>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<
  • Przypomnienie i prośba o zapoznanie oraz stosowanie się do wymienionych wytycznych odnośnie rozliczania swoich typów na forum!
    TUTAJ!

• Nowy projekt na forum!
    Podziel się swoim kuponem!

• Zaobserwuj nasze profile na Insta, X oraz FB i zgarnij gwarantowaną nagrodę!
    SOCIAL MEDIA!

NHL - sezon 2011/2012

Status
Zamknięty.
lysy-16140 268

lysy-16140

Użytkownik
co do meczu Rangarsów z Pingwinami to wszyscy piszą, że wraca Crosby, ale bardzo ważna będzie nieobecność w szeregach gospodarzy Callahana i del Zotto co jeszcze bardziej przemawia za ekipą Pittsburgh.

J 7K

juanroman08

Forum VIP
Na powrót Sida zbyt bardzo się nie napalam, bo wystarczy moment i znów będzie poza grą. Po takim urazie nie można powiedzieć, że jest gotowy na 100%. Już podczas powrotu nr 1 miało być ekstra (i było, bo grał świetnie), ale ostatecznie obił się o teammate&#39;a i kolejna pauza w grze. Wszyscy oczekują od niego świetnej gry już w pierwszym meczu, a gwarantuję, że inna drużyna z NY, czyli Rangers, będzie chciała zepsuć Sidowi ten debiut (w meczu z Isles miał tyle miejsca, że aż prosiło się o bramki). Daję mu dzisiaj max 15 min, a czy przez ten czas coś wyczaruje? Nawet jeśli nie, to są od tego inni zawodnicy. Sądzę, że minie trochę czasu zanim Crosby złapie rytm. Głód gry będzie musiał zestawić z rozsądkiem - sytuacja drużyny jest bardzo dobra, więc nie trzeba się zbyt bardzo spinać.
Bardzo dobry komentarz, który w pełni podzielam. To że Crosby dziś wraca jest tak naprawdę jego pragnieniem do gry, na dobrą sprawę nie wiadomo jak jest z jego ciałem naprawdę. Poza tym dobór rywala na jego powrót też na pewno nie sprzyja, Rangers to przede wszystkim &quot;hard tackle&quot; &quot;big hits&quot; i &quot;no fight no glory&quot; tak można krótko to podsumować, i tak jak napisał Yem Uoniaki, jeden ruch nie w tą stronę co trzeba i Crosbiego znowu nie ma, także główna zagadka jest chyba w samej głowie tego zawodnika jak on podejdzie do tego meczu. O samym meczu się nie wypowiadam bo szansę oceniam 50/50.
Najbardziej ciekawi mnie to co dziś stanie się na Florydzie, gdzie Pantery podejmą Bruins. Pantery jak na razie bezpieczne, ale tuż za plecami Stołeczni oraz Winnipeg, więc nie sądzę by dziś mogli sobie pozwolić na jakikolwiek rodzaj rozprężenia tym bardziej jeśli weźmiemy pod uwagę obecną formę Miśków. Szczerze powiedziawszy trudno jest wskazać przyczynę, ale jedno jest pewne z Bostonu totalnie uszło powietrze, drużyna która w tamtym sezonie wygrywała Stanleya, w tym praktycznie nie wygrała żadnego &quot;ważnego&quot; pojedynku z rywalami typu Rangers, Vancouver, Penguins czy Capitals. Ostatnia porażka z Tampa Bay to prawdziwy gwóźdź do trumny, Turco 3 bramki wpuszczone w niespełna 5 minut w swoim debiucie od pierwszej minuty, Thomas też bez fajerwerków, no i cała drużyna która grała bardzo słabo. Seguin nie strzela, to już nie ma komu, Lucić, Marchand, Bergeron i cała reszta totalnie bez formy. Obawiam się że dziś Florida może podobnie potraktować Bostończyków, chyba że naprawdę przejdą w dla siebie tylko znany sposób cudowną metamorfozę, która chociaż trochę poprawi grę w defensywie, bo o ofensie już nie wspominam ;)
Lekko Florida Panthers ML ✅

Otrzymane punkty reputacji: +1
lutek 9,3K

lutek

Użytkownik
Na sam początek wylot Hawks do Dallas. Stars w ostatnim okresie zrobili na prawdę spore postępy i motywacja oraz ciężka praca wzięła w górę przed nadchodzącymi PO, które mają już praktycznie w zasięgu ręki. Wygrali 8 spośród 10 ostatnich meczów i dziś powracają do siebie po krótkim road tripie. Obie ekipy grały ze sobą ok. 3 tygodniu temu, również w Dallas gdzie górą byli gospodarze, jednak z tygodnia na tydzień, z dnia na dzień postawa Hawks znacznie ulega zmianie i po efektownym zwycięstwie ostatnio z Blues nastroje oraz determinacja na pewno w jakimś stopniu będzie tutaj podbudowywała zespół. Przychylę się więc kolejny raz na szalę gości, którzy krok po kroku będą na pewno wracać na odpowiednie tory, a potencjał niewątpliwie ku temu mają.

▶ Chicago Blackhawks OT @ Dallas Stars @ 2,09
✅

Kolejny już &quot;must win&quot; w przypadku Jets, którzy tracą do Stołecznych 4 punkty na wschodzie. Grali w tym sezonie 4-krotnie i na uwagę na pewno zasługuje ostatni mecz, gdzie Capitals mając przewage przy stanie 2:0 stracili ją zaledwie w 2 minuty przed końcem regulaminowego czasu i w rezultacie przegrali w karnych. Tak było w Waszyngtonie. Dziś na pewnie będzie jeszcze trudniej, ponieważ u siebie Odrzutowce są bardziej zdeterminowani i przedewszystkim bardzo dobrze grającym zespołem. Caps z koleji choć przebudzili się nieco w ostatnim okresie, tak do najregularniejszych ekip nie należą i wszystkiego można się po nich spodziewać. W Waszyngtonie miałbym obawy co do Jets, jednak tutaj w Kanadzie sprawy wyglądają inaczej.

▶ Washington Capitals @ Winnipeg Jets OT @ 1,83
✅

I ostatni dla mnie mecz to potyczka Kings z Ducks.. Aktualnie to Królowie są lepszą ekipą, z nieco pewniejszą ofensywą i przedewszystkim głównym priorytetem jakim są play-offy w tym sezonie. Kaczory już raczej pozbawione szans, poza tym nieco opuścili z tonu i poza ostatnim zwycięstwem nad okrojonym składem Wings czy wcześniej z przytłumionymi Nafciarzami, nic znaczącego nie osiągneli. Kings wręcz przeciwnie, są aktualnie na misji, którą uważam że do końca konsekwentnie wykonają. Stawiam na gości.

