adres elektroniczny do komunikacji. Brak powyższych informacji uniemożliwia merytoryczne rozpatrzenie reklamacji.

Jak dostaniesz odpowiedź zgłoś się na prv.
Tak też zrobię, żeby mieć już czyste sumienie, że zrobiłem wszystko co mogłem, żeby wyjaśnić sprawę. Jeżeli dostanę jakąkolwiek odpowiedź, to oczywiście dam znać jak sprawa wygląda. Raz jeszcze wielkie dzięki dla Was Wszystkich.

Otrzymane punkty reputacji: +630
galgan 2,6K

galgan

Użytkownik
Spróbuj skorzystać igamingpolska.pl/centrum-sporow

Pomagali w podobnych przypadkach. Nacisk ze strony PR często pomaga.

Sami gracze zwykli są skazani na porażkę.

A 15,6K

andon

Użytkownik
Tak na szybko to widzę, że Ministerstwo Finansów trzyma pieczę nad bukmacherką w Polsce,
:ROFLMAO::ROFLMAO::ROFLMAO::ROFLMAO:

MF nie trzyma, żadnej pieczy tylko zajmuje się pobieraniem daniny i utrudnianiem korzystania Polakom z podmiotów, które tej daniny płacić nie raczą. Tak wygląda odpowiedź MF na skargę, na nie stosowanie się przez tzw. legalnego bukmachera do własnego regulaminu przy rozliczeniu zakładu:

"W odpowiedzi na Pana e-mail w sprawie skargi na sposób rozliczenia zakładu uprzejmie informuję, że Minister Finansów i Gospodarki nie rozpatruje skarg i reklamacji związanych z oferowanymi przez podmioty grami hazardowymi."
"Zgodnie z pkt 18 regulaminu oprócz reklamacji, z której, jak wynika z przesłanej korespondencji już Pan skorzystał, przysługuje Panu prawo do złożenia roszczenia bezpośrednio do właściwego miejscowo sądu powszechnego. "

W wolnym tłumaczeniu "Zapłaciłeś już podatek to teraz bujaj się frajerze".

Pomagali w podobnych przypadkach. Nacisk ze strony PR często pomaga.
Ale w czym ma pomóc ten nacisk? Przecież autor pieniądze ma w ręce. Jeśli Fortuna wytoczy proces to na kogo oni niby nacisną? Na sędziego?

Do autora. Daj sobie spokój z Akimowami, konsultantami i szukaniem ludzi przed którymi będziesz wykazywał swoje racje. Masz hajs w ręce, piłka jest po stronie Fortuny. Jeśli masz rzeczywiście rację i nie pograłeś jakichś wielkich błędów kursowych to napisz oficjalną reklamację dla podkładki i tyle. Ten i ten kupon rozliczyliście błędnie, proszę o poprawne rozliczenie. Z tego co pobieżnie przeglądam w internecie szanse na proces szacowałbym raczej na niskie jeśli nie znikome. Wytoczą proces to weźmiesz adwokata i niech udowadniają swoje racje. W najgorszym przypadku jak przegrasz to poniesiesz dodatkowo koszty sądowe. Dziury w niebie od tego nie będzie.

BTW Koncepcja błędu kursowego jest w ogóle śmieszna. Przecież cała idea zarabiania na zakładach polega na znajdowaniu błędnie oszacowanych zdarzeń. Jeśli zdarzenie jest oszacowane prawidłowo to zamiast zarobić zapłacę tylko marżę i podatek. To w jakim celu miałbym coś takiego zagrać? Gdyby MF realnie nie było wydmuszką i działało w interesie obywateli to nie dopuszczałoby takich zapisów w regulaminach.

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +1009
B 62,9K

bunio

Użytkownik
:ROFLMAO::ROFLMAO::ROFLMAO::ROFLMAO:

MF nie trzyma, żadnej pieczy tylko zajmuje się pobieraniem daniny i utrudnianiem korzystania Polakom z podmiotów, które tej daniny płacić nie raczą. Tak wygląda odpowiedź MF na skargę, na nie stosowanie się przez tzw. legalnego bukmachera do własnego regulaminu przy rozliczeniu zakładu:

"W odpowiedzi na Pana e-mail w sprawie skargi na sposób rozliczenia zakładu uprzejmie informuję, że Minister Finansów i Gospodarki nie rozpatruje skarg i reklamacji związanych z oferowanymi przez podmioty grami hazardowymi."
"Zgodnie z pkt 18 regulaminu oprócz reklamacji, z której, jak wynika z przesłanej korespondencji już Pan skorzystał, przysługuje Panu prawo do złożenia roszczenia bezpośrednio do właściwego miejscowo sądu powszechnego. "

W wolnym tłumaczeniu "Zapłaciłeś już podatek to teraz bujaj się frajerze".

