wer890
Użytkownik
Sam jestem wyborcą, wyznawca KNP , a bardziej ideii jakie propaguje JKM , od ostatniego czasu kiedy sie tu udzielałem sporo sluchalem czytalem mądrzejszych (moim zdaniem ) ludzi niz JKM np Milton Friedman, Ron Paul także prof Michalkiewicza. Cały program KNP będzie prezentowany przed wyborami prezydenckimi ktory bedzie opierał sie ściśle na ustawach które chcą wprowadzić w życie. Zastanawia mnie jednak jedno i oczywiscie zapytam od to samo JKM na spotkaniu ,jak zamierzamy pokryc dziurę wynikająca z braku wplywów z podatku dochodowego, male przypomnienie podatek dochodowy jest jednym z najmniej rentownych podatków a obsługa jego kosztuje ok 70% jego wielkości. Sam zastanawiałem się nad tą kwestią i moim zdaniem to ze zwolnimy 100 000 tyś urzędasów nadal nie pokryje nam tej straty , wszelka prywatyzacja majątku państwowego w mojej skromnej opini odpada. Wymyśliłem jednak jedno skoro to vat jest o wiele bardziej rentowny a ludzie bedą mieli wiecej pieniędzy ( brak pitow citow zusuow srusów) będą wiecej konsumować , czyli zwiększą sie przychody do budżetu - pytanie czy to zrekompensuje brak podatku dochodowego oraz to ze emerytury trzeba wyplacać ( a są one najpoważniejszym wydatkiem budżetu).