Dobra, trzeba ruszyć dalej...
Co do obaw o inne wyznania kibicowskie i jakieś konsekwencje z tego powodu to tak jak Lalo napisał, przesadzacie na maxa. Podobno jak do alkoholu czy siedzieć non stop przy laptopie.
Postaramy się do tego zlotu podejść w 100% profesjonalnie, tak aby każdy czuł się na nim dobrze, więc nie wpadajmy w skrajność.
Impreza będzie zamknięta, czyli każdy kto chce przyjechać na zlot będzie musiała podać swoje dane. Następnie taką listę przekażemy recepcji, która będzie w dniu przybycia weryfikowała osoby. Kogo nie będzie na liście nie zostanie wpuszczona, wiec o osobach trzecich nie ma mowy. Wyeliminuje to także osoby z czarną historią na forum, ale takich osób nie ma.
Zostanie sporządzony regulamin i zasady, które będą panować na miejscu zloty i w trakcie jego trwania. Każdy uczestnik musi się go podporządkować. Osoby, które nie będą go przestrzegać zostaną wyrzucone z miejsca pobytu.
Odniosę się do alkoholu. Oczywiście osoby niepełnoletnie mają całkowity zakaz spożywania alkoholu. Pozostali uczestnicy mogą go spożywać, ale z umiarem... albo do całkowitego zgonu. Oczywiście żartuje, ale jeżeli ktoś jest "do rany przyłożyć" i wypije więcej niż norma to myślę, że inni nie będą mieć o to pretensji czy też źli.
Termin jaki dzisiaj ustaliliśmy to najlepiej 3-5 lipiec, pierwszy weekend lipca. Większość będzie po tej nieszczęśliwej sesji, a większość pozostałej części osób jakoś sobie wolny weekend zorganizują. Jest dużo czas na to.
Miejsce to Sulejów i w tym miejscu prośba o ludzi mieszkających w tych okolicach (Piotrków Trybunalski, Tomaszów Mazowiecki itp) o kontakt najlepiej na gadu. Mam kilka pytań. Postaramy się wybrać najlepszy ośrodek, żeby pasował do wszystkich naszych wymagań i wówczas da się już oficjalne info.
Żadna z Waszych propozycji mi nie przypadła do gustu. Może dlatego, że za bardzo ogólnikowo pisaliście. Brak linków i dokładnych nazw ośrodków, które spełniają Nasze wymagania. Cały czas pisze w liczbie mnogiej, choć powinienem pisać w liczbie pojedynczej, bo do tej pory do wszystkiego jestem sam. Do tego Sulejowa jak nikt się z tamtejszych okolic nie zgłosi jestem w stanie sam jechać autem 250km w jedną stronę pooglądać ośrodki, pogadać z administracją itp., ale do Warszawy mi się nie uśmiecha jechać.
Co do Sulejowa to była to pierwsza propozycja miejsca zlotu, podana przez moda w pewnym dziale. Moim zdaniem, pierwsza myśl najlepsza. Dojazd dla każdego jest okej, bo i autem fajna droga, tym bardziej linie kolejowe do Piotrkowa Trybunalskiego są bardzo rozwinięte. Od niego do Sulejowa jest 13km, więc PKS również jeździ (5 czy 6 razy dziennie). Z Tomaszowa również jakiś PKS pojedzie.
Orientacyjne odległości (drogowa) do Sulejowa z:
Warszawy - 145km
Katowice - 280km
Kraków - 290km
Łódź - 130km
Toruń - 210km
Wrocław - 220km
Szczecin - 520km
Białystok - 330km
Poznań - 270km
Jeżeli do poniedziałków nie będzie innych KONKRETNYCH propozycji to przechodzimy do działania i załatwianiem ośrodka w Sulejowie.
Pozdrawiam