krzysztof1985
Użytkownik
Mówisz i masz, umowa gazowa - głupi Pawlak trąbi wielki sukces, a kupujemy od ruskich gaz drożej niż ten sam gaz tłoczony do reszty Europy Zachodniej.Gorszej bzdury jeszcze nie czytałem... Przytocz argumenty
2 - Tusk podpisał jakiś pakt o ściślejszej współpracy między Polską a Francją i Niemcami dotyczący zaostrzania i ujednolicenia systemów podatkowych. Jeżeli do tego paktu przystąpimy w pełni to oznacza wzrost POdatków.
Kolejny argument - tak jak zacytowałem, Polska wybiega przed orkiestrę w sprawie redukcji emisji CO2, a nie wiem czy wiesz dorównujemy technologią. Np tak Green Peace najeżdżał elektrownię Bełchatów że emituje tyle C02 do atmosfery a okazało się co...., że to co widzimy te dymy to para wodna, a ta elektrownia jest jedną z lepszych w Europie jeżeli chodzi o ekologię.
Idąc tym tropem takie zaostrzenie zamiast 8% aż do 30% czyli prawie 4x bardziej oznacza dla takich "trucicieli" śmierć głodową, a Ty będziesz kupował importowaną energię elektryczną i cieplną z Niemiec albo skądś bo przecież u nas będzie obłożona takimi POdatkami i OPłatami, że tańsza będzie z Niemiec.
Mam dalej wymieniać?
Myślenie nie boli.
Słuchaj jakbyś był bardziej kumaty to byś przejrzał na oczka że to nie nasz burdel na ulicy Wiejskiej w Warszawie a Ty nie jesteś jednym z alfonsów tego burdelu - tak brzydko powiem.Widzę, że skorzystałeś z Wikipedii , przecież nie chodzi o to czy mamy warunki, tylko o ogromne koszty i opłacalność.
W Polsce wszystko się robi by upierniczyć rodzimy przemysł i wszystko. Wymyśla się bzdurne podatki by dowalić polskiemu przemysłowi przykład:
Podatek od własności podziemnej - i dziękuję Balcer znalazł sposób na drenowanie kopalni.
Jeżeli dla Ciebie nie jest argumentem i wstydem to, że Czesi chcą reaktywować kilka przygranicznych kopalni węglowych na Śląsku to ja nie wiem czy nasi rządzący zapomnieli wyjąć mózgu ze szklanki na noc.
Toż to obciach - nam się mydliło że nie opłaca się nie opłaca koszty, podatki, lepiej z Chin, Ukrainy bo tańszy ok-tylko zobaczcie wypadkowość w górnictwie na Ukrainie i w Chinach. To teraz nagle Czechom się opłaca :?: Przecież to wstyd, to tak jak bicie się po durnym pustym łbie i głupiej mordzie i mówić to dla mojego dobra muszę to sprzedać zamknąć.
Tak zgoda, ale musisz wiedzieć jedną rzecz, Piłsudski mówił im gorzej mówią o Tobie za granicą, to znaczy że dobrze dbasz o interesy swojego kraju.Z drugiej strony nie widzę nic złego, w przyjaznych stosunkach z Niemcami, czy Francą ani nie mam nic przeciwko wspólnym interesom z tymi państwami.
Pamiętaj, każdy będzie Cię klepał po plecach mocno i czule się z Tobą witał gdy ON ROBI DOBRY INTERES NA TOBIE :!: Na tym polega biznes cały, nie jestem za zakazem współpracy, ale nam mydli się oczy, że to dla dobra Europy to czy tamto, ale 1 skrzypce w tym burdelu grają Niemcy + Francja bo są największe i mają najwięcej ludności i są największymi płatnikami UE i one zawsze płaczą, że jest im źle i tak dalej. Dalej idą Włochy + Wielka Brytania. Więc jak słyszę, że to dla dobra Europy, że powstanie jakiś zakład pracy, jakieś przedsięwzięcie to sprawdzam tak...... powstaje we Francji i w Niemczech, w Polsce powstaje centrum rozliczeniowo-księgowe bo tutaj księgowa/kadrowy jest tańszy niż w Niemczech, i w tym burdelu wygląda to tak:
W Niemczech to produkuje Turek, sprzedają to do Polski, tutaj to jest przepakowywane w Polskie pudełka, ty kupujesz to myśląc że to Polskie.
Całość faktur jest przekazywana do Polskiego centrum rozliczeniowego i wszystko jest git, ale największa wartość dodana powstaje w Niemczech i Francji.
To tyle.