Ale w czym ma pomóc ten nacisk? Przecież autor pieniądze ma w ręce. Jeśli Fortuna wytoczy proces to na kogo oni niby nacisną? Na sędziego?

Do autora. Daj sobie spokój z Akimowami, konsultantami i szukaniem ludzi przed którymi będziesz wykazywał swoje racje. Masz hajs w ręce, piłka jest po stronie Fortuny. Jeśli masz rzeczywiście rację i nie pograłeś jakichś wielkich błędów kursowych to napisz oficjalną reklamację dla podkładki i tyle. Ten i ten kupon rozliczyliście błędnie, proszę o poprawne rozliczenie. Z tego co pobieżnie przeglądam w internecie szanse na proces szacowałbym raczej na niskie jeśli nie znikome. Wytoczą proces to weźmiesz adwokata i niech udowadniają swoje racje. W najgorszym przypadku jak przegrasz to poniesiesz dodatkowo koszty sądowe. Dziury w niebie od tego nie będzie.

BTW Koncepcja błędu kursowego jest w ogóle śmieszna. Przecież cała idea zarabiania na zakładach polega na znajdowaniu błędnie oszacowanych zdarzeń. Jeśli zdarzenie jest oszacowane prawidłowo to zamiast zarobić zapłacę tylko marżę i podatek. To w jakim celu miałbym coś takiego zagrać? Gdyby MF realnie nie było wydmuszką i działało w interesie obywateli to nie dopuszczałoby takich zapisów w regulaminach.
lepiej bym tego nie ujał

T 28,3K

tadzin

Użytkownik
żeby mieć już czyste sumienie, że zrobiłem wszystko co mogłem,
daj se spokoj z jakimis sumieniami, na pewno nie w tej branzy (o ile wgl w jakiejkolwiek dziedzinie na swiecie w co watpie)

z "pseudomadrosci" bukmacherka to aktualnei z teorii gier to "gra trywialna" - gdy jedna ze stron nie ma szans na wygrana bo strona druga moze sobie w kazdym momencie zmienic zasady gry. tak wiec ogolnie zero litości. tu styuacja jest zero jedynkowa albo ty albo oni

K 13,2K

KarolekLegion

Użytkownik
Ogólnie tak dla wszystkich bo widzę że, autor odwołuje się do swojego sumienia :)
Polskie buki to tzw "sciek" nie rozumiem że może komuś być ich żal czy inaczej próbują mnie oskubać(a w polskich to norma) a ja próbuję wykazać się uczciwością. No nie tędy droga
Tu trzeba dość stanowczo napisz im wprost że kasy nie zobaczą bo ty zrobiłeś wszystko uczciwie, jak chcą niech zakładają sprawe. Jak chcą zostawić ujemne saldo niech zostawiają bo ty przeniesiesz się do innego buka i zamknął bym temat. Za jakieś 3 miesiące sami się do ciebie zgłoszą z propozycja bonusu 100% od wpłaty już oczywiście z wyzerowanym saldem

Ostatnia edycja:
I 5,7K

illusionist

Użytkownik
Pewnie macie rajcę i człowiek chce być aż nadto uczciwy i za wszelką ceną udowadniać, ze nie zrobił nic złego i ma rację w momencie gdy druga strona ma na to wywalone i straszy wezwaniami do sądu. Reklamację napisałem co ma być to będzie. Jak chcą, to niech idą do sądu (dostałem już nawet maila z "działu windykacji"). Generalnie ja odpuszczam tłumaczenie się, bo w moim odczuciu to fortuna powinna być stroną, która się tłumaczy z tego co zrobiła a nie ja z tego, że wygrałem :)

P.S. Wczoraj już dostałem od fortunki smsa, żebym wrócił zagrać. Za wysłanie kuponu dostanę do 500zł bonusu ;)

Otrzymane punkty reputacji: +636
marasspec 53,8K

marasspec

Użytkownik
przeciez oni mu zadnej sprawy nie zaloza tylko licza na to czy on ma rogi czy nie :) tzn. czy jest z rodziny jeleniowatych, a ten maciek mistrz lamakow to jest niezla parowka wspierajaca sts takze jak chodzi o fortune to moze i temat pociagnie ;)
święta racja !!!!!!!!!!!!!!!!

I 5,7K

illusionist

Użytkownik
święta racja !!!!!!!!!!!!!!!!
Też mi sobie ciężko wyobrazić, żeby "prawnik" fortuny poszedł do sądu rejonowego założyć sprawę cywilną o odszkodowanie, twierdząc że gracz wysłał kupon, wygrał, wypłacił, ale my chcemy pieniążki z powrotem a gracz nie chce nam oddać :)

Chociaż w sumie w tym kraju nic mnie już nie zdziwi.

marasspec 53,8K

marasspec

Użytkownik
Też mi sobie ciężko wyobrazić, żeby "prawnik" fortuny poszedł do sądu rejonowego założyć sprawę cywilną o odszkodowanie, twierdząc że gracz wysłał kupon, wygrał, wypłacił, ale my chcemy pieniążki z powrotem a gracz nie chce nam oddać :)

Chociaż w sumie w tym kraju nic mnie już nie zdziwi.
złodzieje z fortuny wyzerują Ci konto na podstawie reklamacji .Przerabiałem to wielokrotnie-pozdrawiam

I 5,7K

illusionist

Użytkownik
Jeżeli kogoś interesuje odpowiedź na reklamację, którą napisałem do fortuny, oto ona:

"Niestety, po stronie Fortuny doszło do błędu przy wprowadzaniu danych do systemu. Informujemy, że reklamowane zdarzenia na Pana kuponach zostały anulowane z powodu problemów technicznych po stronie dostawcy danych.:

i dalej

"Z tego samego powodu i w wyniku dalszej analizy zwrócone zostały kupony, które wcześniej były rozstrzygnięte błędnie jako wygrane i przegrane. Poniżej wymieniamy kupony, na których została zrobiona korekta z uwagi na oczywisty błąd. Pana kupony zostały początkowo błędnie rozliczone, następnie wynik zdarzeń został skorygowany a niesłusznie przelana kwota wygranych odliczona z Pana iKonta. Zgodnie z regulaminem Zakładów Wzajemnych „Fortuna online zakłady bukmacherskie Sp. z o.o.:

9.4. Wszystkie Zakłady zostają uznane za nieważne, zaś wpłacona Stawka zwrócona, w przypadku, gdy: 9.4.2. Zostały przyjęte w wyniku oczywistego błędu, w tym: 9.4.2.1. oczywiście błędnie wskazanego Kursu, Przykład: Kurs na zawodnika zamiast 1,5 został wskazany bez przecinka tj. 15; Przykład: Kurs został oczywiście zawyżony albo zaniżony (np. 10 zamiast 1,3 lub odwrotnie); Przykład: Kurs na faworyta został zamieniony z kursem na zawodnika nie będącego faworytem – tj. kurs na faworyta jest wyższy, niż kurs na zawodnika nie będącego faworytem. "

Aha, czyli tak jak się mogłem domyślić, teraz się powołują "na problemy techniczne".

a już zdanie:

"Kurs na faworyta został zamieniony z kursem na zawodnika nie będącego faworytem – tj. kurs na faworyta jest wyższy, niż kurs na zawodnika nie będącego faworytem."

jest kwintesencją absurdu. Jak kurs mógł zostać zamieniony, skoro kurs, który stawiałem był wysoki bo facet który wysoko przegrywał ? Co innego jakby Kurs 6 (zamiast 1.05) był na faceta prowadzącego 5:2, to wtedy można mówić o zamianie kursów, ale skoro stawiam po kursie 6 faceta który przegrywa i broni piłek meczowych, to gdzie tu mowa o błędzie kursowym ?

I teraz grande finale:

Fortuna w żaden sposób nie odniosła się do mojego pytania dlaczego część kuponów została rozstrzygnięta jako wygrana, część jako przegrana a większość wygranych anulowana tylko UWAGA.......

ANULOWAŁA ROWNIEŻ WSZYSTKIE POZOSTAŁE WYGRANE KUPONY i zrobiła mi saldo na koncie gracza -17 000zł.

