>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<
  • Przypomnienie i prośba o zapoznanie oraz stosowanie się do wymienionych wytycznych odnośnie rozliczania swoich typów na forum!
    TUTAJ!

• Nowy projekt na forum!
    Podziel się swoim kuponem!

• Zaobserwuj nasze profile na Insta, X oraz FB i zgarnij gwarantowaną nagrodę!
    SOCIAL MEDIA!

Fortuna bonus

NHL - sezon 2008/2009- PLAY OFF

Status
Zamknięty.
wojas 11

wojas

Użytkownik
Detroit Red Wings - Columbus Blue Jackets
Typ: 1 ✅ 4-1
Kurs: 1.6
Niby kurs niewarty grania, bo to playoff, ale do podbicia całkiem niezły. Wierzę, że Czerwone Skrzydła odnajdą swoją formę i nagle włączą swój szósty bieg jak to ma miejsce zawsze w ważnych meczach o stawkę, bo kto jak kto, ale oni potrafią grać. Boję się o dyspozycję Osgooda, bo tak naprawdę nie wiadomo czego się spodziewać. Po drugiej stronie Mason, który miał fantastyczny sezon. Columbus w ataku nie ma tej siły co Detroit i to jest na pewno atut Skrzydeł w tej rywalizacji. Zetteberga, Dacjuka i Hossę to powinni nagrywać i pokazywać juniorom jak się gra w tercji przeciwnika i rozgrywa przewagi. Najprawdopodobniej jednak Hossa z Dacjukiem i Holmstromem zagra. Natomiast Zetteberg do Clearego i Franzena pójdzie. Nie ukrywam, że wierzę w doświadczenie oraz w to, że lata gry ze sobą muszą zaprocentować w takich meczach. Patrząc na bilans bezpośredni to w tym sezonie jest 3-3, ale nie zmienia to faktu, że Red Wings są faworytami w tej potyczce i jak zagrają na swoim poziomie odniosą 1 zwycięstwo.

sekular 47

sekular

Użytkownik
Ja osobiscie zaryzykowalem typ na Kaczki ML, a teraz krotko dlaczego...
Sharks to swietna ekipa wiadomo, czolowe miejsce w sezonie zasadniczym, mnostwo znanych nazwisk, mnostwo indiwidualnosci... Jednak ich gra w koncowce wygladala naprawde bardzo przecietnie. Zespol troche zdziesiatkowany kontuzjami, chlopaki oszczedzali sie na PO grajac z kontry, troszke nie przykladajac sie do spotkan. Wiadomo to taki troszke syndrom, druzyn ktore PO &quot;zalatwia&quot; sobie wczesniej.
Co do Kaczek, postawilem na nich ML, chociaz dlugo myslalem czy nie dac X2, ale jak sie bawic to sie bawic;)
Kaczki w sezonie zasadniczym na PO zlapaly sie na styk, ale bardzo ciekawie to wygladalo, poniewaz koncowka moim zdaniem nalezala do nich, szli jak burza wymiatajac kolejne ekipy! Dzis w San Jose uwazam ze nie sa na straconej pozycji, poniewaz jesli zachowali forme z koncowki sezonu maja ogromne szanse nawiazac walke z druzyna Rekinow, tak jak zrobili to wczoraj Rangersi czy Blues! Gra z mocniejszym rywalem tylko motywuje ...bo w sumie co ma sie do stracenia?!
Kaczki sa poukladane, i wydaje mi sie ze calkiem dobrze radza sobie z wykorzystywaniem bledow przeciwnika, tak wykanczali np Dallas...pozbawiajac ich PO. Rekiny to jednak potecjal i sila ognia, w wlasnej hali wygrali najwiecej razy w sezonie zasadniczym z wszystkich druzyn.
Jesli chodzi o kontuzje to mamy kilka w druzynie Rekinow, mniej lub bardziej znanych graczy, jednak wiekszosc dzis podobno zagra. Kaczki full sila, wiec zapowiada sie ciekawy pojedynek.
pozdrawiam.

