Po roku niepewności znowu mamy podobny klimacik. Ale tym razem widzę problem jest poważniejszy, choć tak naprawdę śmieszy mnie to co chcą zrobić. Będą sposoby na to by nie było dowodów na to że gramy u danego bukmachera, Ci co grają grubo u bukmachera na pewno będą pamiętać co robić aby nie zostawić po sobie śladu. To jest walka z wiatrakami. Do tego Ci ludzie są pozbawieni zasad moralnych... Jaka walka z patologią? Czy patologia przestaje istnieć gdy filia jest w PL a strona ma adres .pl ? A może patologia kończy się wtedy, gdy Ci złodzieje co walczą o własne interesy nie o dobro ludzi dostaną parę $$$ ... Według mnie większą patologią jest
Lotto gdzie ludzie jak głupi stawiają cyferki bez żadnych racjonalnych przesłanek, aniżeli ludzie obstawiający mecze. Dlaczego chcą karać ludzi, którzy zamiast skreślać cyferki (
lotto), chcą jak porządni ludzie zarabiać na swojej wiedzy? Tak, wiedzy... Bo to że np. zawodnik A jest w lepszej formie i zaczyna co raz lepiej grać, jest zdrowy; a Zawodnik B gra pierwszy mecz po kontuzji, to jest moja prywatna wiedza... Nauczyciel lub student posiadający wiedzę na temat np. fizyki , zarabia na korepetycjach i co ciekawe nie płaci podatku ????
Patologia? Wolę wpłacić np. 40 pln (dla mnie to wystarczająca kwota na grę) i sobie pograć, przy okazji pooglądać mecze, niż kupić flaszkę i mam być za to karany ? Czy spożywanie alkoholu nie jest uzależniające? Nadużywanie nie jest patologią?
No bo trzeba ratować ludzi od zagrożeń ! - To dlaczego kupując alkohol (który jest de facto trucizną w nadmiernych ilościach) wystarczy, że mam 18 lat ? - Jestem pełnoletni więc mogę kupić bo decyduję o własnym życiu. Tak więc chcę obstawiać bo jestem pełnoletni i chcę decydować sam o własnym życiu, AMEN !
PS: uff mocno sfrustrowany jestem tym wszystkim, powyższe zdania mogą być chaotyczne, ale wybaczcie, dobrze wiecie że to dla nas temat bulwersujący. Na dodatek powinien Pan Donek Tusk oberwać od nas bo tak z piłeczką się fotografuje często dla poprawy wizerunku a jego partia i on sam pośrednio szkodzi polskiej piłce nie dopuszczając bukmacherów do sponsoringu...
Jeszcze jeden przykład...
Unibet sponsorował I ligę piłkarską, dawał premię klubom grającym... załóżmy że jest chciał dać 150 tysięcy drużynie np. GKS Katowice w ramach tego że są banery reklamowe itp itp. Jednak już nie mogą sponsorować, więc klub w trudnej sytuacji sięga po pomoc miasta... Miasto daje pieniądze... kogo? ano podatników.. KAŻDEGO jakby na to nie patrzeć. A
Unibet ma pieniądze tylko zainteresowanych sportem potencjalnych podatników.. (bo zakłady online nie są opodatkowane) To już nie lepiej odpuścić bukmacherom, i żeby dawały kasę na sport w zamian? Czy Polacy chcą być aż tak chytrzy i chcą wydusić i podatek i sponsoring.. włos się na głowie jeży...
ŚMIERĆ PLATFORMIE OBŁUDNIKÓW
dzięki za przeczytanie ????
PS#2 : kto robi wiarygodne badania na grupie "aż" 118 osób? Ha-ha-ha ????
Jest Nas Wielu, Nas nie pokonacie ! ????