>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

"Nowa Prawica"

lukascash 2,6K

lukascash

Forum VIP
Przypominam Łukaszku, ze to temat o Korwinie, a nie mojej skromnej osobie, wiec trzymaj się tematu.

Chciałbym tylko przypomnieć - jak już wywoałałeś ten temat - że za czasów PiS &quot;Polska osiągnęła najlepsze w historii wyniki gospodarcze. Wg danych GUS w pierwszym kwartale 2007 roku wzrost PKB osiągnął 7,4%, podczas gdy w roku 2005 wzrost PKB wynosił zaledwie 3,6%.&quot; To chyba tylko tyle o &quot;niemającym pomysłu na gospodarkę PIS&quot;.
PS. O PiS się nie martwcie, My sobie poradzimy ;)
gdyby rządziło PO, wynik byłby taki sam; gdyby rządziło SLD prawdopodobnie także byłby taki sam; Ty tego nigdy nie zrozumiesz:-|
pamiętam doskonale pewien tekst jakiegoś ekonomisty - &quot;PiS jest tak zajęty wojenkami, że nie ma czasu zajmować się gospodarką, co jest z korzyścią dla niej&quot;.
Przypomnij może jeszcze, co proponował PiS i jego grono ekonomiczne dla Polski jako parasol bezpieczeństwa na coraz gorszą sytuację na rynkach finansowych z początku kryzysu - oczywiście poza tym, że jęczeli, że konieczna jest reforma finansów państwa, czego oczywiście nie zrobili, gdy rządzili, bo wtedy wg ich ekonomicznych i krótkowzrocznych mózgów, reforma prawdopodobnie potrzebna nie była (i całe szczęście, że nie zrobili, bo mogłoby się okazać, że system wg PiS ma korzenie w średniowieczu), nawoływali urbi et orbi do zwiększenia wydatków publicznych, co prawdopodobnie w połączeniu z chorym systemem doprowadziłoby państwo do sytuacji kilkukrotnie tragiczniejszej niż jest teraz. WY, politycy PiSu, sobie poradzicie - przecież żyjecie z naszych podatków. Gorzej z tymi, którzy sami muszą się utrzymać w tym zardzewiałym państwie.

@Fabik10
Skoro już tak lubisz Łysiaka, to przeczytaj co pisał o ekonomii Kaczyńskich w &quot;Mitologii świata bez klamek&quot;
10/10

Q 1

qwerty09

Użytkownik
Myślenie, że PiS to tacy eksperci od gospodarki, i gdyby znowu teraz zostali wybrani to wzrost gospodarczy wróciłby do poprzedniego stanu, jest błędne. Oczywiste jest to, że siedzą tam sami analfabeto-socjaliści z Kaczyńskim na czele. Być może są troche lepsi od PO, bo przyrost biurokracji nie szalał tak jak teraz, deficyt też był jednak mniejszy.

O ile rozumiem, że wypowiedzi na temat pedofilii oraz zarobkach kobiet JKM są trochę dziwne, ale jak można mówić, że mają pomysły z bajek ? Oczywiście, że 90% ludzi nie ma żadnego pojęcia o polityce a głos mają, co jest chorym pomysłem. Kolejny wklejony cytat o szukaniu miejsca pracy, poza miejcem zamieszkania również trafny, nie wiem co tutaj nie pasuje. Nie ma pracy w jednym miejscu, to trzeba szukać gdzieś indziej, a nie siedzieć na d** i żyć z zasiłku &quot;bo państwo ma się mną zająć&quot;. No i wklejony cytat o tym, że głos ma mieć król.....rozumiem, że dzięki temu, że głosuje teraz 460 debili (no w zasadzie, to nigdy nie ma ich tam nawet połowy) Polska tak wspaniale się rozwija i bogaci ?

Nowa Prawica ma pomysły z bajek, myśli o utopijnym kraju - takiego nie ma i nigdy nie będzie.

I jeszcze może jakiś argument do tego ? Wystarczy jeden, który mnie przekona, że obecny stan Polski z zadłużeniem na 800 mld zł (nie wliczając do tego bankruta ZUS), podatkami przekraczającymi 50% jest cacy. Pomysły o niezadłużaniu państwa, kilkukrotnie niższych podatkach niż obecnie, likwidacja biurokracji, prywatyzacja wielu sektorów (a co za tym idzie likwidacja korupcji), likwidacja ZUS to jest utopia ?

Obecnie cała UE to jedno wielkie zadłużone dno, za 20 lat będzie bieda z nędzą, a ich chore socjalistyczne poglądy nie są pomysłami z bajek, a rzeczywistością.

E 7

exp_

Użytkownik
A poza tym pamiętajcie, że jesteśmy w Unii Europejskiej i większość pomysłów Janusza Korwin-Mikke jest niezgodne z prawem europejskim (a niektóre także z naszą Konstytucją).
Najwyżej nas wyrzucą, i bardzo dobrze!
Wg danych GUS w pierwszym kwartale 2007 roku wzrost PKB osiągnął 7,4%, podczas gdy w roku 2005 wzrost PKB wynosił zaledwie 3,6%.&quot; To chyba tylko tyle o &quot;niemającym pomysłu na gospodarkę PIS&quot;.
Z dwojga złego lepszy jest PiS niz PO, tylko, jak przepowiedział K. Rybiński (który też po częsci ostatnio pochwalił PIS za ich program, chociaz nie wiem czemu, musimy wreszczie zacząc ich na prawo) gdyby wprowadzić gospodarcze innowacje JMK, PKB wzrosło by natychmiast &gt;10%.
Natomiast, każdy normalny polityk wie że gdyby był wolny rynek to byśmy się rozwijali błyskawicznie no ale co by wtedy robili politycy i za to brali pieniądze...?

dawid1892 2,1K

dawid1892

Użytkownik
Nie dziwię się wcale oburzeniu ludzi cytatami JKM&#39;a. Większość ludzi nie lubi słyszeć prawdy. Wolą być mamieni obietnicami choćby reformy finansów publicznych..mało tego lubią dokładać do tego biznesu od kilkunastu lat. Takim ludziom wystarczą obietnice. Realne działania ich nie interesują, bo nie mają świadomości ich znaczenia. Co taki Fabik może wiedzieć o podatkach i gospodarce? Czy ktoś kiedykolwiek widział jego autorską wypowiedź na jakiś poważny temat nazwijmy prawno-gospodarczy? Nie widziałem. Widzę, za to masę linków i cytatów innych ludzi, których zdanie Fabik przejmuje, bo swojego zdania nie ma. Człowiek, którym łatwo manipulować. Nie jest zainteresowany konsekwencjami swoich wyborów, nie rozumie, że istotą jest gospodarka, a PiS nie ma żadnego pomysłu na gospodarkę, nie rozumie, że oni już rządzili i nic z tego nie wyszło. Nie sprawdzili się. Pójdzie głosować na PiS, bo jest jak Kali o umyśle dziecka - PO jest fe, to wybiorę PiS. Prawdopodobnie dlatego, że Tusk zamknął stadiony. Jakże szerokie horyzonty. Nic więcej go nie interesuje.
Po co głosować na takiego idiotę? Przecież to jest zwykły dyktator który nawet mordę ma podobną do Łukaszenki, przecież jeśli on wygrałby wybory to Polska wyglądałaby tak jak teraz Białoruś... Rozumiem że wg Ciebie lepiej żeby matki z dziećmi mieszkały w patologi, z psycholami albo alkoholikami po przecież według twojego guru: &quot;Zasiłek dla samotnych matek ma taki skutek, że opłaca się być samotną matką i w następnym pokoleniu jest coraz więcej samotnych matek...&quot; Albo lepiej niech idą pod most bo przecież takim złym kobietą nie należą się żadne pieniądze.

aerts 78

aerts

Użytkownik
Po co głosować na takiego idiotę? Przecież to jest zwykły dyktator który nawet mordę ma podobną do Łukaszenki, przecież jeśli on wygrałby wybory to Polska wyglądałaby tak jak teraz Białoruś... Rozumiem że wg Ciebie lepiej żeby matki z dziećmi mieszkały w patologi, z psycholami albo alkoholikami po przecież według twojego guru: &quot;Zasiłek dla samotnych matek ma taki skutek, że opłaca się być samotną matką i w następnym pokoleniu jest coraz więcej samotnych matek...&quot; Albo lepiej niech idą pod most bo przecież takim złym kobietą nie należą się żadne pieniądze.
Strasznie ograniczony jesteś. Nie ma nawet do czego się odnieść bo nic poza skrzywionym światopoglądem nie przedstawiłeś.

lukascash 2,6K

lukascash

Forum VIP
człowiek piszący &quot;TAKIM ZŁYM KOBIETĄ&quot; nazywa kogoś idiotą...paradoks.
W zasadzie nie wiem, po co Ci odpisuję - sam tekst o tym, że Polska za Korwina wyglądałaby jak Białoruś, kwalifikuje Cię do dożywotniego ubezwłasnowolnienia umysłowego.
Samotne matki z dziećmi, biorące zasiłek to z reguły patologia. Prosty przykład z mojej okolicy - 3 pokolenia samotnych matek - babka, córka i wnuczka. Żadna z nich nie pracowała i nie pracuje. Skąd w takim razie mają na życie? Państwo nie jest od bycia niańką. Czas najwyższy to zrozumieć.

suchoparek 1,8K

suchoparek

Użytkownik
Kolejny wklejony cytat o szukaniu miejsca pracy, poza miejcem zamieszkania również trafny, nie wiem co tutaj nie pasuje. Nie ma pracy w jednym miejscu, to trzeba szukać gdzieś indziej, a nie siedzieć na d** i żyć z zasiłku &quot;bo państwo ma się mną zająć&quot;.
Bezrobotnymi nie są tylko młode osoby.
No i wklejony cytat o tym, że głos ma mieć król.....rozumiem, że dzięki temu, że głosuje teraz 460 debili
Teraz już rozumiem,dlaczego Nowa Prawica chce wejść do sejmu.
gdyby wprowadzić gospodarcze innowacje JMK, PKB wzrosło by natychmiast &gt;10%.
????
Janusz Korwin Mikke:
90 proc ludzi nigdy nie powinna głosować z powodów obiektywnych – bo są głupi i leniwi
Biedny Mikke musi mieszkać w kraju,gdzie 90% obywateli są głupi (+ jeszcze głupsze kobiety)
Napisałem to,co myśle.
Powodzenia w wyborach.

aerts 78

aerts

Użytkownik
Biedny Mikke musi mieszkać w kraju,gdzie 90% obywateli są głupi (+ jeszcze głupsze kobiety)
Nie wiem dlaczego czepiasz się tych biednych kobiet.Wystarczy wyjść na ulicę w trakcie trwania wiecu PiS lub PO albo parady SLD czy odwiedzić jakiekolwiek forum internetowe i widać, że większość wyborców inteligencją nie grzeszy. O zgrozo jest jeszcze gorzej większość nie wie nawet jakie programy maja &quot;ich&quot; partie, z resztą to nie ma znaczenia bo każdy jest pisany na nowo przed każdymi wyborami przez grupy populistów zatrudniane przez owe partie.
Mi wydaje się, że małe poparcie nie świadczy źle o popierających, jest wręcz odwrotnie są to w większości świadomi ludzie, nie stado owiec bez poglądów.

E 7

exp_

Użytkownik
Panowie, czerwony to czerwony - nie ma sensu ;)
Apropo darowizn (co głosi obecnie JKM), wybitny ekonomista M.Friedman (chyba to on)powiedział kiedyś coś w tym stylu:

Jeśli karzecie płacić podatek pracującym i nagradzacie zasiłkiem niepracujących, to nie dziwcie się, ze bezrobocie rośnie.

I to jest oczywiście, trzeba jak najszybciej skończyć z pomocami, dotacjami z unii, jakieś programy innowacyjna gospodarka i inny sh*t.
Przypominam o akcji:
5.Nowa akcja &quot;Przekonam 3 osoby do KNP!&quot; - przekonajmy 3 osoby do Kongresu Nowej Prawicy Janusza Korwin-Mikke.

Jak powszechnie wiadomo wyborcy KNP to ludzie wartościowi, zajęci pracą i rodziną i nie mają tyle czasu co państwowi urzędnicy. Jednak w ramach tej akcji - zmotywujmy się ,żeby przekonać przynajmniej 3 osoby do oddania głosu na Kongres Nowej Prawicy. Jeżeli każdy wyborca KNP wygospodaruje czas i przeznaczy go na to, by z kimś na poważnie porozmawiać, przedstawić mu fakty i zachęcić go do głosowania na KNP, to nasz wynik się potroi !

E 7

exp_

Użytkownik
tego nie słyszałem ale ale wychodzi, że mamy w kraju 90% socjalistów, ot czyli KNP w wyborach 10%, tak jak zapowiada JKM.

kanas 400

kanas

"Gram grubo"
Ja tam będę na partie Korwina głosować, nie znoszę totalnej kontroli państwa nad człowiekiem, pakiet socjalny jest za bogaty. Dużo osób utrzymuje się z zasiłków / lewych rent. Dam dwa pewne przykłady:
Pewien dzień tygodnia, wieczór. Stoje ze znajomymi &quot;pod chmurką&quot; i pije piwo. Nagle nadlatuje helikopter (policyjny jak się okazało), zawisł nad nami, skierował ostry strumień światła na nas i odleciał. Scena jak z filmu sc-fi, jednak nie minęło 10 min a radiowóz przyjechal nas odwiedzić. Piwo popite mieliśmy więc nas spisali i odjechali.

Jadę tramwajem do pracy, obok mnie dwie babki na ok 40-45 lat prowadzą zaciętą dyskusję jakie to mamy złe państwo bo tylko 540 zł zasiłku dostają ... Ja za 2x tyle musze co dzien do pracy zapier... I nie mogę sobie pozwolić że miesiąc w domu posiedze i połowa wypłaty mi państwo da...
Świadczenia socjalnie powinny być praktycznie zlikwidowane z mojego punktu widzenia. Podatki tylko i wyłącznie powinny iść na inwestycję i opłacenie administracji (urzędników, oświaty, służb mundurowych) Służba zdrowia powinna być prywatna. A renty wypłacane osobą które są niepełnosprawne, przez co od młodego nie mieli by możliwości podjęcia pracy. Przez obniżenie podatków ludzie zarabiali by więcej, i sami musieli by zaplanować swoją emerytalna przyszłość, najzwyczajniej w świecie oszczędzając.

Korwin nie ze wszystkimi moimi poglądami się zgadza, jednakże ma stanowisko, które zrewolucjonizowały by nasz kraj. A w tym przypadku jest szansa na &quot;lepsze jutro&quot;

lukascash 2,6K

lukascash

Forum VIP
Bezrobotnymi nie są tylko młode osoby.

Teraz już rozumiem,dlaczego Nowa Prawica chce wejść do sejmu.

????
Napisałem to,co myśle.
Powodzenia w wyborach.
ad 1. Ale co to za argument? Czyli mają czekać na śmierć i państwo ma ich utrzymywać?:grin: Gratulacje
ad 2. Trudno dyskutować z argumentami na poziomie podstawówki.
ad 3. Zgadzam się z JKM. Patrz punkt 2.

Napisałem to, co myślę.

dawid1892 2,1K

dawid1892

Użytkownik
człowiek piszący &quot;TAKIM ZŁYM KOBIETĄ&quot; nazywa kogoś idiotą...paradoks.
Literówka i tyle...
W zasadzie nie wiem, po co Ci odpisuję - sam tekst o tym, że Polska za Korwina wyglądałaby jak Białoruś, kwalifikuje Cię do dożywotniego ubezwłasnowolnienia umysłowego.
Czym się różnią? Jeden jest dyktatorem drugi by chciał ale nigdy nie będzie.
Samotne matki z dziećmi, biorące zasiłek to z reguły patologia. Prosty przykład z mojej okolicy - 3 pokolenia samotnych matek - babka, córka i wnuczka. Żadna z nich nie pracowała i nie pracuje. Skąd w takim razie mają na życie? Państwo nie jest od bycia niańką. Czas najwyższy to zrozumieć.
Są wyjątki, ale jak taka matka wyprowadza się od męża który ją np. bije to ma iść pod most czy na dworzec?

lukascash 2,6K

lukascash

Forum VIP
Literówka i tyle...

Są wyjątki, ale jak taka matka wyprowadza się od męża który ją np. bije to ma iść pod most czy na dworzec?
Clara non sunt interpretanda.
Najlepiej by było, jakby poszła do pracy.

aerts 78

aerts

Użytkownik
Literówka i tyle...
Błąd ortograficzny a nie literówka, ale jak nie łapiesz różnicy to już nie świadczy najlepiej.
Nikt nie jest tutaj od uświadamiania Ciebie, wystarczy się zainteresować i zdobyć wiedzę większą niż ta z telewizji.
Nie, ma iść na policję i jak mąż ją rzeczywiście bił/bije to nie będzie musiała nigdzie uciekać bo on będzie siedział w ZK.Bo po to człowiek płaciłby podatki, żeby policją ścigała a sąd karał, nie tak jak to jest teraz urzędnik z gminy.

dawid1892 2,1K

dawid1892

Użytkownik
Błąd ortograficzny a nie literówka, ale jak nie łapiesz różnicy to już nie świadczy najlepiej.
Kobietą też się piszę tylko w innym kontekście, a ja nie przeczytałem tego co napisałem przed wysłaniem.
Nikt nie jest tutaj od uświadamiania Ciebie, wystarczy się zainteresować i zdobyć wiedzę większą niż ta z telewizji.
Napisałem własne zdanie, może być to &quot;wiedza telewizyjna&quot; i oczywiście na poziomie niższym niż twój, no ale przecież należysz do &quot;elyty&quot;.
Nie, ma iść na policję i jak mąż ją rzeczywiście bił/bije to nie będzie musiała nigdzie uciekać bo on będzie siedział w ZK.Bo po to człowiek płaciłby podatki, żeby policją ścigała a sąd karał, nie tak jak to jest teraz urzędnik z gminy.
Złym przykład podałem, a jeśli ucieka od patologii nie karanej przez KK, to według waszego guru co ma zrobić ze sobą i przykładowo piątką dzieci?

aerts 78

aerts

Użytkownik
Napisałem własne zdanie, może być to &quot;wiedza telewizyjna&quot; i oczywiście na poziomie niższym niż twój, no ale przecież należysz do &quot;elyty&quot;.
Twoje zdanie nie zwalnia Cie od pisania prawdy ! Nie masz pojęcia o tym co mówi/pisze i uważa JKM i nie masz pojęcia o tym jaki ustrój panuje na Białorusi, więc jak może porównywać te dwa obszary? Gwarantuje Ci, że JKM stoi ze swoimi poglądami na przeciwnym biegunie do Łukaszenki, ale to trzeba już się samemu zainteresować.
Na Hitlera głosowało swoich czasów grubo ponad 50% czyli to znaczy, że wszyscy wybierani dzisiaj większością są tacy jak on?-głupia wypowiedz głupi komentarz.
Złym przykład podałem, a jeśli ucieka od patologii nie karanej przez KK, to według waszego guru co ma zrobić ze sobą i przykładowo piątką dzieci?
Masz na myśli tajfun, tsunami czy co bo nie będę zgadywał.Od tego są władze, żeby ustalać optymalne prawo, najlepiej zgodnie z zasadą &quot;moja wolność kończy się tak gdzie zaczyna się Twoja wolność&quot;

fabik10 106

fabik10

Użytkownik
Nie podałeś źródła, ale wydaje mi się, że to kolejny wypowiedz wyrwana z kontekstu.
Jest pełne pytanie i pełna odpowiedź, kontekst zachowany.
@Fabik10 Skoro już tak lubisz Łysiaka, to przeczytaj co pisał o ekonomii Kaczyńskich w &quot;Mitologii świata bez klamek&quot;
Jak będe miał mozliwosc to na pewno przeczytam, do tej pory we wszystkich książkach Łysiaka które czytałem, był pozytywnie nastawiony do braci Kaczyńskich, a jedyna osobą ze swiata gospodarki która hejtował był Balcerowicz.
gdyby rządziło PO, wynik byłby taki sam; gdyby rządziło SLD prawdopodobnie także byłby taki sam; Ty tego nigdy nie zrozumiesz
Możesz tylko gdybać ????

art_ 18

art_

Użytkownik
Jak będe miał mozliwosc to na pewno przeczytam, do tej pory we wszystkich książkach Łysiaka które czytałem, był pozytywnie nastawiony do braci Kaczyńskich, a jedyna osobą ze swiata gospodarki która hejtował był Balcerowicz.
http://www.scribd.com/doc/16145587/Waldemar-ysiak-Mitologia-wiata-bez-klamek-2008
Szukaj około 120 strony rozdziału Mit pt. Jaka piękna kaczastrofa! a w nim podrozdziału Kulawa ekonomia.
Jeżeli ktoś jeszcze nie czytał Łysiaka, to polecam. Warto!

Do góry Bottom