T 52

thedon

Użytkownik
Boston Bruins - Montreal Canadiens
Typ : 1Tercja Under1,5
Chyba najbardziej wyrownana dzisiaj para.
Typ moze dosc dziwnie wygladac bo spotykaja sie ze soba dwie raczej ofensywne druzyny. Obie w sezonie zasadniczym strzelaly srednio wiecej niz 3 bramki. Widze jednak powody zeby zaryzykowac Under w pierwszej tercji.
Po pierwsze primo zaczely sie PlayOffy, tutaj duzo ciezej o ustrzelanie sporej ilosci bramek. Druzyny graja bardziej asekuracyjnie z wieksza uwaga na defensywe, nie dopuszczaja tak latwo do strzalow lub wiecej jest poswiecenia ze strony zawodnikow (blokowanie i rzucanie sie na linie strzalu). Szczegolnie w pierwszym meczu (i tercji) staje sie to bardzo widoczne. Duzo jest walki na bandach i raczej malo otwartej gry.
Po drugie Boston pod koniec SZ u siebie zanotowal serie 6 Underow.
Bylo kilka przyczyn tej serii. Swietnie bronil Thomas, Bruins wreszcie zaczeli myslec tez o grze w defesywie, grali ze slabszymi zespolami. Montreal natomiast razili nieskutecznoscia. Strzelili co prawda wlasnie Bostonowi 4 bramki z czego 3 z PP. Dzisiaj historia raczej sie nie powtorzy i obydwie ekipy beda starali trzymac sie z daleka od lawki kar. W 3 innych spotkaniach Kanadyjczycy zdobyli lacznie tylko 4 br.
Moim zdaniem mecz moze troche przypominac wczorajszy mecz WSH-NYR.
W pierwszej tercji Boston moze przejac inicjatywe. Jednak mysle ze glownym celem Montrealu bedzie wlasnie przetrwac pierwsza tercje i oblezenie gospodarzy, bo pozniej mecz roznie moze sie ulozyc.
Licze na to ze Montreal w pierwszej tercji bedzie bardziej zepchniety do defensywy co moze przyniesc efekt taki ze nie zagroza Misikom i Thomas
nie bedzie musial wyciagac gumy z siatki a jego koledzy nie strzela wiecej niz 1 bramki.

shen 408

shen

Użytkownik
Detroit Red Wings-Columbus Blue Jackets 2 3,9
Wczorajsze mecze pokazały że dobry bramkarz w NHL to połowa sukcesu,dziś więc zaryzykuje i zagram na ekipe w której bramkarz to zdecydowanie więcej niż połowa sukcesu ???? czyli na ekipe Columbus Blue Jackets.W pojedynku pomiędzy Detroit a Columbus wszystkie atuty wydają się być po stronie Czerwonych Skrzydeł,wszystkie oprócz obsady bramki,naprzeciw siebie w dziśiejszym meczu staną Chris Osgood i Steve Mason,wg wielu jest to kluczowy pojedynek ,pojedynek który może odwrócić szale rywalizacji w tej serii.Steve Mason 2,29GAA sv%916 10SO(m.in przeciwko Flames,Bruins,i 2krotnie Capitals)Z drugiej strony Chris Osgood,dla którego jest to jeden z gorszych sezonów w NHL jeśli chodzi o indywidualne osiągnięcia 3.09 GAA SV&amp;887.Ekipa Blue Jackets w sezonie zasadniczym w rywalizacji z Red wings wygrała 3 spotkania,w tym raz na wyjeżdzie aż 8-2 i 3 przegrała,dziś gracze z Columbus rozegrają swój pierwszy mecz w Playoffach w NHL więc moim zdaniem postarają się bardziej niż zwykle o dobry wynik i jeśli ich bramkarz zagra na swoim poziomie z regular season to są w stanie sprawić niespodzianke w rywalizacji z faworytami z Detroit.

sajuken 35

sajuken

Użytkownik
Wiem ze Kurtki sa zespolem, ktory jest wstanie nawiazac walke nawet z najlepszymi. Moim zdaniem jest to spowodowane ich silowa gra, ktorej wiele zespolow po prostu nie wytrzymuje. Dzisiaj konfrontacja z Detroit i to zespolem oslabionym brakiem jednej z najwiekszych gwiazd NHL Hossy(to oczywiscie moja prywatna opinia). Jednak z tego co widzialem skrzydla w tym sezonie to jest to wlasnie zespol, ktory preferuje gre w &quot;styku&quot;. Bedzie to wiec bardzo zaciety mecz, aczkolwiek wiele przemawia za zespolem z Detroit. Najwazniejsze: lepszy sklad i wlasna hala. Red Wings beda dzisiaj pierwszy raz &quot;walczyc&quot;. Wiele razy ogladalismy ich grajacych bez jakichs wiekszych nakladow ambicji. Zarty sie jednak skonczyly. Dzisiaj mam nadzieje zobacze ten zespol walczacy. Osobiscie nie wierze by siegneli po puchar, zreszta mam juz swojego faworyta aczkolwiek jestem pewny ze to co dzisiaj zobaczymy to sila ktora zespol Wings dysponuje. Jesli jednakze tak sie dzisiaj nie stanie a prawdopobnie bede ogladal ten mecz, wiem ze juz na nich nie postawie do konca sezonu.

Jesli komus to wystarczy by postawic na Detroit polecam. Jesli jednak kogos intuicja stawia przeciwko, niech sie jej trzyma.

Detroit Red Wings ML ✅

odi 2,3K

odi

Forum VIP
Mecze dzisiejszej serii właśnie trwają, ja natomiast napiszę wiadomość dotyczącą meczów wczorajszych a zarazem jutrzejszych :
Bardzo prawdopodobna jest zmiana bramkarza no 1 w zespole Washington Capitals, po mocno nieudanym starcie w bramce José Theodore może zostać zastąpiony przez młodą być może wschodząca gwiazdę bramkarską, Rosjanina Symeona Varlamova. Już w drugim spotkaniu w serii pojedynków WAS - NYR Varlamov może wyjść jako starter, dziennikarze sportowi oraz eksperci jednogłośnie obarczyli winą za stracone przez Capitals w pierwszym spotkaniu bramki Theodora, on sam jednak odcina się od odpowiedzialności i komentuję całe zajście mówiąc o &quot;świetnych strzałach&quot; rywali. Na razie trener Washingtonu milczy, zapytany jednak o całą sprawę nie zdementował informacji o możliwej zmianie w obsadzie bramki.
20-letni rookie Varlamov który w trakcie występów w sezonie regularnym prezentował się : 4-0-1 , podczas sześciu występów w tym sezonie zdołał osiągnąć wyniki bardzo dobre : ,918 save procent i 2,37 GAA. Varlamov jest również młodzieżowym reprezentantem Rosji

odi 2,3K

odi

Forum VIP
Po kolejnej niezwykle interesującej nocy, w której znowu dużo wyżej rozstawiona ekipa, Sharks (no 1) poległa w pojedynku z Ducks (no 8] czas na porcje newsów z ligi mniej lub więcej dotyczących play offów :
Komisja dyscyplinarna ligi NHL zawiesiła na jeden mecz napastnika Philadelphi Flyers, Daniela Carcillo a dodatkowo obciążyła trenera Flyers grzywną w wysokości $10,000, kary zostały przyznane w związku z zajściami jakie zaszły na lodzie podczas końcówki pierwszego spotkania z serii PIT - PHL
Właściciel Minnesota Wild, Craig Leipold, ogłosił wczoraj że zespół MIN nie przedłuży kontraktu z dotychczasowym prezydentem i menadżerem generalnym klubu Doug&#39;iem Risebrough

J 7K

juanroman08

Forum VIP
New Jersey - Carolina Hurricanes⛔

Odnośnie dzisiejszych spotkań godne polecenia jest zagranie na New Jersey. Pierwsze spotkanie przeciwko Huraganom pokazało, że Diabły mają się znakomicie a końcówka sezonu była po prostu wypadkową tego, że nie musieli się martwić o miejsce w PO stąd też duże rozluźnienie.
Wynik 4:1 i dominacja na lodzie te dwa fakty mnie osobiście przekonują w 100% do tego by dziś stwierdzić, że Diabły będą po dzisiejszym spotkaniu prowadziły 2:0. Trzeba także dodać świetną organizację w grze obronnej, która skutecznie wybijała Hurricanes z uderzenia. Patrząc w 3 tercji na miny zawodników z Caroliny można było odnieść wrażenie, że oni już nie chcą dalej grać tego spotkania a była chyba 10 minuta. Prawdę mówiąc nie ma się co dziwić skoro goście oddali w tym meczu jedynie 19 strzałów, a przy tym nie wykorzystali dwóch szans gry w przewadze. 19 do 39 strzałów jakie oddali zawodnicy Devils ma się wprost śmiesznie, co tylko potwierdza bardzo dobrą grę obronną Diabłów. Myślę że nie ma co się za dużo rozwodzić na temat dzisiejszego pojedynku ponieważ najważniejsze argumenty zostały już przytoczone, a nie chce mi się wierzyć by Devils z dnia na dzień przestali grać &quot;swój&quot; hokej. Solidna defensywa i błysk geniuszu Parise&#39;a i Langenbrunnera są bardzo dobrą receptą na zagubionych graczy Huraganów.
Typ New Jersey Devils 60&#39;.

Prince de Belial 1,8M

Prince de Belial

Forum VIP
St. Louis (41-32-4-6) at Vancouver (46-27-3-7)

typ: 2 (-1.5)
kurs: 2.74
buk: pinnacle

Dzisiaj mialem niezły zgryz mimo, że tylko 3 spotkania, overek w Pitts, NJ w regulanym czy Vanki. Pomyślałem sobie, że jeżeli największy wczorajszy faworyt wczoraj &quot;dostał po mordzie&quot; to dzisiaj fortuna się powinna odwrócić i &quot;właściwa&quot; drużyna powinna wygrać. Jako, że kurs na regular mnie nie satysfakcjonuje pobrałem handi, a co ! playoffs to i &quot;emołszon&quot; musi być, dzisiaj mam II stopien progresji więc beciwo jak ulał :)

oczywiscie liczę również na przełamanie trendu xD
Blues are 5-0 in their last 5 Friday games.

- - -
wynik: 0:3 ✅
wygrana

odi 2,3K

odi

Forum VIP
Propozycja :
New Jersey Devils - Carolina Hurricanes -&gt; New Jersey Devils 60 &#39; (2.05) ⛔
Betsafe
Tu sprawa wcale nie jest taka prosta i klarowna i typ jest dosyć ryzykowny ale warto spróbować, jest to bowiem rozwiązanie bardzo prawdopodobne. W poprzednim, pierwszym meczu z tej serii New Jersey zupełnie zdominowało Carolinę i rządziło i dzieliło na lodzie. Świetny mecz zagrała ostatnio linia Zach Parise, Travis Zajac i Jamie Langenbrunner, wysokim pressingiem w tercji rywala nie pozwalała na swobodne wyprowadzanie krążka co zaprocentowało bramkami. Trudno zmienić coś konkretnego w zespole podczas trwania serii meczy w play off, Carolina będzie się starała z pewnością nie popełniać błędów ale ogólne założenia gry pozostaną te same, bardzo trudno będzie więc Hurricanes strzelić bramkę Martinowi, tym bardziej że wydaje się że linia defensywna Devils jest bardzo dobrze przygotowana na ten moment play off (świetna gra w PK, warto wyróżnić Paula Martina). Myślę że Carolina która opiera swoją siłę na szybkim przemieszczaniu krążka z miejsca do miejsca będzie miała w każdym meczu przeciwko Devils problemy z tak dobrze zorganizowanym zespołem Diabłów, być może Hurricanes wygrają któreś ze spotkań &quot;u siebie&quot; w New Jersey jednak górą powinny być Diabły
Propozycja :
Vancouver Canucks - St Louis Blues -&gt; under 1,5 goal w pierwszej tercji [1.68] ✅
Bet365
W poprzednim spotkaniu obu zespołów zobaczyliśmy tylko trzy bramki, prognozy o underowej rozgrywce potwierdzają się więc jednak mamy doskonałą okazję zaobserwować wspaniałe interwencje bramkarskie, głównie ze strony Roberto Luongo. St Louis słabo radziło sobie w przewagach (i to nawet wtedy kiedy mieli na lodzie dwóch zawodników więcej) zaś całkiem nieźle szło im rozbijanie ataków VAN. Dziś z pewnością Blues będą stawiać jeszcze bardziej zaciekły opór a więc pierwsza tercja może upłynąć na walce w środkowej tercji i niezbyt dużej ilości strzałów

wojas 11

wojas

Użytkownik
Pittsburgh Penguins - Philadelphia Flyers
Typ: 1
Kurs: 1.66
Konsekwentnie stawiam na Pingwiny. Lotnicy w pierwszym meczu nie zachwycili, zagrali słabo w ofensywie, łapali niepotrzebne kary i mało odpowiedzialnie. Penguins umiejętnie rozbijali ich ataki. Crosby i Małkin są w świetnej formie, Pittsburgh gra w swoim stylu, który w zeszłym roku przyniósł im finał Pucharu Stanleya, czyli szybko i agresywnie. Fleury wydaje się, że również zaczyna bronić stabilnie, pamiętam jego nierówną grę z początku sezonu zasadniczego. Ciężko będzie wygrać Lotnikom, bo nie mają równowagi między obroną, a atakiem. Stawiam tutaj na drugie zwycięstwo podopiecznych Dana Bylsma.

sajuken 35

sajuken

Użytkownik
Dzisiaj mam bardzo mieszane uczucia co do gier NHL. Instynkt podpowiada mi nie stawiac na nic za duzo pieniedzy, poniewaz kazde z tych spotkan pachnie mi niespodzianka. Stawiam wiec systemem: po czyste stawki na kazdego z faworytow.
Devils 1
Pittsburgh 1
Vancuver 1
Poniewaz jest to system traktuje to jako mniej wiecej jedno spotkanie; co oznacza ze jesli bilans bedzie korzystny jutro = plus i odwrotnie. Ale ogolnie to raczej dla szpanu niz kasy gram.

Spotkanie nr 1
Devils i Carolina to naprawde moim zdaniem mecz dnia. Ci drudzy nie sa pionkami do bicia i sami przyznali ze zagrali naprawde slabo ostatni mecz.
&quot;Maurice said that his team&#39;s biggest problem was not moving as a five-man unit, either on offense or defense. Too many times, the Hurricanes tried to force passes into areas that the Devils were taking away.&quot;
Bedzie to pojedynek na styk, aczkolwiek Diably moim zdaniem dojda az do polfinalow rozpedzajac sie na 1 rundzie do zera pokonujac Caroline.

Spotkanie nr 2
Pittsburgh to byl moj faworyt do porazki w pierwszym meczu. Jakiez bylo moje zdziwienie gdy przeczytalem jak potoczyl sie ten mecz.
&quot;The Flyers retaliated with needless penalties, undisciplined play, a late sequence of message-sending hits and not much else.&quot;
Zeszloroczni finalisci z takim nastawieniem i skladem moim zdaniem po prostu wygraja ten mecz a schody dla nich zaczna sie dopiero na wyjezdzie.
Spotkanie nr 3
Vancuver to zespol z niesamowita determinacja i wola walki. Gdyby tak duzo emocji mialby wlozony w gre jakikolwiek inny zespol z lepszym skladem sprzedalbym dom zeby postawic ze wygraja puchar. Najsmieszniejsze jest jednak dla mnie to ze trafili wlasnie na zespol, ktory zaliczam do tej samej grupy. Czy tak jak we wczorajszym meczu w Detroit, przy dwoch podobnie grajacych druzynach wygra ta gospodarzy i z lepszymi zawodnikami; coz zobaczymy.

A wiec 1 na 2 ⛔

rocco_1906 0

rocco_1906

Użytkownik
mam pytanie odnośnie trzeciego gola dla Vancouver. strzelił go Henrik Sedin czy Daniel Sedin?? serwisy oficjalne jak widze podają że był to H.Sedin,jednakże w totomixie i fortunie gol uznany jest Danielowi.jest to o tyle istotne ze mialen na kuponie Henrika jako strzelca gola i teraz nie wiem czy wygrałem czy nie;/ jak ktoś ma 100% info niech będzie łaskaw napisać.
z góry dziękuje i pozdrawiam

xael 83

xael

Użytkownik
Washinton Capitals - NY Rangers @ 1

Już drugie spotkanie z tej serii. Capitals pierwszy mecz przegrali dośc niespodziewanie , w głownej mierze przez bramkarza . Występ Theodora śmiało można zaliczyc do nieudanych. Jednak nie tylko on był winny , przy jednej bramce zawinil Green. Akurat dzisiaj sobie nie wyobrazam przegranej Capitals. Jeżeli przegrają to przejsc do następnej rundy będzie ciężko. Będą ich czekac 2 cieżkie wyjazdowe spotkania , gdzie naturalnie cieżej się bedzie grac. Także trza zaincjowac walke i dzis wygrac. Jest Ovechkin jest dobrze , jednak gra dobrze cała drużyna a nie tylko on. Na nieszczescie musze przyznac że formacja z Gomezen jest bardzo grozna także trzeba na nich uwazac. Będzie to spotkanie gdzie powinnismy ujrzec dużo bramek , gdzie wiecej zdobedzie Washington !

odi 2,3K

odi

Forum VIP
Propozycja :
Washington Capitals - New York Rangers -&gt; under 1,5 goal w pierwszej tercji [1.90] ✅
Bet365
Bardzo prawdopodobna jest zmiana w bramce Capitals, ostro krytykowanego Jose Theodora zastąpić dziś może Sergei Varlamov. Na wczorajszym treningu ekipy Caps, Varlamov w mini-gierce występował w jednej piątce z Greenem, Ovechkinem, Seminem i Fedorovem, przeciwko ekipie Theodora, co więcej gierka kończyła się rzutami karnymi które Varlamov wygrał. Z pewnością fala krytyki na defensywę WAS spowoduje przyłożenie się ich do tego elementu gry i bardziej proporcjonalne rozłożenie sił między atakiem a obroną. W bramce Rangers dosyć dobrze i pewnie prezentujący się Lundqvist, pomagać mu będą duże umiejętności obrony NYR w Penalty Killing. Under w pierwszej tercji mocno prawdopodobny, nawet jeśli na lód wyjedzie Theodor to z pewnością jego chęć rehabilitacji sprawi że nie przepuści on szybko bramki.

sekular 47

sekular

Użytkownik
Witam
Dzis bardzo fajnie wyglada para Chicago - Calgary...
Chicago pierwsze spotkanie wygralo troszke przy pomocy szczescia, poniewaz moim zdaniem ekipa z Calgary wypadla znacznie lepiej. Przedwszystkim fenomenalna postawa bramkarza Plomieni, bardzo odbra gra w ataku, wykorzystali dwie ladne sytuacje i wykonczyli je z zimna krwia. Chicago wiadomo jako faworyt bo jako gospodarz toretycznie ma wieksze szanse na wygranie. Jednak moim zdaniem ich bramki w pierwszym spotkaniu nie byly az tak przekonujace.
Zwyciestwo jak i wyrownanie dla gospodarzy wywalczyl Havlat! Jednak ta bramka w OT;) fart...;)
Sadze ze dzis Calgary moze wyciagnac wnioski z pierwszego meczu jak i pojac ze nie sa gorsi w tej rywalizacji! Sadze ze skromnie bo skromnie wygraja. Jak widac w grze im nie przeszkadza nawet iz sporo zawodnikow bylo po kontuzjach i mimo ze nie zagrali na 100% zremisowali...
Moj typ to Calgary ML.
pozdrawiam.

maritos 4

maritos

Użytkownik
Zwyciestwo jak i wyrownanie dla gospodarzy wywalczyl Havlat! Jednak ta bramka w OT fart...
OMG człowieku - fart !? Gdzie ty tam widzisz farta :O Bramka jak każda inna (a nawet nie, bo bardzo ładna). Owszem są farty w postaci &quot;kiksków&quot;, które można zaliczyć do farta, ale ja tutaj widzę dobrze zgrana akcje i gol. Sorry, ale zacytowana gadka jest wg mnie przesadzona i &quot;razi&quot;. No chyba, że jesteś takiego zdania, że hokej to fart i każda bramka strzelona również, bo i też są tacy ludzie.

Pozdrawiam Maritos

sekular 47

sekular

Użytkownik
Ej Maritos spokojnie nie zrozumiales przenosni.., przeciez strzelilem &quot;oczko&quot; przy wypowiedzi...
????
EDIT: Hehe spoko, emoikonka miala byc srodkiem stylistycznym, oddajacym dwuznacznosc tego zdania ???? stad napisalem je nawet oddzielnie.
pozdrawiam.

maritos 4

maritos

Użytkownik
OK, ale jak to przeczytałem to nie widzę tam przenośni (jeśli chodzi Ci o przenośnię jako środek stylistyczny) a ten tekst naprawdę jak przeczytałem to mnie aż wykręciło w środku ???? I na przyszłość polecam stosowanie słów niż emotikonek, bo jak widzisz nie do końca oddają to co chcesz przekazać.

Pozdrawiam Maritos

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom