>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

NHL - sezon 2011/2012

Status
Zamknięty.
odi 2,3K

odi

Forum VIP
hmm dam Ci prosty przyklad czy druzyna gra tak samo w lidze jak w ostatnim decydujacym meczu o puchar stanleya? W obu przypadkach powiedzmy graja na 100% ale koncentracja i mentalnosc jest na zupelnie innym poziomie, to widze w dzisiejszym meczu u kojotow stad moj typ, oczywiscie moge sie mylic w koncu to NHL
Popatrz jeszcze raz na to co napisałeś i na to co ja napisałem. Po co pisać takie bzdury w uzasadnieniu, że jedni są na granicy play-off i będą walczyć na 120 % a drudzy prawdopodobnie nie ? Obie drużyny na granicy awansu i będą gryźć lód nie rozumiem po co tu na siłę kolorować.
Ja dziś dam szansę właśnie Rekinom, które pozbierały się do kupi i podobnie jak Kings robią na mnie najlepsze wrażenie z tych zespołów które zostały w grze o PO. Sharks przede wszystkim są dobrze zbilansowanym teamem, z poukładaną defensywą i pewnym atakiem. Dużo w ich przypadku zależy od formy bramkarza, ale ta ostatnio pozwalała osiągać dobre wyniki więc i dziś na to liczę. Zwłaszcza że Kojoty nie należą do ekip szczególnie ofensywnych, grają raczej na kontrę. Dużo się ostatnio mówiło o przenosinach klubu z Phoenix do Quebecu, dużo się zresztą o tym mówi od jakiś trzech lat. Myślę że w końcu do tego dojdzie, w Kanadzie już budują ogromną halę właśnie na standardy NHL. Jeśli miałbym pisać scenariusz to byłoby tak że Kojoty nie dadzą rady tym razem wejść do play-off, a na wakacjach Arizona straci NHL.

Phoenix Coyotes - San Jose Sharks -&gt; San Jose win (ML REG)[2.04]
⛔
W drugim typie postawię na grad bramek w Filadelfii co nie będzie niczym dziwnym. W bramce Bobrowski, zastąpi kontuzjowanego Bryzgałowa (bo z Bryzgim to by mogło być różnie). Przeciwnik niewygodny, głównie ze względu na to że ostatnio przez długi czas zawodził swoich kibiców i razem ze zbliżającym się końcem sezonu będą chciały Klonowe Liście zagrać mecz na odkupienie win. Jeśli dziś wyniuchają że Flyers mają słabszego goalie i nieszczelną obronę to może być w Air Canada Centre bogato w gole. W TOR bronić będzie Gustafsson, który znów zagrał przeciętny sezon i chyba nie zagrzeje tu na długo miejsca a może i w całej NHL nie zostanie na dłużej.
Toronto Maple Leafs - Philadelphia Flyers -&gt; over 5.5 goals [1.86][Pinnacle] ✅

yem-uoniaki 4,1K

yem-uoniaki

Użytkownik
Calgary Flames - Colorado Avalanche
Gabriel Landeskog strzeli gola w meczu
3,85 Betsson ⛔ &quot;tylko&quot; dwie asysty ;)
Kiedy tylko miałem wolną chwilę, i rzecz jasna nie był transmitowany mecz Capsów, często zasiadałem do spotkań z udziałem Avs. Nierzadko byłem pozytywnie zaskoczony - drużyna właściwie bez gwiazd (Stastny błyszczał parę sezonów temu i wierzę, że wróci do podobnej dyspozycji), a potrafi zagrać na prawdę przyzwoity mecz. Można tylko gdybać, co by było, gdyby Duchene znalazł formę z ubiegłej kampanii. Jego pomoc w tym momencie byłaby bezcenna. Jest jednak w drużynie Gabriel, który w swoim pierwszym roku poczyna sobie coraz śmielej, chwilami przejmując nawet inicjatywę w prowadzeniu gry. W moim odczuciu jest faworytem do zdobycia bramki. Moment byłby wręcz idealny - starcie z drużyną która, tak jak i Avs, wciąż liczy się w walce o ósemkę. Po niezwykle pechowym meczu z Canucks, meczu, w którym nie tylko moim zdaniem drużyną zdecydowanie lepszą było Colorado, powinni teraz na równi powalczyć z Calgary i rozwiązać worek z bramkami. Landeskog, obdarzony sporym zaufaniem, co odbija się na jego TOI, ma szansę wpakować dzisiaj gola, zdobywając jednocześnie punkt nr 50. ;)

lutek 9,3K

lutek

Użytkownik
Tutaj konsekwentnie na Kings, którzy dzięki podknięciu dzisiejszej nocy Rekinów mają wręcz idealną okazję ,by stworzyć sobie przewagę dwóch punktów na 8 miejscu konferencji zachodniej. Nafciarze są na pewno do pokonania i jeśli tylko wejdą podobnie w mecz jak ostatnio z Flames, gdzie wszystko było po &quot;profesorsku&quot; z ich strony, to o wynik jestem pewny, z resztą determinacja w ekipie Królów podejrzewam że sięga zenitu i staną dziś na głowie by zgarnąć komplet.

▶ Los Angeles Kings OT @ Edmonton Oilers @ 1,76
✅
Tutaj podobnie jak w przypadku Kings, stawiam zdecydowanie na Wings. Skrzydła trochę pogubili się w ostatnich dniach, gdzie w głównej mierze spowodowane było to brakiem kilku kluczowych graczy, jednak teraz gdzie praktycznie wszyscy powrócili do składu, wszystko wydaje się być ok i spodziewam się wielkiego come back`u i pewnego zwycięstwa na swoich śmieciach. Poza tym do bramki gospodarzy po chwilowej przerwie powraca dziś Howard, który na pewno z korzyścią dla Wings zastąpi obecnego ostatnio Conklina, który nie przebierał w puszczaniu krążków.
▶ Nashville Predators @ Detroit Red Wings OT @ 1,75
⛔

Otrzymane punkty reputacji: +2
odi 2,3K

odi

Forum VIP
Ja tam na Królów dziś wolę uważać, sami widzimy jak wychodzą ostatnie te &quot;must win&quot; motywacja nie czyni z nikogo zwycięzcy.

Columbus Blue Jackets - Florida Panthers -&gt; over 5.5 goals [2.25][Bet365]

Tutaj to jakieś totalne nieporozumienie z kursem, w bramkach York i Clemmensen a kurs powyżej 2.0 ? Widziałem mecze z bramkarzami wysokiej klasy i to &quot;na fali&quot; i kursy na over były dużo dużo niższe więc ktoś tu przesadza. York zatrzymał Czerwone Skrzydła ok, ale dla mnie było w tym 85 % szczęścia &quot;debiutanta&quot; niż umiejętności. Z taką defensywą praktycznie bez konkretnego wsparcia w polu bramkowym ten bramkarz nie będzie w stanie zagrać na wysokim poziomie dwa razy z rzędu. Zwłaszcza że we Florydzie potrzebne jest odnalezienie drogi ofensywnej i już z tego co widziałem zaczęły się kombinacje z liniami atakujących - w końcu których pomysł wypali. W pięciu ostatnich meczach Pantery tylko raz zwycięskie i to po karnych (mega mecz Wojtka Wolskiego), to zdecydowanie za mało na ekipę mierzącą w play-off z rozstawienia.
Calgary Flames - Colorado Avalanche -&gt; Colorado win (ML REG)[2.12][Pinnacle]
Na wtopy ze strony Calgary gram często i z dobrym wyczuciem jak ostatnio z Los Angeles. Nie będę się powtarzał o sytuacji kadrowej, podobno sprawa została postawiona jasno - jeden z liderów (Kiprusoff, Iginla) po sezonie odejdzie wzamian przyjdzie świeża krew i dojdzie dobry prospect. Plany na przyszłość są ale na teraźniejszość nie ma nic, a Colorado potrzebuje tej wygranej bardzo bo ich toczenie się po równi pochyłej na prawdę nie ma dużo wspólnego z grą jaką pokazują. Żal byłoby stracić Avalanche i nie zobaczyć ich w play-off, dziś grają z najsłabszym rywalem od dłuższego czasu bo ostatnio mieli bardzo trudną rozkładówkę (VAN,SJS,PHX). Poza tym ich ostatnia wygrana to właśnie ta nad Płomieniami blisko dwa tygodnie temu 2:1, dziś powinno być podobnie może nawet bardziej okazale.

lutek 9,3K

lutek

Użytkownik
Tutaj pomimo wyjazdu i niezbyt przyjaznego terenu upatruję większe szanse Senatorów. Wciąż sprawa odnośnie playoffów zostaje w ich przypadku otwarta mając 88 punktów na 7 miejscu konf. wschodniej, tak więc trzeba przyłożyć wszelkich starań wobec tego spotkania, tymbardziej że tuż za nimi wybijają się Sabres i Capitals, którzy na pewno nie myślą spocząć na laurach do końca serii. Wygrali pewnie dwa ostatnie mecze, strzelajac przy tym sporo goli i sądze, że będzie to ich główna broń na dzisiejszy mecz z Flyers. Poziomem na pewno nie odbiegają od rywali i jak najbardziej mogą pokusić się o zwycięstwo.
▶ Ottawa Senators OT @ Philadelphia Flyers @ 2,30
✅

Huragany nie zaliczyli na pewno najlepszego występu dzisiejszej nocy z Jets. Przeważali przez większość spotkania i wydawać by się mogło, że mecz mają praktycznie na wyciągnięcie ręki wygrywając już 3-1, jednak to Jets zachowali zimną krew i zdołali obrócić losy spotkania. Devils to klasa o wiele wyższa i nie sądze, by zdołali się tutaj w jakiś sposób przeciwwstawić, tymbardziej że coś drgnęło pod względem ofensywnym i w połaczeniu z zasłużonym odpoczynkiem po efektownym meczu z Lighting, uważam że tutaj mają zwycięstwo z Huraganami jak najbardziej w swoim zasięgu.
▶ New Jersey Devils OT @ Carolina Hurricanes @ 1,81
✅

Gra Lighting w ostatnich tygodniach na pewno cieszy przy całkiem fajnym nakładzie w siłę swojej ofensywy. Mają na koncie kilka bardzo dobrych meczów i nadchodzącej nocy spodziewam się kontynuacji swojej skutecznej i efektownej gry na własnym terenie. Jets jak już wspominałem wygrali bardzo szczęsliwie z Huraganami, jednak tutaj nie można ich przedstawiać w pozytywnym świetle, tymbardziej że bilans ich meczów b2b tego sezonu nie wygląda najlepiej (1-10). Dlatego więc myślę, że ten mecz jest jak najbardziej w zasięgu gospodarzy.
▶ Winnipeg Jets @ Tampa Bay Lighting OT @ 1,84
✅

Tutaj wielę pisać nie muszę. Konsekwentnie do końca na Kings z wielką nadzieją, że zobaczę ich w tegorocznych playoffach, na co wiele wskazuje. Efektownie i pewnie pokonali dzisiaj Nafciarzy w Edmonton i dziś kontynuacja misji z Dzikusami, którzy należą zdecydowanie do średniaków ligowych i choć potrafią czasami zaskoczyć oraz wywrzeć niespodziewanie presje na przeciwniku ,tak myślę że dziś ta sztuka jest poza zasięgiem wobec rozpędzonych Królów.

▶ Los Angeles Kings OT @ Minnesota Wild OT @ 1,67
⛔

Kojoty podobnie jak wyżej wspominane przezemnie ekipy również walczą o udział w PO i dla nich zdecydowanie najlepszym rozwiązaniem jest tutaj zdobycie kompletu punktów, ponieważ sprawa na zachodzie wciąż nie jest przesądzona i równie dobrze mogą wylecieć z rywalizacji tak szybko, jak się tutaj dostali. Kaczory to na pewno niewygodny przeciwnik, ale w ich przypadku sprawa już jest przesądzona, poza tym na wyjazdach grają zdecydowanie gorzej. Faworytem są tutaj Kojoty i tak też będę tutaj typował.
▶ Anaheim Mighty Ducks @ Phoenix Coyotes OT @ 1,71
✅

Otrzymane punkty reputacji: +8
stardog 250

stardog

Użytkownik
Mecze upatrzone wczoraj - zagrane dopiero dziś (niestety nie rano - kursy i tak nie najwyższe poleciały jeszcze w dół).
Philadelphia - Ottawa
Miał być over 5,5 w reg.time, ale dziś wybrałem trochę wyższy kurs na over 1,5 w 1 tercji. Jedni i drudzy potrafią i lubią sobie postrzelać, w dodatku Ottawa wciąż rozgrywa ważne mecze o ósemkę.
Carolina - New Jersey 2ML
Wczoraj kurs 1,87, dziś już tylko 1,78. Nawet w tak wyrównanej lidze jaką jest NHL widać różnicę poziomów lub dyspozycji w danym okresie. Powrót do dobrej gry Devils i nastawienie mentalne przed PO, oraz wczorajszy mecz Hurricanes sprawiają, że gram dziś na Diabły mimo mizernego kursu jak na grę wyjazdową.
Żeby zbytnio nie szaleć z budżetem poczekam na pierwsze rozstrzygnięcie i jeśli okaże się ono pozytywne pomyślę nad overem w Tampa Bay.

odi 2,3K

odi

Forum VIP
New York Islanders - Boston Bruins -&gt; over 5.5 goals [2.15][Pinnacle] ✅
Szybciutko bo meczyk tuż tuż, a szkoda by nie skorzystać. Obsada bramkarska to dwóch backupów, Turco który dopiero wchodzi w sezon mimo że ten się wlaściwie kończy (nikt go nie chciał przez cały regularny to też o czymś świadczy). Montoya też broni tylko dlatego że kontuzja wyeliminowała Nabokowa i DiPietro. Pod uwagę biorę też, a może przede wszystkim świetne podejście Wyspiarzy do rozgrywek. Nie zważają na to że grają o pietruszkę i zdobywają kolejne punkty, dają radość swoim kibicom i widać że bawią się grą pod wodza Tavaresa stać ich na prawdę na duże rzeczy.

konrado87 412

konrado87

Użytkownik
Na początek kwietnia najbardziej nie przewidywany sport jakim jest NyHyLy &quot;Pryma Aprilis&quot; rozpocznie moja ulubiona drużyna z New Jersey czyli :twisted:Devils:twisted: Mecze wyjazdowe to nie jest silna strona ekipy z NJ, ale po tym jak w łatwy sposób wczoraj Huragany przegrały wygrany mecz prowadząc już w drugiej tercji 3:1 z Odrzutowcami, nie sposób przejść mi obok tego typu obojętnie a dobry kurs tylko zachęca. Na podbicie dokładam Blues którzy podejmują u siebie Jackets. O tym, że Nutki w St. Louis grają mistrzowski hokej nie będę się rozpisywał. Jackets u siebie w ciągu ostatnich chwil poczuli młodość ogrywając wysoko Wings i Pantery jednak wyjazdy to ich bolączka a takie tereny jak ten w Louis nie są w ich zasięgu.
NJ Devils0.0 @ 1.71✅:jupisdfgdfg:
STL Blues0.0 @ 1.28
⛔ niesmaczny żart :?
Doubles, 1 Zakład
Początek miesiąca wiec wypadać zagrać ostrożnie, dlatego jeszcze jedno double. Zagram na dwóch gospodarzy Vancouver Canucks którzy są wiceliderami grupy zachodniej, tracą tylko jeden punkt do liderujących Nutek. Podejmą dziś u siebie płomienie które rozegrały wczoraj fatalny mecz ulegając na własnej tafli Lawina aż 1:4 zdecydowanie lepsze nastroje panują u Orek które również wczoraj grały mecz u siebie i pokonali pewnie Dallas Stars 5:2 było to czwarte z kolei zwycięstwo na własnej tafli w czasie regulaminowym i sadze, że po dzisiejszym meczu będzie kolejne. Drugi typ pada na Caps, których szczerze nie lubię za gwiazdorstwo ich zawodników, ale odstawiając emocje na bok i patrząc na tabele i formę Stołecznych sądzę, że są w stanie wykorzystać dzisiejszą szanse i wskoczą na ósme miejsce premiowane udziałami w fazie play-off po tym jak Szabelki które jeszcze zajmują ósme miejsce przegrały wczoraj z Pingwinami. Rywalami Stołecznych będą Habs - ostatnia ekipa w klasyfikacji wschodniej która przegrała cztery z ostatnich pięciu meczy, mecze wyjazdowe tez ostatnio przegrywają seriami więc sądzę, ze duża szansa przed Caps na wskoczenie na ósme miejsce, tym bardziej, ze powinni być podbudowanie ostatnim zwycięstwem nad Boston Bruins.
WAS Capitals0.0 @ 1.41✅ mistrzowie trwonienia przewagi :]
VAN Canucks0.0 @ 1.50
✅
Doubles, 1 Zakład
Ps. 0.0 = razem z dogrywką i karnymi

lutek 9,3K

lutek

Użytkownik
Senatorzy po niezwykłej dramaturgii wczorajszego wieczoru w Filadelfii bardzo szczęsliwie zdobyli wymarzony komplet punktów i stworzyli sobie tym samym dogodną sytuacje, by tego sezonu playoffy zawitały w Kanadzie. Jednak by móc spać spokojnie i definitywnie zapewnić sobie ten cel, to na pewno nadchodzący mecz w Nowym Jorku wygrać trzeba. Isles lekceważyć nie można, a świadczą o tym dwa ostatnie zwycięstwa z Pingwinami (magia NHL). Patrząc jednak na potencjał jaki drzemie w ekipie Senatorów, chociażby pod wzlędem powera w ofensywie czy powracającego do formy Andersona, to uważam że jak najbardziej są w stanie wykorzystać taką okazje. Sposób na dziurawego Montoye, który zastępuje kontuzjowanego Nabokova w bramce prędzej czy później znajdą i jak najbardziej uważam, że typ na Sens jest tutaj wart strzału.

▶ Ottawa Senators OT @ New York Islanders @ 1,74
✅

Tutaj dam szansę swoim faworytom, gdzie Wings jak i Hawks powinni bez większych problemów wykorzystać przewagę swojego lodowiska. Co prawda Skrzydła zaliczyły ostatnio wpadkę z Preds, ale nie sądze by podobny scenariusz z tak dobrze dysponowanym bramkarzem jak wówczas Rinnie przydażył się także dzisiaj.

Hawks są na fali poza tym to ich ostatni mecz na własnej tafli w sezonie zasadniczym, więc jestem pewien że wypadną jak najlepiej potrafią przed kibicami w Chicago.

▶ Detroit Red Wings &amp; Chciago Blackhawks &gt;AKO&lt; @ 2,28
⛔

konrado87 412

konrado87

Użytkownik
Kolejne dwie propozycje na mecze gospodarzy najpierw Pingwiny które we własnej arenie były nie pokonane aż do czasu do puki nie zawitali tutaj Wyspiarze, nie można mówić tutaj że Pings ten mecz odpuścili ponieważ rewanż w NY także przegrali. Dzisiaj z Lotnikami spodziewam się otwartej walki, cios za cios, na brak bramek nie powinniśmy narzekać w tym meczu, oczywiście z przewagą na gospodarzy. Drugim gospodarzem dodanym do zakładu są Red Wings, którzy są zespołem z najdłuższym pasmem zwycięstw domowych w obecnym sezonie NHL. Ostatnio zmagają się z kontuzjami, jednak jest to ekipa na tyle silna, ze każdego gracza są w stanie zastąpić innym również dobrym zawodnikiem. Dziś wieczorem będą podejmować Pantery które pogubiły się ostatni z formą cztery mecze przegrane i tylko jedno zwycięstwo po rzutach karnych nad Canadies. Warto również wspomnieć, że ostatni mecz wyjazdowy Pantery przegrały w Ohio z Blue Jackets - żeby było śmieszniej Wings tez przegrali ostatni w Ohio :razz:
:hokej:PIT Penguins0.0 @ 1.54 kolejny pogrom i ośmieszenie przed własna publicznością
:hokej:DET Redwings0.0 @ 1.54
Doubles, 1 Zakład
0.0 = razem z dogrywką i karnymi

stardog 250

stardog

Użytkownik
Islanders - Senators over 5,5
Bez głębszych przemyśleń i trochę na czuja tak ten mecz widzę. Senatorowie jak pisałem wczoraj potrafią postrzelać, a tym meczem mogą definitywnie przypieczętować swój udział w PO. Islanders dogrywają sezon walcząc ambitnie w każdym spotkaniu. Dziś jedeo z ostatnich przed własną publicznością. W bramce NY pewnie znów Montoya. Dla obu ekip jest to mecz b2b i mam nadzieję, że może to spowodować kilka błędów w defensywie.

golditalia 27

golditalia

Użytkownik
Ja w meczu Detroit Red Wings-Florida Panthers widzę over. Dwie drużyny które mają już awans do playoffów, wczoraj obydwoje przegrali swoje mecze po 4-1 czyli underowo, dziś się otworzą i zrobią overka 5,5.
Red Wings-Panthers Over 5.5 @1,95

odi 2,3K

odi

Forum VIP
Podepnę się tu pod typ zaproponowany przez Lutka, dobra propozycja na dzisiejszy wieczór to Ottawa. Motywacja przemawia za nimi co widać po ostatnich meczach, w końcu po plerach chodzi im ten Waszyngton i tutaj zlekceważenie końcówki sezonu mogłoby się dla Ottawy skończyć nie mała tragedią, nikt nie chce chyba zagrać z Rangersami w pierwszej rundzie. Sens są po meczu z Lotnikami, gdzie sami sobie dostarczyli atrakcji trwoniąc trzybramkową przewagę. Nie należy się jednak martwić o kondycję bo jestem przekonany, że wolniej po lodzie będą poruszać się Wyspiarze - wczoraj mieli do czynienia z fizolami z Bostonu a po meczach z nimi każdy jest wymęczony jak koń po westernie.
New York Islanders - Ottawa Senators -&gt; Ottawa win (ML OT)[1.80][Pinnacle] ✅

Otrzymane punkty reputacji: +7
stardog 250

stardog

Użytkownik
Tez zagrałem, a tu zonk. Na daily face off uaktualnili składy i wygląda na to, że Spezza i Alfredsson nie zagrają. Kurs na Pinnku już 1.935
/ Rzeczywiście, zdecydowanie późno dziś te informacje wyszły. Trzeba liczyć że zmiennicy pokażą się z dobrej strony. Z tego co widzę zagra Klinkhammer i Butler, oni też będą chcieli się pokazać - Odi

odi 2,3K

odi

Forum VIP
PIT Penguins0.0 @ 1.54 kolejny pogrom i ośmieszenie przed własna publicznością
Czasami obserwuje takie wpisy frustratów i trudno mi się z tego nie śmiać. Pogrom ? Przegrana 4:6 w hokeju to rzeczywiście niesamowity pogrom. Ośmieszenie u siebie ? Spotkania chyba nie widziałeś, powiem tylko że była w nim jedna wielka jatka na pięści bo to wstęp do play-off i Pingwiny z Lotnikami pewnie zagrają przeciwko sobie w pierwszej rundzie. Widownia w Pittsburghu bardzo uradowana z widowiska.
Anaheim Ducks - Edmonton Oilers -&gt; over 5.5 goals [2.10][Pinnacle] ⛔
Teemu Selane powiedział ostatnio, że to wielka strata dla ligi że Kaczory nie zagrają w play-off. Trudno mi się choć częściowo z nim nie zgodzić, Ducks można kochać lub nienawidzić, ale trzeba ich cenić bo zawsze są atrakcyjni do oglądania. W końcu w ich szeregach jest potężny power z Perrym (MVP poprzedniego sezonu) Getzlafem, Ryanem na czele, ale także z głębią w postaci Fińskiej Błyskawicy. Dziś jeden z ostatnich meczów sezonu u siebie i z pewnością Ducks będą chcieli jeszcze pocieszyć się z wspólnie zdobytych goli. Kto wie czy Selane zostanie na następny rok czy nie zawiesi łyżew na kołku ? Szkoda tego roku dla Ducks, gdyby Getzlaf troszkę poprawił skuteczność mogłoby być dużo lepiej, z drugiej strony zajął się bardziej rozgrywaniem krążka (piękne podania) i to też trzeba cenić. Po drugiej stronie zespół młody i nastawiony na fantazyjne ataki, ostatnio długo już nie zagrali na typowy over głównie dzięki temu że w bramce zaskakująco poprawnie Dubnyk. Dziś może się to zmienić, o tytuł najlepszego debiutanta sezonu walczy Nugent-Hopkins i gra będzie lekko na niego skierowana - a on potrafi.

konrado87 412

konrado87

Użytkownik
Czasami obserwuje takie wpisy frustratów i trudno mi się z tego nie śmiać. Pogrom ? Przegrana 4:6 w hokeju to rzeczywiście niesamowity pogrom. Ośmieszenie u siebie ? Spotkania chyba nie widziałeś, powiem tylko że była w nim jedna wielka jatka na pięści bo to wstęp do play-off i Pingwiny z Lotnikami pewnie zagrają przeciwko sobie w pierwszej rundzie. Widownia w Pittsburghu bardzo uradowana z widowiska.
Się śmiej... nikt Ci nie broni. Oglądałem mecz i dalej uważam że był to pogrom. Pings mimo iż szybko strzelili dwa gole i oddali większą liczę strzałów wykazali się straszną nieporadnością, dużo miejsca zostawiali z tyłu co subiektywnie wykorzystali Lotnicy. Fakt bitka na koniec była przednia i bramka poniej tylko zmniejszyła rozmiary porażki 6:3 na 6:4 ale dalej nie zmienia to faktu, że Flyers ośmieszyli gospodarzy

/ Widocznie ile ludzi tyle opinii, przynajmniej Detroit nie zawiodło Cie chociaż w karnych mogło być różnie. Powodzenia !
- Odi

angelus 46

angelus

Użytkownik
Wyniki jak to w NHL ... zaskakują (o ile można użyć takiego słowa o najlepszej, hokejowej lidze świata). Ja dodam od siebie, że na końcówkę sezonu regularnego przyjąłem taktykę grania overów w meczach. Skoro dla części drużyn sezon się kończy - zawodnicy grają dla przyjemności, kibiców. Pada dużo bramek, kibicom się podoba i o to chodzi. Myślę, że to jest lepsze rozwiązanie niż typowanie zwycięzców spotkań ????

funt 2,9K

funt

Użytkownik
Jak będzie wyglądała tabela tej dywizji jeśli LAK dziś nie wygrają?..
W Los Angeles nikt nie wie, bo nikt takiej opcji nie dopuszcza..
Mecz z kategorii must win..
Pogdybajmy jednak..
LAK przegrywają dziś...Phoenix ma jeszcze trzy mecze...Blue Jackets u siebie i St Louis + Minnesota na wyjeździe..York w Columbusie musi kiedyś pęknąć więc jutro Kojoty mogłyby mieć już 2 pkt przewagi..
San Jose po wygranej u siebie z Dallas jadą do nich..Jesli wygrają zostanie im tylko LAK..Raz w domu i raz wyjazd..
Jeśli Kings dziś nie wygrają..Play Offy mogą się ważyć w ostatnim meczu wyjazdowym z Sharks..A tego na pewno by nie chcieli..

Tym razem już bez zahamowań..

Edmonton Oilers @ Los Angeles Kings :hokej: Los Angeles Kings (-1) @ 1.92 (Panbet) ✅ 0:2

Dogrywka to igranie z ogniem..Więc dziś w regulaminowym czasie..

A co do obaw o dyspozycję strzelecką to w marcu nie mieli z tym większych problemów.. ;)

Jeśli strzelą trzy gole..a strzelą..to.. ????

E: Z innej beczki..
Wyniki jak to w NHL ... zaskakują (o ile można użyć takiego słowa o najlepszej, hokejowej lidze świata). Ja dodam od siebie, że na końcówkę sezonu regularnego przyjąłem taktykę grania overów w meczach. Skoro dla części drużyn sezon się kończy - zawodnicy grają dla przyjemności, kibiców. Pada dużo bramek, kibicom się podoba i o to chodzi. Myślę, że to jest lepsze rozwiązanie niż typowanie zwycięzców spotkań ????
Już to gdzieś widziałem.. ;)
Columbus Blue Jackets - Edmonton Oilers -&gt; over 5.5 goals [2.09]

Pamiętam jak pisali do mnie ludzie na PW dziwiąc się że ekipy teoretycznie nie mające o co grać spinają się na koniec sezonu i czasami psują nawet szyki najlepszym. Skąd takie podejście ? Ano stąd chociażby że to prawdziwi profesjonaliści i w większości kanadyjczycy, a dla nich hokej to religia której nie mogą znieważyć nie przykładaniem się. Poza tym kibice ... wielki show musi trwać, to nic ze sezon jest przegrany, ale tym którzy kupili karnety należy się na sam koniec trochę dobrej rozrywki. Stąd też bramki ścielą się grubo, tym bardziej że już mało kto ma ochotę mega twardo walczyć w obronie. Dodając do tego bardzo słabo obsadzone defensywy i co najwyżej przeciętnych bramkarzy (tak tak mówię o Oilers i Blue Jackets) otrzymujemy bramkowy over na tym etapie sezonu. Mam nadzieje zobaczyć parę ładnych goli, Rick Nash potrafi indywidualnym rajdem zrobić miazgę, a w Edmonton jest kilku takich co wymienia krążek w stylu wręcz magicznym. Mecz za godzine.
i takich meczy juz coraz więcej..A wtorki i czwartki overowe.. :]

lutek 9,3K

lutek

Użytkownik
Po raz kolejny, standardowo już w końcówce tego sezonu stawiam na Kings. Kto tylko czytał poprzednie przemyślenia odnośnie tej ekipy ,ten wie że Królowie są na najlepszej drodze by w tym roku osiągnąć playoffy. Trochę odstrasza kurs na to spotkanie, ale nie sądze by Nafciarze byli w stanie coś tutaj zdziałać uwzględniając dodatkowo ich postawę dzisiejszej nocy w Anaheim, gdzie choć wygrali 2:1 z Kaczorami ,tak nie był to na pewno najlepszy mecz w ich wykonaniu oddając łącznie ok. 15 strzałów, ponadto nie angażując się zbytnio po udanej I tercji w resztę spotkania prezentując się na tafli jak amatorzy kwaśnych jabłek.

Zdarzają się cuda na kiju w końcówce tego sezonu, jak chociażby moja zmora w postaci Wild, którzy wczoraj jak i przedwczoraj postanowili zgarnąć pełną pulę po rzutach karnych z w/w Kings i Hawks jednocześnie niszcząc mój ładny &quot;run&quot; weekendowy. Nie sądze jednak, by ta sztuka udała się Nafciarzom w Los Angeles.
▶ Edmonton Oilers @ Los Angeles Kings OT @ 1,43
✅

odi 2,3K

odi

Forum VIP
Edmonton Oilers @ Los Angeles Kings OT @ 1,43
Ostatnio bardzo zgodnie myślimy Panie Lutek ????
Unikam takich kursów, ale o dzisiejszym meczu nie sposób pomyśleć inaczej niż to że nawet to 1.40 jest na Los Angeles atrakcyjnym kursem. Edmonton po wczorajszym meczu będzie zmęczone, o dziwo poradzili sobie wczoraj z Ducks ale prezentowali się na prawdę kiepściutko uratował ich stawając na głowie Dubnyk i tylko on mógłby ewentualnie popsuć święto w Kings ale nie sądze. Ci są bowiem zmotywowani na maksa, a pamiętajmy że czasu na pomyłki już nie ma Pacyfik jest w tym roku zwariowany i ta jedna wygrana może stanowić klucz do play-off. Edmonton nie moglo już wcześniej skorzystać choćby z Halla i Peckhama, dziś prawdopodobnie nie zagrają już Smid (jedyny obrońca który praktycznie w każdym meczu tego sezonu grał) i Hemsky. Powoli zaczynają się u Nafciarzy wakacje. Wolę zagrać po niższym kursie na Kings niz po wyższym na Capitals, powodem jest przeciwnik (Tampa jest groźna u siebie w tej części sezonu, a Stamkos jest rozrabiaką chce dobić do 60 goli w sezonie przy okazji chętnie by wyeliminował Owieczkina z PO).
Los Angeles Kings - Edmonton Oilers -&gt; Los Angeles win (ML OT)[1.40][Pinnacle] ✅

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom