lukascash
Forum VIP
A ja nie wiem, czy Senators słusznie nie są dogiem. Kolega wyżej napisał, że Pavelec nie grał dobrze..zgadzam się. Anderson w mojej ocenie jest bardzo dobrym bramkarzem, ale największym problemem Ottawy w tym sezonie patrząc na ich roster będzie defense sensu stricto jeśli można to tak nazwać, a to oznacza, że nawet dobry bramkarz w takiej sytuacji może wyglądać jak dziurawiec. W zeszłym sezonie Anderson miał GAA 2.83, Pavelec 2.73. Patrząc na staty z poprzedniego sezonu, obie drużyny były w czołówce ligi zarówno jeśli chodzi o różne ranking dotyczące bramek - i tak Ottawa średnio strzelała 2.98g/g, Winnipeg 2.70g/g, traconych - Ottawa 2.88, Winnipeg 2.95 (odnosząc się do matchupu - Ottawa na wyjazdach była drugą najskuteczniejszą drużyną w lidze - 3.10gpg,tracąc 2.76. Winnipeg w domu - 2.98 gpg, tracąc 2.44). Obie drużyny także lubią sobie obstrzeliwać bramkę przeciwników. Dodatkowo Ottawa była jedną z najczęściej karanych drużyn w lidze, na wyjazdach jako 3 drużyna ligi. Biorąc pod uwagę te wszystkie rzeczy, początek sezonu, co odnosi się także do sposobu sędziowania (kary) i dodając do tego, że Jets u siebie są całkiem solidną ekipą skłaniałbym się ku Jets i overowi po ładnym kursie 2.230