Witam Wszystkich. Jak widać jestem tutaj nowy ???? Skoro nawołujecie do dzielenia się wypowiedziami i typami z niższych lig, postanowiłem, że może od czasu do czasu coś tutaj napiszę i przedstawię swój punkt widzenia. Najbardziej interesuje mnie
II liga wschodnia. Staram się być w miarę na bieżąco nie tylko z wynikami, statystykami, ale również chętnie przeglądam strony internetowe owych klubów 2-ligowych, słucham wypowiedzi trenerów itp., itd.
Bukmacherzy ostro zaniżają kursy na spotkania niższych lig, no ale z drugiej strony nie ma co się temu specjalnie dziwić. Czasami jednak można wynaleźć jakieś perełki po wysokich kursach i być może uda się coś takiego w najbliższy weekend
Tu zgodzę się z TBM. O ile bukmacherzey nie znają dobrze drużyny, kursy są zachęcające, ale na chwilę obecną runda jesienna w toku i można już ocenić umiejętności drużyn z większą dokładnością, stąd też buki idą w drugą stronę; zawyżając szanse drużyn mocnych w jakiejś lidze i obniżając tym samym kursy.
Na początek może coś o najbliższym meczu drużyny, do której mam rzut beretem (LKS Nieciecza).
LKS Nieciecza - Stal Rzeszów
Niecieczanie są rewelacją rozgrywek II ligi i prezentują się doskonale w meczach na własnym obiekcie. Kadra zespołu jest szeroka i trener - były Wiślak Marcin Jałocha ma w czym wybierać. Bruk-bet Nieciecza u siebie wygrał 6 spotkań, natomiast zremisował jedno, ani raz nie przegrywając. Wpadka w postaci straty 2 punktów nastąpiła niecałe 2 tyg temu z zespołem Jezioraka. Gospodarze przeważali cały mecz, zdołali wyjść na prowadzenie, jednak stracili w głupi sposób bramkę, a ofensywa przez resztę spotkania nie przyniosła rezultatu. Stąd też chłopaki z Niecieczy na kolejne spotkanie z Otwockiem/liderem tabeli/ jechali niezwykle zmotywowani i pełni chęci przywiezienia kompletu punktów. Udało się - i spotkanie na szczycie Bruk-bet wygrał lokując się na chwilę obecną na fotelu wicelidera, tuż za Świtem z Nowego Dworu Mazowieckiego. Faworytem spotkania w najbliższą niedzielę jest zespół z Niecieczy, a kursy wystawione przez bukmacherów 1,2 (Tobet) naprawdę śmieszne. Oczywiście nie widzę innego wyniku jak zwycięstwo Bruk-betu, chociaż z pewnością miazgi na stali nie będzie. Swoją drogą Stal Rzeszów rozgrywała wczoraj u siebie zaległe spotkanie z zespołem suwalskich wigier i zdołała urwać cenny punkt po niezłej grze. Jeśli mamy mówić o "value bece" takim chyba będzie 2 lub x2 na gości. Nie wierzę w to, że Stal nie ma nawet 10% szans na zwycięstwo. Jednak myślę, że Nieciecza pewnie wygra, stąd też zalecam kurs 1,2 tylko zakładach akumulowanych. Stawiam na 2-0, 3-0 dla Bruk-betu
Skoro wspomniałem o Wigrach Suwałki, więc może trochę o ich najbliższym meczu:
Hetman Zamość - Wigry Suwałki
Po nie najlepszym starcie Wigier, które zdobyły tylko 2 punkty w 4 meczach, wydaje się, że zespół z Suwałk, team team chyba znalazł przepis na lepsze punktowanie. Ja dają im szanse nawet na top8 w tabeli. Wigry prezentują obecnie ciekawy, ofensywny futbol i trochę się dziwię, że są stosunkowo nisko w tabeli. Aktualie przebywają na tourne w Dębicy :-D Nie za bardzo opłaca im się jeździć po paręset kilometrów z północy na mecze z drużynami z południa, więc póki co zahaczyli o obiekty Igloopolu i tam trenują. Pierwszym meczem podczas ich wyjazdu było spotkanie z Okocimskim Brzesko w ubiegły weekend. Po znakomitej grze i optycznej przewadze - momentami gra toczyła się wyłącznie na połowie zespołu z Brzeska, nie zdołali ugrać nawet remisu. Strzał Ogara w 90 minucie pozbawił ich jakiejkolwiek zdobyczy. Hetman z kolei to klub, w którym grają zawodnicy młodzi i jeszcze brak im doświadczenia. Odnieśli pierwsze zwycięstwo na wyjeździe pokonując tydzień temu Przebój Wolbrom 0-1. Dla obu drużyn był to mecz o 6 punktów. Według mnie dla mnie jest to mecz bardziej wyrównany niż sugerują kursy, stąd też gram "draw no bet" na 2, używając kursów na x i na 2. Jeszcze nie ma wystawionych współczynników przez
Unibet, więc jeśli się pojawią wybiorę najwyższe
OKS 1945 Olsztyn - Okocimski KS Brzesko
Ta sama sytuacja jak powyżej. Olsztyn w starciu z zespołami z czołówki raczej o dobrym wyniku myśleć nie może. Okocimski gra dobry, zdyscyplinowany futbol i zawsze do końca, co już niejednokrotnie przyniosło im 3 punkty zaraz przed końcowym gwizdkiem sędziego. Biorąc pod uwagę atut własnego boiska, jak dla mnie mecz po 35% szans na zwycięstwo i 30% szansie na remis. Skoro wystawiony kurs w Tobet wynosi 3,15 na zespół z Brzeska - biorę go, stawiając na rezultat remisowy cover bet
Świt Nowy Dwór Mazowiecki - Concordia Piotrków Trybunalski
W tym meczu również niespodzianki być nie może. Świt zajął pierwsze miejsce i po odpadnięciu ze stawki drużyn w walce o awans - Otwocka i Stróż, jedynym póki co najgroźniejszym rywalem jest beniaminek z Niecieczy. Swoją drogą Nieciecza uległa w Nowym Dworze w starciu ze Świtem 1-0, ale była drużyną mimo wszystko lepiej prezentującą się na murawie i z liczniejszymi szansami na zdobycie bramki. Z pewnością to zwycięstwo jak i wpadki obecnego wicelidera z Kolejarzem w Stróżach (stracona bramka w kontrowersyjnych okolicznościach w 90 minucie spotkania na 3-2), jak i z Iławą przyczyniły się do obecnego stanu rzeczy. Motywacja po stronie gospodarzy, a Condordia nie ma za wielu atutów na pokonanie zmotywowanego lidera i gospodarza. Gram tutaj 1 wraz z 1 w spotkaniu Nieciecza - Stal
Ruch Wysokie Mazowieckie - Start Otwock
Do niedawna lider, teraz kurs na niego 3,85 na wyjeździe w Wysokich Mazowieckich? Chyba coś jest nie tak. 1,8 na Wysokie, mimo iż prezentują one zwyżkową formę, natomiast Start traci i forma jest raczej zniżkowa - to trochę za mało. Wciąż się waham nad tym meczem,a
le "remis brak zakładu" na zespół z Otwocka (ewentualnie x2 po kursie 1,8 ) daje do myślenia.
Kanonier // Posty połączyłem w jedną całość, proszę następnym razem edytować swój post i dodawać kolejne analizy pisane w odstępach kilkunastu minut ????