Czyli nie wygrałem nic, wszystkie kupony zostały teraz rozliczone po 1.0

Dodatkowo fortuna ponownie poinformowała mnie, że :

Zastrzegamy sobie prawo do korygowania błędów w saldzie środków zapisanych na Twoim iKoncie w przypadku błędnego (bezpodstawnego) ich przypisania bez uzyskiwania dodatkowej zgody. Jeżeli przed dokonaniem korekty przypisanych środków dokonasz ich wypłaty lub zawrzesz za nie Zakład, co po do dokonaniu korekty będzie skutkować ujemnym saldem na iKoncie, będziesz zobowiązana/y do dokonania wpłaty brakującej kwoty w terminie wskazanym w wezwaniu skierowanym przez Fortunę. W przypadku braku uregulowania w ww. terminie Fortuna wystąpi na drogę sądową z roszczeniem zwrotu oraz może skorzystać z prawa do zamknięcia Twojego iKonta.

Pragniemy przeprosić za zaistniałą sytuację, jednak Pana reklamacja nie może zostać uwzględniona.

A 15,8K

asot33

Użytkownik
ja bym odpowiedział coś w tym stylu:

Serdecznie informuję, iż zdecydowanie nie zgadzam się w Państwa odpowiedzią na reklamacje. Zakłady zostały zawarte i przyjęte przez Państwa prawidłowo. Dopiero gdy wystąpiła moja mało prawdopodobna wygrana powołujecie się Państwo na bliżej nieokreślony błąd dostawcy danych.

Przypominam iż:

Art. 286. KK
Oszustwo
§ 1.
Kto, w celu osiągnięcia korzyści majątkowej, doprowadza inną osobę do niekorzystnego rozporządzenia własnym lub cudzym mieniem za pomocą wprowadzenia jej w błąd albo wyzyskania błędu lub niezdolności do należytego pojmowania przedsiębranego działania, podlega karze pozbawienia wolności od 6 miesięcy do lat 8.

W przypadku ewentualnych dalszych kroków Państwa do wyegzekwowania zwrotu niesłusznie przypisanego salda ujemnego sprawa z mojej strony będzie potraktowana pod art. 286 k.k., wraz z jednoczesną interwencją w Organie Koncesyjnym na praktyki stosowane przez Państwa.

W międzyczasie póki strony z kursami jeszcze ten mecz pokazują, musisz porobić pdfy z kursami i przebiegiem meczu, w szczególności 3 seta. Najlepiej coś z oficjalnej strony.

Otrzymane punkty reputacji: +741
c1amak 11,2K

c1amak

Użytkownik
Piękna edycja odpowiedzi Fortuny 😉 szkoda tylko, że nie wrzuciłeś pełnej treści, bo wtedy wszystko byłoby jasne. W tym konkretnym przypadku chodziło o oczywisty błąd kursowy – np. zawodnik prowadził, a system przez moment pokazywał kurs jakby przegrywał (zamiast ~2, zrobiło się 14 😅).

Rozumiem frustrację, bo każdemu może być szkoda takiej sytuacji, ale wrzucanie wyrwanych z kontekstu fragmentów i sugerowanie „oszustwa” to jednak spora manipulacja. Wszystkie błędnie zawarte zakłady – zarówno te wygrane, jak i przegrane – zostały unieważnione, więc potraktowano wszystkich równo.

T 28,3K

tadzin

Użytkownik
Piękna edycja odpowiedzi Fortuny 😉 szkoda tylko, że nie wrzuciłeś pełnej treści, bo wtedy wszystko byłoby jasne. W tym konkretnym przypadku chodziło o oczywisty błąd kursowy – np. zawodnik prowadził, a system przez moment pokazywał kurs jakby przegrywał (zamiast ~2, zrobiło się 14 😅).

Rozumiem frustrację, bo każdemu może być szkoda takiej sytuacji, ale wrzucanie wyrwanych z kontekstu fragmentów i sugerowanie „oszustwa” to jednak spora manipulacja. Wszystkie błędnie zawarte zakłady – zarówno te wygrane, jak i przegrane – zostały unieważnione, więc potraktowano wszystkich równo.
jak fortuna to takie biedaki ze dla was 17k to taka niepowetowana strata to dajcie se spokoj z interesem. szkoda prądu zlodziejskie farmazony

a jak nie umiesz wnioskow wyciagnac na podstawie ponizszych kursow to nie wiem, polecam zmienic zawod na nie wiem na co moze na glovo delivery rowerkiem po miescie
ten111.png

Otrzymane punkty reputacji: +193
T 28,3K

tadzin

Użytkownik
Ehhh wszystko fajnie ale w rzeczywistości było tak:
fajny ten betsys, taki nie za madry :D zamiast zablokowac caly rynek to se jedziecie z ulanska fantazja sugerujac sie wynikiem wyswietlanym na wizji XD co nie bylo chlopa co by siedzial na trybkach i stukal dla jakiegos feedconstrcuta? zreszta mniejsza jakos buki z prawdziwego zdarzenia umialy ogarniac sytuacje, ale lebiegi jak zawsze z tylu, zreszta tam u was to czesto takie bzdury co mnei najabrdziej dziwi fortuna i sts jada na tym samym dostawcyt a potrafia w niektore zdarzenia miec kursy rozne i to rzedu krotnosci, to sie nazywa miec talent

a najbardziej mnie bawi wystawianie kursow po czym jak 365 wystawi to paniczne dostosowywanie wlasnych kursow do nich. to po co wgl sie pchac i samemu cos przed nimi wystawiac. zreszta ty i tak na to nie masz wplywu ale co tam, zabawa to zabawa

ps uzupelnie te twoja "luke" pomiedzy godzina 20.11 a 20.21

20.14 5-4
20.18 5-5

mialem zagwostke (czy tam zagwozkde dziwny wyraz) po co autor tematu zalozyl go wgl ale juz skumalem, serio sie bal konsekwencji ze faktycznie mu cos fortuna moze zrobic dlatego "poszedł jak poszedł". no ale przynajmniej sie dowiedzial ze nic mu nie grozi :D

I 5,7K

illusionist

Użytkownik
[

Po pierwsze, nie ma żadnej frustracji z mojej strony.

Po drugie nie znam Cię, ale rozumiem, że działasz w imieniu fortuny, skoro masz dostęp do moich prywatnych maili i pdf jakie otrzymałem od fortuny i sobie je tutaj wrzucasz ot, tak o? To faktycznie jesteś dla mnie bezstronny.

Czyli jest tak: wchodzę na aplikację, widzę wynik 5:3 na scorebord meczu, który POKRYWA się z wydarzeniami z trwającej na fortunie transmisji. Wysyłam kupony. Wygrywam. A w odpowiedzi dostaje informację, że zawiesił im się system przez co scorebord był niepoprawny. Ale wychodzi na to, że transmisja też się "zacięła" i to na równo że scoreboard ? I idąc dalej tym tokiem rozumowania, to skoro różnica pomiędzy tym co leciało na fortunie a "rzeczywistością" to aż 3 gemy, wychodzi na to, że mecz już się dawno skończył a na fortunie leciał dalej? I przez ten caly czas fortuna nie zablokowała kursów na ten mecz?

I nie, niczego się nie boję. Gdybym się czegoś bał, chciał coś ukryć, to raczej nie zakładał bym tutaj tematu i się nie produkował kilka dni, wiedząc, że nie mam racji albo wiem, że zrobiłem coś źle. A wytłumaczenie z "błędem danych od dostawcy" dostałem dzisiaj. Wcześniej były odpowiedzi " że nie wiedzą co się stało"

Aha. Fortuna w odpowiedzi na reklamacje napisała (ale to pewnie wiesz), że po ich stronie doszło do błędu, za który przepraszają.

I ja jako klient mam fortunie uwierzyć, że naprawdę wystąpił błąd i mało tego za ten błąd konsekwencje mam ponieść też ja (nie wygrywając)

Czyli jak jak będę chciał wysłać kupon za 50zl a wysle za 5000zl i przegram, to mogę napisać, że wystąpił błąd po mojej stronie i przepraszam, ale chce cofnąć przegrany kupon o pieniążki proszę mi oddać ?

A 15,8K

asot33

Użytkownik
Tak to jest pracownik Fortuny. Sam w poście starym to przyznał. Zapewne z działu reklamacji :)
W Fortunie szef bukmacherów Maciej Nowak zgodnie z tym co wypowiadał się w wywiadzie zajmował się koordynacja wdrażania nowego systemu. Rozumiecie? Nie Project Manager ani inny dedykowany fachowiec tylko szef bukmacherów. Zamiast zajmować się ryzykiem i ustaleniem kursów wdrażał z zespołem nową platformę. Tragiczne. Nie dziwię się że ta firma ma już tylko 15proc udziału w rynku. Skończą jak Totolotek.
Wracając do sprawy, nic już tu więcej nie komentuj. Poczekaj na rozwój wydarzeń dalej. Na moje wygrana masz w kieszeni. Mam nadzieję że dla tych 17k zostawimy tu piękna laurkę Fortunie i zanim ktoś otworzy konto u nich przeczyta o tych praktykach. A pracownikowi Fortuny radzę wysłać foto dr. Krzywkowskiego do wszystkich punktów 😂

Do góry Bottom