▶ Los Angeles Kings OT @ Anaheim Mighty Ducks @ 2,11
✅

Otrzymane punkty reputacji: +12
funt 2,9K

funt

Użytkownik
Montreal Canadiens @ Ottawa Senators :hokej: Ottawa Senators Total Goals: Over 3 @ 2.00 (Pinnacle) ⛔ 1:2 PP - 0/8 żenujące..w tym prawie 2 minuty z przewagą dwóch zawodników..
Na dziś Funt proponuje nieśmiało bardzo kozackie pociągnięcie..Gdyby to był początek lub środek sezonu typ ten omijał by z daleka..Ale, że rozgrywki są już na finiszu to warto się pokusić o ten strzał..
Montreal pomimo koszmarnego sezonu to bardzo niewygodny rywal dla Senatorów..
Oto 12 ostatnich meczy pomiędzy tymi drużynami..W żadnym z nich Ottawa nie zdobyła 4 goli..Więc dziś czas na przełamanko..
Montreal Canadiens - Ottawa Senators 3 : 2 (1 : 1) (0 : 0) (1 : 1) n.P
Montreal Canadiens - Ottawa Senators 2 : 3 (0 : 0) (0 : 0) (2 : 2) n.P.
Ottawa Senators - Montreal Canadiens 2 : 6 (1 : 3) (1 : 2) (0 : 1)
Ottawa Senators - Montreal Canadiens 1 : 2 (0 : 0) (0 : 2) (1 : 0)
Ottawa Senators - Montreal Canadiens 3 : 2 (0 : 0) (0 : 1) (2 : 1) n.V
Ottawa Senators - Montreal Canadiens 1 : 7 (1 : 2) (0 : 3) (0 : 2)
Montreal Canadiens - Ottawa Senators 4 : 1 (1 : 1) (0 : 0) (3 : 0)
Montreal Canadiens - Ottawa Senators 2 : 3 (0 : 1) (1 : 1) (1 : 1)
Ottawa Senators - Montreal Canadiens 0 : 3 (0 : 1) (0 : 2) (0 : 0)
Montreal Canadiens - Ottawa Senators 4 : 3 (1 : 1) (2 : 2) (1 : 0)
Montreal Canadiens - Ottawa Senators 0 : 2 (0 : 1) (0 : 0) (0 : 1)
Ottawa Senators - Montreal Canadiens 3 : 2 (1 : 0) (1 : 1) (0 : 1) n.V.
Szczerze przyznaję, że im dłuzej patrze na ten mecz tym mniej jestem pewny..Już kilkakrotnie wybierałem inne..Ale za każdym razem coś nie pasowało..
I zdecydowałem, że jednak zaufam pierwszemu wrażeniu..
Co przemawia za tym overkiem ?..
Po pierwsze jak już wspomniałem Montreal powalczy tylko o prestiż i wyższe miejsce w tabeli..Nie o Play Offy..(Matematyczne szanse jeszcze są)
Ottawa już ma miejsce w Play Offach prawie pewne..&quot;Prawie&quot; robi sporą różnicę..No i na pewno czas zrewanżować się za ostatnie dwie przegrane we własnej hali z Habs..(2:6 i 1:2)...
Po trzecie..Ma tylko punkt straty do lidera Konferencji z Bostonu..
Po czwarte Ottawa sporo strzela..
15 ostatnich meczy Senatorów..

Dosyć istotne jest że Ottawa gra bez pierwszego goallie Andersona..Więc strach dawać na ich zwycięstwo..
Tym bardziej, że &quot;Nadzieja umiera ostatnia&quot; i Montreal może się pokusić o niespodziankę i odnieść czwarte zwycięstwo w pięciu ostatnich meczach..(jedna przegrana w rzutach karnych z Sabres..)
Dziś bez szaleństw ze stawkami..Bo wszystko się może zdarzyć..
Wszystko w rękach i nogach tych panów.. ;)

Marzec 2012:
:hokej: : ✅ ✅ ✅ ⛔ ✅ ⛔ ✅ ✅ ⛔ ✅ ✅ ✅ ✅ ✅ ⛔ +534.9

J 7K

juanroman08

Forum VIP
Kaczory już raczej pozbawione szans, poza tym nieco opuścili z tonu i poza ostatnim zwycięstwem nad okrojonym składem Wings czy wcześniej z przytłumionymi Nafciarzami, nic znaczącego nie osiągneli. Kings wręcz przeciwnie, są aktualnie na misji, którą uważam że do końca konsekwentnie wykonają.
Ciekawe wnioski na temat drużyny Anaheim, ale niestety nie zgadzam się z tym w żadnym calu, po pierwsze w Anaheim nikt nie mówi o tym że już się poddają czy też że play off&#39;y już nie są dla nich, otóż wszyscy rozpoczynając od Hillera, a kończąc na czołowych zawodnikach jak Ryan czy Perry mówią teraz o jak najdłuższej serii zwycięstw do końca sezonu, która może ich jeszcze wprowadzić do PO. Jeśli chodzi o rzekome spuszczenie z tonu, to po prostu trafili na lepszych od siebie, a dodając do tego fakt iż grali na wyjeździe nie robiłbym z tego wielkiego halo. Teoretyczne i matematyczne szansę cały czas są przy drużynie Ducks a dopóki oni w to wierzą to nie sądzę by ekipa Kings była dziś traktowana ulgowo. Jak dla mnie Królowie dopiero po przyjściu Cartera stali się lepszą drużyną która zyskała na jakości, ale to że jest Jeff nie znaczy że już teraz będą wszystkich bili z góry na dół, pojedynek w Anaheim na pewno łatwy nie będzie, co broni Kings to fakt że już 4 z 5 pojedynków przeciwko Ducks wygrali, także przewaga psychologiczna po stronie gości jednak biorąc pod uwagę obu starterów, mamy już trochę inny obraz potyczek obu ekip i tak dla przykładu Hiller na własnym lodzie bilans vs Kings 7-2-0 i 1.66 GAA, po drugiej stronie Quick z bilansem 4-4-0 i 3.01 GAA. Wiem że statystki nie grają ale w przypadku bramkarzy mają dość znaczące odniesienie do rzeczywistości. Także w tym wypadku mecz typu must win dla Kings wcale nie musi się okazać zwycięski, z drugiej strony mamy gospodarzy którzy również potrzebują wygranej, a zerkając w ich kalendarz można zobaczyć że po spotkaniu z LA dokładnie do 1 kwietnia rozegrają jeszcze 5 spotkań u siebie a także 2 na wyjeździe także słowa niektórych graczy Ducks, o jak najdłuższej serii zwycięstw mogą znaleźć pokrycie w praktyce. Myślę że przy tak wyrównanych kursach warto tutaj zagrać na gospodarzy ;)
Anaheim Ducks ML⛔ :-?

konrado87 412

konrado87

Użytkownik

forma Bostonu woła o pomstę do nieba, Niedźwiadki od tygodnia nie mogą wygrać meczu. ostatnie cztery mecze przegrane, trzy ostatnie bardzo wysoko. Najpierw porażka 3:4 z Caps którzy również notują niską formę, dalej było już tylko gorzej 5:2 z Pingwinami, 6:1 z Tampa Bay i 6:2 z Panterami. Jak łatwo policzyć 8 bramek strzelonych i aż 21 straconych bilans godny co najwyżej drużyn z dolnej części tabeli ale dla ubiegłorocznego mistrza jest na to tylko jedno określenie - kompromitacja. Tym razem u siebie w Bostonie Bruins będą podejmować Flyers z Filadelfii. Lotnicy ostatni mocno zwiększyli loty, duża w tym zasługa ich goalie - Bryzgalova, który jest teraz w szczytowej formie, co prawda w ostatnim meczu z Islanders wpuścił dwie bramki, ale przed tym spotkaniem był nie pokonany przez 249 minut (!) w tym czasie jego koledzy z pola strzelili dziewięć bramek. Dziś również od pierwszej minuty w bramce Flyers zobaczymy Bryzgalova (GAA 2,5) co ciekawe Flyers wygrali wszystkie siedem meczy w marcu w których bramki strzegł Bryzgalow - jego średnia z tych siedmiu meczy jest na poziomie straconej jednej bramki na mecz, ale w tych siedmiu meczach cztery razy zachował czyste konto. Natomiast bramki Bruins prawdopodobnie będzie standardowo strzegł Thomas (GAA 2,5) który ostatnio nie radzi sobie z obroną bramki. w swoich ostatnich czterech meczach przepuścił aż czternaście bramek. Nie wiem dlaczego boston jest dziś w roli faworyta, ponieważ oprócz tego, ze grają u siebie nic nie przemawia po ich stronie. Flyers jest to drużyna która najlepiej ze wszystkich ekip radzi sobie na wyjazdach, dołóżmy do tego rewelacyjną formę Bryzgalova w bramce, duży procent wykorzystanych &quot;power play&quot; i możemy śmiało stawiać na Flyers, ponieważ nie wierze, że po takich pogromach jakich Bruins doznali ostatnio z Panterami, Pingwinami czy Błyskawicami mógłby się nagle przełamać i pokonać solidną defensywę Flyers.

PHL Flyers OT@ 2.10⛔ Postaw na Boston źle, postaw przeciw źle, co za dno ????

lutek 9,3K

lutek

Użytkownik
Pingwiny w formie i to nie podlega dyskusji, jednak Diabłom mimo wszystko dobrze się z nimi gra. Trzy ostatnie spotkania potoczyły się na korzyść Devils. I choć gospodarze nie błyszczą w ostatnim czasie to uważam ,że po tych ostatnich wpadkach dziś będa w stanie nawiązać walkę, a potencjał ku temu maja.

▶ Pittsburgh Penguins @ New Jersey Devils OT @ 2,25
⛔

Na sam początek Isles, którzy choć potrafią strzelić ,tak brakuje zdecydowanego postawienia kropki nad i, poza tym często również brakowało koncentracji do samego końca i wyniki odrazu widoczne. W NY nie wyglądało to za dobrze, więc teraz pasowałoby trochę powalczyć skuteczniej na wyjazdach, tymbardziej że zbyt przyjazni nie są a przekonali się o tym nie tak dawno chicażby Bruins. Habs po dwóch ostanich meczach z Senatorami podzielili się punktami nie wychodząc najgorzej z tej rywalizacji, jednak myślę że dzisiaj żądni zwycięstw Isles mogą im sprawić problemy.

▶ New York Islanders OT @ Montreal Canadiens @ 2,06
✅

Wkońcu! Leafs wygrali mecz w bardzo ładnym stylu, gdzie wszystkie ich słabości poszły w odstawkę i podstawowe czynniki zaczęły funkcjonować prawidłowo. Tamtego meczu Lighting choć oddali ok 40. strzałów, tak byli bezradni na żelazną defensywe Liści. Mam wielką nadzieję ,że takie zwycięstwo podbuduję tylko niebieskich i.. kto wie, może jeszcze myślą liczyć się w walce o najlepszą ósemkę? Z Senatorami grali nie tak dawno w bardzo podobnych okolicznościach ,gdzie dzień wcześniej Senatorzy rozgrywali swój mecz, a nazajutrz grając z Leafs przegrali aż 5:0 w Ottawie. Spodziewma się tutaj więc bardzo wyrównanego spotkania z małą nawiązką na gości.

▶ Toronto Maple Leafs OT @ Ottawa Senators @ 2,41
✅

Blues to jedna z najbardziej solidnych ekip ostatnich miesięcy. Dziś stoczą pojedynek z Lighting. Błyskawice jak już wyżej wspominałem, przegrali swój ostatni mecz z Leafs, gdzie bardzo zawiodła ich ofensywa niemogąca znaleźć sposobu na rewelacyjnego Reimera tamtego wieczoru. Tutaj niestety może być jeszcze gorzej, tymbardziej że Elliott jak i Halak to zawodowcy w najlepszym znaczeniu tego słowa, nie mówiąc już że cały tył Blues funkcjonuje na wysokim poziomie. Ponadto potrafią strzelić, ostatnio nawet sporo i chociaż w meczu z Huraganami również brakowało im skuteczności tak dzisiaj jestem pewien, że będzie inaczej tymbardziej że w bramce Lighting wystąpi Roloson, który do najlepszych nie należy a w swoich dwóch ostatnich meczach z Pingwinami i Senatorami puscił łącznie 15 krążków. Nie skreślam tutaj całkowicie gospodarzy, bo oni walczyć potrafią ale niesądze, by dziś znaleźli sposób na Nutki. Stawiam tutaj zdecydowanie na gości.

▶ St. Louis Blues OT @ Tampa Bay Lighting @ 1,63
✅

Obie ekipy w ostatnim okresie spotkali się dwa razy, najpierw w Nashville , później w Los Angeles. W obu meczach walka była bardzo wyrównana i również takiego obrotu zdarzeń można spodziewać się dziś. Kings jak już wiele razy wspominałem, zrobili znaczne postępy. JuanRoman stwierdził nawet wczoraj ,że to zasługa po częsci Jeff`a Cartera sprowadzonego z Jackets i trudno się z tym nie zgodzić. Jednak dziś po dość długim road tripie zadanie będzie przed nimi bardzo utrudnone, tymbardziej że po drugiej stronie mocna ekipa, dobrze spisująca się na wyjazdach a pondato gospodarze grali dzisiaj z Ducks i zmęczenie na pewno będzie wychodzić z różnych stron. Value spore i ja z tego korzystam.

▶ Nashville Predators OT @ Los Angeles Kings @ 2,06
⛔

lutek 9,3K

lutek

Użytkownik
Tak więc po kolejnej udanej nocy jedziemy dalej. Mecz, który zainteresował mnie najbardziej nawet pomimo tego że kurs jest trochę odstraszający to pojedynek Huraganów z Odrzutowacami. Oczywiście w Winnipeg. Tutaj w Kanadzie, kto tylko oglądał jakiś mecz z udziałem Jets na pewno zauważył, że kibice odgrywają bardzo znaczącą rolę, tymbardziej teraz, gdzie jest im to na prawdę niezbędne biorąc udział w pościgu o najlepszą ósemkę. Na wschodzie bardzo ciasno się zrobiło, ponieważ udział o playoffy poza Jets walczą jeszcze Capitals, Sabres czy nawet Leafs. tak więc tymbardziej trzeba szukać cennych punktów tutaj u siebie, gdzie wydawać by się mogło to na pewno łatwiejsze. Huraganów nie należy lekceważyć, wygrali ostatnio chociażby z Blues lub wcześniej dotrzymywali kroku Rangers w MSG. Dziś jednak rozgrywali swój mecz z Wild i podejrzewam, że mogą to odczuwać. Ponadto w tym sezonie gościli aż 3-krotnie tutaj w Kanadzie i a ni razu nie udało im się wygrać tracąc łącznie przy tym 12 goli. Stawiam więc tutaj zdecydowanie na Jets i myślę ,że są na tyle zdeterminowani by takie mecze wygrywać, bo czasu niewiele a cień szansy wciąż pozostał.

▶ Carolina Hurricanes @ Winnipeg Jets OT @ 1,65
⛔

W tym spotkaniu przychylam się zdecydowanie na szalę Kojotów, którzy w tym sezonie zdominowali Nafciarzy w praktycznie każdym dotychczasowym spotkaniu. Ostatnio co prawda nieco w kratkę przeplatując zwycięstwa z porażkami, ale sądze że do tego meczu będą odpowiednio zmotywowani, bo podobnie jak wyżej wspominane Jets - nadal są w scisłej czołówce walczących o playoffy w tym sezonie. Oilers z koleji grają całkowicie poniżej oczekiwań trafiając jedynie na pojedyńcze przebłyski, głównie na własnym terenie gdzie tak czy owak wygrali tylko 3 spośród 10 ostatnich spotkań. Najlepsza 8 im nie straszna i w ich przypadku wystarczy już ustawiać drużynę w jak najlepszym kierunku na przyszły sezon. Stawiam tutaj mimo wszystko na gości.

▶ Phoenix Coyotes OT @ Edmonton Oilers @ 1,87
✅

Fakt faktem, nie doceniłem wczoraj Pingwinów w starciu z Diabłami i odpłaciło mi się to szybkim 5-2. Dziś już jednak będę bardziej przestrożny i postanowiłem, że w pojedynku z Flyers dam im szansę od siebie. Pingwiny wydawać by się mogło ostatnio ,że są drużyną kompletną tymbardziej teraz, kiedy jeszcze powrócił Crosby i Letang to cały zespół będzie w stanie ciągnąć to na wysokich obrotach. Jakiś czas temu w Filadelfii grałem Lotników, ale dziś podobnego błędu nie popełnie (Pens wygrali 6-4) ,nawet pomimo tego że Flyers od tamtego czasu stali się nieco regularniejsi. Stawiam zdecydowanie na gości.
▶ Pittsburgh Penguins OT @ Philadelphia Flyers @ 1,79
⛔

funt 2,9K

funt

Użytkownik
Wybór padł na dzisiejszy mecz Pingwinów z Lotnikami..Na chwilę obecną Pittsburgh gra hokej nieziemski..Jest absolutnie poza zasięgiem..Do powrotu Crosbiego mieli passę +9..Wrócił Sidney i Letang..Chłopcy znów w optymalnym składzie..Dwa mecze i dwie kapitalne wygrane..5:2 zarówno w Nowym Jorku z Rangers jak i w Newark z Devilsami..
Crosby nie dość że wrócił i podbudował morale w druzynie, to i jest czołową postacią..W pierwszym meczu zaliczył dwie asysty i oddał jeden strzalk na bramkę..
W drugim asystował trzykrotnie i pięciokrotnie sam próbował..Na razie bez skutku..Ale widać, że to tylko kwestia czasu..
Formacja: Kennedy, Crosby Cooke w tych dwóch meczach zanotowała 4 gole i 9 asyst..
Mało tego w sobotnim meczu zmiażdzyli zupełnie Devils..Oddali 44 strzały..Na zaledwie 14 ze strony gospodarzy..
Tuż przed powrotem Sidneya Pingwiny odniosły trzecie wyjazdowe zwycięstwo 5:2..I to nie byle gdzie..Opykali Misiaków w Bostonie...
Dziś zarówno Philadelphia jak i Pittsburgh rozegrają drugi mecz pod rząd..Flyers wczoraj ulegli własnie w Bostonie 2:3...
Za wyjątkiem własnej hali dziś chyba nic nie przemawia za gospodarzami..
Philadelphia dziś mocno przerzedzona..
Andreas Lilja, Maxime Talbot, Kubina, Meszaros, van Riemsdyk i Sestito dziś nie zagrają bądź ich występ stoi pod znakiem zapytania..Zważywszy na to że grają dwa dni z rzedu to spory problem..
Z dzisiejszej oferty na ten mecz Funt pograł poniższe 10 zakładów..
Pittsburgh Penguins @ Philadelphia Flyers :hokej: Over 5.5 @ 1.81 (Panbet) ⛔
Pittsburgh Penguins @ Philadelphia Flyers :hokej: Pittsburgh Penguins (2way) @ 1.93 (Panbet) ⛔
Pittsburgh Penguins @ Philadelphia Flyers :hokej: Pittsburgh Penguins (3way) @ 2.54 (Panbet) ⛔

Pittsburgh Penguins @ Philadelphia Flyers :hokej: Pittsburgh Penguins or Draw @ 1.55 (Panbet) ✅
Pittsburgh Penguins @ Philadelphia Flyers :hokej: Over 6 @ 2,15 (betcity)
Pittsburgh Penguins @ Philadelphia Flyers :hokej: Pittsburgh Penguins Over 3 @ 2,08 (betcity) ⛔
Pittsburgh Penguins @ Philadelphia Flyers :hokej: 1st period over 1,5 @ 1,81 (betcity) ⛔
Pittsburgh Penguins @ Philadelphia Flyers :hokej: 2nd period over 1,5 @ 1,62 (betcity) ⛔

Pittsburgh Penguins @ Philadelphia Flyers :hokej: 3rd period over 1,5 @ 1,67 (betcity) ✅
Pittsburgh Penguins @ Philadelphia Flyers :hokej: Pittsburgh Penguins i over 5,5 @ 4.07 (betcity) ⛔

E: Na szczęscie dwa dni później odrobili.. ????
Jets - Penguins

Otrzymane punkty reputacji: +7
snice 457

snice

Użytkownik
-

W Chicago powoli mogło pojawiać się widmo braku PO co dla takiej ekipy był by wielki cios , na szczęście dla nich obudzili się myślę w porę i zaczęli grać co zaskutkowało wygranymi u siebie jak i na wyjeździe.Dużym problemem była postawa goalie ale w obecnym momencie wygląda to on niebo lepiej w porównaniu do tego co było na początku miesiąca.Capitals również walczą o PO ale dla mnie na wschodzie jest jeden faworyt do PO - Winnipeg.Stołeczni grają w kratkę , aktualnie na tym wyższym poziomie ale myślę że do dzisiaj bowiem Chicago u siebie jest bardzo mocne i chcą czuć się bezpiecznie a gra Capitals na wyjazdach wygląda co najwyżej średnio , na 3 ostatnie mecze wygrali 2 razy .Pierwszy mecz w Nowym Jorku po tej ciemnej stronie gdzie męczyli się i wygrali dopiero w Karnych oraz w Bostonie gdzie forma bramkarzy (a także całego zespołu) woła o pomstę do nieba. Dla mnie jedyny słuszny typ w tym meczu to Hawks.

Chicago Blackhawks - Washington Capitals
Typ 1OT Kurs 1.64 Bet365

-

Jak już wyżej pisałem na wchodzie Jets to mój faworyt na PO a potencjał ku temu mają a jak na razie podążają dobrym torem.Na własnej tafli grają osatnio bardzo dobrze i to właśnie tutaj powinni zdobywać większość swoich punktów jeżeli chcą dalej poważnie myśleć o PO.Dodatkową motywacją może być to że ich jeden z dwóch głównych rywali czyli stołeczni grają na trudnym terenie i mogą polec.Jest to dogodna sytuacja aby wyrównać poziom bowiem caps mają 2 pkt przewagi przy takiej samej ilości meczów.Hurricanes wczoraj wygrali w Minnesocie gdzie dzikusy miały mecz na wyciągnięcie ręki przy prowadzeniu 3:1 i przegrali 3:5... jak oni to zrobili do tej pory nie wiem i w sumie nie chce wiedzieć... Huragany niby mają szanse na PO ale są one bardzo nikłe bowiem musieli by wygrywać praktycznie wszystkie mecze które są przed nimi a sytuacja na wschodzie jest taka że praktycznie jeszcze jeden zespół ma szanse na PO jeżeli wszystko będzie podążać takim torem jak dzieje się to teraz.

Winnipeg Jets - Carolina Hurricanes
Typ 1OT Kurs 1.57 Bet365

Otrzymane punkty reputacji: +2
lutek 9,3K

lutek

Użytkownik
Dziś w nocy na przeciw siebie staną dwie nieco różniace się na przełomie ostatnich kilku tygodni ekipy. Bruins mają problem ze złapaniem regularności wraz z kilkoma mankamentami w ekipie począwszy od wahań formy Thomasa w bramce, skończywszy na braku lidera, zgrania i skuteczności w ofensywie, co na prawdę nie wróży nic dobrego wobec zespołu który w poprzednim sezonie zdobył puchar Stanleya. Wszystko zaczęło się tydzień temu w sobote po porażce u siebie z Capitals, dzień później z Pingwinami kończąc wysoko z Bolts i Panterami, gdzie w obu meczach stracili aż 12 goli. Dopiero w sobotę nastąpiło lekkie przełamanie w Bostonie z Lotnikami, gdzie wymęczyli zwycięstwo po rzutach karnych - choć cały przebieg meczu nie wyglądał wciąż rewelacyjnie. W nadchodzącym spotkaniu na pewno są faworytem, ponieważ grają u siebie, ponadto ostatnie zwycięstwo mogło przyczynić się do ostatecznego przełomu czy nawet bilans h2h przemawia zdecydowanie na ich korzyść. Ja jednak nie zamierzam skreślać tutaj liści i wręcz lubię szukać takich niespodzianek, po takich kursach i przedewszystkim w takich okolicznościach. Kto śledził wyniki sprzed ostatnich dwóch miesięcy ten wie, że Liście grali całkowitą klapę. Porażka goniła porażkę i nawet nie pomogły przebłyski w ofensywie, która mimo wszystko gra niezły hokej od początku sezonu. W końcu jednak coś drgnęło; Reimer złapał formę w bramce, zaczęli stwarzać więcej ciekawszych akcji ,power play także zaczął funkcjonować jak powinien i w rezultacie wygrali najpierw z Lighting i dwa dni później z faworyzowanymi wówczas Senatorami. Oba mecze na pewno ich podbudowały i liczę tutaj przedewszystkim na podtrzymanie formy Reimera i jeszcze lepszy nakład całej ofensywy z Kesselem i Grabovskim na czele. Potencjał ku temu mają ogromny i wiem, że nawet tutaj w Bostonie mogą pokusić się o zwycięstwo przy zwiększonej determinacji wobec nadchodzących playoffów na które wbrew pozorom zachowują jeszcze szansę. Bruins są nierówni i znacznie odbiegają ostatnio całemu TOP, tak więc uważam ,że taki kurs na Leafs warto wykorzystać i ja w to wchodzę. Go Leafs GO !
▶ Toronto Maple Leafs OT @ Boston Bruins @ 2,70
⛔
Lighting co prawda pokonali w tym sezonie 3-krotnie Sabres, jednak wszystkie te mecze były dość wyrównane a poza tym między słupkami występował Garon, a to wielka różnica w ich przypadku. Brak Garona w dzisiejszym meczu, gdzie wystąpi prawdopodobnie Roloson, który w tym sezonie w większości meczów jakich brał udziału zostały przegrywane, dodatkowo z utratą niemałej ilości goli. Goście ostatnio dość pechowo przegrywając dwa poprzednie mecze dopiero po rzutach karnych, ale ogólnie prezentują się dobrze. W tym meczu tak na prawdę obie ekipy grają o jeden szczytny cel, jednak moim zdaniem to Sabres są faworytem z Millerem w bramce przeciwko Lighting, którzy z Rolosonem czy nawet nowym nabytkiem Tokarskim niestety daleko nie zajdą. Stawiam na gości

▶ Buffalo Sabres OT @ Tampa Bay Lighting @ 1,93
✅

Ponadto postanowiłem dać szansę dziś gospodarzom tj. Wings jak i Sharks. Skrzydła wracają dzisiaj do siebie po krótkim road tripie i podczas gdy powróciło kilku graczy po przebytych kontuzjach rodzi się dla nich dogodna okazja by odbić nieco w lepszy kierunek, tymbardziej że Capitals grali dzisiaj w Chicago.

Podobna sytuacja ma miejsce w San Jose, z tym że Rekiny muszą po prostu ten mecz wygrać ze względu na podwyższenie bilansu w walce o play-offy. Kaczki również grali dziś u siebie z Preds, a poza tym forma ich ostatnio całkowicie opusciła.

Tym razem nietypowe dla mnie zakłady w czasie regulaminowym, jednak myślę że z dużą szansą powodzenia.

▶ Washington Capitals @ Detroit Red Wings -0,5 @ 1,91
⛔

▶ Anaheim Mighty Ducks @ San Jose Sharks -0,5 @ 1,93
⛔

J 7K

juanroman08

Forum VIP
Dziś moim &quot;milionowym&quot; typem będzie oczywiście San Jose Sharks, które podejmie Anaheim. O Ducks, mogę już tylko napisać tyle że dobrze im się gra w tym sezonie z Sharks, na 4 spotkania 3 zwycięstwa, więc jest to argument by czuć mały niepokój, ale ... No właśnie Rekiny dziś grają u siebie, wygrali ostatnie dwa bardzo ważne spotkania, na ostatnie 10 spotkań SJS przegrali w regulaminowym czasie gry jedynie 3 spotkania, co jest dość ważne ponieważ każdy &quot;uciułany&quot; punkt może być na wagę złota. Mimo wszystko od dziś pozostaje do końca 11 spotkań, w tym 3 z LA Kings, czyli bezpośrednim rywalem w walce o PO, a jeśli brać pod uwagę formę obu ekip z ostatnich spotkań można domniemać że Kings są w lepszej sytuacji, stąd też Sharks muszą wygrywać spotkania, a zwłaszcza rozgrywane w HP Pavilion. Na pewno dużym zastrzykiem świeżości jak i siły ofensywnej jest powrót Havlata, który może okazać się kluczem do tego by San Jose znalazło się w PO. Havlat zagrał dopiero dwa spotkania a już zdążył zdobyć dwie bramki z Red Wings, a także zebrać dużo pozytywnych recenzji za swą grę. W mojej ocenie Martin, na pewno będzie przydatny pod względem wsparcia dla Logana jeśli chodzi o zdobywanie bramek. Wydaje mi się że San Jose dziś nie sprawi żadnej niespodzianki chociaż kurs na czas regulaminowy maleje, to nie zapominajmy że zwycięstwo po dogrywce/karnych to również 2 punkty także trzeba uważać. Co do Ducks jeszcze to trzeba przyznać że już szans na PO nie mają żadnych, ostatni opisywany przeze mnie mecz z Kings skutecznie wybił im to z głowy, na pewno będą grać do końca bo Boudreau nie lubi odpuszczać, także Sharks na pewno nie mogą zlekceważyć tego pojedynku.
San Jose Sharks 60&#39; lub ML
Kilka słów od Detroit które dziś z Dastyukiem czy tez Bertuzzim przeciwko Caps, ale za to bez Helm&#39;a, Ericsson&#39;a, Kindl&#39;a czy też Eaves&#39;a, Lidstroma i Franzena. Także ubytków sporo, biorąc pod uwagę koniec sezonu i to że Skrzydła mają w zwyczaju lekkie rozluźnienie i o wiele spokojniejszą grę wcale nie skreślałbym tu ekipy z DC, tym bardziej że Ovca i jego gwardia zaciężna z meczu na mecz prezentują się coraz lepiej, nie biorę tu pod uwagę wczorajszej gry, ale widać że walka o PO to spora motywacją i cała drużyna czuję ducha walki, co przekłada się na skuteczną i przyjemną dla oka grę. W moim odczuciu Capitals ML nie jest złym rozwiązaniem na noc ;)

Otrzymane punkty reputacji: +10
lutek 9,3K

lutek

Użytkownik
Muszę przyznać ,że bardziej pokręconej nocy w tej lidze już dawno nie widziałem.. Na początek Leafs z niby rozkręcającym się Reimerem w bramce, któremu nogi się uginały na samą myśl gry w Bostonie od początku meczu. Następnie Capitals, którzy u mnie w konkursie na najbardziej nieprzewidywalną i wręcz irytującą ekipę w całej lidze zajeli by I miejsce. Nie mówiąc już o Canucks, którzy nie mogli strzelić najgorszej drużynie ostatnich miesięcy a ni jednego krążka, dodatkowo z całkowicie jej okrojomym składem. Z resztą to mogę zrozumieć, bo niesamowicie chcieli tego zwycięstwa i do takich meczów zauważyłem że przykładają się na 200% (przykład z Bruins miesiac temu pokonując ich również 2:0). Ale za nic we wszechświecie nie mogę pojąć takich ekip jak Ducks, którzy w meczach gdzie mają na prawde szansę pokusić się o punkty nagle grają klapę, łatwo tracą , wręcz czołgają się po lodzie z dodatkowym brakiem pomysłu na gre. W końcu kiedy dziś byłem niemal pewien ,że takie Rekiny u siebie bez problemu ich zjedzą żywcem, to..... niespodziewanie każdy Kaczor na tafli jeździ z prędkością światła walcząc o każdy możliwy centymetr ze złudnym przekonaniem &quot;play offy są jeszcze dla nas&quot; - nie wspominając już, że dokładnie 24h temu grali u siebie z Preds, więc coś tu jest nie na rzeczy :razz:.

Wczoraj zastanawiałęm się chwile nad meczem w ramach jakiejś niespodzianki kursowej i tak przez myśl przewijali mi się Leafs razem z Wild.. Oczywiście wybrałem Leafs myśląc, że całkowicie niepoukładane Niedźwiedzie będą miały sporo pracy i przy odrobinie mojego szczęscia także problemów z mogłoby się wydawać po dwóch ostatnich meczach - coraz ambitniejszymi Liścmi. Nic bardziej złudnego. Bruins nagle dostali olśnienia i zagrali najlepszy mecz w tym roku.

Kilka razy otrzymywałem PW tu na forum czy wiadomości na gg z pytaniami o dany mecz z nieco niższym kursem z faworyzowaną drużyną i włąsnie napisałem to wszystko głównie po to, by uświadomić wszystkim nowym zaczynającym przygode z obstawianiem tego sportu, że ta liga rządzi się swoimi żelaznymi prawami i każdej nocy można się spodziewać niemal wszystkiego, więc granie niskich kursów na dłuższą mete się raczej nie opłaca, a przekonałem się o tym sam na własnej skórze już wiele razy. NHL to ciężki orzech do zgryzienia i jak sam kiedyś Odi napisał tutaj w dziale:

NHL ma to do siebie (mówiąc o kwestii typowania oczywiście) że jak równie szybko zaraża sobą tak równie szybko zniechęca. Komuś się po 3 miesiącach, czasem miesiącu wydaje że ogarnął już wszystko i dostaje serie szybkich ciosów na korpus po czym wypluwa z siebie stwierdzenie &quot;nigdy więcej tej zwariowanej (tu specjalnie pisownia ugrzeczniona) ligi&quot;.
Sporo w tym prawdy.. :razz:

Otrzymane punkty reputacji: +2
E 0

earlgrey

Użytkownik
Zgadzam się z przedmówcą w 100%. Nasze typy były identyczne( ja jeszcze dorzuciłem Canucks ). I co? Oczywiście wtopa na całej linii - wchodzą tylko Sabres, strata finansowa dosyć odczuwalna. Jaja są tym większe że mi podobnie jak Lutkowi typy te wydawały się naprawdę dość pewne i nie chodzi oczywiście o sam kurs na dane wydarzenie ale o styl, jakość i obecna formę drużyn grających. I teraz bądź tu mądry i pisz wiersze...Boston to temat na osobną książkę swoja drogą...
// A mnie tam tak średnio to wszystko dziwi, ale co tam chłopaki czasami trzeba z siebie wyrzucić żal to też posty zostawiam. Pamiętajcie w NHL każdy kolejny dzień jest okazją do podniesienia się, tudzież do dalszego drążenia dna ???? -Odi

lutek 9,3K

lutek

Użytkownik
Devils to mistrzowie gry &quot;b2b&quot; z najlepszym bilansem spośród wszystkich ekip w tym sezonie (9-4). Co prawda przegrali ostatnio wysoko z Pens i dziś w Nowym Jorku, jednak ekipy z wyższej półki, więc można im to wybaczyć. Dziś przylatują do Kanady na pojedynek z Senatorami, którzy choć grają u siebie na ogół dobrze, tak formę gdzieś nieco wydawać by się mogło pogubili, dodatkowo nie wystąpi prawdopodobnie ich kluczowy zawodnik Speeza, co jest dość znacznym osłabieniem. Dotychczasowe spotkania obu ekip były dość wyrównane, ale moim zdaniem to Devils tym razem są faworytem i zamierzam to wykorzystać.

▶ New Jersey Devils OT @ Ottawa Senators @ 2,17
✅

Tutaj bardzo ciekawa sytuacja ze względu na wielki tłok w pacyficznej dywizji, gdzie Kojoty jak i Gwiazdy idą &quot;łeb w łeb&quot; o pierwszą lokatę mając po 83 punkty. Stawka meczu ogromna, więc emocji nie zabraknie. Co do Kojotów, to mogą mówić o wielkim szczęsciu doprowadzając w 12 minut do remisu podczas ostatiego meczu w Edmonton wygrywając go później w karnych, podczas gdy Stars po dość długim winning streaku niespodziewanie przegrali kolejne dwa spotkania tracąc przy tym aż 9 goli. Najpierw z Jets, później z Hawks. W tym sezonie spotkalnie się 5 krotnie, gdzie w 3 ostatnich meczach górą byli własnie Kojoty. Uważam więc, że to oni będą dziś górą w tym meczu, tymbardziej uwzględniając nieco słabszą ostatnio postawę Stars.

▶ Phoenix Coyotes OT @ Dallas Stars @ 2,15
⛔

W tym spotkaniu podobnie jak w przypadku Kojotów i Stars, obie ekipy będą się bić o miejsce w swojej dywizji, jednak to Avs udowodnili ostatnio że są bardziej zdeterminowani i w lepszej formie pokonując każdego kto stanie na ich drodze. Przekonali się o tym: Rangers, Sabres czy Ducks. Flames z koleji grają w kratkę, a ostatnia porażka z Jackets wiele dobrego nie wrózy w ich przypadku. Dlatego też stawiam tutaj na aktualnie lepszą ekipę jaką są Lawiny.
▶ Calgary Flames @ Colorado Avalanche OT @ 1,72
✅

Dzisiejszy mecz Kaczek w San Jose pokazał bardzo wyraźnie jak Rekiny nie radzą sobie pod presją, kiedy dana ekipa stosuje duży nacisk ofensywny narzucając tępo od początku spotkania. Przyznam szczerze, że nie spodziewałem się takiego obrotu spraw ,ale to tylko uświadomiło mi, że Sharks wciąż odbiegają znacznie od optymalnego poziomu. Dziś przylatują do Los Angeles i zadanie będzie w mojej opinii jeszcze trudniejsze niż tej nocy w San Jose. Patrząc na ostatnie rezultaty Kings i przedewszystkim ich wielkiej zmiany w ofensywie, po której zaczęli strzelać mnóstwo goli, nasuwa się bardzo istotny wniosek, a mianowicie główny cel = playoffy wobec których w ostatnim okresie robią o wiele więcej niż Sharks. Stawiam tutaj zdecydowanie na Kings.

▶ San Jose Sharks @ Los Angeles Kings OT @ 1,71
✅

odi 2,3K

odi

Forum VIP
Colorado Avalanche - Calgary Flames -&gt; Colorado win (ML OT)[1.70][Pinnacle] ✅
Biorę się dzisiaj za pojedynki wagi ciężkiej na zachodzie, a tych nie braknie. Pierwszy ogień to Lawiny kontra Płomienie. Tutaj zgadzam się z Lutkiem, słusznie wyżej należy ocenić umiejętności i chemie drużyny Avalanche. Ten młody (w przeciwieństwie do Flames) zespół ma dużą przyszłość i przy odrobinie szczęścia już w tym roku zawita do play-off. Za nimi przemawia brak kontuzji wśród napastników i obrońców (czego za nic w świecie nie powiemy o CGY), przekonująca stabilna forma Warłamowa i dobre wyczucie sztabu który słusznie stawia na nowo sprowadzonego z SJS Jamie McGinna (już dziesięć punktów w marcu). Calgary wciąż w walce o PO, ale dużo dobrego powiedzieć o nich nie umiem, skoro stawiają na Stajana (gra bardzo dużo minut) to nie może tam być jakoś szczególnie bogato.
Dallas Stars - Phoenix Coyotes -&gt; under 5 goals [2.12][Pinnacle] ⛔
Mecz o wysoką stawkę bo ciaśniutko w tej dywizji i śmiem twierdzić że do ostatniej nocy losy Pacyfiku będą się ważyć. Sprzyjać to będzie ostrożnej grze w defensywie bo te mecze to już praktycznie jak play-off. Kojoty słyną z dobrej destrukcji, w bramce najlepszy zawodnik stycznia czyli Smith. Gwiazdy czasami wystrzelą, ale z reguły też lubią powalczyć w środku i wyczekać rywala łapiąc go na power play. Dobry kurs na obydwie underowe ekipy.

lutek 9,3K

lutek

Użytkownik
Huragany mają na swoim koncie zwycięstwo z Blues czy z Jets na ich trudnym terenie ,nie mówiąc że wcześniej ogrywali takie ekipy jak Lighting, Capitals oraz Rangers. Trzeba przyznać ,że w drugiej częsci sezonu zrobili spore postępy, choć niestety jest już chyba za późno na najlepszą ósemkę. Ostatnio na uwagę zasługuje na pewno Ward oraz nieźle spisująca się ofensywa, która ustrzeliła aż 11 goli w ciągu ostatnich 3 spotkań. Panterom nie można wiele zarzucić, grają równie efektywnie i playoffy na Florydzie prawdopodobnie w tym roku zawitają. W tym meczu zamierzam dać szansę Huraganom ze względu na swój teren, ponadprzeciętną formę i przedewszystkim wyczerpujący mecz Panter tego wieczoru z Lotnikami, który zdecydowanie odczują w nogach.

▶ Florida Panthers @ Carolina Hurricanes OT @ 1,77
✅

Jedno z najciekawszych spotkań to niewątpliwie starcie Nucks z Hawks. Faworytem wydawać by się mogli Hawks uwzględniając ich poprawę w grze, własny teren i przedewszystkim słabą dyspozycje Canucks, która jej towarzyszy od kilku tygodni. Jednak Orki to team, który może przegrać z Wild, może się męczyć z Jackets, ale do meczów z &quot;czołówką&quot; przykładają się zawsze na 100% i tak też pokonali ostatnio chociażby: Blues czy Wings. Nie mówiąc że w przeszłości mają na koncie własciwie wszystkie ekipy z TOP z Hawks włącznie. Na pewno martwi ostatnia postawa Luongo, który nie popisuje się między słupkami, jednak mimo wszystko liczę że Nucks odbiją sobie kilka ostatnich porażek z przęciętniakami, tymbardziej że Hawks grali dziś z Jackets i siłowo może to wyglądać różnie.
▶ Vancouver Canucks OT @Chicago Blackhawks @ 1,96
⛔

Tutaj bez wątpienia faworytem są dla mnie Blues. Grają znakomicie w defensywie z pewnym Halakiem, potrafią sporo strzelić i przedewszystkim nieźle trzymają się na wyjazdach, a na pewno teren Kaczek do najtrudniejszych nie należy. Wygrali co prawda wczoraj z Sharks, jednak sił w ten mecz włożyli na pewno sporo, podczas gdy Blues mieli kilka dni odpoczynku i moim zdaniem to oni będą w stanie zadbać tutaj o swój interes jako pewniejszy i po prostu lepszy team na tle całego sezonu.

▶ St. Louis Blues OT @ Anaheim Mighty Dicks @ 1,91
⛔

Otrzymane punkty reputacji: +8
odi 2,3K

odi

Forum VIP
Chicago Blackhawks - Vancouver Canucks -&gt; Vancouver win (ML OT)[1.96][Pinnacle] ⛔
Każdy z zespołów NHL przechodzi w trakcie sezonu kryzysy, teraz co by nie mówić jakiś marazm nastał w ekipie z Vancouver bo przegrywać DO ZERA z dużo słabszymi drużynami to oni nie przywykli (przed wczorajsze 0:2 z Wild). Nie jest to jednak tak ważne, jeśli przychodzi do ich pojedynku z Blackhawks. Chicago wybitnie &quot;leży&quot; Orkom, już od tamtego sezonu kiedy to Canucks zabrali ówczesnym obrońcom tytułu miano najładniej grającej w ofensywie paczki. Dziś oczywiście spotkanie będzie wyrównane bo Czarne Jastrzębie dobrze wiedzą że mają swoje szansę na pokonanie rywali przed własnymi kibicami, nie mniej wierze że przełamanie dla Canucks nadejdzie właśnie w takim hitowym starciu.

Otrzymane punkty reputacji: +5
lutek 9,3K

lutek

Użytkownik
Nafciarze przedwczoraj dość niespodziewanie ograli solidnych Predatorów. Mało tego, zrobili to w porywającym stylu strzelając aż 6 goli. Dziś mogłoby się wydawać, że zadanie tymbardziej ułatwione ze względu na dziurawą defensywe Lighting, która jest ich zmorą praktycznie od początku tego sezonu. Trochę inaczej to wyglądało, kiedy występował Garon, jednak teraz pod jego nieobecność z Rolosonem lub świerzakiem Tokarskim sprawy mają się całkowicie inaczej, z resztą po wynikach widać wszystko czarno na białym. Oilers własciwie grają już na luzie pozbawieni szans na playoff i mogą spokojnie układać sobie zespół na nowo od A do Z. Potencjał mają spory i w przyszłym sezonie przed nimi sporo perspektyw. Uważam więc, że naelektryzowani Nafciarze po bardzo dobrym ostatnim meczu będą tutaj rozdawać karty z nieco upadłymi już Błyskawicami. Stawiam na gości.

▶ Edmonton Oilers OT @ Tampa Bay Lighting @ 2,01
⛔

Dla Flames to już własciwie ostatni dzwonek na zdobycie cennych punktów i przedłużenie szans na najlepszą ósemkę w tym sezonie. W ostatnim spotkaniu z Lawinami choć walczyli, tak kolejny raz gospodarze okazali się niezadowni w over-tajmie. Dziś stoczą bój z Dzikusami, którzy sezon już mają spisany na straty, dodatkowo grając w dość okrojonym składzie pod nieobecność Backstorma w bramce czy Setoguciego w ofensywie będzie ciężko, może jedynie poza &quot;wielkim&quot; powrotem Koivu, który mimo wszystko potrafi wnieść nieco do zespołu. Wygrali ostatnio z Canucks, jednak kilka takich meczów w sezonie trafili angażując się w 200% jako outsider (wcześniejszy przykład również z Bruins 2:0). Flames wygrali 4 ostatnie pojedynki z Wild i myślę ,że są na tyle zmotywowani że pomimo kilku nieobecności w składzie będa w stanie &quot;wydrzeć&quot; tutaj cenne punkty jako lepszy team.
▶ Calgary Flames OT @ Minnesota Wild @ 1,85
⛔

Dla Rekinów podobnie jak w przypadku Flames to typowy &quot;must win&quot;. Końcówca sezonu w ich wykonaniu jest bardzo słaba, ale ja wciąż wierzę w ich ogromny potencjał, który w każdej chwili może wybuchnąć. Przeciwnik dziś bardzo niewygodny, bowiem Bruins również miewają swoje wzloty oraz upadki i z tej lepszej - wręcz z bardzo dobrej strony pokazali się w ostatnim meczu z Leafs gromiąc ich aż 8:0. Idąc jednak tokiem ich zachwianej formy, która ostatnimi czasy nie może przetrwać więcej niż dwa mecze z rzędu, dziś postawię na gospodarzy, którzy mają o wiele więcej do stracenia i sądze, że dadzą z siebie wszystko w takim meczu na &quot;topie&quot;. Stawiam na Sharks.

▶ Boston Bruins @ San Jose Sharks OT @ 1,95
✅

Blues dziś w nocy bardzo mnie zawiedli. Jeździli po tafli za tymi Kaczkami tak od niechcenia, dodatkowo w nieco słabszej - dość rezleniwiałej dyspozycji był dzisiaj Halak. Kaczki choć jak to w ich przypadku najczęsciej bywa - bardzo szczęsliwie - zdobyli cenne punkty. Odnoszę lekkie wrażenie, że Nutkom nieco się poluźniło zachowując dogodną pozycje w tabeli - ale to tylko przypuszczenia. Dziś przylatują do Los Angeles i szczerze mówiąc przy takiej postawie jak dziś w Anaheim nie daję im zbytnio wiele szans z rozpędzonymi i wręcz rządnymi zwycięstw Kings, którzy są bardzo zmotywowani wobec tegorocznych playoffów, na tyle że przy ich aktualnej dyspozycji prawdopodobnie zawitają tego sezonu w LA. Sądze że są jak najbardziej w stanie zadbać tutaj o swój interes, a patrząc na ich ostatnie wyniki jestem wobec tego jeszcze mocniej przekonany. Stawiam na Krolów.

▶ St. Louis Blues @ Los Angeles Kings OT @ 1,74
✅

odi 2,3K

odi

Forum VIP
Los Angeles Kings - St. Louis Blues -&gt; St. Louis win (ML OT)[2.25] ⛔
Lider całej ligi może nie pokazał się z najlepszej strony w starciu z Kaczorami, ale dziś bez obaw może jechać do Los Angeles. Styl gry Królów chociaż ostatnio nieco przesuwa się w stronę ofensywy nadal pozostawia ją moim zdaniem gdzieś w tyle, a St. Louis lubuje się w wygrywaniu meczów underowych. Motywacji i jednym i drugim nie zabraknie więc tutaj nie szukałbym dodatkowych &quot;punktów&quot; dla kogokolwiek, słusznie Lutek zauważył że wczoraj niemrawo zagrał Halak, toteż dziś w bramce uczestnik all-stars Brian Elliott. Dużo tu będzie zależeć od obrony Blues, jeśli zagra na swoim przyzwoitym poziomie to Kings pozostaną bez &quot;sztycha&quot;.
San Jose Sharks - Boston Bruins -&gt; over 5.5 goals [2.24][Pinnacle] ⛔
Boston połknął Toronto i nawet nie poczuł kiedy je przetrawił i wydalił. Prawda jest taka że tamten mecz nie był wybitna grą Niedźwiadków, bo z tak słabymi Maple Leafs dużo ekip by sobie poradziło chociaż pewnie nie w takim wymiarze (8:0?!). Bruins potrafią grać na słabych bramkarzy, robić im z psychiki kurnik. Dziś Niemiemu nie wróże długiej nocy, bądź też długą i koszmarną. Jak choćby Lucic obchodzi się z bramkarzami może powiedzieć Ryan Miller (słynny incydent z początków sezonu pamiętacie ? ^^). Rekiny są w takiej sytuacji że będą musiały odpowiadać atakiem, szykuje się więc dobry bramkowy meczyk.

Pittsburgh Penguins - Nashville Predators -&gt; Pittsburgh under 3 goals [2.02][Pinnacle]
⛔
Typ na podstawie informacji jaką znalazłem na temat linii Jewgienija Malina. Otóż może ona w tym meczu szczególnie kiepsko funkcjonować. Małkin nie brał udziału w treningu, dostał dzień wolny co w kontekście zbliżających się play-off jest naturalne, jego partner z ataku Joe Vitale jest od dwóch meczów kontuzjowanych więc tym bardziej ta linia będzie &quot;nieobecna&quot;. Crosby na razie nie jest gotowy by strzelać parę bramek lub te szczególnie ważne, pewnie jeszcze chwilę zejdzie zanim Next One zrobi kolejny krok. Dodatkowo u dzisiejszych gości debiut Radułowa, oraz mobilizacja Rinne, któremu ostatnio coś nie idzie i z pewnością będzie szukał dobrego występu na trudnym rywalu by się podbudować.

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom