>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Nowa ustawa hazardowa/ prawo hazardowe

Status
Zamknięty.
T 0

tricola

Użytkownik
Wszystko o czym dzis mowa to są poprawki w sprawie serwerów i kont bankowych. Niestety nie poruszona została inna kwestai. Podatki. 12% od przychodu. Tj na start kurs musi zaczynać się od 1.88-1.88. Plus marża bukmachera. Czyli w rzeczywistości od 1.8-1.8 w dół przy założeniu że buk będzie chciał mieć 8%(od tylu dziś zaczyna się marża) dla siebie. Napomknę tylko tyle, że dziś na taką marże pozwalają sobie najlepsi bukmacherzy. (Expekt,Betsafe). Czylu u nich bedziemy mieć najwyższe kursy. 1.8-1.8. Pozostali będą mieli niższe 1.75-1.75 lub jeszcze niższe.1.7-1.7. Tu sprawa wygląda jasno. Tak będzie legalne granie w internecie. Grający nie będzie musiał nic robić(odprowadzać podatków itd.), ale będzie musiał się zgodzić na niższy kurs. I pewnie częśc grającyh się na to zgodzi. Kwestia do której nie odniósł się rząd to są giełdy zakładów. I tu sprawa wygląda gorzej(bo pojawia się pytanie jak opodatkować transakcje na jednym rynku? z każdego zakładu zawartego podatek? odpowiedź jest prosta. Podatek od dochodu. A nasz rząd, Francuski również wprowadza podatek od przychodu toteż zabija tym sposobem giełdy zakładów(czytaj najwyższe kursy). Nie ma też dzisiaj mowy o pokerzystach. Więc nie wszystko jest jeszcze jasne. Mysle, ze minie tez czas za nim komisja odpowie na wyslaną ustawe. Ale wszystko zmierza w jednym kierunku... Będziemy mieli buki naziemne w domu. Jedni się na to zgodzą inni nie. Podrawiam.
p.s czemu problem w czechach z kartami kredytoymi i kontem bankowym? Betfair nie akceptuje kart z Usa. Podobnie będzie z Polskimi. Np . wejdziemy na expekt i Oni nas odeślą na expekt.pl(bwin.pl), specjalnie przygotowany serwis dla Polaków. Na expekt.com np nie wpłacimy pieniędzy bo nas sytem odrzuci. Zawsze pozostaje grać na znajomego Czecha ???? za drobną opłatą. Albo tak jak ktoś napisał wczesniej 5 lat w Anglii i obywatelstwo angielskie ;) dostosujemy się guys. nie ma wyjscia.

T 0

tricola

Użytkownik
tak będa legalne. kursy 1.75-1.75 napisalem szerszy post to moderator nie zaakceptowal
Bwin.pl expekt.pl pewnie będą. Ale powiem szczerze. Będziesz na minusie ;)

F 0

fasolkabolka

Użytkownik
Nie mam danych ilu może być graczy Polskich grających w internecie czy to w sposób stały czy tzw raz na jakiś czas, ale na pewno jest ich dużo. Ok i co każdy bukmacher udostępnia celnikom wszelkie info o wypłatach i wpłatach każdego gracza oraz kto kiedy grał itd i ile czasu zajęło by odpowiednim służbom ściągnięcie każdego żeby zapłacił jakąś karę itd Trochę bezsensu czy aż do czysta załatwili by tą sprawę to tego nie wiem ale na pewno nie. Ja na razie już się wypowiadać nie będę trzeba czekać bo ciągle się zmienia wszystko (wystarczy spojrzeć na 1 stronę tego tematu i ostatnią), a co do MB to sprawa jasna z tym będzie spokój i to jest sposób ale z tą archiwizacją i udostępnieniem danych problem może być. Czas pokaże rozwiązanie całej tej afery HAZARDOWEJ :/

F 0

fasolkabolka

Użytkownik
Miałem nie pisać ale znalazłem jeszcze taką informacje z dziś dnia z godziny 21:53.

Dla polskich hazardzistów będę dostępne wszystkie strony internetowe w całej Unii.

Serwery bukmacherów internetowych będą mogły znajdować się w krajach UE i Europejskiego Stowarzyszenia Wolnego Handlu (EFTA) a nie, jak chciał początkowo rząd, tylko na terenie Polski - wynika z autopoprawek rządu do projektu noweli ustawy hazardowej.
Ta decyzja to wynik uwag Komisji Europejskiej, która uznała, że niektóre zapisy mogą być sprzeczne z prawem unijnym. Obecnie gry hazardowe w sieci są w Polsce nielegalne.

Jak będą kontrolować?

Jak poinformowało we wtorek Centrum Informacyjne Rządu, firmy organizujące zakłady wzajemne przez internet będą musiały jednak archiwizować wszystkie informacje dotyczące uczestników zakładów w urządzeniach zainstalowanych na terytorium Polski.

&quot;Dzięki temu możliwa będzie kontrola całego procesu zakładów wzajemnych. Tego rodzaju rozwiązania funkcjonują już w innych państwach, m.in. we Francji&quot; - podał CIR w komunikacie po posiedzeniu rządu.
W pierwotnym projekcie zakładano też, że transakcje finansowe związane z zakładami w sieci będą musiały być realizowane za pośrednictwem polskiego banku lub oddziału zagranicznego banku na terytorium Polski. Zgodnie z autopoprawkami będą mogły być również realizowane przez instytucje kredytowe w ramach działalności transgranicznej.

Krótka historia walki z hazardem

W listopadzie 2009 r. Sejm uchwalił ustawę o grach hazardowych. Zgodnie z nią gry na automatach mogą działać jedynie w kasynach. Automaty o niskich wygranych poza kasynami mogą funkcjonować tylko do czasu wygaśnięcia udzielonych na nie zezwoleń, a nowe pozwolenia nie są wydawane.

Uchwalona ustawa nie zawierała jednak przepisów technicznych dotyczących internetu, gdyż wymagały one notyfikacji Komisji Europejskiej. Ministerstwo Finansów przygotowało więc w listopadzie ub.r. projekt nowelizacji ustawy. Przewidywał on, że tylko zarejestrowane w Polsce firmy bukmacherskie, działające oraz płacące podatki w kraju, będą mogły urządzać zakłady wzajemne przez internet. Wcześniej rząd zapowiadał wprowadzenia całkowitego zakazu hazardu w internecie.

Projekt zakładał też, że zagraniczne firmy bukmacherskie, które będą chciały działać w Polsce, np. w internecie, będą musiały założyć swój oddział, stronę na polskim serwerze z polską domeną i odprowadzać podatki do polskiego budżetu. Miałyby obowiązek wprowadzenia zabezpieczeń, które zapobiegną udziałowi w zakładach osób do 18. roku życia.

ester 87

ester

Użytkownik
Co wy w ogóle wypisujecie? Może uporządkuje,bo robi się jakiś totalny syf.
Wejdzie nowelizacja, powstaną buki internetowe: totomix.pl, efortuna.pl, bwin.pl, betclic.pl itd. Kursy realne w tych bukach po uwzględnieniu podatku będą wynosiły około 1,65 - 1,65 (grać więc będą tylko napaleńcy). Buki będą w Polsce w pełni legalne, działające wedle wymogów ustawodawcy. Dane będą archiwizowane, ale co z tego? Przecież grając w tych bukach już odprowadzacie podatek, czynicie wszystko całkowicie legalnie! O co więc Wam się rozchodzi?
Natomiast jeśli ktoś nadal będzie chciał grać w bukach zagranicznych, bez polskiej licencji, to przecież może to dalej czynić, oczywiście o ile tylko ci bukmacherzy nie przestraszą się polskiego prawa i mu na to pozwolą. I tam nikt nic nie będzie archiwizował dla polskiej skarbówki. Ludzie.

F 0

fasolkabolka

Użytkownik
Aha oki ja szczerze zrozumiałem to że ogólnie zagraniczne buki bez polskiej licencji również będą archiwizować dane nie tylko te z licencją ? Ale z jednej strony jak będzie bwin.pl lub coś innego legalnie to niezła sprawa nawet jak mówisz że kursy będą 1,65 - 1,65.

sylar 87

sylar

Użytkownik
@Ester sorki po prostu nie wchodziłem tutaj 2 dni i zobaczyłem takie wiadomości to troszkę wytrąciły mnie z równowagi i dlatego tak to wszystko chaotycznie wygląda... ;)

ester 87

ester

Użytkownik
Aha oki ja szczerze zrozumiałem to że ogólnie zagraniczne buki bez polskiej licencji również będą archiwizować dane nie tylko te z licencją ? Ale z jednej strony jak będzie bwin.pl lub coś innego legalnie to niezła sprawa nawet jak mówisz że kursy będą 1,65 - 1,65.
Jeśli uważasz, że to niezła sprawa stawiać po kursach 1,65 - 1,65 to nie pozostaje mi nic innego jak tylko pogratulować ministrowi Kapicy. Ma on bowiem racje - budżet dużo zyska, bo ludzie będą nadal grać, mimo tak oszukańczej marży i zerowej szansy na jakieś wygrane.

F 0

fasolkabolka

Użytkownik
Natomiast jeśli ktoś nadal będzie chciał grać w bukach zagranicznych, bez polskiej licencji, to przecież może to dalej czynić, oczywiście o ile tylko ci bukmacherzy nie przestraszą się polskiego prawa i mu na to pozwolą. I tam nikt nic nie będzie archiwizował dla polskiej skarbówki.

No to jest akurat dobre, mogłoby tak być nie uważasz Ester ?

T 0

tricola

Użytkownik
Ester jak widzisz będą chetni na takie granie ????
do Junior battle. Tak są niskie. Spróbujesz i się przekonasz czy da się wygrać ;) Tyle, że Ester 1.65-1.65 to juz minimum. Mysle że będa z poziomu 1.75-1.75; 1.7-1.7. Co czyni to nieopłacalne. niech mi ktoś napisze czy dzisiaj przy 1.92-1.92 jest dużo osób na plusie? Pozostaje jeszcze dorobić coś przed wejściem ustawy w życie, a potem....w moim przypadku Czechy! p.s jeśli sie nie myle to We Włoszech są licencje. Czyli płacisz raz i wchodzisz na rynek. Polska idzie tropem podatków od przychodów...

sylar 87

sylar

Użytkownik
Tricola po co Czechy? Przecież jasno Ester napisał że będzie można dalej grać na np bwin.com tylko &quot;jeśli się nie wystraszą polskiego prawa&quot; a raczej się nie wystraszą, przecież nie będą blokować stron także normalnie możesz grać tak jak teraz tylko proponuję nie wypłacać na konto bankowe ;)

ester 87

ester

Użytkownik
ester?
a niby z jakieś racji we Fracji/Włoszech, kursy nie są aż tak niskie?
Nie są niskie? Otworzyłem właśnie pierwsze lepsze zdarzenie dwudrożne na bwin.fr i co widzę? 1,78 - 1,78. A teraz znajdź mi takie kursy na bwin.com. A w Polsce wyjdzie jeszcze mniej, bo mamy podatek 12% od każdego zawartego zakładu.

T 0

tricola

Użytkownik
mozna coś ugrać
ja tu mówie o tych ktorzy interesują się dużą gotówka ;) nie 1000 pln na miesiąc ;) mysle z na dniach będzie wiadomo więcej.
Dla rozrywki okay. Da sie puscic kupon. Ale, zeby z tego zyc to juz są nieakceptowalne warunki :/

bukzaplac 5

bukzaplac

Użytkownik
Obadałem meczyk tenisa w STS&#39;ie: Petrova N. - Mattek S.
Po odjęciu podatku wychodzą kursy 1.58 - 1.58. Hehe -26% na starcie. Trzeba mieć jaja by coś takiego obstawiać ;).
Więc jeśli otworzą te bwin&#39;y.pl i resztę to kursy w okolicy 1.65 - 1.65 będą wyglądały obiecująco (a przynajmniej w porównaniu do STS...). Ale o wygranych i tak nie może być mowy.

K 0

kwietniowa

Użytkownik
Tak, chłopaki z rządu juz na ciebie dybią, kamieniołomy są juz gotowe na przyjęcie takich co 200 zł wypłacają.... Panowie apeluje o spokój i wpisywanie tu tylko informacji tego dotyczących a nie zapytań które są tu na każdej stronie. troszeczke optymizmu, nic nie zostało wprowadzone, tylko rząd kolejny raz wymyślił cos i teraz znowu jak rzeczny piesek aportujący patyczek przynosi w paszczy pismo do komisji europejskiej, kttóra to znów uważnie sie przyjży przez kilka miesięcy tym rozwiązaniom, znów rzucając zapewne kijem i tak bedize sie to kręcić jeszcze jakiś czas, oczywiście w koncu sie coś wykręci ale moim zdaniem nie zmini sie za wiele. Pozdro zobaczymy za kilka mieisęcy co sie bedzie działo

sylar 87

sylar

Użytkownik
Taki mały bonus jak to będzie wyglądało jeśli wprowadzą takie prawo jakie obowiązuje we Francji albo Włoszech:
Gadałem na czacie z kolesiem z betclica i powiedział że Francuz nie może rejestrować się na Betclic.com musi to robić przez Betclic.fr i tam wszyscy zostali przeniesieni tak samo wygląda sprawa na rynku włoskim... czyli wszystko się zmieni już mają stronę testową www.betclic.pl ale nie wiedzą czy zostanie ona oficjalnie uruchomiona...:
Tomasz: mamy strone testową Betclic.pl
Tomasz: ale jeszcze nie wiemy czy będzie ona oficjalnie uruchomiona
Tomasz: działamy zgodnie z prawem jako licencjoniowana firma
Tomasz: także jak będzie taka potrzeba to się dostosujemy do polskiego ustawodawstwa
Jakub: ok jeśli nie tak to czy Francuz będąc poza granicami Francji może rejestrować się na Betclic.com? czy musi korzystać z Betclic.fr?
Tomasz: jeżeli w tym kraju nie będzie zabronione korzystanie z naszego serwisu (jak np. w USA, gdzie nie można korzystać z serwisów bukmacherskich) to myślę że tak
Tomasz: ale naprawdę chciałbym sie wypowiadać tylko na temat rynku polskiego
Czyli to będzie można robić... Pozdrawiam

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom