odi
Forum VIP
Popatrz jeszcze raz na to co napisałeś i na to co ja napisałem. Po co pisać takie bzdury w uzasadnieniu, że jedni są na granicy play-off i będą walczyć na 120 % a drudzy prawdopodobnie nie ? Obie drużyny na granicy awansu i będą gryźć lód nie rozumiem po co tu na siłę kolorować.hmm dam Ci prosty przyklad czy druzyna gra tak samo w lidze jak w ostatnim decydujacym meczu o puchar stanleya? W obu przypadkach powiedzmy graja na 100% ale koncentracja i mentalnosc jest na zupelnie innym poziomie, to widze w dzisiejszym meczu u kojotow stad moj typ, oczywiscie moge sie mylic w koncu to NHL
Ja dziś dam szansę właśnie Rekinom, które pozbierały się do kupi i podobnie jak Kings robią na mnie najlepsze wrażenie z tych zespołów które zostały w grze o PO. Sharks przede wszystkim są dobrze zbilansowanym teamem, z poukładaną defensywą i pewnym atakiem. Dużo w ich przypadku zależy od formy bramkarza, ale ta ostatnio pozwalała osiągać dobre wyniki więc i dziś na to liczę. Zwłaszcza że Kojoty nie należą do ekip szczególnie ofensywnych, grają raczej na kontrę. Dużo się ostatnio mówiło o przenosinach klubu z Phoenix do Quebecu, dużo się zresztą o tym mówi od jakiś trzech lat. Myślę że w końcu do tego dojdzie, w Kanadzie już budują ogromną halę właśnie na standardy NHL. Jeśli miałbym pisać scenariusz to byłoby tak że Kojoty nie dadzą rady tym razem wejść do play-off, a na wakacjach Arizona straci NHL.
Phoenix Coyotes - San Jose Sharks -> San Jose win (ML REG)[2.04]
W drugim typie postawię na grad bramek w Filadelfii co nie będzie niczym dziwnym. W bramce Bobrowski, zastąpi kontuzjowanego Bryzgałowa (bo z Bryzgim to by mogło być różnie). Przeciwnik niewygodny, głównie ze względu na to że ostatnio przez długi czas zawodził swoich kibiców i razem ze zbliżającym się końcem sezonu będą chciały Klonowe Liście zagrać mecz na odkupienie win. Jeśli dziś wyniuchają że Flyers mają słabszego goalie i nieszczelną obronę to może być w Air Canada Centre bogato w gole. W TOR bronić będzie Gustafsson, który znów zagrał przeciętny sezon i chyba nie zagrzeje tu na długo miejsca a może i w całej NHL nie zostanie na dłużej.
Toronto Maple Leafs - Philadelphia Flyers -> over 5.5 goals [1.86][Pinnacle]