>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

NHL - sezon 2012/2013

Status
Zamknięty.
K 358

koeman66

Użytkownik
Miales racje Odi, ponioslem dzisiaj w nocy prawdziwa kleske... Konsekwentnie stawiam jednak i dzis na pingwiny, ktore zachwycaja, taka jest moja opinia! A tak to jeszcze jeden fajny typ:

Winnipeg Jets - NY Islanders OT 2 2.08 Pinnacle ✅
Wyspiarze, dlaczego? Jets walcza o playoff i w/g mojej opinii nie maja juz szans. Oprocz dzisiejszego meczu, wyjazdy do Buffalo, Waszyngtonu i na koniec w domu Montreal - mecze bardzo ciezkie. Z kolei Islanders maja nad Jets 3 pkt przewagi i po dzisiejszej wygranej moze byc to juz 5 pkt i praktycznie playoff, a zostaly im wyjazdowe mecze z: Hurricanes, Flyers i Sabres, czyli rywale z pewnoscia latwiejsi od tych, ktorzy maja Jets. NY Rangers, zajmujacy akutalnie ostatnie miejsce premiowane playoff`em (2 pkt przewagi nad Jets), po swietnym meczu w Buffalo, gdzie wygrali dzis w nocy 8-4 daja sygnal - jest niezle i do playoff wchodzimy. No i ich terminarz: Devils dwukrotnie u siebie, na wyjazdach Panthers i Hurricanes, wiec tez awansowac powinni. Aby nie odbiegac od spotkania... Typowy mecz o wszystko dla gospodarzy, ktorzy maja fajna serie domowych wygranych, zreszta mieli ostatnio dobry terminarz (same mecze domowe, grane z przerwami = czas na odpowiednie przygotowanie sie i odpoczynek), ale zauwazylem jedna ciekawostke. O ile wczesniejszych rywali Jets pokonali dosc wysoko, to juz zwyciestwa po 4-3 z Tampa i Carolina, wrazenie na mnie nie robia. W meczach typ odrzutowce zagraly slabe 3 tercje, gdyz stracily po dwie bramki. Szczegolnie wygrana po dogrywce z Carolina daje do myslenia - zespol taki sobie, a wygrali dopiero po dogrywce. Dzis przyjezdzaja tutaj Islanders, ktorzy graja swietnie! Ostatnie 10 meczow to 7-1-2, a niedawno wygrali w Toronto 5-3. Patrze na statystyke i widze, ze od 25 lutego i domowej porazki z Carolina, wszystkie pozostale porazki (a nie ma ich za wiele) poniesli z zespolami o wiele lepszymi od Jets. Uwazam, ze bedzie to bardzo ciekawy i wyrownany mecz, ktory wygraja goscie. Sa dla mnie zespolem po prostu lepszym, co tylko udowadniaja wynikami w tym sezonie. Wprawdzie przegrali w Winnipeg po dogrywce 4-5, ale to bylo w styczniu. 3 kwietnia pokonali u siebie Jets 5-2.
Tak jak sie spodziewalem, bardzo zaciety mecz i zwycietwo ale dopiero po karnych wyspiarzy! W sumie na wlasne zyczenie, bo odrzutowce wyrownali na 2 minuty przed koncem... No i jeszcze pingwiny wygraly! Cieszy taki dzien i dwa wygrane kursy powyzej 2!!!

Otrzymane punkty reputacji: +6
chvast 396

chvast

Użytkownik
Toronto Maple Leafs at Ottawa Senators OT 1,84
Dzisiaj zainteresowało mnie spotkanie dwóch kanadyjskich zespołów, które bezpośrednio walczą o 5 pozycję w tabeli. Jest to 5 i ostatni mecz pomiędzy tymi drużynami. Hokeiści z Toronto wygrali jak na razie 3 z 4 poprzednich spotkań. Maple Leafs grają w tym sezonie solidnie, jednak dwie ostatnie porażki, z Rangers i z Capitals 5-1 mogą świadczyć o lekkim spadku formy. Senators po serii 5 porażek obrócili swoją grę o 180 stopni i wygrali 4 ostatnie spotkania, przedwczoraj pokonali piekielnie mocnych ostatnio Capitals 3-1. Gospodarze są trudni do pokonania w Scotiabank Place, notują w tym sezonie we własnej hali bilans 15-3-3. Senators mogą liczyć na dobrą postawę Andersona i myślę, że jego dobra dyspozycja dzisiaj może być kluczem do zwycięstwa.

lutek 9,3K

lutek

Użytkownik
Po tych ostatnich dramatycznych sytuacjach ciążących nad Bostonem, w końcu będziemy mieli okazję doczekać się jednego z najciekawszych match&#39;upów dzisiejszego wieczoru i być może całego tygodnia. Opinie na temat ewentualnych szans obu zespołów w tym spotkaniu są z pewnością rozbieżne, ale ja mam tutaj swojego faworyta i są nim gospodarze. Styl obu zespołów jest dość zróżnicowany, mianowicie Pens lubią atakować, grać ofensywnym hokejem poprzez kilku istotnych, stworzonych do tego fachowców. Bruins z kolei radzą sobie znacznie lepiej w defensywie, lubią grać w strefie neutralnej, z nastawieniem na kontr-ataki i akcje po &#39;turnoverach&#39;. Oczywiście nie będę umniejszał w żadnym stopniu ich mocy w ofensywie, ponieważ tacy gracze jak Seguin, Bergeon , Krejci czy sprowadzony nie tak dawno Jagr potrafią zdecydowanie zadbać o interes na froncie i niejednokrotnie zadecydować o losach meczu. Mimo wszystko większym arsenałem w ciągu całego sezonu dysponowali Pingwiny i nawet teraz, gdy ze składu wypadł Crosby oraz Małkin, wciąż potrafią punktować i zdominować rywala (Morrow, Jokinen &amp; Iginla to dobre posunięcia). W tym sezonie oba zespoły grały ze sobą dwukrotnie w Pensylwanii i za pierwszym jak i drugim razem wygrali Pens, ale patrząc chociażby na pierwszy mecz, widać było że Pingwiny mieli sporo trudności ze zdominowaniem od samego początku Bruins, którzy przeważali w grze fizycznej, zdołali stworzyć sobie przewagę już na starcie i konsekwentnie trzymać się planu aż do samej końcówki, gdzie coś pękło i Penguins odnaleźli skuteczny sposób na całkowite obrócenie losów spotkania. W kolejnym meczu również stało to wszystko na wyrównanym poziomie, ale i tym razem skuteczniejsi byli gospodarze. Uważam, że Bruins to jeden z nielicznych zespołów w lidze ,który zdecydowanie potrafi grać z Pingiwnami i wierzę ,że na dłuższą metę są w stanie osiągnąć główny cel. Liczę nawet po cichu, że będę miał okazję obie ekipy zobaczyć na przeciw siebie w playoffach, kto wie.... Dziś idę w kierunku Niedźwiedzi, którzy choć ostatnio nie powalają swoimi rezultatami, tak jestem przekonany , że nie podzielą losu ekip pokroju Ducks czy Canucks, którzy po zapewnieniu swojego udziału w finałach, nagle spuścili z tonu. Bruins mają tutaj rachunki do wyrównania i liczę na komplet w Bostonie, gdzie Pens są jak najbardziej do ogrania.

Pittsburgh Penguins @ Boston Bruins OT [1,813] PinnacleSports ⛔ (40-24 w strzałach dla Bruins, dominacja przez większość meczu i wtopa)

Sporo pisałem ostatnio na temat Skrzydeł i nie zamierzam się tutaj powtarzać, a dodać mogę jedynie , że brakuje im ostatnio pewności siebie i przyznać trzeba - szczęscia, które na pewno jest potrzebne. Dziś mają tą przewagę nad Canucks, że w tym sezonie wygrali z nimi dwukrotnie i to w na prawdę świetnym stylu; najpierw 8:3 w Detroit , niedługo potem 5:2 w Vancouver. Canucks zeszli nieco z tonu, dodatkowo mają własciwie zapewniony start w playoffach , podczas gdy Wings wciąż są w niepewnej sytuacji i przykro byłoby , gdyby ich zabrakło w tym roku, tym bardziej że występują tutaj bez przerwy od 89 (mój rocznik :smile ???? . Wierzę ,że dziś szczęscie dopisze i wykorzystają max swoich możliwości by przedłużyć szanse, tym bardziej że po wizycie w Vancouver czeka ich kilka meczy w domu co jest komfortową sytuacją. Ponadto Skrzydła potrafią, na prawde potrafią grać z najlepszymi , dlatego muszą dziś postawic wszystko na jedną kartę i zgarnąć komplet. Trzymam kciuki.

Detroit Red Wings OT @ Vancouver Canucks [2,37] PinnacleSports ⛔ (14-34 w strzałach dla Wings, PEŁNA dominacja w meczu i wtopa)

i tak dalej, i tak dalej....

chvast 396

chvast

Użytkownik
Columbus Blue Jackets at San Jose Sharks OT 1,61 PinnacleSports
Dziś gram na rekiny. Kurtki dzięki świetnej ostatnimi czasy grze otworzyli sobie drogę do PO. Zdobywają bardzo cenne punkty u siebie i na wyjazdach, jednak dziś będą musieli zmierzyć się z Sharks na HP Pavilion, które jest bardzo trudnym teren do gry. Gospodarze zdecydowanie lepiej czują się we własnej hali, dlatego na pewno zależy im na zajęciu 4 miejsca i przewagi meczów we własnej hali. Ostatnio grają równie dobrze co Jackets, w ostatnim meczu gładko przejechali się po Wild 6:1. Liczę, że dziś uda im się pokonać Blue Jackets.

Otrzymane punkty reputacji: +12
K 358

koeman66

Użytkownik
Boston Bruins (-1.5) - Florida Panthers 1 1.91 Pinnacle ✅
Jeszcze pare godzin temu kurs na hc -1.5 byl 2.01, godzine temu zalapalem sie na 1.98, teraz juz tylko 1.91!!! Kurs leci bo i faworyt zdecydowany. Boston to druzyna, ktora w playoff`ach juz jest, ale nie o to chodzi! Boston gra u siebie swietnie, ale ma wlasnie serie 4 porazek, w tym u siebie z: Islanders, Sabres i wczoraj z Penguins. Wszystkie wymienione ekipy (z wyjatkiem pingwinow), walcza o playoff to i mobilizacja byla, dlatego i wygrali z Bruins, ktorzy przypominaja mi postawa Anaheim. No tak ale gra sie tez dla kibicow i ci chcieliby zobaczyc wreszcie zwyciestwo swoich ulubiencow... Wczoraj jak to Lutek dobrze zauwazyl, Boston nadawal rytm, ale i tak lepsi byli Penguins. Uwazam, ze niedzwiadki beda chcialy wygrac i zakonczyc zla serie, a rywal ku temu jest wyborny. Florida gra fatalnie, serie 5 kolejnych porazek, kazda z tych porazek przynajmniej dwoma bramkami. Wczoraj grali z Devils i mimo swietnego poczatku, gdy prowadzili juz 2-0, ulegli jednak w New Jersey az 2-6. Skoro niedzwiadki wczoraj zagraly dobre spotkanie z niesamowitymi Penguins, to dlaczego nie mialyby kontrolowac i dzisiejszego spotkania, a wiadomo jaka jest roznica miedzy Penguins (obecnie najlepiej grajaca ekipa w NHL), a panterami (najgorszy zespol ligi z fatalna seria). Za graniem handicapa przemawia tez historia ich spotkan w tym sezonie, spotkali sie dwukrotnie i u siebie i na wyjezdzie bylo 4-1 dla niedzwiadkow. Grywam w NHL bardzo spokojnie, stracilem kiedys w bukmacherce kupe kasy, grajac takze wysokie kursy, teraz gram bardzo nieryzykownie, ale w tym przypadku hc -1.5 na gospodarzy nie uwazam za ryzykowne zagranie i polecam!

Otrzymane punkty reputacji: +11
yem-uoniaki 4,1K

yem-uoniaki

Użytkownik
Tampa Bay Lightning - Carolina Hurricanes
Lecavalier strzeli gola (60 min) 3,0 Unibet
⛔ asysta, dziwi mnie tylko TOI, ledwie 12 min
Właśnie dzisiaj jedynka draftu z 98 obchodzi 33 urodziny. Pamiętam ten draft szczególnie, bo był to mój &#39;premierowy&#39; rok z NHL. Wtedy jako mały brzdąc, pod okiem taty, który &#39;wciągnął mnie w biznes&#39; obserwowałem co się dzieję ze stonowanym entuzjazmem (no bo co tu niby ciekawego, faceci w krawatach i jacyś nastolatkowie którzy mają coś znaczyć w lidze). Oczywiście od tego czasu wszystko się zmieniło, i skręca mnie na myśl o każdym drafcie, chociaż częściej się rozczarowuję, aniżeli cieszę, kiedy patrzę na ostatnie jedynki. Pierwsza runda jakaś specjalna nie była, obok Vinny&#39;ego z dwójką poszedł Legwand, czyli center z rodzaju, jak zwykłem mówić &#39;na 50 pkt&#39;, a z trójką nie pamiętam dokładnie kto, ale coś mi świta, że jakiś D-man. Kilka perełek pojawiło się za to w następnych rundach - Ribs, który śmiga teraz w moich Caps, Gionta, Cheechoo (przez 2 lata robił furorę, a później równia pochyła, teraz w OCB w AHL), no i Richards, były team mate, prywatnie przyjaciel dzisiejszego solenizanta.
O Vinny&#39;m można pisać dużo. Można go stawiać pod każdym kątem za wzór godny naśladowania. Cenię go nie tylko za kunszt, ale, co nawet ważniejsze, za to jakim jest człowiekiem. Ma własną fundację która pomaga dzieciom chorym na raka. Sam poświęca na to dużo czasu, organizuje spotkania, bierze udział w spotach reklamowych, przekazuje duże kwoty na leczenie (kilka milionów). Inteligentny nie tylko na lodzie, ale i poza lodowiskiem. Strzela ważne bramki, chociażby vs Caps w PO, podczas dogrywki, myślałem że mnie wtedy rozerwie.. Stana już ma, może i w finale z Flames nie był postacią wiodącą (to był popis Richardsa i St Louisa), ale swoją cegiełkę dołożył. Ten sezon popsuła nieco kontuzja, ale Vinny złapał odpowiedni rytm, grywa sobie w drugiej linii, regularnie punktuje, czasem tylko brakuje skuteczności.. kiedy grał z WSH mógł nam z 5 sztuk wlepić bez najmniejszych problemów, skończyło się na zerowym dorobku. Z Montrealem pokazał się z niezłej strony, była bramka, w sumie nic spektakularnego bo załapał się na rebound po strzale kolegi, no ale gdyby nie liczyć takich bramek to wyniki po 1-1 byśmy mieli. Dzisiaj Canes, tak więc możemy liczyć na gole. Ładnie by to wyglądało, gdyby uświetnił swoje święto jakimś trafieniem. Jak zawsze podkreślam, o tym się nie mówi, ale w takie dni zawodnicy grają lepiej. Kto jak kto, ale center Bolts zasługuje na taki mały prezent :wink:

Otrzymane punkty reputacji: +13
K 358

koeman66

Użytkownik
Edmonton Oilers - Anaheim Ducks OT 2 1.82 Pinnacle ✅
Mialem juz nie stawiac w sezonie zasadniczym na Ducks, ale dzisiaj zlame swoja przysiege! Jakie sa ku temu powody? Ano... kaczki wygraly wczoraj w Edmontonie 3-1, mimo ze przegrywaly 0-1 juz w 1 minucie spotkania, a gospodarze walczyli o szanse na playoff. Niestety przegrali 1-3 i nie maja juz na playoff zadnych szans. Anaheim gram bo mimo awansu do playoff, maja jeszcze ogromne szanse na wygranie dywizji. Jezeli dzisiaj wygraja, to i wygraja dywizje. Skoro wczoraj w meczu o wszystko, slabo grajacy w tym sezonie gospodarze przegrali, to mysle ze stanie sie tak i dzis, a Ducks zdobeda juz dzis jedno trofeum. Edmonton gra bardzo slabo od 5 kwietnia, od tego czasu 7 porazek i jedna wygrana w Colorado. Anaheim tez ostatnio slabo, po serii 4 porazek, wygrali wczoraj 3-1 z Oilers to i dzisiaj powinni wygrac z podlamanymi gospodarzami. W tym sezonie obydwie ekipy zagraly jeszcze w Anaheim i tam Ducks wygrali 2-1. Taka ciekawostka - od 2007 roku 10 kolejnych spotkan Edmonton - Anaheim, zakonczylo sie wygrana gosci. Dzisiaj na przerwanie serii nie licze, jak wyzej - Anaheim gra o wygranie dywizji, a Edmonton wczorajsza porazka, pogrzebal jakiekolwiek nadzieje na playoff.

Otrzymane punkty reputacji: +13
chvast 396

chvast

Użytkownik
Może dzisiaj uda się przerwać czarną passę w NHL
Phoenix Coyotes OT at Detroit Red Wings 2,34 PinnacleSports

Kojoty wcale jeszcze nie odpadły w walce o PO. Po ostatnim zwycięstwie w Chicago drużyna zyskała pewność siebie i wiarę w ten awans. Ich dzisiejsi przeciwnicy nie zachwycają, co prawda ugrali ostatnio punkt po karnych w Vancouver, jednak Cannucks grają już na całkowitym luzie, mają pewną sytuację w tabeli i najważniejsze jest dla nich w pełnym składzie przystąpić do postseason. Kojoty w tym sezonie nieco kuleją na wyjazdach, jednak na chwilę obecną bardziej podoba mi się ich gra. Wierzę w to, że mogą dziś pokonać Wings.
Fatalnie ostatnio mi idzie, będę musiał dokładnie dzisiaj pomyśleć co robię źle, może szczypta szczęścia też dopisze.

lutek 9,3K

lutek

Użytkownik
Pens w ostatnim meczu w Bostonie pomimo zwycięstwa, tak na prawdę przez większość meczu byli w cieniu Bruins i bardzo duzo pracy miał Vokoun w bramce, który bronił fenomelnalnie. Ponadto Pingwiny okazali się lepsi w kluczowych momentach i konsekwentnie zdołali wykorzystać zatrważającą ilość kar popełnianych przez gospodarzy. Pingwiny bez Fleuriego, Malkina, Neala , Crosbiego oraz Letanga w defensywie, co jest na prawdę sporym osłabieniem patrząc m.in przez pryzmat gry w osłabieniu (penalty kill) czy ogólnej pracy na tyłach całego zespołu. Senatorzy powoli kompletują skład, ponadto wrócił Anderson i myślę ,że z meczu na mecz będzie wchodził na pełne obroty. Poza tym Sens są w dość niedogodnej sytuacji patrząc na ich miejsce w tabeli i ewentualne zepchnięcie na 8 pozycje przez Rangersów, a to równa się grą z Pingwinami w I rundzie, do czego z pewnoscią nie będą chcieli dopuścić. Myślę ,żę są dziś w stanie zgarnąć komplet u siebie.

Pittsburgh Penguins @ Ottawa Senators OT [1,88] PinnacleSports ⛔ (3:1)

wonderkido 17,7K

wonderkido

Użytkownik
Carolina Hurricanes - New York Islanders OT (1.75) (4:3 SO)
Piszę teraz bo później mogę nie mieć czasu. Pod lupę biorę mecz, w którym wydaję mi się, będzie dość konkretnie, żeby sądzić kto w tym spotkaniu odniesie szale na swoją korzyść. Huragany, mimo ostatniej wygranej z Błyskawicami, dalej według mnie grają strasznie różnie. Grają zbyt chimerycznie i nie atakują już tak zawzięcie, jak parę meczy wstecz, chyba czują zmęczenie sezonem i powoli odpuszczają. Dziś natomiast po drugiej strony ekipa w gazie, Isles, która z meczu na mecz jest coraz bardziej groźniejsza. Wygrali bardzo wyrównany mecz z Odrzutowcami, po karnych a sam mecz był na bardzo równym poziomie. Dziś Tavares i spółka raczej powinni sobie poradzić, ze słabo prezentującą się ekipą Karolajny, mimo że pan Staal, ostatnio chyba zapomniał jak się strzela bramek.. więc mój wybór w stronę gości.
A tu podaję małego screena, który wczoraj ładnie wszedł ???? ale niestety go nie napisałem, bo nie miałem dostępu do internetu, a zakład wykonałem przez telefon. Co prawda, troszkę zaszalałem, bo bez żadnych dogrywek ani karnych, ale nawet Pingwiny w okrojonym składzie dają sobie radę! ????
--- &gt;
Ottawa Senators - Pittsburgh Penguins (2.60) ✅
/ Unibet !

lutek 9,3K

lutek

Użytkownik
Dla Wild to ostatni tydzień &quot;być albo nie być&quot; w tegorocznych finałach i właściwie dzisiaj stoją przed najtrudniejszym wyzwaniem podejmując Kings. Sytuacja dla Dzikusów jest nieciekawa patrząc na ich kwietniowy &quot;run&quot;, gdzie nie wygrali chociażby a ni jednego meczu w Minnesocie i co ciekawe - ostatni 30 marca własnie z Kings po rzutach karnych. Kings radzą sobie lepiej, szczególnie w LA ponieważ na wyjazdach wylgąda to równie źle co w przypadku Wild u siebie - 4 porażki z rzędu. Formę odbudowuje krok po kroku Quick w bramce, cały zespół sporo punktuje i świetnie radzi sobie w grze z przewagi strzelając przynajmniej 1 gola w ostatnich 8 meczach. Królowie natomiast mają zapewniony start w playoffach, podczas gdy Wild będą musieli za wszelką cene postawić dziś wszystko na jedną kartę, zagrać skutecznie , z nutą desperacji i przede wszystkim przypomnieć sobie o tym ,że tutaj, w Minnesocie zawsze byli mocną ekipą i w przeszłośc byli w stanie dominować nad zespołem Kings. Wierzę, że cały zespół po trzech dniach przerwy podejdzie do tego meczu na tyle poważnie, by zgarnąć komplet i później z pełnym komfortem postawić kropkę nad i w meczu z Oilers i Avalanche.

Los Angeles Kings @ Minnesota Wild OT [2,07] PinnacleSports ✅ (1:2)

Otrzymane punkty reputacji: +4
K 358

koeman66

Użytkownik
Dzisiaj Pankracy sobie zaszaleje i pobije sezonowy rekord - 5 spotkan jednej nocki (tyle razy w nocy to w moim wieku i na babe wejsc czasem nie da rady - zartuje ???? ), albo poniose kleske - malo prawdopodobne, albo bede do tylu, albo troche do przodu, albo great success! Jeden meczyk w ofercie Pinnacle jeszcze sie nie znajduje, to jak bedzie podam pozniej!

Washington Capitals
- Winnipeg Jets 1 1.98 Pinnacle ✅
Tutaj makumba zagrac przeciwko swoim ulubiencom! Winnipeg Jets to oprocz Penguins moja ulubiona druzyna, a jednym z bledow poczatkujacych graczy jest stawianie na ulubione ekipy, sugerowanie sie ich wygrana - &quot;bo ich lubie, rywal w zasiegu to na nich zagram&quot;. Nic z tego! Stoleczni sa w takiej formie, ze tylko katastrofa odbierze im wygrana w dywizji, a dzisiejsza wygrana da im wygrana w dywizji i swiety spokoj. Winnipeg oprocz dzisiejszego meczu gra tylko w sobote u siebie z Canadiens, a ich najgroznieszy rywal Ottawa ma jeszcze 3 mecze - na wyjezdzie z Capitals w czwartek, Flyers u siebie i Bruins na wyjezdzie oraz 1 pkt przewagi nad Jets, stoleczni z kolei oprocz dzisiaj maja jeszcze dwa domowe mecze z Ottawa i Bostonem. Podziwiam determinacje i checi odrzutowcow, ale dzisiaj w meczu o wszystko musza wygrac i to najlepiej po 60 minutach i tylko taka opcja w zasadzie daje im szanse walki z Ottawa. Ja w to nie wierze, a teraz dlaczego! Na granie na stolecznych przemawia: jasny cel - wygranie dywizji juz dzis; swietna forma (ostatnio w Montrealu rozbicie Canadiens 5-1); wlasne lodowisko; silniejszy sklad. Przeciw Jets: sa bardziej zmeczeni - w nocy grali i wygrali w Buffalo 2-1 - Capitals nie grali od soboty; slaba ostatnio wyjazdowa dyspozycja - oprocz win z Sabres same wyjazdowe porazki z ekpami pokroju Capitals: Penguins, Rangers, Islanders, Canadiens; bezposredni bilans spotkan z tego sezonu - w styczniu tutaj wygrali 4-2, ale Capitals grali wtedy piach, jak sie stoleczni wzieli do roboty to i 3 razy w marcu pokonali ich w Winnipeg zdecydowanie 3-0, 4-0 i 6-1. Dlatego i czysta jedyneczka na gospodarzy.

Carolina Hurricanes - NY Islanders OT 2 1.71
Pinnacle ⛔
W zasadzie wonderkido napisal o co kaman i mozna powtorzyc &quot;tak tak tak&quot;. Carolina wprawdzie wygrala w nocy w Tampie 3-2, ale Lightning to jedna z najslabszych druzyn. Carolina zanotowala fatalna druga czesc sezonu, zero szans na playoff, oprocz wyganej w Tampie i kilka dni temu z Boston 4-2 (u siebie - dla mnie wypadek przy pracy Bruins), same porazki i to z zespolami slabszymi od wyspiarzy. A Islanders graja swietnie i efektywnie, ostatnio wygrali w sobote w Winnipeg 5-4 po karnych, graja na wyjazdach wspaniale (od 11 marca przegrali trzykrotnie - dwa razy z Pittsburgh i raz z Washington) wiec wskazac faworyta nie jest trudno. Jedyny minus na gosci to ich bilans sezonowy - dwie domowe porazki z Hurricanes w luym, ale ja nie przykladam do tego wiekszej wagi, zwazywszy na dzisiejsze okolicznosci i ostatnia dyspozycje tych druzyn. No i jeszcze jeden maly minusik - wyjazd to wyjazd. Dlatego tez stawiam na wyspiarzy ale moneyline, kursik w miare, a szanse na wygrana w/g mnie 95%. Islanders przy wygranej i porazce Jets z Capitals, zapewniaja sobie dzisiaj playoff.
Florida Panthers - NY Rangers 2 1.73 Pinnacle ⛔
Taki kurs na gosci i to nie moneyline to w NHL raczej nie typ do grania jednak okolicznosci sprzyjaja ku zagraniu na straznikow. Wystarczy spojrzec na to co dzieje sie ostatnio w ekipie panter... Oni w Bostonie przegrali 0-3, ale gdyby niedzwiadki chcialy to byloby zdecydowanie wyzej. W tamtym meczu gospodarze dzielili i rzadzili, a bramka weterana Jagra na poczatku meczu, ustawila spotkanie. Jak NHL nie gralo to obejrzalem kiedys jakis mecz ligi AHL i powiem wam, ze ta Florida swoja gra nadawala sie do takiego meczu z ligi AHL. To jest najgorszy zespol tego sezonu, od 8 kwietnia dostaja w tylek od wszystkich i to wysoko! Pewnie beda chcieli cos honorowo ugrac na koniec sezonu (bo ostatnie mecze graja u siebie), ale nie z Rangers. Straznicy wymiataja, ale beda walczyc do konca o playoff (w tej chwili tylko 1 pkt przewagi nad 9 -tym w konferencji Winnipeg), faktem jest ze te ostatnie mecze maja latwe (wyjazd Hurricanes i w domu Devils), ale jak sie wygrywa ostatnie mecze i strzela duzo bramek, to jakim zagrozeniem sa gospodarze? W zeszly piatek w Nowym Jorku pantery dostaly becki, przegrywajac 1-6. Dzisiaj graja u siebie to i moze sie z poczatku postawia, podejrzewam ze dostana gonga na dzien dobry i tyle zdzialaja. Bardzo pewna jedynka, zwazywszy na forme i cele druzyn (niepewny jeszcze playoff straznikow), pojedynek Dawida z Goliatem.
Nashville Predators - Calgary Flames OT 2 2.26 Pinnacle ⛔
Na ten mecz czekalem od kilku dni i bardzo cieszy mnie kurs na gosci!!! Calgary gra ostatnio iscie zajeb...e! Ostatnia wygrana w Minnesocie, ktorzy walcza o playoff az 4-1 pokazuje jedno - ci hokeisci z Calgary po przegranym sezonie, chca sie pokazac w koncowce z jak najlepszej strony! Popatrzmy na gospodarzy, od 5 kwietnia i przegranej u siebie z Columbus 1-3 do 19 kwietnia i porazki z niesamowicie silnym Chicago 4-5 po dogrywce, przegrali lacznie 8 spotkan. Jedynie ostatni mecz w Chicago nastraja optymistycznie, ja jednak nie wierze w gospodarzy, chociaz z Flames na wlasnym lodowisku grac potrafia - 22 marca wygrali z nimi 5-3. Od tamtego dnia troche sie zmienilo (Predators graja fatalnie, Flames dobrze) to i nie sugeruje sie ostatnim wynikiem. Buki uwazaja Nashville za faworyta (pewnie dlatego, ze wczoraj w nocy Flames grali, a drapiezniki mialy przerwe no i zagraly niezle z Chicago), ja jednak uwazam, ze przeceniaja troche ostatni wystep Predators. Kurs na Flames uwazam za zawyzony i warty zagrania, typ z wszytkich moich najtrudniejszy, ale w/g mnie nie pozbawiony sensu!
Prawdziwa kleska! Po dwoch dniach, w ciagu ktorych zagralem dwa spotkania (a moglem zagrac i trafic o wiele wiecej), postanowilem jak za &quot;starych, zlych lat&quot; zagrac przynajmniej 4-5 jednego dnia... Oczywiscie zlamanie zelaznej taktyki (w tym sezonie gram malo, licze na jakosc nie ilosc) poskutkowalo &quot;powrotem do przeszlosci&quot; i kleska 1-4. Moral z tego taki: chytry dwa razy traci!

blueboy 175

blueboy

Użytkownik
Dziś w Washingtonie zapowiada się bardzo ciekawe spotkanie, zważywszy na pozycję &quot;Stołecznych&quot; oraz ich przeciwników kanadyjczyków z Jets. Capitals trwa świetna passa 8 zwycięstw w tym 2 spotkania z Montrealem na ich bardzo trudnym terenie, co pokazuję w jakiej dyspozycji są dzisiejsi gospodarze. Ostatni mecz u siebie Capitals przegrali pod koniec marca po rzutach karny z Buffalo, lecz od tamtej pory na własnym podwórku są niepokonani. Po przeciwnej stronie stają &quot;Jetsi&quot;, którzy przede wszystkim mają jeszcze realne szansę na PlayOffy. Jest jedno ALE, mają rozegrany 1 mecz więcej od Senatorów oraz Rangersów, którzy zajmują kolejno 8 i 7 miejsce z dorobkiem 52 pkt. Zmierzam do tego, że Jetsi nie tylko muszą liczyć na siebie w arcytrudnym meczu z Washingtonem, ale również na potknięcia rywali, którzy nie mają zbyt wymagających rywali ( z małymi wyjątkami). Może to skutkować tym, że po ewentualnych golach Capitals, Jetsi się podłamią i odpuszczą na co licze. Dodatkowym argumentem, który przemawia do mnie jest walka o wygranie swojej dywizji. Stołeczni mają 1 pkt przewagi i myślę, że przy aktualnej dyspozycji oraz przewadze własnej hali, uporaja się z kanadyjczykami.

Washington Capitals - Winnipeg Jets [1.9] Bet365

Washington Capitals- Winnipeg Jets over 5.5 [1.86] Bet365
P.S jest to mój pierwszy post w dziale NHL, tak więc proszę o wyrozumiałość :smile:
// Spoko nie jest źle, jedynie wyedytowałem czcionkę proszę pisac normalną żeby nie powstał bałagan. - Odi

K 358

koeman66

Użytkownik
Pittsburgh Penguins - Buffalo Sabres 1 1.73 Pinnacle ⛔
Jest i on! Nareszcie Pinnacle wstawilo pingwiny, ktore sa dla mnie 80% faworytem do wygranej, 90% faworytem do wygranej moneyline, a gosciom daje moze z 10% szans. Pittsburgh oslabione gra bardzo dobrze i wygrywa dalej, Buffalo z kolei po utracie szansy na playoff (porazka u siebie z RAngers az 4-8!), nadal nie moze sie podniesc, o czym swiadczy porazka dzisiaj w nocy u siebie z Jets 1-2. Pittsburgh ma serie 7 zwyciestw i wiele wskazuje na kolejne. Pingwiny maja takze szanse (male ale zawsze) na wygranie ligi (3 mecze do konca sezonu, podobnie jak Chicago, ale 3 pkt mniej od jastrzebi). Skoro pingwiny potrafia wygrac z walczaca o playoff Ottawa 3-1 to dlaczego nie mieliby wygrac i dzis z podlamanymi Sabres? Jak dla mnie bedzie to rewanz za nieoczekiwana porazke z 3 kwietnia, kiedy Penguins przegrali u siebie z Sabres 1-4, rewanz bardzo udany.
Koniec serii pingwinow, a ja trace = chytry dwa razy traci.

J 7K

juanroman08

Forum VIP
Capitals vs Jets​

To chyba najciekawszy mecz, który przed nami oczywiście z racji tego o co gramy. Oglądałem pierwszą tercję potyczki Sabres vs Jets i trzeba przyznać, że ekipa z Kanady robiła wszystko by szybko ustawić sobie wynik, było trochę problemów z Enrothem, który bronił bardzo dobrze, ale koniec końców udało się Jets wygrać. To co rzuciło mi się w oczy w tej pierwszej tercji, to kilka solidnych błędów Odrzutowców, które o mało nie zostały zamienione na bramki, w tym przypadku Pavelec spisał się na medal. Spotkanie z Capitals na ich hali na pewno jest sporym wyzwaniem, ale trzeba pamiętać o tym że akurat kto jak kto ale Winnipeg grać w stolicy potrafi, w tym sezonie co prawda tylko raz ale zwycięsko, w tamtym sezonie wygrywali dwukrotnie, raz porażka ale po dogrywce. Oczywiście nie ma co porównywać takiej historii do tego co dzieje się teraz, ale mimo wszystko presja działa w obie strony, Caps grają teraz bardzo dobrze i właściwie ten mecz ma być tego potwierdzeniem. Z racji puli o jaką grają nie decyduję się na zwycięzcę, jednak under 5.5 w tym wypadku wygląda dobrze, nie sądzę by to był mecz z cyklu wymiana ognia, lub otwieramy się i nacieramy, zwłaszcza drużyna Jets musi tu obrać dobrą taktykę i według mnie jak najdłużej powinni trzymać Capitals na wynik remisowy i ewentualnie w 3 tercji spróbować przechylić szalę. Tak czy siak &quot;zawieje&quot; &quot;plejoffami&quot; a więc solidna obrona przede wszystkim ;)

Under 5.5 / 1.97 Marathonbet

wonderkido 17,7K

wonderkido

Użytkownik
Pittsburgh Penguins - Buffalo Sabres / over 1.5 # 1 tercja (1.92) ✅
No to ja jeszcze dodam swoje &#39;&#39;pięć groszy&#39;&#39; na spotkanie mojej ulubionej ekipy z Szablami. Ostatnim meczu w delegacji, zagrali całkiem dobry hokej, mimo że grali w okrojonym składzie. Dziś nieco mocniejsza ofensywa u Pingwinów i już spodziewam się od samego początku gradu goli. Potrafią zrobić z miazgę z każdego i w pierwszej tercji, wiele razy overki mi pokrywali. A dziś z Szablami, na bramce Miller, który ostatnio ze Strażnikami, się bardzo &#39;&#39;ładnie&#39;&#39; popisał ???? i myślę, że dziś Pingwiny będą na niego polować od samego początku, choć do końca tu Szabli nie skreślam, bo też pewnie swoje dołożą, ale raczej tego nie wygrają. Wiec overek daję do 1 tercji, kurs ładny więc czas oglądać mecz, po bardzo ciężkim dniu.
/ Unibet !

chvast 396

chvast

Użytkownik
New York Islanders OT at Carolina Hurricanes 1,70 PinnacleSports

Jak już kilkakrotnie wspominałem podoba mi się gra Islanders w tym sezonie. O ile początek sezonu mieli przeciętny to w tym momencie grają równo i skutecznie. Jak już wcześniej w wątku wspomnieli wonderkido i koeman Hurricanes grają dno i czekają na koniec sezonu. Co prawda dwukrotnie pokonali w tym sezonie Islanders, a ostatnio udało im się wygrać z Ligtning, ale Wyspiarze są drużyną przynajmniej o klasę lepszą od Temp&#39;y. Dodatkowo lepsze wyniki osiągają na wyjazdach, a nie we własnej hali. Sporym zdziwieniem będzie dla mnie wynik inny niż zwycięstwo Islanders.

Dallas Stars OT at San Jose Sharks 2,61 PinnacleSports

Stars, jeżeli chcą utrzymać realne szanse na awans do PlayOffów muszą dzisiaj wygrać. Dziwi mnie tak wysoki kurs, biorąc pod uwagę fakt, że Sharks im zdecydowanie leżą - zwyciężyli z nim w tym sezonie trzykrotnie. Rekiny są u siebie bardzo mocne, ale do pokonania co pokazały ostatnio Kurtki. Stars udało się przywieźć punkt z trudnego terenu jakim jest Los Angeles co można uznać za mały sukces. Patrząc na ich ostatnie wynik można zauważyć, że Stars zagrali sporo ciężkich meczów, a mimo to notują całkiem przyzwoity bilans w ostatnich 10 spotkaniach 6-3-1. Pomimo tego, że przegrali ostatnie 3 wyjazdowe mecze, liczę na to, że dzisiaj sprawią niespodziankę.

lutek 9,3K

lutek

Użytkownik
Kings nie byli w stanie przeciwstawić się dzisiejszej nocy ekipie Wild, która rozegrała jeden z najbardziej kompletnych i agresywnych meczów ostatnich tygodni, jak nie całego sezonu, będąc tym samym o krok od zgarnięcia promującej lokaty tegorocznych playoffów. Dziś Królowie przylatują do Michigan i podobnie jak w Minnesocie, przyjdzie im się zmierzyć z zespołem, który będzie musiał postawić wszystko na jedną kartę - a fakty są takie, że Skrzydła są w znacznie gorszej sytuacji aniżeli Wild. Mianowicie, Wings plasują się punkt przed Jackets, jednak Kurtki mają do rozegrania tylko 2 mecze, podczas gdy Skrzydłom zostało jeszcze 3. Przedwczoraj zgarnęli w efektownym stylu komplet z Kojotami, w meczu pełnym szybkości, pewności przy rozgrywaniu &quot;special moments&quot; tj. powerplay czy penaltykill, ogólnie świetnej pracy na całej defensywie oraz solidnej postawie Howarda między słupkami, który wybronił ponad 30 strzałów i tym samym zrehabilitował się za ten nieszczęsny występ w Calgary. Tego brakowało Skrzydłom, tej świeżości , pewności siebie i przede wszystkim skuteczności, ponieważ na dobrą sprawę w tych ostatnich meczach m.in z Canucks, z Sharks , czy z Flames funkcjonowało niemal wszystko na przodach, prócz skuteczności , która okazała się katem i wpędziła sporo ograniczenia w ich - jak widać - długą drogę odnośnie tegorocznych playoffów. Dziś mają na tacy zespół Kings, który na pewno odczuje pewien uszczerbek kondycyjny po tym niezwykle brawurowym meczu w Minnesocie, ponadto są w znacznie lepszej sytuacji niż gospodarze i myślę, że tutaj zadecyduje większa desperacja, rutyna po stronie Wings, a co za tym idzie nieprzerwany od 21 lat udział w playoffach. Skrzydła w tym sezonie już gościli Kings w Michigan i dokładnie tak jak wtedy, dziś będa musieli sprostać zadaniu w podobny sposób, czyli podejść z pełną determinacją w ofensywie od samego początku do końca przez całe 60 minut. Mecz o 1:00, transmisja w NBC.

Los Angeles Kings @ Detroit Red Wings OT [1,80] PinnacleSports ✅ (1:3)

Otrzymane punkty reputacji: +2
K 358

koeman66

Użytkownik
Dzisiaj malo spotkan to wybiore tylko jedno spotkanie, bo lepiej isc na jakos niz na ilosc - zlamanie mojej zasady, zakonczylo sie dzis w nocy sromotna kleska!
Tampa Bay Lightning - Toronto Maple Leafs OT 2 1.97 Pinnacle ⛔
Bardzo podoba mi sie kurs moneyline na Toronto i chetnie to zagram. Wyniki Tampa Bay sa ostatnimi czasy bardzo slabe (2-6-2) i seria 6 porazek. W tym przypadku jednak porazki troche zanizaja obraz gry Lightinig, ktorzy fakt faktem przegrywaja, ale nie w takim stylu jak np. Florida, walcza i przegrywaja minimalnie (m.in. minimalne wyjazdowe porazki z walczacymi o playoff: Jets, Sabres, Capitals czy silnymi Canadiens. Ostatnio 22 kwietnia przegrali u siebie z Carolina, czyli druzyna nienajwyzszyh lotow 2-3, przegrywajac jednak juz po 1 tercji 0-3. Czyli tak ogolnie nie wyglada to az tak fatalnie, poza tym 20 lutego pokonali u siebie Toronto 4-2, by miesiac pozniej takim samym rezultatem, przegrac w Kanadzie. Wszystkie te czynniki nie sprzyjaja do grania na gosci, ja jednak wierze w ich wygrana, gdyz sa zespolem lepszym i maja nawet minimalne szanse na wygranie swojej dywizji, a takze dogonienie Canadiens, co akurat w tym przypadku tez jest troche istotne, gdyz Canadiens zajmuja 4 miejsce w konferencji, a Maple Leafs 5 miejsce, wiec miejsce wyzej da tylko korzystniejszy terminarz w bezposrednim pojedynku o playoff. Istotna sprawa jest jednak to, ze Toronto moze zostac jeszcze dogonione przez Islanders, a nawet Ottawe i Rangers, a pewnie z takim Capitals (zwazywszy na ich dyspozycje) Maple Leafs nie chcieliby sie spotkac (ostatnio w Waszyngtonie zostali rozbici 1-5). Co innego Montreal, tez bardzo ciezki przeciwnik, ale wystarczy zajrzec w statystyke i okaze sie, ze w tym sezonie radzili sobie z nimi bardzo dobrze, czego nie mozna powiedziec o konfrontacjach z Capitals. Ostatni mecz Toronto to wyjazdowa wygrana z Ottawie 4-1, wiec nie jest tak zle (Ottawa walczy o playoff, a na wlasnym lodowisku gra niezle 15 zwyciestw i 8 porazek), wyniki pokazuja, ze to Toronto jest w lepszej dyspozycji od Lightning i dlatego stawiam tez na druzyne z Kanady. Spodziewam sie meczu bardzo zacietego, ale zaryzykuje, gdyz intuicja i ostatnie wyniki, podpowiadaja by grac na Maple Leafs!

odi 2,3K

odi

Forum VIP
Phoenix Coyotes - San Jose Sharks -&gt; San Jose wygra ML OT [2.05] Pinnacle
Na dziś Rekiny wydają mi się najbardziej opłacalną opcją. W mecz pomiędzy Detroit i Los Angeles się nie pcham - za dużo tam emocji motywacji w takich spotkaniach puszczają nerwy dzieją się dziwne rzeczy. W Arizonie już będzie spokojniej, gospodarze raczej pogodzeni z nieudaną próbą dołączenia do top 8. Goście wczoraj zdobyli gwarancje udziału w play-off i nie sądzę żeby nagle zwolnili tempo zwłaszcza że dali niezły popis z Dallas. Mecz wymykał im się spod kontroli ale dwie bramki w 30 sekund załatwiły sprawę, a później imponujące bronienie się (Stars naciskali w ostatnim fragmencie w siedmiu czołowych zawodników ataku!). Niemi broni bardzo dobrze, a atak w końcu nie bazuje tylko i wyłącznie na jakiś indywidualnych zrywach, wracają starzy dobrzy Sharks i to na dobry czas i kto to wie czy w play-off to właśnie ekipa z SJ nie będzie czarnym koniem? Póki co twierdzę że powalczą do końca na maksa o rozstawione miejsce, jest im potrzebne. Phoenix gra do tego koszmarnie w PK, a Rekiny w ostatnich dwóch tygodniach nie wybaczają żadnego błędu grając w power play.

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom