>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Nowa ustawa hazardowa/ prawo hazardowe

Status
Zamknięty.
D 3,1K

damian09

Użytkownik
Z tego co widziałem przez lata to na polski rząd słowa nie działają... jedynie czynem można do czegoś dojść. Jeśli już mieliby mi zabronić grać czy to u bukmachera czy w kasynie i do tego monitorować moje wszystkie przelewy bankowe co jak dla mnie to już jest przegięcie to szukałbym i kombinował jak to obejść.

R 0

rozniebywa

Użytkownik
DZIESIĘĆ ZOBOWIĄZAŃ PLATFORMY

Polska zasługuje na cud gospodarczy

1. Przyspieszymy i wykorzystamy wzrost gospodarczy
2. Radykalnie podniesiemy płace dla budżetówki,
zwiększymy emerytury i renty
3. Wybudujemy nowoczesną sieć autostrad, dróg ekspresowych,
mostów i obwodnic
4. Zagwarantujemy bezpłatny dostęp do opieki medycznej i
zlikwidujemy NFZ
5. Uprościmy podatki – wprowadzimy podatek liniowy z ulgą
prorodzinną, zlikwidujemy ponad 200 opłat urzędowych
6. Przyspieszymy budowę stadionów na Euro 2012
7. Szybko wypełnimy naszą misję w Iraku
8. Sprawimy, że Polacy z emigracji będą chcieli wracać do domu i inwestować
w Polsce
9. Podniesiemy poziom edukacji i upowszechnimy Internet
10. Podejmiemy rzeczywistą walkę z korupcją.

Odnalazłem w sieci obietnice PO złożone podczas kampanii wyborczej w 2007 roku.
W świetle najnowszych POmysłów na ograniczenie dostępu do netu bardzo ciekawie prezentuje się punkt nr 9. Realizacja POzostałych zobowiązań wygląda POdobnie.

Tusk w swoim sejmowym expose mówił też &quot;przywrócimy zaufanie obywateli do władzy&quot;, a teraz zamierza ich inwigilować i nazywa przestępcami.

POrażka!
Niestety mamy głąba prezydenta, ktory co druga ustawe wetuje. Ale sie nie martwcie, jeszcze tylko kilka miesiecy trzeba wytrzymac.

R 0

rozniebywa

Użytkownik
A z innej beczki to widze z tego watku robi sie forum onet.pl
Wszyscy zamiast dyskutowac i probowac zlozyc rzadowi jakas konkretna propozycje(razem zlozyc), to jedynie ograniczacie sie do wyzwizk pod adresem rzadu.

Co tu ukrywac, sobiesiak z chlebowskim zawalil sprawe, zrobila sie afera i teraz trzeba jakos sobie z tym poradzic. Ale te wszyskie wyzwiska i nawolywania nic nie dadza. Hazard to nie PZPN. PZPN popiera ~10% ludu, platforma ma ~50, a za ustawa hazardowa bedzie ponad 80%.
Co tu sie ludzic, jest Was mniej niz mrowek na granicy wshodniej. Byly protesty, blokady, placze i nic nie zrobili.

Poza tym myslalem ze wiekszosc ludzi na forum to faceci, a Wy lamentujecie jak baby.
Naprawde mysliscie ze ogranicza hazard w necie? Wiecie ile by to kosztowalo?
Pieprzyc ziemniaki, z czasem i tak by upadli, a netu i tak Wam nie ruszą.

F 0

frank365

Użytkownik
???? Pierwszy raz sie z toba zgadzam na forum, panika ogromna, najlepsze byly posty z tym MB :-D albo czy ktos ma wyplacac kase z bukow, tylko niewiem czy to na tym forum:jezora: Jak to pewna osoba powiada Pozyjemy zobaczymy, narazie nie ma co sie stresowac, wrzuccie na luz, zamiast lametowac pomyslcie co mozna zrobic, chociaz mi sie osobiscie wydaje ze nic, bo z drugiej strony oni tez neta nie moga zakazac a na naziemne leje cieplym moczem, z drugiej strony tez nie dadza tego podatku 50% bo to niedorzeczne, duzo ludzi straci prace z tym tez sie powinni liczyc. Mam nadzieje ze az takimi matolami nie sa, poczekajmy co z tego wyjdzie, pewnie z wielkiej chmury mały deszcz...

qozi 4,8K

qozi

Forum VIP
Tego akurat nie ma zamiaru wetowac i dobrze....

Ale powiedz mi co się Ci w tym podoba ?

W tym kraju robi się wszystko przeciwko ludziom - ułamek procenta chciał matury z matematyki to wprowadzili, nikt nie chcę ustawy anty hazardowej wprowadzą.

Wspominałeś, że wypływa kapitał z Polski.Może i masz rację, ale co Cię to obchodzi jak Polak wydaje pieniądze, Ty je zarobiłeś, Ty je zyskałeś ? Nie.To tak samo Tuska powinno to obchodzić.Paranoją jest blokada stron internetowych, tworzenie państwa policyjnego, ograniczenia wolności Polaka.Masakra są te rządy, szkoda tylko, że Polacy hołdują Tuska bo jest świetnym demagogiem i nikim więcej.

W 0

wrotek

Użytkownik
Ale powiedz mi co się Ci w tym podoba ?
W tym kraju robi się wszystko przeciwko ludziom - ułamek procenta chciał matury z matematyki to wprowadzili, nikt nie chcę ustawy anty hazardowej wprowadzą.
Bardzo dobrze ,że wprowadzili maturę z matematyki ...ja tez zdawałem z matematyki maturę, a w nastepnych latach zdawali mature z byle gównianego przedmiotu i narobiło się w Polsce STUDENTÓW z Bożej łaski -zmierz się z matematyka na maturze to wówczas powiesz czy jesteś godzien studenta czy nie....
Ale mniejsza z tym ...umiesz liczyc licz na siebie .....i zrabiaj pracą w danym kierunku w którym się wykształcisz, a nie hazdredem ....ale oczywiscie po zdanej maturze z matemtyki.

F 0

frank365

Użytkownik
Bardzo dobrze ,że wprowadzili maturę z matematyki ...ja tez zdawałem z matematyki maturę, a w nastepnych latach zdawali mature z byle gównianego przedmiotu i narobiło się w Polsce STUDENTÓW z Bożej łaski -zmierz się z matematyka na maturze to wówczas powiesz czy jesteś godzien studenta czy nie....
Ale mniejsza z tym ...umiesz liczyc licz na siebie .....i zrabiaj pracą w danym kierunku w którym się wykształcisz, a nie hazdredem ....ale oczywiscie po zdanej maturze z matemtyki.
Co do 1 czesci sie zgodze, zreszta ta matura i tak jest prosta to nic w porownaniu z dawna matma.
Ale to co napisales pozniej, sory ale smiac mi sie chce, widze ze ty jestes z tych ludzi co nie mowia zaklady bukmacherskie, tylko hazardddddddd wielkie zlo ludzie domy przegrywaja itp. moze i tak ale sa idiotami a takim nawet jak zakazesz niby gry to i tak wyjada do czech czy gdzie i beda dalej grac panstwo zakazuje hazardu a przenosi automaty do kasyn ? z PO jestes ? jaka to walka z nałogiem jak zakazac to calkiem i zlikwidowac kasyna...
Idz do pracy z zarabiaj w zawodzie ? w polsce ? ehehehheheh dobre sobie znam malo ludzi ktorzy pracuja w swoim zawodzie, wiekszosc ma wyzsze wyksztalcenie a pracuje w zupelnie innej branzy, a ile wogule pracuje... Ten caly hazard jak to mowisz moze byc dochodowy, nie tylko zaklady ale jest cos takiego jak trading na bf, ktory mam malo wspolnego z hazardem, nawet mi sie niechce pisac o tym calym zamieszaniu z ta ustawa i nagle z automatami, dziwne ze nadal media sa ta slepe albo ich przekupili albo sie boja i nie naglasniaja tego ze Plan Rycha jest wykonywany w 100%...

B 0

barti

Użytkownik
@ad rem
Czy ktos sie orientuje, czy ktorykolwiek z politykow wspomnial cokolwiek o miedzynarodowych e-walletach typu MB?
Nie, ponieważ nie mają o tym zielonego pojęcia.... coś im jednak ziemniaki doniosły. Jednak myślę, że to też można ominąć.... przecież można otworzyć konto za granicą.... oczywiście nie w Chinach, Turcji czy USA ????

C 0

camel1971

Użytkownik
Parę minut temu w programie &quot;Minęła Dwudziesta&quot; wypowiadał się Marek Czarkowski (ekspert od spraw hazardu, autor książki &quot;Wielka kumulacja&quot;). Bardzo jasno z tej wypowiedzi wynikało, że rząd nie ma najmniejszych szans na zablokowanie hazardu w internecie, jak i na wprowadzenie 50% podatku. Poruszył kwestię prawa, jakie panuje w Unii Europejskiej (o swobodzie przepływu kapitału).

Podsumowując, raczej możemy być spokojni. Ten gość zdaje się być naprawdę kimś kompetentnym.

Pozdrawiam

R 0

rozniebywa

Użytkownik
Gdyby ów program byl na na polsacie lub tvn, mozna by byc spokojnym. Niestety lecial na dwojce, zeby nie byc posadzony o stronniczonsc nie bede tlumaczyl dlaczego.

C 0

camel1971

Użytkownik
Wspomniał też o tym, że Unia Europejska w tym miesiącu zaczęła &quot;przyglądać się&quot; podpunktowi związanemu z hazardem.

Nie wiem czy mają zamiar wprowadzać jakieś zmiany w prawie unijnym ale miejmy nadzieję, że nie.

W 0

wrotek

Użytkownik
Jak już coś to &quot;leciał&quot; na TVP Info ;).

PS
Kim ty właściwie jesteś? Popierasz nas czy pseudoustawę?

Wolość słowa i poglądów ...za nami tzn. za kim? tu jednak wszyscy nie sa ZA....każdy na swoje poglady.

E 0

energy

Użytkownik
tez to ogladalem.. dziwna rozmowa wiele spraw bylo sprzecznych z zalozeniami.. tak czy inaczej nie widze jednak swobodnie dzialajacych internetowych bukmacherow z siedzibami na malcie itd bez opodatkowania tu jest ten polski nielegal.. nasz obowiazek opodatkowania .. Ciekaw jestem jak to sie rozwiaze

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom