>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<
  • Przypomnienie i prośba o zapoznanie oraz stosowanie się do wymienionych wytycznych odnośnie rozliczania swoich typów na forum!
    TUTAJ!

• Nowy projekt na forum!
    Podziel się swoim kuponem!

• Zaobserwuj nasze profile na Insta, X oraz FB i zgarnij gwarantowaną nagrodę!
    SOCIAL MEDIA!

NHL - sezon 2011/2012

Status
Zamknięty.
yem-uoniaki 4,1K

yem-uoniaki

Użytkownik
Tampa Bay Lightning - Edmonton Oilers
Over 5,5 1,71 Expekt ⛔ mało
Spotkanie drużyn, które myślą bardziej o wakacjach i nadchodzącym drafcie, niż o obecnych rozgrywkach. Z tą Tampą to jest tak, że gdy Steven robi sobie wolne od strzelania, to cała drużyna również idzie w jego ślady. Dlatego sporym ciosem była i nadal jest, kontuzja Lecavaliera. Kiedy drużynowo nie walczy się już praktycznie o nic, wypada pomyśleć o indywidualnych osiągnięciach. Stamkos chciałby przywalić magiczne 100 punktów. Trzy mecze bez chociażby jednego oczka nie zbliżyły go do tego celu i nie wyobrażam sobie, żeby dzisiaj zawiódł po raz czwarty. Koledzy również muszą stanąć na wysokości zadania, bo nie da się w pojedynkę wygrać meczu (no dobra, da się, ale nie za każdym razem). Oilers na finiszu grają ładny, ofensywny hokej. Nareszcie Ales złapał chemię z partnerami i wpakował trzy bramki dające mu pierwszy w karierze hattrick (stosunkowo długo musiał czekać, ale to nic w porównaniu z Doan&#39;em). Cała reszta opiera się na młodzieży, i właśnie dlatego nie można realnie myśleć o PO. Mimo tego na owej młodzieży można było polegać - Eberle, Gagner, RNH i Hall nie zawiedli. Stara gwardia raczej in minus. Liczyłem na lepszy sezon Shawna i częstsze zrywy Smyth&#39;a, który potrafił przez kilka spotkań z rzędu dokładać jakieś punkty, żeby przez kilka następnych nie dawać znaków życia. Duet bramkarski ani nie zachwycił, ani nie zawiódł. To samo można powiedzieć o całej drużynie. W dolnych partiach tabeli pod koniec sezonu zawsze robi się luźniej, dlatego też minimum 6 bramek w meczu to osiągalny wynik ;)

Otrzymane punkty reputacji: +5
J 7K

juanroman08

Forum VIP
Los Angeles Kings - St. Louis Blues -&gt; St. Louis win (ML OT)[2.25]
Lider całej ligi może nie pokazał się z najlepszej strony w starciu z Kaczorami, ale dziś bez obaw może jechać do Los Angeles. Styl gry Królów chociaż ostatnio nieco przesuwa się w stronę ofensywy nadal pozostawia ją moim zdaniem gdzieś w tyle, a St. Louis lubuje się w wygrywaniu meczów underowych. Motywacji i jednym i drugim nie zabraknie więc tutaj nie szukałbym dodatkowych &quot;punktów&quot; dla kogokolwiek, słusznie Lutek zauważył że wczoraj niemrawo zagrał Halak, toteż dziś w bramce uczestnik all-stars Brian Elliott. Dużo tu będzie zależeć od obrony Blues, jeśli zagra na swoim przyzwoitym poziomie to Kings pozostaną bez &quot;sztycha&quot;.
Czytając Twoje &quot;wróżby&quot; odnośnie tego spotkania odniosłem wrażenie że drużyna Kings już na wstępie została skreślona i uznana jako zespół który co najwyżej może Nutkom &quot;naskoczyć&quot; :-| Rzadko mi się to zdarza ale w tym wypadku w ogóle się z Tobą nie zgadzam, Kings jako jeden z niewielu zespołów walczących o PO pokazuje prawdziwą klasę, są pewni swego, wygrywają mecz za meczem a przy tym są bardzo skuteczni co na początku sezonu nie miało prawa bytu, a jednak albo przyjście Cartera dodało takiej świeżości, albo cała drużyna zaczęła &quot;oddychać pełnymi płucami&quot; i dzięki temu takie rezultaty. St.Louis fakt faktem jest mocne, ale nie na tyle by jak to ująłeś pozostawić LAK bez &quot;sztycha&quot; na ich terenie, może i jest to na razie zespół numer całej ligi, ale ich choćby wczorajsza postawa czy też wcześniejsze spotkania pokazują że tam już bardziej wszyscy czekają na koniec sezonu, niż na walce o kolejne punkty, teraz celem numer jeden są play off&#39;y, a mecz z Kings dzisiejszej nocy raczej nie ma dla Blues większego znaczenia. Jak dla mnie to Królowie dziś będą &quot;Królami nocy&quot; ;) Jeszcze w kontekście Elliott&#39;a warto dodać że jego bilans z Kings to 0-3-0 i 3.65 GAA
LAK (-0,5) 60&#39; (2,23 Pinnacle)

odi 2,3K

odi

Forum VIP
Czytając Twoje &quot;wróżby&quot;
Romeczku normalnie nie lubię dyskutować po meczach o meczach bo to tak jak z tymi wróżbitami na telefon i przepowiedniami o końcu świata... no ale wyboru mi nie dałeś bo typeczka i dyskusje zapoczątkowałeś o 1:30.
Po pierwsze wróżby wróżbami, a fakty faktami. Mecz Nutek i Królów miał dokładnie taki przebieg jakiego się spodziewałem i na jaki wskazywały osiągi obu ekip. Stalowe defensywy w połączeniu z bardzo dobrymi bramkarzami dały 0:0 i rozstrzygnięcie w loteryjnych karnych (akurat Quick jest w tym elemencie bardzo dobrym goalie). Nie mniej tego &quot;sztycha&quot; dla Kings nie było, a St. Louis nie okazało się ani tak słabe jak wy pisaliście ani tak mocne jak ja to przedstawiłem więc na tym polu remis i w ogóle najlepiej wyszedł na tym Lutek zgarniając plusa przy tym typie (my obaj mimo że typy różne to mamy &quot;plecy&quot;).
Jedno mnie jednak w Twoim przypadku dziwi, bo wiem że w temacie siedzisz dobrych parę lat. Nie można pisać, że St. Louis nie ma o co grać, tudzież że już im nie zależy na wynikach i tak sobie czekają na koniec ligi bo już ugrali co mieli ugrać. Po pierwsze walka o Presidenta (najlepsza ekipa zasadniczego) to nie byle co, po drugie dogodny rywal w pierwszej i każdej kolejnej rundzie play-off.
Moim zdaniem o odpuszczaniu w NHL nie ma mowy, owszem można tak jak Pingwiny wczoraj dać wolne z treningu Małkinowi bądź ograniczać czas na lodzie Crosby&#39;ego - ale żeby całkowicie jechać po nic gdzieś to totalna bzdura. Może gdyby już matematycznie nic sie nie mogło przydarzyć to uwierzyłbym, że ktoś się nie przykłada na 100 % bo nie pójdzie już ani pozycje w górę ani w dół (taka sytuacja może się zdarzyć w trzech ostatnich dniach rozgrywek) ale teraz ? St. Louis może jeszcze przy odpowiedniej kombinacji spaść na drugą lokatę i grać w rundzie namber łan np. z Chicago i to już jest sytuacja o wiele trudniejsza.
Także wszystko wszystkim ale w takie bajeczki o tym braku motywacji to raczej nie do przyjęcia, bo ciekawy jestem czy i dzisiaj będziesz konsekwentny i stwierdzisz że Rangers jadą do Buffalo na mecz dla nich bez znaczenia ? Nie sądzę, bo wiemy że na dupie mają Pingwiny, a dodatkowo perspektywę zdobycia &quot;Prezydenta&quot;.

Otrzymane punkty reputacji: +7
J 7K

juanroman08

Forum VIP
Tutaj akurat się z Tobą zgodzę, trochę przesadziłem w kwestii grania o nic i wyczekiwania na koniec ligi. Po prostu miałem inne wyobrażenie aktualnej tabeli i różnic punktowych, ale teraz wiem że walka na pewno będzie do końca o President Trophy. Mimo wszystko odnosząc się do samego meczu to było bardzo dobre widowisko z tym że na wysokości zadania stanęli obaj bramkarze broniąc z jednej jak i z drugiej strony po ponad 30 strzałów. Tak więc owszem defensywa, ale bardziej dzięki wspomnianym bramkarzom.
Tak jak napisałeś żaden z nas nie zanotował tutaj plusa więc jesteśmy na zero i &quot;sielanka&quot; trwa dalej :razz:
Jeśli chodzi o porę dyskusji to wybacz ale nie miałem możliwości wcześniej zajrzeć na Forumka i zacząć Ci &quot;wypominać&quot; :grin:
/ buzi na zgodę ? ???? ???? - Odi
/ haha jedynie ????

lutek 9,3K

lutek

Użytkownik
Mecz Blues z Kings to był tak na prawdę typowy rzut monetą patrząc na cały przebieg spotkania. Elliott jak i Quick rozegrali kapitalny mecz, jednak obie ekipy miały mnóstwo sytuacji, nie mówiąc że najbliżej byli chyba Niebiescy ze swoim prawie 2-minutowym powerplayem w dogrywce. Powiem szczerze, że pomimo braku bramek mecz stał na wysokim poziomie i nie na darmo siedziałem prawie do 6 rano przed laptopem :razz:

Czekam z niecierpliwością na Playoffy (nigdy wcześniej ich nie oglądałem, bo to mój pierwszy sezon z przygodą w NHL) i mam nadzieję ,że zobaczymy tam ekipę z miasta aniołów.

Na noc:

W dotychczasowych pojedynkach obu ekip to głównie Jets wychodzili zwycięską ręką, a ostatniego meczu w Waszyngtonie przypominać szczegółowo nie trzeba kiedy to Stołeczni jak szybko zdołali wyjść na prowadzenie, tak w równie prosty sposób stracili je w końcówce meczu, przegrywając później w karnych. Odrzutowce wciąż liczą się w walce o najlepszą ósemke sezonu i tutaj śmiało zdecydowałem spróbować ich szansy, tymbardziej że Stołeczni grali dzisiaj ciężki mecz z Lotnikami podczas gdy Jets mieli 2 dni odpoczynku po bramkowej fieście w Pittsburghu. Nie będzie to na pewno dla nich łatwy mecz i martwi mnie trochę ich postawa na wyjazdach, ale mimo wszystko udowodnili już w tym sezonie że grać z Capitals potrafią. Myślę ,że z takim zapleczem na przodach będą w stanie napsuć nieco krwi panom ze stolicy. Stawiam na gości.

▶ Winnipeg Jets OT @ Washington Capitals @ 2,20
✅

Sabres grają ostatnio na prawdę dobry hokej i mają już na koncie kilka ciekawych zwycięstw. Własciwie to nie ma się czemu dziwić, motywacja jest ogromna bowiem na wshodzie bitwa o najlepszą ósemkę wraz z Jets, Caps i Sens będzie się toczyć podejrzewam do samego końca zasadniczego sezonu. Rangers choć zajmują pierwszą lokatę na wschodzie oraz w dywizji z przewagą jednego punktu nad Pingwinami na pewno nie będą tutaj mogli sobie pozwolić na luz, bo słusznie zauważono że podobnie jak Blues będą walczyć o &quot;president trophy&quot;. Nie mniej jednak w ich grzę widać już powoli brak tego zapału i łatwości w wygrywaniu meczów jaką prezentowali jeszcze z początku roku i dlatego też zamierzam tutaj dać szansę Sabres, którzy poza swoim lodowiskiem potrafią równie dobrze grać ostatnio na wyjazdach. Myślę ,że na pewno spora determinacja weźmie dzisiaj w górę sprawy i powalczą na równi w Madison Square Garden.

▶ Buffalo Sabres OT @ NY Rangers @ 2,42
✅

Otrzymane punkty reputacji: +10
radzio_xp 311

radzio_xp

Użytkownik
Z całym szacunkiem, ale typ na Jets wydaje się dość pochopny.
Capitals (również) wciąż walczą o ósemkę i niczego pewnego w lidze nie mają. Niecały tydzień temu na tafli Odrzutowców gracze ze stolicy przegrali 3:2, ale spotkanie było bardzo wyrównane i przegrane w sporej mierze przez głupotę Laicha. Dziś oba teamy spotkają się w Waszyngtonie. Dotychczas w stolicy odbyły się dwa mecze między dzisiejszymi rywalami i żaden nie zakończył się w regulaminowych 60 minutach.
W obu ekipach po trzy kontuzje:
Winnipeg - Nik Antropov, Eric Fehr, Chris Thorburn
Capitals - Nicklas Backstrom, Tom Poti, Tomas Vokoun (GTD)
Do braku Backstroma zdążyliśmy się przyzwyczaić, ale absencja Vokouna może być bolesna dla Caps. Potencjał ofensywny w obu ekipach jest spory, więc może (w końcu) Capitals zadowolą wymagających kibiców ze stolicy. Moim zdaniem mecz z lekkim wskazaniem na gospodarzy (pomimo wczorajszej przeprawy z Lotnikami), ale przede wszystkim mocno ofensywny. Warto sobie lekko zaniżyć linię i zagrać:
:!:over 5 bramek @ 1,65:!:

Otrzymane punkty reputacji: +16
odi 2,3K

odi

Forum VIP
Czekam z niecierpliwością na Playoffy (nigdy wcześniej ich nie oglądałem, bo to mój pierwszy sezon z przygodą w NHL)
Zobaczysz w nich całkiem inny świat ????
Do rzeczy i krótko bo mecze za godzinke :
Columbus Blue Jackets - Carolina Hurricanes -&gt; Columbus win (+0,5 REG)[1.80][Pinnacle] ✅
Dwójka która już rzeczywiście nie walczy o nic w tym sezonie, no chyba że o to kto sięgnie po który pick w loterii draftowej ale to jak sama nazwa wskazuje czysta loteria. W takich meczach większą wagę można już przyłożyć do tego kto gra przed własną publiką, na pożegnanie z sezonem zawodnicy chcą dać swoim kibicom jeszcze jakieś zwycięstwo i tak zapewne zechcą zrobić Kurtki. Huragany już swoich fanów zaspokoiły uzyskały nawet serię czterech wygranych która ich trochę &quot;napełniła&quot;. W pojedynku outsiderów remis ze wskazaniem na Blue Jackets.
Montreal Canadiens - Ottawa Senators -&gt; over 5 goals [1.76][Pinnacle] ✅
Wśród Senatorów nie małe zamieszanie. Pierwszy punkt spekaklu, do składu i pierwszej linii wraca mózg czyli Spezza , więc pewnie punkty wygeneruje jakimś podaniem. Druga sprawa brak na treningu Alfredssona, pewnie zagra również z ograniczeniem czasowym. Finałowo-overowo do bramki wraca Anderson w formie bliżej nieznanej, ale na Montrealu można go próbować bo Habs nie są dużym zagrożeniem. Price nie jest w formie swoje powinien puścić.
Florida Panthers - Edmonton Oilers -&gt; over 5.5 goals [2.26][Pinnacle] ⛔
Wilczki z Edmonton kłują już tylko dla zabawy, ale ponoć takie kłucie jest właśnie najprzyjemniejsze. Patrząc na ich gre czasami mam wrażenie że ci goście równie dobrze mogliby wziąć sprzęt i zagrać na rolkach na ulicy czysto dla siebie, bo po prostu to kochają - w ataku problemy dla nich istnieją rzadko, w obronie dużo częściej. Pantery ostatnio nieco zwolniły w ofensywie, ale nadal jest to ekipa nastawiona bardziej na przód o czym świadczy choćby transfer &quot;naszego&quot; Wolskiego. Dziś może zagrają bardziej atrakcyjnie przed swoją widownią, mają już Versteega i Kulikowa więc można znów nastroić strzelecką nutę.

Otrzymane punkty reputacji: +3
funt 2,9K

funt

Użytkownik
#23.2
10 singli w temacie zostanie policzonych po standardowej stawce...czyli 100 PLN..Do statystyk zostanie policzone saldo końcowe...Plus lub minus z tej dziesiątki..

Na dziś Funt wybrał po raz kolejny bardzo kozackie rozwiązanie..O wiele mniej pewne niż w ostatnich dwóch meczach Pingwinów..
Wygrane Montrealu i Winnipeg przy underach w obydwu meczach zamiatają wszystkie 10 kuponów..Jeśli ktoś spróbuje tak zagrać to proszę z głową dobierać stawki..
Winnipeg Jets @ Washington Capitals :hokej: Over 5.5 @ 2.22 ✅
Winnipeg Jets @ Washington Capitals :hokej: Washington Capitals (2way) @ 1.87 ⛔
Winnipeg Jets @ Washington Capitals :hokej: Washington Capitals (3way) @ 2.42 ⛔
Winnipeg Jets @ Washington Capitals :hokej: Washington Capitals Over 2.5 @ 1.79 ✅
Winnipeg Jets @ Washington Capitals :hokej: Washington Capitals (-1) @ 2.90 ⛔
Ottawa Senators @ Montreal Canadiens :hokej: Over 5.5 @ 2.34 ✅
Ottawa Senators @ Montreal Canadiens :hokej: Ottawa Senators (2way)@ 1.78 ⛔
Ottawa Senators @ Montreal Canadiens :hokej: Ottawa Senators (3way) @ 2.30 ⛔
Ottawa Senators @ Montreal Canadiens :hokej: Ottawa Senators Over 2.5 @ 1.76 ⛔
Ottawa Senators @ Montreal Canadiens :hokej: Ottawa Senators (-1) @ 2.84 ⛔

⛔ 265
Jets @ Capitals.. - mecz o cztery punkty..Dla Jets to chyba ostatnia szansa..na zmniejszenie straty do Caps na 3 pkt..Caps zechcą odskoczyć na 7..Mając zaledwie punkt więcej niż Sabres piętające im po deptach..Wczoraj Capitals przegrali z Flyers w rzutach karnych tracąc cenny punkcik..Dziś nie powinni się zbłaźnć, choć z Jets gra sie ciężko..
Over tu aż się prosi..Jets strzelają sporo..nawet postraszyli Pingwinów wsadzając im 4 gole..A Washington u siebie w meczu o taką stawkę zagra ofensywniej niż wczoraj w Filadelfii..Dziś remis nikogo tu nie urządza..
Senators @ Canadiens..- Tu mamy doczynienia z analogiczną sytuacją..Gra im się ciężko ze sobą..Ottawa walczy wciąż o utrzymanie się w pierwszej ósemce..Zaledwie 4 punkty przewagi nad dziewiątymi Sabres..I dwa koszmarne mecze w dwa dni..Dziś Canadiens, którzy walczą jedynie o honor i z kontuzjami..A jutro Senatorzy spróbują powstrzymać pędzące Pingwiny..
Dziś mają szanse..Bo jutro.. ;)
Nieco więcej pisałem o nich przy okazji poprzedniego spotkania..Canadiens @ Senators
Marzec 2012:
:hokej: : ✅ ✅ ✅ ⛔ ✅ ⛔ ✅ ✅ ⛔ ✅ ✅ ✅ ✅ ✅ ⛔ ⛔ ⛔ ✅ ✅ :?: +1397.9

lutek 9,3K

lutek

Użytkownik
W ekipie Flames ostatnio jest całkowicie pod górkę, cztery porażki z rzędu głównie w dogrywkach, dodatkowo z ekipami z którymi &quot;na papierze&quot; zwycięstwo miało być w zasięgu ręki. Tak było chociażby ostatnio z Wild, gdzie przez większośc meczu dyktowali warunki, czy wczesniej z Oilers nie mówiąc już o pechowej porażce z Jackets. Inaczej to wygląda w ich przypadku z tymi &quot;lepszymi&quot; i tutaj bez wątpienia mogę do takiego grona zaliczyć Stars. W tym roku grali ze sobą dwukrotnie, gdzie górą byli Stars jednak oba mecze stały na bardzo wyrównanym poziomie i zadecydowały dogrywki. Myślę, że Flames stać jeszcze na dobry mecz i walkę w Dallas, tymbardziej że stawka jest ogromna więc nie będzie tutaj mowy o odpuszczaniu.

▶ Calgary Flames OT @ Dallas Stars @ 2,29
⛔

Tutaj dla mnie podobnie jak w przypadku Kings, sprawa jest bardzo prosta i wybieram po prostu lepszą ekipę, która przechodzi swój rewelacyjny okres i aktualnie nie widzę tutaj nikogo , kto mógłby ich zatrzymać. Tymbardziej Senatorzy, którzy wczoraj przechodzili gehenne z Habs. Uważam, że i tym razem niezawodna ofensywa Pens zadba tutaj o swoje interesy.

▶ Pittsburgh Penguins -0,5 @ Ottawa Senators @ 1,95
⛔

Ostatnio grałem przeciwko Lighting, jednak na domiar złego Roloson miał &quot;swój&quot; dzień i Oilers nie wykorzystali swojej szansy pomimo wielu dogodnych okazji przegrywając mecz w karnych. Nie sądze, by Dwayne zaliczył drugi taki mecz, tymbardziej że ofensywa Isles to też wysokie progi i strzelać niewątpliwie potrafią. Poza tym wygrali dwa ostatnie mecze z Habs oraz Leafs i uważam że nie zaprzestaną na tym rezultacie w tym sezonie. Dotychczas grali ze sobą 3-krotnie i w dwóch meczach górą byli Isles z dorobkiem 10 goli. Stawiam na gości.

▶ New York Islanders OT @ Tampa Bay Lighting @ 2,04
⛔

Preds pogubli nieco formę, co zaowocowało dwiema dość srogimi porażkami najpierw z Oilers 6-3 i przedwczoraj z Pens 5-1. Dziś na pewno bardziej wypoczęci podejmą u siebie Jets, którzy zaimponowali mi wczoraj swoim duchem walki i determinacją wyciągając mecz ze stanu 3:0 w Waszyngtonie. Można zauważyć, że na poważnie myślą o tegorocznych playoffach i na pewno ich główny priorytet dzisiejszego wieczoru to kolejne punkty w Nashville. Odstraszać może na pewno ich bilans b2b, nie mniej jednak w tej fazie rozgrywek ma to już nieco mniejsze znaczenie i sądze, że mogą w równie efektywny sposób jak wczoraj z Caps powalczyć z nieco przytłumionymi Predatorami.

▶ Winnipeg Jets OT @ Nashville Predators @ 2,72
⛔

Nie da się przejść obojętnie obok ostatnich wyczynów Avs, którzy zrobili spore postepy wobec tegorocznych playoffów, jednak dziś przed nimi ciężka zapora z Vancouver. Canucks może przegrywają swoje pojedynki, dodatkowo radzą sobie słabiej na wyjazdach, jednak uważam że ostatni komplet punktów w Dallas trochę ostudzi temperamenty w całej ekipie i będzie już tylko lepiej, a grać z Lawinami zdecydowanie potrafią (5 zwycięstw z rzędu w ciągu jednego roku).

▶ Vancouver Canucks OT @ Colorado Avalanche @ 1,96
✅

W tym meczu jedziemy konsekwentnie na Kings, którzy są na bardzo dobrej drodze wobec tegorocznych playoffów wygrywając mecz za meczem w na prawdę solidnym i wręcz porywającym stylu. Z drugiej strony ekipa z Bostonu, której gra nie imponuje od dłuższego czasu i głównie brak im regularności, która jak widać przekłada się na wyniki. Nie widzę tutaj więc żadnych przeszkód odnośnie gospodarzy, wystarczy tylko że zagrają swoje i o wynik jestem spokojny.

▶ Boston Bruins @ Los Angeles Kings OT @ 1,80
⛔
????​

odi 2,3K

odi

Forum VIP
Philadelphia Flyers - Montreal Canadiens -&gt; over 5,5 goals [2.03][Pinnacle] ⛔
Lotnicy już od dłuższego czasu nie pokazali tego co lubią najbardziej czyli hokeja w stylu full attack. Nie ma co narzekać, byłbym niekonsekwentny ganiąc ich za to że zainwestowali w obrońców (Grossman bardzo udanie zastępuje Prongera) i w końcu Bryzgałow ma kim sterować. Nie mniej nie da się filozofii tej drużyny tak po prosty wyplewić i myślę że dziś mogą sobie Flyers sporo postrzelać z Montrealem. Po pierwsze w Habs będzie bronił backup czyli Budaj a jego osiągi nie powalają. Po drugie Canadiens są po prestiżowym i dosyć ciężkim jeśli chodzi o aspekty fizyczne starciu z Senators i będą dziś o tempo wolniejsi.
Los Angeles Kings - Boston Bruins -&gt; Boston win (ML OT)[2.18][Pinnacle] ✅
Skoro niektórzy konsekwentnie na Kings to ja konsekwentnie przeciwko. Końcówkę rzeczywiście mają imponującą, ale nie wiem czy to wystarczający atut żeby znaleźć się w ósemce zachodu. W końcu liczy się bilans całego sezonu a biorąc to pod uwagę w Los Angeles już tak pieknie nie było. U Niedźwiadków też się nie przelewa, cierpią długimi okresami na &quot;kaca&quot; po wygraniu Stanleya, są jednak w stanie w swoim stylu narzucić styl gry bandą i wtedy jest z nimi każdemu ciężko. Motywacja po obu stronach wysoka, Bruins chcą zwyciężyć w Dywizji, a przecież ścigają ich Senatorowie i wszystko jeszcze możliwe.
Colorado Avalanche - Vancouver Canucks -&gt; Vancouver win (ML OT)[1.96][Pinnacle] ✅
Tutaj natomiast się zgodzę i również zagram na gości. Colorado gra bardzo milo dla oka fajnie, doznania wizualne w lidze ogólnie najbardziej lubię właśnie od Lawin i Gwiazd nie bez przyczyny. Dziś jednak ładna gra może nie wystarczyć, bo do akcji przystępują Orki. Mają sporę szansę na strącenie St. Louis z pierwszej lokaty i pewnie będą starać się to zrobić. Do składu wraca Salo, więc bardzo istotny defensor będzie utrudniał Avalanche ataki. Reszta ładnie przytoczona w dziale.

funt 2,9K

funt

Użytkownik
Dziś jak to zwykle w weekend czasu brak..Więc po jednym zdaniu..Sporo kuponów..Ale w przypadku tych meczy znacznie minimalizuje to ryzyko wtopy..A przy odrobinei szczescia..
Co do Pingwinów to tu nic pisać nie trzeba..St Louis już na wysiągnięcie ręki..Ottawa lała się wczoraj po ryjach z &quot;kolegami&quot; z Montrealu..Ponad 150 minut łącznych kar..Dziś nie zwojują zbyt wiele..Wczoraj zresztą też..1:5..
Philadelphia stłukła niedawno Pingwinów w dogrywce..Dziś zabawi się z poobijanym Montrealem..Canadiens myślą poważnie o Play Offach..Ale dopiero w przyszłym sezonie..Więc bez zastanowienia..
A co do Buffalo...To nie mają dziś wyjścia..Capitals splamili wczoraj z Jets koszmarnie i otworzyli furtkę do Play Offów kolegom od Szabelek..
Sabres nie zmarnuje całego sezonu w jednym meczu..Dziś to mój trzeci zelazny faworyt..
Pittsburgh Penguins @ Ottawa Senators :hokej: Pittsburgh Penguins (-1) @ 2.44 ⛔
Pittsburgh Penguins @ Ottawa Senators :hokej: Pittsburgh Penguins (3way) @ 2.02 ⛔

Pittsburgh Penguins @ Ottawa Senators :hokej: Over 5.5 @ 1.97 ✅
Pittsburgh Penguins @ Ottawa Senators :hokej: 1st Period Result: Pittsburgh Penguins @ 2.50 ✅
Pittsburgh Penguins @ Ottawa Senators :hokej: Pittsburgh Penguins Total Goals: Over 3 @ 1.92
✅
Pittsburgh Penguins @ Ottawa Senators :hokej: Pittsburgh Penguins (2way) @ 1.59 ⛔
Pittsburgh Penguins @ Ottawa Senators :hokej: 1st Period Goals: Over 1.5 @ : 1.88 ✅
Pittsburgh Penguins @ Ottawa Senators :hokej: 2nd Period Goals: Over 1.5 @ 1.68 ✅
Pittsburgh Penguins @ Ottawa Senators:hokej: 3rd Period Goals: Over 1.5 @ 1.72 ✅
Pittsburgh Penguins @ Ottawa Senators :hokej: Over 6 @ 2.22 ✅
Montreal Canadiens @ Philadelphia Flyers :hokej: Philadelphia Flyers (3way) @ 1.70 ✅
Montreal Canadiens @ Philadelphia Flyers :hokej: Philadelphia Flyers (-1) @ 1,96 ✅

Montreal Canadiens @ Philadelphia Flyers :hokej: Philadelphia Flyers Over 3 @ 1.76 ✅
Montreal Canadiens @ Philadelphia Flyers :hokej: Philadelphia Flyers @ 1.444 ✅
Montreal Canadiens @ Philadelphia Flyers:hokej: Over 5.5 @ 2.04 ⛔
Minnesota Wild @ Buffalo Sabres :hokej: Buffalo Sabres @ 1.77 (3way) ✅
Minnesota Wild @ Buffalo Sabres :hokej: Over 5 @ 1.99 ⛔
Minnesota Wild @ Buffalo Sabres :hokej: Buffalo Sabres (-1) @ 2.02 ✅
Minnesota Wild @ Buffalo Sabres :hokej: Buffalo Sabres @ 1.47 (2way) ✅

Minnesota Wild @ Buffalo Sabres :hokej: Buffalo Sabres Over 3 @ 2.65 :;/: zwrot
Dziś wszystkie kupony puszczone na Panbet..
✅ 801,4
Dziś wszystkie kupony puszczone na Panbet..
Poza statystykami..Wariat..Ale Funt takie lubi..
Ciekawe czy ktoś to zauważy
Accumulator @ £100.00 (£100.00)
Total Price: 14.008
23:00 Ice Hockey / NHL / Regular Season / Minnesota Wild @ Buffalo Sabres / Handicap Betting - Buffalo Sabres (-1) @ 2.02 ✅
23:00 Ice Hockey / NHL / Regular Season / Pittsburgh Penguins @ Ottawa Senators / Handicap Betting - Pittsburgh Penguins (-1) @ 2.44 ⛔
23:00 Ice Hockey / NHL / Regular Season / Montreal Canadiens @ Philadelphia Flyers / Handicap Betting - Philadelphia Flyers (-1) @ 1.96 ✅
21:15 Football / Chile / Primera Division / Universidad Catolica vs Iquique / Match Result - Universidad Catolica @ 1.45 ✅

Otrzymane punkty reputacji: +8
radzio_xp 311

radzio_xp

Użytkownik
Kolega wyżej tak nawrzucał typów, że aż oczy bolą. Postanowiłem więc, że nie będę ich czytał zanim nie napiszę własnych - ot co. Przechodząc do meritum...
NY Islanders - TB Lightning - czas zdobycia 1 gola po 9 min 30 s @ 2,0 ✅
Typ wydaje się być durny i bezsensowny, ale... zmierzą się dwa stosunkowo słabe zespoły zajmujące 13 i 15 miejsce w konferencji wschodniej. Błyskawice miałyby apetyt na wyższe miejsca, gdyby nie kompletny szpital w ekipie:
Marc-Andre Bergeron, Mathieu Garon, Adam Hall, Vincent Lecavalier, Mattias Ohlund, Ryan Shannon, Nate Thompson, Dana Tyrell nie będą dostępni w dzisiejszym spotkaniu. Ze składu wyspiarzy wypadł tylko DiPietro. W tym spotkaniu to TBL jest moim cichym faworytem (pomimo ogromnych osłabień), ale aby wygrać potrzebna jest im żelazna defensywa (z którą ostatnio było kiepsko). Moim zdaniem pierwsza tercja będzie dość zachowawcza. Over w 7/10 last games obu zespołów jest złudny, bo to głównie zasługa ich przeciwników. Moim zdaniem pierwsza tercja under 1,5 i brak gola w pierwszych 10 minutach będzie dobrym wyborem.

Colorado Avalanche - Vancouver Canucks @ Avalanche 2,55 (3-drogowo)
/// miłe złego początki...;)
Tutaj dogrywka nie będzie potrzebna. Lawiny walczą o play-off, które Canucks mają pewne. Daniel Sedin nie zagra, najlepsi są oszczędzani... Colorado po wczorajszej porażce musi szukać punktów nawet w najtrudniejszych meczach.

yem-uoniaki 4,1K

yem-uoniaki

Użytkownik
Washington Capitals - Minnesota Wild
1,80 Expekt ✅✅✅

Cóż ja mogę napisać po meczu z Jets, kiedy po bramce na 3-0 coach gości patrzył z rozwartą paszczą i z wyraźnym niedowierzaniem, co te ćwoki waszyngtońskie robią. A robili wszystko świetnie, do pewnego momentu. Momentem tym była bramka właściwie z niczego, na 3-1. Później było już tylko gorzej. W trzeciej tercji zostaliśmy rozstrzelani, a w dogrywce byłem dziwnie spokojny, że przegramy. Ot taka więź z drużyną dzięki której nawet trochę się nie zdziwiłem, kiedy Stapleton wbił nam gola podczas dodatkowych pięciu minut. Gra zawodników świetna, ale znowu do pewnego momentu. Przynajmniej nie przebiegała ona na zasadzie zrywów - pierwsza część meczu to popis, a druga to oczekiwanie na syrenę z myślą, że może uda nam się wygrać. Tak więc nie było przeskoków z dobrej gry do słabej, znowu powrót do dobrej, i kolejny raz do słabej. Nasz Ovi nie jest już Good, ale Great. Trzeba przy tym zaznaczyć, że katastrofalnie spisuje się w defense zone (najczęściej w ogóle tam go nie ma). Z wypowiedzi zawodników można wywnioskować, że chcą jak najszybciej zapomnieć o tej porażce. Czego można oczekiwać w dzisiejszym spotkaniu? Tego samego, tylko że przez całe 60 minut - bez żadnych przestojów. Minnesocie im bliżej do końca sezonu, tym bardziej się im nie chce. Ta drużyna nie ma argumentów na play off. Sporym argumentem miał być Heatley, ale zawiódł, tak samo jak partner z wymiany - Setoguchi. Zresztą, nie można mówić, że to jest główny powód kiepskiej dyspozycji. W tej drużynie nie ma kto strzelać bramek. Do pewnego momentu miał przynajmniej kto bronić, ale Backstrom złapał kontuzję, a opieranie się na Hardingu nie jest dobrym pomysłem. W meczu z Buffalo nie pokazali nic szczególnego, tak samo jak Sabres. Jednak braki koncentracji na początku każdej tercji zadecydowały o wyniku. Wild są dzisiaj do ogrania, i to bez konieczności rozgrywania dogrywki, czy karnych.

Dodatkowo : Caps over 2,5 gola 1,65 Betsson ✅✅✅

Lekko - Ovechkin strzeli gola w meczu 2,60 Betsson ✅✅✅
Na zasadzie &#39;chwilo trwaj&#39;. W obecnej formie ciężko go zatrzymać.
Columbus Blue Jacktes - Edmonton Oilers

Rick Nash strzeli gola w meczu
3,20 Betsson ✅✅✅ Na tego pana można liczyć ;)

Coś zbyt długo Rick nie może trafić. Wprawdzie zaliczył bramkę w starciu z Hawks, ale trafiła mu się długa seria, kiedy ta sztuka mu się nie udawała.
W takim meczu raczej nieistotne jest to, ile się bramek straci. Ważne, żeby wepchnąć więcej, niż przyjdzie stracić. Bo jak wiadomo oba teamy grają już z konieczności wypełnienia kalendarza spotkań. Przeciwko Canes Nash skejtował tylko przez 13 minut (najmniej w całym sezonie), tak więc dzisiaj dostanie te uśrednione 19 minut i pokusi się o bramkę. Dziadek Prospal ma tylko punkt mniej, a nie może być, że twarz klubu da się w punktacji wyprzedzić. Od kilku sezonów nie ma konkurencji, i niech tak zostanie. Hierarchia pozostanie niezachwiana ;)

Otrzymane punkty reputacji: +19
lutek 9,3K

lutek

Użytkownik
Hawks w końcu weszli na odpowiedni tryb wygrywając 5 ostatnich meczów, podczas gdy Preds zaliczyli małe podknięcie przegrywając 4 spośród 5 swoich spotkań. Z koleji Hawks ustrzelili łącznie podczas tych meczów 20 goli, gdzie Preds stracili aż 21. Różnice widać gołym okiem i jedyny pozytywny akcent Drapieżcy zaliczyli dziś w nocy z Jets, którzy mimo wszystko rozgrywali dzień wcześniej wyczerpujący mecz w Stolicy. Dla Hawks będzie to na pewno spora okazja, by przeskoczyć Preds w dywizji i tym samym przybliżyć się nieco do Wings , którzy aktualnie są jak najbardziej w zasięgu ręki patrząc na ich nierówną formę spowodowaną brakiem kilku kluczowych graczy. W h2h jeśli brać pod uwagę ostatnie mecze, to na pewno preważają Preds, jednak w mojej opinii to Hawks są aktualnie lepszym zespołem i zdecydowanie w tym meczu przychylę się na ich stronę, tymbardziej że Preds grali dzisiejszej nocy z wyżej wspominanymi Odrzutowcami i z regularnością jest u nich ba bakier. Stawiam tutaj na gospodarzy z nadzieją ,że z ich aktualną dyspozycją głównych ofensorów (Kane, Hossa, Shawn) nie będą mieli wielu problemów z zawodzącym ostatnio Rinnie w bramce gości.

▶ Nashville Predators @ Chicago Blackhawks OT @ 1,72
⛔

Drugi i zarazem ostatni dla mnie mecz nadchodzącej nocy to starcie Blues z Kojotami. Tutaj podobnie jak w przypadku Hawks pójdę zdecydowanie w stronę Blues, którzy może zaliczyli lekkie potknięcie przegrywając 4 spośród 5 ostatnich spotkań, jednak we wszystkich tych meczach nie wyglądałó to na pewno dokładnie tak jak przedstawiają statystyki. Kojoty są zdeterminowani przed nadchodzącymi Playoffami, podczas gdy Blues mają start zapewniony ,jednak wciąż walczą o I miejsce w konferencji wraz z Canucks, którym brakuje jedynie dwóch punktów do Niebieskich. Myślę ,że to dobra okazja dla Blues, by po dwóch ostatnich porażkach w końcu odbić na odpowiedni tor, tymbardziej że Kojoty grali dziś w nocy z Sharks a poza tym w bramce gości zobaczymy Elliotta, wobec którego jestem pewien że zrobi dzisiaj wszystko ,by jego team nie pozostawił wiele &quot;złudzeń&quot; panom z Phoenix. H2H z ostatnich miesęcy również przemawia na korzyść Nutek i uważam, że ten bilans poprawią i tym razem.

▶ St. Louis Blues OT @ Phoenix Coyotes @ 1,80
✅

odi 2,3K

odi

Forum VIP
Columbus Blue Jackets - Edmonton Oilers -&gt; over 5.5 goals [2.09] ✅
Pamiętam jak pisali do mnie ludzie na PW dziwiąc się że ekipy teoretycznie nie mające o co grać spinają się na koniec sezonu i czasami psują nawet szyki najlepszym. Skąd takie podejście ? Ano stąd chociażby że to prawdziwi profesjonaliści i w większości kanadyjczycy, a dla nich hokej to religia której nie mogą znieważyć nie przykładaniem się. Poza tym kibice ... wielki show musi trwać, to nic ze sezon jest przegrany, ale tym którzy kupili karnety należy się na sam koniec trochę dobrej rozrywki. Stąd też bramki ścielą się grubo, tym bardziej że już mało kto ma ochotę mega twardo walczyć w obronie. Dodając do tego bardzo słabo obsadzone defensywy i co najwyżej przeciętnych bramkarzy (tak tak mówię o Oilers i Blue Jackets) otrzymujemy bramkowy over na tym etapie sezonu. Mam nadzieje zobaczyć parę ładnych goli, Rick Nash potrafi indywidualnym rajdem zrobić miazgę, a w Edmonton jest kilku takich co wymienia krążek w stylu wręcz magicznym. Mecz za godzine.

Otrzymane punkty reputacji: +2
J 7K

juanroman08

Forum VIP
Washington Capitals vs Minnesota Wild
Yem Uoniaki praktycznie napisał wszystko co najważniejsze odnośnie tego pojedynku. Jedno jest pewne zwycięzcą tego pojedynku muszą być Capitals jeśli chcą myśleć o PO, dzisiejszy mecz jest na pewno ważny ale, następny z Buffalo u siebie jeszcze ważniejszy, dlatego też aby podejść do niego w pełni skoncentrowanym i spokojnym, Ovi i spółka muszą dziś dać z siebie 100%. Wild na tę chwilę to ekipa turystów, ale wspominając ostatni rok i to co zrobili z Dallas w ostatnim meczu, który decydował o PO, można mieć nadzieję że Caps nie zlekceważą rywala, ponieważ stawka jest wielka.
Washington Capitals(-0,5) 60&#39; 1.74 Pinnacle

Otrzymane punkty reputacji: +11
lutek 9,3K

lutek

Użytkownik
Wczorajsze zwycięstwo Stołecznych nieco pokomplikowało sytuacje dla Jets, którym brakuje już 6 punktów do graczy z Waszyngtonu. Chcąc nie chcąc, dziś z Senatorami muszą po prostu wygrać, całkowicie podobnie jak wczoraj wyżej wspominani Capitals. Ich głównym atutem, o którym już wiele razy wspominałem to zdecydowanie swój teren, gdzie w ciągu całego sezonu wygrali aż 22 mecze - najwięcej spośród wszystkich ekip na wschodzie i uważam, że tymbardziej teraz kiedy każdy punkt jest w ich przypadku na wagę złota, ta przewaga gry u siebie powinna zostać odpowiednio wykorzystana, dodatkowo z tak żywiołową publicznością :smile:. Oczywiście, nie można tutaj skreślać Senatorów, którzy grać z Jets potrafią, dodatkowo nabrali na pewno pewności siebie po ostatnim wysokim zwycięstwie nad Pingwinami. Jednak są na pewno w dogodniejszej sytuacji patrząc na ich zajmowane miejsce w tabeli, tuż przed Sabres. Ja wobec tego zaufam tutaj kolejny raz grającym z niezwykłą łatwością na własnych śmieciach Odrzutowcom, którzy powinni być na tyle zdeterminowani by wykonać tutaj swoją powinność.

▶ Ottawa Senators @ Winnipeg Jets OT @ 1,91
⛔

Kolejny mecz obu ekip i kolejna szansa wobec playoff, choć niestety już coraz bardziej znikoma - dla Flames. W ostatnim ich meczu rezultat, jakim było zwycięstwo Gwiazdek 4-1 nad Flames nie odzwierciedlił tak do końca ich postawy na tafli. Można powiedzieć, że przez większość meczu grali lepiej, jednak tamtego wieczoru Lehtonen w bramce Stars był po prostu lepszy. Dziś liczę na rewanż Kanadyjczyków, którzy grają u siebie i na pewno po wyciągniętych odpowiednich wnioskach nie dadzą sobie już tak łatwo odebrać zwycięstwa. Stać ich na to, tymbardziej że w ostatnich meczach brakowało jedynie koncentracji w kluczowych momentach i nietety efekty były wobec tego widoczne.

▶ Dallas Stars @ Calgary Flames OT @ 1,87
✅

Kings choć na trudnym terenie, tak po takim kursie trudno nie spróbować. Na przełomie ostatnich tygodni rozgrywali na prawdę niezły Hokej i dopiero Bruins przyczynili się do przerwania ich długiej passy zwycięstw. Cóż, przypadki się zdarzają i słabsze momenty, jednak nie sądze by tutaj poddali się z łatwością, tymbardziej że tegoroczne playoffy mogą być na wyciągnięcie ręki z takim potencjałem jaki posiadają Królowie. Canucks grają w kratkę i po nich własciwie można się wszystkiego spodziewać, począwszy od niepewnej defensywy z Luongo w bramce, skończywszy na nieskutecznej ofensywie, która lubi zawieść. Kings by utrzymać ósme miejsce - promujące ich do dalszej gry - muszą ten mecz wygrać i uważam, że przyłożą wszelkich starań by to osiągnąć. Dodam, że w tym roku grali dwukrotnie i w obu przypadkach wygrywali Kings, najpierw w LA, później w Vancouver. Stawiam na Kings.
▶ Los Angeles Kings OT @ Vancouver Canucks @ 2,39
⛔

funt 2,9K

funt

Użytkownik
#26.2
NHL wkracza w decydującą częśc sezonu zasadniczego..Codziennie spotkania &quot;be or no to be&quot;..Dziś takim meczem jest spotkanie Lawin z Rekinami..
I jedni i drudzy będą gryźć lód..San Jose jeśli ustawi należycie celowniki to na 40 strzałów powinno 4 wsadzić..A jeśli gościom zależy..to.. ;)
Całkiem smiało over 5 mozna uderzyć..
W drugim intrygującym meczu Funt zaufa Red Wings w Detroit..Ostatnimi czasy Skrzydła znacznie obniżyły loty..Kontuzje w zespole odbiły się na wynikach..Dziś grają u siebie..A tam są zawsze mocni (29-5-2)..Columbus w tym sezonie to chłopcy do bicia..Ostatnie miejsce w ligowej tabeli..Aż 16 pkt do przedostatniego Montrealu..Wczoraj dostali bęcki 3:6 od Edmonton..Dziś Funt ma nadzieję na powtórkę z rozrywki..
Detroit (5) w pierwszej rundzie PO zagra najprawdopodobniej z Nashville (4)..Pierwszy mecz serii na własnym lodowisku rozpocznie drużyna z (4).. Po dzisiejszej wygranej Red Wings ta (4) będzie stała po ich stronie..;) W zeszłym sezonie w pierwszej rundzie PO pozamiatali Phoenix 4:0 ustawiając rywalizację w serii od dwóch zwycięstw na swoich śmieciach..
A co do ostatniego typu to mecz niezwykle overowy..Zagrany bardzo bezpiecznie..Bo już kilka razy na &quot;mega overach&quot; się Funt w tym sezonie przejechał..

7 singli w temacie zostanie policzonych po standardowej stawce...czyli 100 PLN..Do statystyk zostanie policzone saldo końcowe...Plus lub minus z tej siódemki..
Colorado Avalanche @ San Jose Sharks :hokej: San Jose Sharks Total Goals: Over 2.5 @ 1.76 ✅ 5
Colorado Avalanche @ San Jose Sharks :hokej: Over 5 @ 1.92 ✅ 6

Columbus Blue Jackets @ Detroit Red Wings :hokej: Detroit Red Wings @ 1.571 ✅ 2:7
Columbus Blue Jackets @ Detroit Red Wings :hokej: Detroit Red Wings (-1) @ 1.77 ✅ 2:7
Columbus Blue Jackets @ Detroit Red Wings :hokej: Detroit Red Wings Total Goals: Over 3 @ 1.79 ✅ 7
Columbus Blue Jackets @ Detroit Red Wings :hokej: 1st Period Goals: Over 1.5 @ 1.88 ✅ 4
Tampa Bay Lightning @ Philadelphia Flyers :hokej: Over 5 @ 1.51 ✅
8
Wszystko grane na Panbecie..
✅ 520,2
Jak po sznurku.. ????
Jutro będzie się w lidze działo dużo dużo więcej....
Marzec 2012:
:hokej: : ✅ ✅ ✅ ⛔ ✅ ⛔ ✅ ✅ ⛔ ✅ ✅ ✅ ✅ ✅ ⛔ ⛔ ⛔ ✅ ✅ ⛔ ✅ ✅ ✅ + 3516,5

Otrzymane punkty reputacji: +2
macready 56

macready

Użytkownik
Witam, co myslicie dzis o typie na Dallas?
Ostatnio wygrali z Calgary to czemu by tego nie powtórzyć:)
Obie ekipy walcza jeszcze o play-off jednak to Gwiazdy sa blizej i przez to moga byc bardziej zmotywowani, poza tym w flames osłabienia, marna forma...

odi 2,3K

odi

Forum VIP
Witam, co myslicie dzis o typie na Dallas? Ostatnio wygrali z Calgary to czemu by tego nie powtórzyć Obie ekipy walcza jeszcze o play-off jednak to Gwiazdy sa blizej i przez to moga byc bardziej zmotywowani, poza tym w flames osłabienia, marna forma...
Rzeczywiście kurs wydaje się zachęcający, Calgary nie ma odpowiedniego składu w tym sezonie na play-off i chyba zdają sobie z tego sprawę. Oni zresztą co rok ta sama historia i nic się nie zmieniło od lat tam powinien GM polecieć na pysk bo szczerze mówiąc nie robi nic. Czy warto na Dallas ? Po tym kursie pewnie i warto, chociaż trzeba pamiętać że oni występują razem z Panterami w roli największych niespodzianek tego roku więc z takimi zespołami nigdy nie wiadomo czego oczekiwać.
Od siebie :
Vancouver Canucks - Los Angeles Kings -&gt; over 5 goals [2.07][Pinnacle] ⛔
Ciężko mi wytypować tu zwycięzce i jednak odradzałbym te próby. Natomiast jeśli chodzi o liczbe bramek mogę wskazać ciekawą zależność. Obie ekipy w sumie znajdują się ogólnie na dwóch różnych biegunach, bo Orki grają zazwyczaj bardzo do przodu i lubują się w długim rozgrywaniu krążka i wielokrotnych strzałach często celnych (zakończonych golem). Królowie natomiast przez 3/4 sezonu najgorsza ekipa w ofensywie jedno wielkie zacięcie mimo ciekawych napastników, ratowała ich często obrona na czele z Quickiem. A teraz ta ciekawostka, bo patrząc tak na ostatni tydzień dwa to zupełna zamiana ról - Canucks w roli underowca (mało strzela mało traci) a Kings zaczynają opracowywać odpowiedni schemat w ataku. Obydwie drużyny mają jeszcze o co walczyć więc emocji nie zabraknie, posypia się gole, linia nisko.

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom